De laatste belangrijke verkiezing voor de neergang

Screenshot_245

Vitale plek en toeristenmagneet Wartburg in Thüringen: zal het vandaag tot een verrassing bij de beslissende verkiezingen komen?

(Door: Wolfgang Hübner – Vertaling: E.J. Bron)

Kan de verwaarlozing van Duitsland gestopt worden?

Ongeacht de uitkomst van de deelstaatverkiezingen van vandaag in Thüringen is er een ontwikkeling aan de gang die van veel grotere betekenis is: de steeds duidelijker politieke, economische en maatschappelijke neergang van Duitsland. Over de factoren en fenomenen die politiek en maatschappelijk deze neergang bepalen, bewijzen en begeleiden, is bijna alles al gezegd en geschreven. Niemand met open ogen en een helder verstand kan betwijfelen hoe diep het geestelijke en morele niveau in het voormalige “land van de dichters en denkers” is gezonken, hoe Duitsland vooral in zijn centra elke dag meer verwaarloost.

PI News (2)

Dat alles kon echter in de afgelopen jaren heel goed verdoezeld worden door het economische succes van het Europese huis van de arbeid en EU-financier. Aan deze tijd komt echter steeds sneller een eind. Nog is het vooral de crisis van de belangrijkste export- en welvaart-branche, dus van de automobielindustrie, die de grootste aandacht trekt en tegelijkertijd de grootste zorgen veroorzaakt. Maar ook in andere belangrijke economische takken zoals de wereldwijd agerende machinebouw-industrie heerst al lange tijd crisis, zijn de vooruitzichten duister. En een nieuwe megamarkt zoals China is in de verste verte niet te zien.

Integendeel: China met zijn reusachtige en vlijtige bevolking wordt steeds meer ook daar een bedreigende concurrent waar Duitse ondernemingen zich tot nu toe zeer zeker voelden, namelijk in kwalitatief-technisch hoogwaardige productieprocessen. Waarom zouden Chinezen op den duur ook dommer dan Duitsers of Europeanen moeten zijn? Dat de Amerikaanse president Donald Trump de economische belangen van zijn industrieel enorm vervallen land op de eerste plaats zet, en überhaupt de globalisering stokt, is juist voor de veel teveel op export georiënteerde Duitse economie een belasting die te veel van haar vergt.

De Berlijnse politiek heeft dat, volledig verblind, of nog niet begrepen of, wat waarschijnlijker is, ze wil het nog niet inzien. Hoe dan ook: de schade zullen in ieder geval de zogenaamde “gewone mensen” in het volk moeten dragen. En zelfs dubbele schade, want zij moeten ook nog de gigantische kosten van de krankzinnige asielpolitiek dragen, helemaal afgezien van de daarmee gepaard gaande maatschappelijke verwerpingen. Zodoende rolt er een economische en sociale lawine op Duitsland af, die veel, zo niet alles door elkaar zal gooien. Welke politieke en maatschappelijke consequenties dat zal hebben, daarover kan alleen maar gespeculeerd worden. Maar dat doen we niet hier.

In ieder geval is het voor de partij, die zichzelf als Alternative für Deutschland (AfD) presenteert, net zoals voor alle patriotten in dit land, nu heel dringend nodig om haar inhouden en rol in de toekomstige ontwikkeling duidelijker te bepalen. Wanneer de gerenommeerde econoom Hans-Werner Sinn ertoe oproept dat vanwege de kosten van de integratie van vluchtelingen het minimumloon afgeschaft zou moeten worden, radicale sociale hervormingen gestart en de arbeidstijd verlengd moeten worden, dan zou de AfD heel snel moeten beslissen voor wie zij in Duitsland politiek wil maken – en voor wie niet.

Economisch-liberaal, sociaal-liberaal, sociaal-nationaal, sociaal-Europees enz. – dat zijn allemaal verschillende wegen, die echter niet naar hetzelfde doel leiden. Het blijven steken van de AfD in Duitsland op 13 tot 15% in de peilingen is niet in de laatste plaats gelegen aan het feit dat niet duidelijk is welke weg de partij wil kiezen. De nu duidelijker wordende neergang van de natie laat voor de AfD nog maar weinig tijd over om deze keuze met de desbetreffende consequenties te nemen. De vijandige krachten zijn in ieder geval al lang met “Greta-gezang” op weg naar een rampzalig, autoritair ecologisch-socialistisch experiment.

Bron:
www.pi-news.net
Door: Wolfgang Hübner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", AfD (Alternative für Deutschland), cultuurrelativisme, Duitsland, gezond realisme, Nationalisme, Patriottisme. Bookmark de permalink .

7 reacties op De laatste belangrijke verkiezing voor de neergang

 1. Bob Fleumer zegt:

  Men heeft zelf die ex stasie agente Merkel op de troon gehesen en nu wordt de rekening gepresenteerd en die is te hoog voor de harde werkers die de Duitsers zijn.
  Duitsland heeft behoefte aan een “reset” net als Nederland, uithuilen en opnieuw beginnen maar niet met deze regeringen dat is dweilen met de kraan open.

  Geliked door 5 people

  • paulzwueste zegt:

   Heel juist Bob.
   Waar Duitsland in de eerste plaats behoefte aan heeft is een AFD die duidelijke keuzes maakt en daar ook voor uit durft te komen, zodat het volk weet waar de reset-knop te vinden is.

   Like

 2. ronjaspers zegt:

  We stevenen met zijn allen af op een oorlog/genocide.Wij zijn de laatste generatie.

  Like

 3. droevige mof zegt:

  De AfD heeft ongeveer 23% en is de op een na sterkste partij. Een ramp voor CDU, SPD en Groene. Misschien het startsein voor Merkel om eindelijk te verdwijnen. En vergeet alsjeblieft niet het schoothondje mee te nemen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Dijkstra zegt:

  Tja als je een communist als Merkel die bovendien een sleutel functie in een jeugd organisatie had in de DDR – wat verwacht je dan? De “Linken’ hebben bovendien de hoogste verkiezingsuitslagen gehaald in Thuringen , van alle oude DDR lidstaten. Thuringen is in feite nog steeds een communistisch bolwerk, met een communistische regering.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s