Onthoud de naam!: eentje voor Neurenberg 2.0!

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Klaas”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in islamappeasement, Islamofilie, Krankzinnigheid, landverraad. Bookmark de permalink .

38 reacties op Onthoud de naam!: eentje voor Neurenberg 2.0!

 1. Monalisa zegt:

  Is zijn zoon niet gesneuveld. Hij heeft zeker doorloop.

  Geliked door 4 people

 2. Harry Willemse zegt:

  Met dit soort commandanten heb je echt geen vijanden meer nodig. Die vent is totaal geschift.

  Geliked door 5 people

 3. Nemesis zegt:

  Wattuhhh ?? Volgens mij heeft de dood van zijn zoon door die moslims, zijn verstand vertroebeld.

  Ik weet niet of de militairen, die uitgezonden worden om tegen dat tuig te vechten, erg blij zullen zijn met deze uitspraak.

  Geliked door 5 people

  • scherpschutter1943 zegt:

   Nemesis. nederlandse militairen vechten niet in het buitenland. Zij trainen de locals en tellen hun patronen. Ik heb dus het idee dat ons leger, of wat daar voor doorgaat, gewoon voor jan met de korte achternaam worden uitgezonden naar verre oorden. zoiets als met tante Alie naar Malie. Het sneuvelen door vijandelijk vuur of dat van je kameraad is inherent aan het militair zijn. Als een militair sneuvelt is dat geen ongeluk maar gewoon het risico van de job. Zoiets als een timmerman die op zijn duim slaat. Niet piepen of zielig doen. Kom je terug met een kont vol stress en/of ptss, dat hoort er ook bij.

   Geliked door 1 persoon

   • Nemesis zegt:

    en moeten mosketen bouwen, zoals in Afghanistan en oh ja ook schooltjes voor meisjes, wat dan allemaal weer vernield wordt door de maangod aanbidders. Tja, en de F16 werpen ook bommen af, meestal daar waar geen doden kunnen vallen, dus ja je hebt gelijk. Stress en/of ptss kan het zeker opleveren, ook als je ” aleen maar” die locals trainen of patronen tellen, het is oorlogsgebied. En niet iedereen heeft al genoeg meegemaakt om je een sterker pakje aan te trekken, al weet je waar je heen gaat en wat je zou kunnen verwachten, al was de training nog zo hard. Ik hoor het uit eerste hand.

    Geliked door 1 persoon

 4. Hovawart zegt:

  Veteranen en oudgedienden vertonen op latere leeftijd wel vaker een ongezonde fascinatie voor hun oude vijanden, een soort van schuldcomplex om met zichzelf in het reine te komen…..terwijl op zijn eerste werkdag als commandant der strijdkrachten, zijn zoon als één van twee Nederlandse militairen gesneuveld zijn door een bermbom in Afghanistan.

  Geliked door 4 people

  • Veteranen en oudgedienden vertonen op latere leeftijd wel vaker een ongezonde fascinatie voor hun oude vijanden, een soort van schuldcomplex om met zichzelf in het reine te komen…..
   Je zou het maar mee moeten maken, Hovawart.

   Like

 5. Z’ n eigen zoon werd goddomme door dat tuig opgeblazen!

  Geliked door 5 people

 6. Meine zegt:

  Is dat wel goed gehoord ? Zijn zoon Dennis was opgeblazen door zo’n moslim, 23 is die geworden….

  Geliked door 4 people

 7. Ruben zegt:

  Beste heer bron,
  Is deze uitspraak echt door hem gedaan?
  Als dit door deze man werkelijk zo gezegd is(oud bevelhebber) dan is de,e man niet alleen incompetent en krankzinnig, maar ook levensgevaarlijk!
  Deze man gun ik dan ook dat dezelfde hordes eens voor zijn deur staan om…..
  Sorry, maar hij heeft het dan ook dik verdiend.
  Maar wanneer die tijd aanbreekt zal hij ongetwijfeld al in veiligheid zijn.
  Gelukkig dat er nog een God bestaat.

  Geliked door 4 people

 8. Motorman zegt:

  Pek en veren!

  Geliked door 3 people

 9. M.A.L. Sion zegt:

  van Uhm? BN-er?
  Als dit waar is dan moet deze lul verder uit de bekendheid verdwijnen.

  Geliked door 3 people

 10. FU….KING IMBECIEL IS HET DEZE GEN.bd. VAN UHM VERRAAD EN ZET ZIJN EIGEN PERSONEEL MINDEF VOOR L,,,L! ZUM KOTZEN!
  ZELF MIJN HELE WERKZAME LEVEN MOGEN DIENEN BIJ DE KON.MARINE EN ELDERS BINNEN MINDEF GEWERKT EN DAN MOET JE DIT SOORT WALGELIJKE TEKST LEZEN.
  WAAR BLIJF JE VADERLANDS GEVOEL EN EIGENWAARDE OM DE DEMOCRATIE, VRIJHEDEN EN DE GESNEUVELDEN VAN DE COALITIEPARTNER TE RESPECTEREN.

  Geliked door 5 people

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Zet die hoofdletters eens uit! (Caps Lock).

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

   • Nemesis zegt:

    DIT MAG ZEER ZEKER MET HOOFDLETTERS GEZEGD WORDEN EN AL HET KAN OOK NOG IN VETTE; GROTERE LETTERS.

    Want Guardian of the Gates of Heaven heeft groot gelijk, het si een schande !!!!!

    Geliked door 1 persoon

  • scherpschutter1943 zegt:

   Guardian, blijf bij de les het vaderland bestaat niet. Afgeschaft door de kopstukken van de pvda. citaat Wallage pvda. Nederl; and is niet van de Nederlanders. Nederland is van iedereen. Koningin maxima deed ook een duit in het zakje met : “de nederlander bestaat niet”. Helaas voor ons autochtonen, de nederlandse belastingbetaler bestaat wel alleen is die langzamerhand op sterven na dood, ademnood door wurging van deze regering.

   Geliked door 1 persoon

 11. Wachteres zegt:

  Zoon hoogste militair omgekomen in Afghanistan

  Like

 12. duinsnip zegt:

  Alweer een met PTTS. Arme ziel. Wat zal hij nu ook Hitler, Stalin en Mao beter begrijpen. Stakker.

  Geliked door 1 persoon

 13. Na bijna 40 dienstjaren -incl. 14 uitzendingen- is voor mij de maat nu definitief vol.
  Dit zijn nu de superieuren die onvoorwaardelijke loyaliteit van je eisen en je zonder met de ogen te knipperen de dood in jagen. Verwerpelijk!

  Geliked door 3 people

 14. oudmarinier zegt:

  Als de LuLLo dat idd gezegd heeft …in deze bewoording , is het een GROVE belediging en VERRAAD aan het adres van zijn manschappen en aan de dood van zijn eigen zoon. DAARNAAST , HEB JE DAN IDD GEEN VIJANDEN MEER NODIG …(Respect voor je vijand , kan ik nog wel begrijpen , maar zo’n uitspraak ..??? Verder , als dit dan de beleidslijn is van regering en krijgsmacht e.d. , waarom is men dan zo TEGEN de “STRIJD van het NLse VOLK” voor hun vrijheid , NEXIT , anti-moslim , anti-zwarte Piet gebeuren enz enz enz …WAAROM begrijpt men dat dan NIET ???

  Geliked door 3 people

  • Nemesis zegt:

   De strijd van het NL volk interesseert ze geen rooie biet en begrijpen? Staat niet in hun woordenboek ! Het past niet in hun straatje.
   Mag hopen, dat het leger, als dat er nog is, aan de kant van het volk staat als het hier tot uitbarsting komt.

   Geliked door 1 persoon

   • oudmarinier zegt:

    Dat is duidelijk , Nemesis , dat “het volk” hun geen reet boeit. Begrijpen doen ze het volgens mij, maar al te goed…, dat is ook waarom men zo BANG is voor het VOLK. Ben er zo goed als zeker van (als oud-marinier zijnde) , dat we idd bevelen opvolgen , maar NIET achterlijk zijn….Ook militairen hebben gevoelens en gedachten over bepaalde zaken. En militairen weten donders goed , dat ook “ZIJ” , bij het gepeupel horen en wanneer het tot een uitbarsting komt , een groot deel , zich zeker achter het volk opstelt. Lagere rangen t/m Kapiteins , ben ik zeker van.

    Like

   • Nemesis zegt:

    Nee het boeit ze zeker niet en begrijpen doen ze het prima. En dat ze bang zij voor het volk dat is ook zeker weten zo,’Ja niet alleen als militair van welk onderdeel dan ook volg je bevelen op, net als de gewone burger werknemer de orders van de baas opvolgt . Dat is hetzelfde, al schijnen mensen dat nog al eens te vergeten,
    En ja ik weet dat militairen beslist niet achterlijk zijn, nog dom en zeer zeker hun gevoelens en gedachten hebben over bepaalde zaken En dat ze weten, dat ook zij tot het gepeupel horen. Zelfs in de hogere rangen weten ze dat. Waar er daar wel een aantal zijn die op een warm, goed betaald plekje toewerken, gelukkig niet allemaal.

    Geliked door 2 people

 15. kampersrene zegt:

  Nadat hij was uitgeraast riep de dokter……de volgende……

  Geliked door 1 persoon

 16. 01kjeld01 zegt:

  Wanneer je dit verhaal in het artikel leest waar deze quote uitkomt krijg je een totaal ander verhaal te lezen. De context van deze uitspraak is verdwenen. Jammer om hem zo te quoten en de rest van zijn verhaal nu niet te weten….. want je leest dan dat hij hun beeld van de wereld volledig afkeurt. Zijn eigen zoon stierf daardoor. Geeft een ander licht op zijn uitspraak.

  Like

  • Dijkstra zegt:

   Of dat een ander licht op zijn uitspraak werpt betwijfel ik. Ik citeer het hele fragment uit de Volkskrant (5 mei 2014):
   “In principe moeten we trots zijn, vindt Van Uhm, althans als ze uit puur idealisme zijn gaan strijden. In Syrië bijvoorbeeld tegen de onderdrukker Assad en om een einde te maken aan het lijden van vrouwen en kinderen. Hij weet dat onder Syriëgangers ook jongeren zijn die slechts het avontuur zoeken of alleen maar de behoefte hebben zich los te maken van ‘de comfortzone van de familie’. (einde)
   Uhm is dus alleen maar trots op hen omdat ze ten strijde trekken. Het waarom is een drogreden: want de strijdgroepen die tegen Assad strijden, doen dat niet omdat ze een einde willen maken aan de onderdrukking, het lijden van vrouwen en kinderen. Want deze strijdgroepen en Syriegangers willen een islamitische staat in voeren die nog strenger is dan wat Assad in praktijk brengt. En ze willen nog gretiger Israel en het Westen vernietigen dan Assad. Uhm is een domme man die politici napraat, die doen alsof tegenstanders van Assad automatisch democraten moeten zijn. Als Uhm vervolgens ‘hun wereld volledig afkeurt’ is dat gratuit, want juist die wereld is de diepere motivatie van de Syriegangers. UHm bewondert de Syriegangers dus eigenlijk alleen maar vanwege hun vechtlust en dat tekent Uhm als een oppervlakkig mens die niet de juiste verbanden kan leggen.

   Like

 17. Dijkstra zegt:

  Hoe zou men oordelen over de uitspraak van Van Uhm als De Gaulle, Churchill of Prins Bernhard hetzelfde zou hebben gezegd over de Duitse Wehrmacht?
  Want Van Uhm doet net alsof de Syriegangers idealisten zijn en niet het uiteindelijke doel hebben om het Westen te vernietigen.

  Like

 18. vanhetgoor zegt:

  Dit is triest, want deze uitspraak getuigt van zo’n intense droefheid dat er geen woorden voor zijn. Het was al langer bekend dat men voor een politiek analyse niet aan hoeft te komen bij mensen van defensie. Het is te hoog gegrepen voor deze simpele zielen. Maar deze uitspraak is stuitend, ik heb Van Uhm die uitspraak niet zelf horen doen, maar ik kan mij echt voorstellen dat iemand met minder hersens onder de pet deze ongenuanceerde uitspraak zou kunnen doen.

  De tragiek van deze uitspraak is gelegen in het feit dat de gasten die naar Syrië vertrokken niet vrij waren in hun beslissing. De Syrië-gangers waren het slachtoffer van een trucje dat wordt uitgehaald bij de mensen die wat minder kunnen nadenken. De goedgelovigen, de mensen waarbij het kwartje maar steeds niet vallen wil.

  De islam is een systeem waarbij misdadigers gebruik maken van de domheid van mensen om grof geld te verdienen. Er bestaat geen Allah, maar toch geeft meer dan een miljard mensen maandelijks vijf procent van hun loon aan Allah omdat dit in een boekje staat. De beroepsmoslims maken hier handig gebruik van. Het is een miljarden business, men hoeft alleen te verwijzen naar het boekje en de kassa-bel blijft rinkelen. Vijf procent is een 1/20ste deel van een salaris en mondiaal gezien staat niet vast hoeveel dit is, maar het kan worden aangenomen dat het een equivalent van honderden miljarden zou kunnen zijn. Als iemand een maand-salaris heeft van 1000,- Euro dat is dat 50 Euro per persoon per maand, is zeshonderd per jaar, en dat vermenigvuldigd met een miljard mensen maakt een jaaromzet van zeshonderd miljard Euro, in het Westen zijn er veel mensen die meer salaris hebben, in de achterlijkere gedeelten van de wereld zijn meer mensen die te stom zijn om voor de duvel te dansen, hun salaris in lager. Maar de impact van hun financiële afdracht is even groot. Om te rekenen zou dit bedrag kunnen blijven staan.

  De gehele oorlog in Syrië is niet begonnen om terrein te winnen, want het was reeds islamitisch. De oorlog in Syrië is begonnen om mensen op de vlucht te jagen. De vluchtelingen zouden geld naar Syrië sturen om de achtergebleven familie te helpen, net als Turkije en Marokko doen met de “gastarbeiders!” De mensen die op de vlucht zijn geslagen hebben hun meubels, auto’s gereedschap en bedrijven achter gelaten. De islamitische staat is aan het plunderen geslagen, in elke straat die werd veroverd bleef aan oud ijzer reeds voor tonnen achter, om nog maar te zwijgen van geld, juwelen, wasmachines, TV’s, ijskasten & airco’s.

  Het is triest dat Oud-Generaal van Uhm niet inziet dat de drijfveren van de islamitische staat puur winstbejag is geweest. Er is geen schoonheid of deugd in het verjagen van vluchtelingen om buit te veroveren.

  Door deze uitspraak heeft Van Uhm laten zien dat hij geen strateeg is. Hij kan worden gestuurd met een wapen, maar meer niet. Feitelijk is hij net zo dom als de mujahedien / jihadisten die op rooftocht worden gestuurd om waardevolle spullen bijeen te schrapen om de beroepsmoslims in hun onmetelijke lust voor geld tevreden te stellen.

  Van Uhm zou in een rechtvaardig land ter verantwoording worden geroepen, respect hebben voor misdaad is een teken dat zo iemand de prioriteiten niet goed kan stellen, geen inzicht heeft. Respect hebben voor misdadigers tegen de menselijkheid is naar mijn bescheiden mening ook een misdaad tegen de menselijkheid.

  Geliked door 1 persoon

 19. Pingback: Onthoud de naam!: eentje voor Neurenberg 2.0! | vanhetgoor

 20. Claudia Millenaar zegt:

  Om de wereld beter te maken…?

  Schiet mij maar lek, want persoonlijk zie ik niet helemaal hoe zij de wereld zoveel beter hebben gemaakt en durf zelfs te wedden dat er hele volksstammen zijn die het tegendeel niet alleen zullen beweren, maar ook nog kunnen bewijzen! Trouwens hoeveel smakeloze moordpartij filmpjes hebben ze niet ook nog vol trots, zelf via diverse media verspreidt.

  Als zij dan toch bovendien zo graag voor hun idealen op willen komen in het Midden-Oosten, want daar hebben wij het hierover, dan zullen zij ook daar de consequenties moeten aanvaarden. Het lijkt er namelijk heel sterk op dat men aldaar ook al zo niet blij werd van deze “wereldverbeteraars”!

  Nee, hier wordt geheel respectloos de Nederlandse Staat gedaagd om deze foutkiezers, blunderaars, onnozele terug te halen, opdat wij er vervolgens maar weer voor kunnen zorgen! Hopelijk houdt de Nederlandse regering de poot nu eindelijk een keer echt stijf. Geen terugkeer en zeker geen respect!

  Like

 21. Hovawart zegt:

  Wat verwachten we van een ‘Krijgsmacht’ die slechts ‘Vredestaken’ mag uitvoeren, zonder munitie op patrouille gestuurd worden, en met grote sommen belastinggeld de steun van corrupte krijgsheren probeert te kopen………”Je Maintiendrai, la Corruption et terrorisme et l’Arabie saoudite”

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s