Klimaatwaanzin!

Geplaatst door:
E.J. Bron (via Twitter; “Het Nieuwe Nederlandse Nieuws Netwerk“)
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Graaien, klimaatfascisme, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

16 reacties op Klimaatwaanzin!

 1. M.A.L. Sion zegt:

  Het zal me benieuwen hoe die klimaatgekken zich er straks uit zullen lullen als blijkt dat het een hoax is.

  Geliked door 1 persoon

 2. Steven zegt:

  Die theorie klopt niet helemaal…
  Het ijs boven het water is hierin niet gemeten…

  Like

  • guusvelraeds zegt:

   Het gaat om het gewicht Steven. Een voorwerp blijft drijven als het gewicht van het volume van het verplaatste water gelijk is aan het gewicht van het voorwerp. Dit gewicht verplaatst het omringende water. Door deze verplaatsing zal het water niveau stijgen. Als al het ijs gesmolten is (ook het beetje dat boven de waterspiegel uitsteekt) zal het omringende water niet stijgen. Doordat de intermoleculaire ruimten van het gesmolten water kleiner zijn geworden zal er zelf een daling van het zeeniveau plaatsvinden.

   Like

  • boorzalf zegt:

   Kopt wel de moleculen van water zijn het kleinst bij +4 graden Celsius.

   Like

  • Erde zegt:

   Dat ijs verdampt. Als het heeft gesneeuwd en de sneeuw smelt dat is de grond daaronder redelijk droog. Er wordt maar een klein beetje vocht opgenomen door de aarde. ijs is water in vaste vorm. Om opgenomen te worden door de grond moet het vloeibaar zijn. Als ijs verdampt gaat het over in gas.

   Like

  • D.G.M.Holland zegt:

   Zeker wel volgens de wet van Archimedes, die luidt: De opwaartse kracht die een lichaam in een vloeistof of gas ondervindt is even groot als het totale gewicht van de verplaatste vloeistof of gas.
   Het gaat over het totale gewicht van de ijsberg, die in het water drijft.
   Door dat totale gewicht werd de vloeistof verplaatst, dus of er nou ijs boven het water uitsteekt of niet, dat maakt niet uit.

   Like

 3. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Hoezeer ik het ook oneens ben met de klimaat hysterici, dit is niet wat zij beweren, ze zeggen dat de zeespiegel gaat stijgen door het smelten van de sneeuw en het ijs dat zich op het land bevind.
  Ook dat is een tikkeltje vergezocht maar het is wat anders dan zeggen dat het ijs op zee gaat smelten.

  Geliked door 1 persoon

 4. guusvelraeds zegt:

  Het is zelfs nog gekker. Bevroren water expandeert. Vroeger wist men dat en gebruikte deze kracht om rotsblokken te splijten. Doordat ijsbergen bestaan uit geëxpandeerd water (veel ruimte tussen de water moleculen) zullen deze bergen het water waarin ze liggen een fractie in niveau doen stijgen. Smelten de ijsbergen zullen ze het omringende water (doordat de intermoleculaire ruimten geringer worden) een fractie doen dalen. Hieruit volgt dus dat smeltende ijsbergen de zeespiegel zullen doen dalen in plaats van stijgen. Linkse mensen geloven in linkse sprookjes die met de echte wereld niets te maken hebben attendeer je hun hierop hebben ze geen weerwoord en kunnen dan alleen nog hun bubbel in stand houden met boosheid, agressie en de typisch linkse neerbuigendheid. Een neerbuigendheid die het kenmerk is van fundamenteel domme mensen.

  Like

 5. Nachtkaarsje zegt:

  De Groenlandse ijskap
  De ijskap is bijna 2400 kilometer lang van noord naar zuid. Op zijn breedst is zij 1100 kilometer groot, ter hoogte van de 77°N breedtegraad, dicht bij het meest noordelijke oppervlak van de ijskap. De gemiddelde dikte van het ijs is 2135 meter.[1] De dikte is over het algemeen meer dan 2 kilometer en meer dan 3 kilometer op het dikste punt. Het is niet de enige ijsmassa op Groenland: een aantal afgezonderd aan de randen van de ijskap liggende gletsjers en kleinere ijskappen bedekken ongeveer tussen de 76.000 en 100.000 km².

  Als al het ijs zou smelten, zou dat tot een zeespiegelstijging van 6,7 meter leiden.(Ijsmassa = 3 420 000 km³/oppervlakte aarde= 510 100 000 km²)[2] De Groenlandse ijskap wordt soms het “binnenlandijs” (Deens: “indlandsis”) genoemd.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Groenlandse_ijskap

  Like

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   De ellende is dat wetenschappers het onderling niet eens zijn wat de uiteindelijke stijging van de zeespiegel zou zijn, schattingen lopen uiteen van 0,60 tot meer dan 12 meter.
   De narigheid is dat juist die wetenschappers die aan de lage kant zitten zich niet hardop durven uit te spreken, de klimaatlobby is dermate agressief dat het bij een beetje mompelen blijft bang als dat ze zijn dat ze de hele goegemeente over zich heen krijgen.

   Like

 6. BigLJohn zegt:

  Het grootste deel van het ijs bevind zich in zee. CO2 mag men niet wegvangen want de natuur zou kunnen afsterven. Maar….het CO2 waait via de wind vanuit alle richtingen ons land binnen. In de jaren 1912 – 1922 – 1923 bestond er ook al (net als nu) een klimaat-hoax. Vandaag de dag heeft Den Haag alweer een nieuw soort belasting toegevoegd gebaseerd op de zogenaamde klimaattafels. Deze belasting, als die doorgaat, zal van de meesten onder ons armoede-zaaiers maken….

  https://logos.nl/klimaatverandering-van-alle-tijden

  Like

 7. Dr. Heinz zegt:

  Milieu en klimaat word misbruikt om den burger een schuldgevoel aan te praten, uit te persen, te onderdrukken, en wat allemaal meer!
  Milieu en klimaat gedoe is verworven tot een religie, en wie daar niet naar leeft en handelt wordt verketterd, vernederd en eventueel vermoord!!
  De milieu/klimaat maffia duld geen tegenspraak, staat niet open voor nieuwe frisse ideeën, en of de waarheid!
  Nee die lieden zijn totaal geschift, en behoren in een gesloten inrichting te verblijven.
  Word wakker, kom in opstand, voor de totale geschififtheid alle mensen op planeetje aarde bereikt heeft!!
  Of is het al zo ver?

  Like

 8. Republikein zegt:

  Dat hebben dronkenlappen al jaren door, longdrinks of puur, vloeitjes erbij, maakt niet uit joh.

  Like

 9. Jan zegt:

  Probeer die basistheorie nou maar eens een socialist bij te brengen

  Like

 10. Herman Steigstra zegt:

  Het gaat om het ijs dat rust op een vlakke bodem op de polen. Dat drijft dus niet. Maar het smeltende water loopt de zee in en doet het zeeniveau stijgen!

  Like

 11. jantjeuitnl zegt:

  Dit is wetenschap. Dat mag niet meer sinds de Sylvanasomonisering van de maatschappij.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s