Filosoof Finkielkraut: Merkel heeft Europa geschaad en politiek tegen de Joden bedreven

Screenshot_241

(Vertaling: E.J. Bron)

De Franse filosoof en schrijver Alain Finkielkraut (foto) ziet in de Duitse vluchtelingenpolitiek sinds 2015 de wezenlijke oorzaak voor ernstige foute ontwikkelingen in Europa. “Zonder Angela Merkels ´Wir schaffen das!´ en de miljoenen immigranten, die Duitsland in 2015 heeft opgenomen, zou er geen Brexit geweest zijn”, zei Finkielkraut tegen de “Welt”. Hij zou er zeker van zijn: “´Wir schaffen das!´ was gewoon onzin”, aldus de filosoof verder.

journalistenwatch

De grensopening zou veel Europeanen onzeker gemaakt hebben en overal in Europa voor een “pathologisch populisme” hebben gezorgd. Europa zou er niet toe voorbestemd zijn om een multiculturele samenleving te worden, maar zou veelmeer de Europeanen moeten beschermen. De Duitsers zouden zich met deze politiek vrij willen hebben kopen van het naziverleden en een moreel onberispelijke bevolking hebben willen worden, aldus Finkielkraut.

In werkelijkheid zou het echter gegaan zijn om een mengeling van “extreem moralisme en economische belangen”. Overal in Europa betaalden de Joden de prijs, die het eerste slachtoffer van een nieuw radicaal “islamisme” zouden zijn geworden, dat zich volgens Finkielkraut niet in de laatste plaats voedt uit de ongereguleerde immigratie. Ook Frankrijk´s antisemitisme zou niet wortelen in een nieuwe versie van het fascisme, maar het uitvloeisel van een radicaalislamitisch extremisme zijn, aldus de filosoof verder.

Finkielkraut, lid van de vereniging van geleerden “Académie Française”, geldt als een van de belangrijkste en meest omstreden moderne denkers van Frankrijk. Zaterdag raakte hij in Parijs toevallig verstrikt in een demonstratie van de “gele hesjes” en werd door enkele [opm. vertaler: bewezen daders zijn moslims!] uitgescholden en antisemitisch beledigd. Het incident baarde wereldwijd opzien en versterkte de vrees voor een toenemend antisemitisme in Frankrijk.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Gele Hesjes", "Lügenpresse", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", antisemitisme, Barbarisme, belangenverstrengeling, Censuur, cultuurrelativisme, Demografie, demoniseren, Desinformatie, Duitsland, Eurabië, Frankrijk, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, Islamofilie, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, Merkel, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

15 reacties op Filosoof Finkielkraut: Merkel heeft Europa geschaad en politiek tegen de Joden bedreven

 1. Lucky zegt:

  Iets anders,
  https://tpo.nl/2019/02/20/34-nederlanders-ontvangen-hitler-pensioen-vanwege-dienstjaren-bij-waffen-ss/

  34 Nederlanders ontvangen Hitler-pensioen vanwege dienstjaren bij Waffen SS
  Pieter Omtzigt (CDA) wil dat ze belasting afdragen over uitkering

  Volgens EenVandaag betaalt Duitsland sinds 1950 pensioenen aan alle ex-militairen die tijdens de Tweede Wereldoorlog schade hebben opgelopen. De bedragen worden uitgekeerd door de deelstaten. Voor Nederland is het Landschafts Verband Rheinland (LVR) verantwoordelijk voor de betalingen.

  Een woordvoerder van het LVR zegt tegen EenVandaag dat tien van de 34 Nederlanders ook de Duitse nationaliteit hebben. Het bedrag loopt volgens schattingen uiteen tussen de 400 en 1300 euro.

  Like

 2. Ronald zegt:

  Die kleine, dikke, opdringerige, eigen en Europees volk verradende Merkel moet hangen!!!
  En het zou mij niet verbazen dat moslims hakenkruizen op joods graven hebben geklad, zodat extreem rechts de schuld krijgt…….

  Wat mij betreft…ALLE MOSLIMS uit Europa deporteren!!!

  Like

 3. Lucky zegt:

  https://www.journalistenwatch.com/2019/02/20/israelischer-minister-juden/

  Israelischer Minister ruft französische Juden zur Flucht nach Israel auf

  Frankreich – Erneut kam es zu antisemitischen Attacken. Diesmal war es Vandalismus auf einem jüdischen Friedhof. Jetzt bekräftigte Israel seine Empfehlung an die Juden in Frankreich – sie sollen Europa schnellstmöglich verlassen.

  „Letzte Woche habe ich die jüdische Gemeinde in Paris getroffen, die unter antisemitischen Angriffen und Assimilation zu leiden hat. Ich verurteile den Antisemitismus in Frankreich und rufe alle Juden dazu auf – kommt nach Hause, immigriert nach Israel!“

  Like

 4. Ruud zegt:

  Vroeger zou ze er voor op de brandstapel zijn geëindigd; cultuur- en landverraad.

  Like

 5. Wachteres zegt:

  Toch ziet ook deze geleerde maar een deel van het geheel.

  “Zonder Angela Merkels ´Wir schaffen das!´ en de miljoenen immigranten, die Duitsland in 2015 heeft opgenomen, zou er geen Brexit geweest zijn”.

  O jawel! De Britten hadden voor 2015 al een grote instroom van moslims te verwerken gekregen, dankzij Tony Blsir, die rechts ‘met de neus in de multicul wilde wrijven’ en tegelijkertijd voor extra links stemvee wilde zorgen.

  Wat de Britten tot Brexit dwong was het gevoel dat zij hun land en de zeggenschap erover zouden verliezen en daar houden de Britten absoluut niet van. Natuurlijk gaan veel Britten ook inzien dat de islam bepaald geen vrede brengt.

  “Europa zou er niet toe voorbestemd zijn om een multiculturele samenleving te worden” is door hem natuurlijk juist geanaliseerd. Hoe kan hij dan tegelijkertijd van een een “pathologisch populisme” spreken, als de mensen zich tegen een multiculturele samenleving verzetten.

  “In werkelijkheid zou het echter gegaan zijn om een mengeling van “extreem moralisme en economische belangen”‘.

  Ik geloof niet dat Merkel uit schuldgevoelens meer dan één miljoen moslims heeft binnen gehaald.

  Zij had kunnen weten dat juist de moslims een hekel aan Joden hebben.en dan is het niet logisch dat je die vanwege ‘wiedergutmachung’ bij miljoenen uitnodigt. .

  Niet voor niets heeft Merkel contacten met Soros c.s.en haar ultra-linkse/communistische achtergrond zorgt ervoor dat zij voor open grenzen en vermenging van volkeren is.

  “Economiche belangen”? Kletskoek. Het overgrote deel van de binnenkomers leeft van een uitkering en de Afrikanen die nu worden binnengehaald hebben vaak onvoldoende of te weinig opleiding genoten om economisch bij te dragen, zelfs als ze werken kosten ze meer dan dat zij opbrengen.

  Like

 6. koosv8 zegt:

  Het blijft natuurlijk open deuren intrappen, alleen met dat verschil dat de één filosoof is, en ik een burger die 46jaar in de bouw werkzaam geweest is. Maar wel interesse in politiek en alle miskleunen die daarmee samenhangen. Want wie een beetje om zich heen kijkt, en nuchter nadenkt weet dat we naar de eindstreep van de vrede rennen op een
  zeer fatalistische domme manier, waar zelfs de schoolkinderen voor worden ingezet. Ik ben bang dat de afslachting zoals die nu in de EVIL UNION gaande is, nog maar het allereerste begin is van de massamoorden die de ISLAM teweeg zal brengen.

  Like

 7. RottenPikwick! zegt:

  https://www.jpost.com/Diaspora/French-TV-stops-FB-stream-from-Jewish-cemetery-after-antisemitic-comments-581214
  Zo ziek is Frankrijk, heel West Europa! Timmermans, Rutte, Merkel, Segers, Boemah, Van Toorenburg, Attje Keutel, Macron etc etc etc etc BEDANKT!!

  Like

 8. M. zegt:

  Om tot de wereldorgie van de leugen te komen moet men zich ontdoen van mensen die de waarheid weten en in de waarheid geloven.
  Mensen van de waarheid kruipen nou eenmaal niet terug in de leugen en laten zich de leugen ook niet opleggen dus die lopen in de weg.
  Het ontdoen van de waarheid en de mensen die er in geloven gaat het makkelijkst als je alle landen volpompt met mensen van de leugen met haat tegen de waarheid en zij die daar in geloven.

  Like

 9. Marc zegt:

  Among the words heard were “dirty Zionist,” “We are the people,” and “France is ours.”

  The French government on Tuesday said that anti-Semitic acts in France rose 74 percent in 2018 compared with the previous year.

  This month, swastikas were sprayed on portraits of the late French politician and Holocaust survivor Simone Veil.

  Last week, the word “Juden” was spray painted on the window of a Parisian bagel bakery.

  ?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.dw.com%2Fen%2Fanti-semitic-attack-on-paris-bagel-shop%2Fa-47451107

  Like

 10. Pingback: Marine Le Pen aan Alain Finkielkraut | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s