Brazilië´s nieuwe president Bolsonaro benoemt minister van Buitenlandse Zaken: tegen het “cultureel marxisme”

Screenshot_40

Jair Bolsonaro (links) en Ernesto Araújo.

(Vertaling: E.J. Bron)

De nieuwe Braziliaanse president Bolsonaro (foto) plaatst eerste persoonlijke accenten. Nu maakte hij zijn kandidaat voor de functie van toekomstige minister van Buitenlandse Zaken bekend. Het gaat om een loyale volgeling, de 51-jarige diplomaat en linguïst Ernesto Araújo. Deze zei tijdens zijn presentatie over zijn centrale hoofdbeginselen: “Een sterke hand en het vertrouwen in de toekomstige president leiden mij.” En: “De beweging van Bolsonaro voedt zich niet uit haat, maar uit liefde en hoop”, zei de toekomstige minister, die vader is van een dochter en afkomstig uit het zuidelijke Porto Alegre.

Duits - Zuerst

Araújo werkt al 29 jaar op het Braziliaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Het laatst was hij afdelingsleider voor de VS, Canada en inter-Amerikaanse aangelegenheden. Daar viel hij vorig jaar op met een uit 36 pagina´s bestaand artikel voor het tijdschrift van het ministerie, waarin hij zich uitspreekt als gloeiende bewonderaar van de Amerikaanse president Donald Trump en bekennend nationalist. Waarden als traditie en geloof ziet hij bedreigd door een geglobaliseerde wereld, die wordt aangewakkerd door een “cultureel marxisme”. “Alleen God kan het Westen nog redden – of de Amerikaanse natie”, schreef de toekomstige minister van Buitenlandse Zaken, die behalve zijn tekst in het tijdschrift van het ministerie ook drie romans heeft gepubliceerd.

Ook de nieuwe president Bolsonaro plaatst nieuwe accenten in de buitenlandse politiek van zijn land. Hij vindt niet zozeer goede buitenlandse betrekkingen belangrijk, maar dat zijn nieuwe minister van Buitenlandse Zaken “zonder ideologische vooroordelen” economische initiatieven in de hele wereld ontplooit. Als grootste handelspartner van Brazilië bezit China daarbij een speciale rol.

Hoe Brazilië zich in de toekomst in de BRICS-groep opstelt, moet afgewacht worden. Deze beschouwde zichzelf in het verleden vaak als opkomend alternatief tegenover het door Amerika gedomineerde dollargebied. Als gevolg van de economische stagnatie in de meeste BRICS-landen (Brazilië, Rusland, China, India, Zuid-Afrika) is er echter inmiddels een aanzienlijke terugstroom van kapitaal naar het dollar- en eurogebied begonnen.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brazilië. Bookmark de permalink .

15 reacties op Brazilië´s nieuwe president Bolsonaro benoemt minister van Buitenlandse Zaken: tegen het “cultureel marxisme”

 1. Petra DeBoer zegt:

  Ik wil ook een minister tegen het cultureel marxisme.

  Het klopt dat we alleen met God de strijd kunnen winnen en dat begrijpt ook Trump als geen ander.
  Was Hillary Clinton president geworden dan was de wereld grotendeels vernietigd door kernwapens want ze verkocht uranium aan Iran en Rusland met het doel om later een oorlog uit te lokken.
  Noord-Korea had de deep state ook al helemaal overgenomen en dankzij Trump is de deep state daar nu weg. Dat Brazilië nu een realist als president heeft is een goede zaak.

  Geliked door 1 persoon

  • Aegolius cs zegt:

   **Ik wil ook een minister tegen het cultureel marxisme.**

   Vroeger waren het zij die goddelijk werden geacht als koning hun rijk te besturen zoals Egypte en laatstelijk Japan. Zelfs vandaag de dag zijn er mengvormen te aanschouwen.
   Eigenlijk zou ik een pluriforme minister van god willen aanstellen in bijv. de V.N. maar dat lijkt me Heden ten dage niet politiek mogelijk.

   Evenwel het routeboekje ( Islam en onderling, boeddhisme, Hindoeïsme, shintoïsme en wat te benoemen, hetgeen zal leiden tot ons hogere.

   Iedereen vindt zo zijn kapstok en elk vertegenwoordiger in dezen ook.

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Goed verhaal Petra!

   Like

  • toetssteen zegt:

   @Petra deBoer
   Rusland heeft zelf meer dan zat uraniumerts.
   Ach het was een hoax.

   Like

  • mahoog zegt:

   Ik zie hem òòk wel zitten,en mocht niet op hem stemmen als buitenlandse immigrant,wat ik een goed besluit vind.

   Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @mahoog, Trump is top en samen met een schitterend team waarvan sommigen al 20 jaar bewijzen verzamelen tegen de deep state, plus bondgenoten rollen ze de deep state op. En vlak Melania ook niet uit!

    Like

 2. BertG. zegt:

  Alleen met onze Pinkeltje gaan we de strijd winnen, dat begrijpt zelfs Trump nog wel.
  Zonder Pinkeltje en zijn magische honkbal knuppel zijn we verloren.

  Geliked door 1 persoon

 3. Elisah zegt:

  Ondertussen in de VS,

  https://fenixx.org/2018/11/20/democratisch-congreslid-dreigt-de-bevolking-met-kernwapens-te-bombarderen/

  Democratisch congreslid dreigt de bevolking met kernwapens te bombarderen

  Democratisch congreslid Eric Swalwell is sinds hij in een Twitterdispuut was geraakt met een conservatieve journalist in de aandacht van de Amerikaanse bevolking.

  Het antwoord van Swalwell op Biggs’s tweet liet niet lang op zich wachten en werd in het aanzien van alle twitter-volgers gemunt. “Het zou een korte oorlog zijn vriend. De regering heeft kernwapens. Te veel van hen. En deze zijn legaal”.

  “And it would be a short war my friend. The government has nukes. Too many of them. But they’re legit. I’m sure if we talked we could find common ground to protect our families and communities.”

  Like

  • Petra DeBoer zegt:

   @Elisah klopt en heb ik eergisteren op twitter al gelezen. Weten we gelijk waar de Democraten voor staan…met kernwapens gooien. Wat een geluk dat Trump de president is en niet Hillary.

   Like

 4. koosv8 zegt:

  Tuurlijk Diewertje, had iemand iets anders verwacht van jou dan. Kom nou toch, sinds mensheugenis gaat het goed met het Sinterklaas feest. Maar de laatste jaren hebben we in ONS LAND een aantal nieuwe bewoners erbij gekregen. En die vinden ZWARTE PIETEN racistisch, er is vorig jaar zelfs geopperd om de Sint om te brengen.
  Dit alles uit de Linker hoek, en de mensen die het gewoon op de traditionele aloude manier willen handhaven worden direct door LINKS voor van alles uitgemaakt. Wat gek dat er dan dingen gebeuren die niet kloppen, maar zolang de HOLLANDSE KAT GEDWONGEN OP HET BUITENLANDSE SPEK WORDT GEBONDEN, kan ik u voorspellen dat het alsmaar erger gaat worden, en geweldadiger, en de actie van VOORPOST vindt ik fantastisch, en wat zij op Facebook hadden gezegd is helemaal waar. LINKS WAS AL DIE TIJD STIL, niks over al de aanslagen, niks over de ongebreidelde binnenkomst van vreemdelingen, maar….. Als de LINKSE ACTIVISTEN een blikje voor hun kop krijgen, ja dan kunnen ze hun schreeuw van verontwaardiging weer laten horen, Rassisten, nazi’s, aso’s en ga zo maar door. Maar ondertussen hebben wij, het Nederlandse volk, al deze onkunde te danken aan, LINKS, CORRECT, EN CORDON SANITAIRE HUFTERIGE PLUCHE PLAKKERS. ALLE HOOLIGANS VERZAMELEN!!!!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s