Tsjechische politicus van de SPD: Rusland “bedreigt” het Westen door traditie en patriottisme

Screenshot_34

(Vertaling: E.J. Bron)

Praag – Met een originele uitspraak over de vermeende Russische “bedreiging” heeft de Tsjechische politicus Jiří Kobza van zich doen spreken. Op de nieuwssite “Parlementní Listy” schreef de politicus van de rechts-populistische partij “Vrijheid en Directe Democratie” (SPD) van Tomio Okamura. Rusland zou inderdaad iets hebben wat haar westelijke buurlanden verontrust: Traditie en patriottisme.

Duits - Zuerst

Rusland zou daarmee instaan voor een in de EU gehate ideologie – voor het behoud van tradities en het afwijzen van de invloed van de zogenaamde “civiele samenleving” op politieke gebeurtenissen. In de ogen van Kozba respecteren en verzorgen de Russen hun nationale tradities en brengen ook hun kinderen bij deze te respecteren. Patriottisme zou als deugd en niet als iets bedreigends worden beschouwd.

Ook het radicale feminisme en “krankzinnige genderisme” zou bij de Russen geen weerklank vinden. Vrouwen zouden daar dezelfde rechten hebben als mannen, maar niemand zou proberen te betwisten dat vrouwen anders zijn dan mannen. Rusland zou het zichzelf bovendien hebben toegestaan om af te zien van de “propaganda van zeldzame minderheden”.

“Dat zijn allemaal waarden die bij ons 30 jaar lang onderschat en vergeten werden”, schrijft Kobza, die afgevaardigde van de SPD in het Tsjechische parlement is. Hij doet ook een opmerkelijke vaststelling over de rol van de islam in Rusland – bijna een derde deel van de bevolking van Rusland zouden moslims zijn, zodat er in Rusland traditioneel respect tegenover de islam zou zijn. Maar tegelijkertijd zou diens expansie in toom worden gehouden.

Al met al zou Moskou de EU dus niet met haar militaire macht bedreigen, maar met gezond mensenverstand, met haar respect voor de eigen geschiedenis en voorouders. Daarom zou men in het Westen steeds opnieuw nieuwe sancties tegen Rusland eisen. En diegenen die het zouden wagen om deze anti-Russische propaganda te bekritiseren, zouden onmiddellijk als agenten van Poetin zwartgemaakt worden, benadrukt de Tsjech.

Het antwoord op de vraag of men bang zou moeten zijn voor Rusland, zou verschillend kunnen uitvallen: patriotten en voorvechters van tradities zouden bijvoorbeeld niet bang zijn voor Rusland.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, Nationalisme, Patriottisme, Rusland, Tsjechië, Westen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Tsjechische politicus van de SPD: Rusland “bedreigt” het Westen door traditie en patriottisme

 1. Sjoe! zegt:

  En hij heeft gelijk. De Russische vorm van patriottisme is verdomd militaristisch. Ze noemen het “defensief”. Niet echt. Volgens Carl von Clausewitz, ze denken dat “Angriff die beste Verteidigung is”. Ze hebben dit te goed geleerd – jammer voor hun buren.
  Hun slogan “We zullen het herhalen, als het nodig is” alleen al zegt veel. Ze zijn weer klaar om te sterven voor stomme onbereikbare idealen en nieuwe Stalins. Zoals in 1938-1940. Maar dan komt er weer een 1941.”Zulle het herhalen”, wat.

  Like

 2. johan de derde zegt:

  Hij heeft volkomen gelijk daar is niets meer aan toe te voegen. De verzetshelden van WO2 zouden nu veroordeeld worden als zijnde de NSBer van deze tijd. Hier laat ik de oranjes en de politici van WO2 er buiten zij namen de uitspraak wij staan achter ons volk letterlijk en figuurlijk maar wel strijken met de eer.

  Like

 3. Qvic zegt:

  Wat is er mis met je eigen lands patriottisme en tradities? Tegen die achterlijke genderneutrale, homo en lesbienne optochten, alsof hun seksuele afwijkingen aan iedereen opgedrongen moet worden. Om maar niet te spreken van de blanke fanatieke feministen, die de blanke mannen haten. Hun prestatie drang om beter te willen zijn dan blanke mannen, neemt af en toe extremen vormen aan tot het absurde. Wat elk mensenverstand ver te boven gaat. Zo ook van waarom zouden wij autochtonen respect moeten tonen aan de moslims, laten die moslims maar die respect eerlijk verdienen ten opzichte van ons autochtonen op het zelfde niveau. Bij een democratie geeft de meerderheid de toon aan en niet zoals nu hier de minderheden. Dat is ondemocratisch c.q. dictatorisch. Hier in het blanke westen heeft de (blanke gefrustreerde) vrouw meer rechten toegeëigend dan de blanke mannen, met als gevolg dat alles overdreven betutteld wordt door de overheden. Dat is een vrouw eigen, om bijna alles wat klein en zielig is te beschermen tegen de zogenaamde boze buiten wereld. In Nederland spant echt de kroon hiermee, want ons land heeft de meeste regeltjes en wetten van de wereld. Rusland vormt geen bedreiging voor het Westen, het Westen vormt meer een bedreiging voor zich zelf. Maar geeft dan een ander land zoals Rusland de schuld ervan. Dit doen alle hypocrieten en daar zijn er enorm veel te vinden hier in het zelfde westen. Terwijl die hypocrieten zelf nog denken dat zij het beste voor hebben voor de gemeenschap. Hun een spiegel voorhouden heeft geen zin, want zij zien hun eigen spiegelbeeld er niet in. Maar een rivaal en vallen zo de boodschapper aan, omdat diegene zegt wat zij niet willen horen of zien. Want anders valt hun gedroomde utopia in duigen. Hoe fanatieker zij reageren op de boodschapper, hoe hypocrieter deze huichelaars in werkelijk zijn.

  Like

 4. Bob Koster zegt:

  @Sloe! Zelden heb een commentaar gelezen dat zó bol staat van onwetendheid en paranoïde vooroordelen. U zou zo kunnen aanschuiven bij Pauw, Jinek en DWDD.

  Like

 5. Bob Koster zegt:

  Interessant is wat de schrijver beweert over de islam in Rusland. Een op de 5 (niet 3) Russen is moslim en ze gedragen zich idd netjes, NADAT Poetin de Tsetsjenen een ongelofelijk pak op hun donder heeft gegeven en alle terroristen heeft opgepakt/vernietigd. Geen taakstraf voor die lui, niet in Rusland.
  Verder heeft hij de moslims duidelijk gemaakt dat ze gewone staatsburgers zijn, met dezelfde rechten en plichten als andere Russen en dat ze niet hoeven te rekenen op speciale voorrechten. Hadden wij hier maar een Poetin.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s