EU-verkiezingen: “Europese Alliantie van Volkeren en Naties” groeit verder

Screenshot_6

(Door: Monika Šimić – Vertaling: E.J. Bron)

In het begin van vorige week sloot de partij “Rassemblement National” van Marine Le Pen zich aan bij de “Europese Alliantie van Volkeren en Naties”. Nu ondertekende ook de Vlaamse partij “Vlaams Belang” de toetredingsverklaring.

Die Tagesstimme

Begin april presenteerde de chef van de AfD, Jörg Meuthen, samen met de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken van de LEGA, Matteo Salvini, de “Europese Alliantie van Volkeren en Naties” tijdens een persconferentie in Milaan. Het doel is duidelijk: een grote fractie van de rechtse partijen in het Europees Parlement. Het bondgenootschap wordt iedere week groter en verzamelt nu al vertegenwoordigers uit negen landen. Onlangs nog sloot het Belgische “Vlaams Belang” zich bij het bondgenootschap aan.

Vlaamse partij treedt tot alliantie toe

Zo deelde de Vlaamse politicus en Europarlementariër Gerolf Annemans (Vlaams Belang) op 24 april een foto op Twitter, dat het ondertekende document betreffende de toetreding tot de alliantie laat zien (foto boven).

In het begin van vorige week sloot het “Rassemblement National” van Marine Le Pen zich aan bij de “Europese Alliantie van Volkeren en Naties”. Salvini en Meuthen waren allebei zeer verheugd over de toetreding en verwelkomden de “Franse vrienden” in de alliantie. Behalve België en Frankrijk zijn er ook vertegenwoordigers van rechtse partijen uit Slowakije, Estland, Finland, Oostenrijk, Denemarken, Duitsland en Italië.

Begin mei ontmoeting met Orbán

Op dit moment zouden nog gesprekken worden gevoerd met de partij Fidesz  van de Hongaarse minister-president Viktor Orbán en met de Spaanse partij VOX. Zoals de ORF berichtte, ontmoet Salvini Viktor Orbán op 2 mei in Boedapest. Bij de ontmoeting zou het onder andere over de internationale verkiezingsalliantie voor de Europese Parlementsverkiezingen eind mei gaan. Salvini zou hopen dat de partij Fidesz van Orbán tot de alliantie zou toetreden.

Het doel van de alliantie heeft Salvini tijdens de persconferentie begin april eveneens gepresenteerd. Men zou werken aan een “nieuwe Europese droom”. Samen met de andere partijen zou men willen werken aan werk, familiepolitiek, veiligheid, milieubescherming en de toekomst van de jongeren. Andere belangrijke verlangens van de alliantie zouden de bescherming van de buitengrenzen, de strijd tegen de mensensmokkel en het terrorisme evenals het respect voor nationale identiteiten zijn.

Bron:
www.tagesstimme.com
Door: Monika Šimić

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Populisme", EU-critici, Europa, Europees Parlement, EUSSR, gezond realisme, Nationalisme, Patriottisme, soevereiniteit, Vlaams Belang, Vrijheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

9 reacties op EU-verkiezingen: “Europese Alliantie van Volkeren en Naties” groeit verder

 1. Marc zegt:

  Ik zie niet in hoe het Spaanse Vox in deze alliantie past: het heeft bij de verkiezingen van zondag geen zaak gemaakt van de strijd tegen ongecontroleerde massa-immigratie, en het verzet zich tegen de Catalaanse onafhankelijkheid, wat toch strijdig is met het respect voor nationale identiteiten.

  Voor het overige hoop ik van harte dat deze alliantie succes zal hebben.

  Zit de PVV er niet al in?

  Like

  • Mary zegt:

   Marc 10.29. Jawel de PVV heeft zich verenigd met de Europese alliantie van volkeren en naties.

   Like

   • E.J. Bron zegt:

    Kunt u dat op de een of andere manier aantonen a.u.b.?

    Webmaster

    Like

   • Mary zegt:

    Webmaster 14.54 uur. Voor zover ik weet is Lega, FRN, Vlaams belang, FPO, PVV etc. al verenigd in “Europa van Naties en Vrijheid” en wilde men de naam veranderen na de Europese verkiezingen in “Europese Alliantie van Volkeren en Naties”, ondertussen nog meer “gelijkgestemde” partijen uit te nodigen zich aan te sluiten.

    Like

 2. Klaas zegt:

  Like

  • Tistochwat zegt:

   Klaas 1 mei 2019 om 13:52

   Hee Juncker, vieze dictator, wat zit je nou met dat belletje in je poten, joh?
   Is dat om de aandacht van de kelner te trekken?

   Hier, ga zo maar staan bellen, samen met Rutte, Timmermans, Tusk, Macron en Verhofstadt:

   Like

 3. Jan zegt:

  Linksvolk in de gordijnen, Vlaams Belang in kinderprogramma

  VRT, stop met het opleuken van extreemrechts
  Deze ochtend zond de VRT op Ketnet De Grote Karrewiet Verkiezingsshow uit. Meerdere vakbondsleden contacteerden ACOD-VRT voor, tijdens en meteen na de uitzending om hun ongenoegen te uiten over de aanwezigheid van Tom Van Grieken, voorzitter van het extreemrechtse Vlaams Belang.

  http://www.dewereldmorgen.be/blog/wiesdescheemaekeracodvrt/2019/05/12/vrt-stop-met-het-opleuken-van-extreemrechts

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s