Sint weigert intocht met roetveegpieten in Veenendaal

Screenshot_17

(Door: Albert Heller)

VEENENDAAL – De organisatie die afgelopen jaren een hulp-Sinterklaas en pieten leverde voor de intocht in Veenendaal, weigert dat nog langer te doen. De club, opererend onder de naam Sinterklaasorganisatie.nl, piekert er niet over mee te werken aan een intocht met alleen roetveegpieten. De intocht gaat wel door.

Dat bevestigt Peter van der Jagt (senior) van Sinterklaasgilde, een van de partijen die via Sinterklaasorganisatie.nl de pieten leverde aan de intocht. ,,In de gemeenteraad wil men dat er roetveegpieten komen. Wij zijn tegen het gebruik van roetveegpieten en dus doen we niet mee’’, zegt Van der Jagt, wiens mobiele nummer op de website van sinterklaasorganisatie.nl prijkt maar die ontkent van die organisatie te zijn.  Sinterklaasorganisatie.nl is volgens hem niet bereid het besluit toe te lichten.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Sint weigert intocht met roetveegpieten in Veenendaal

 1. ruud beijer zegt:

  Hulde!

  Geliked door 1 persoon

 2. Tistochwat zegt:

  Om de een of andere reden doen ‘roetveegpieten’ me denken aan ‘remsporen’ in de onderbroek van Sylvana Simons en in die van haar kameraden.

  Geliked door 2 people

 3. Mary zegt:

  Wat een farizeeërs die gemeenteraad van Veenendaal luisteren naar een stel, door de regering gesponsorde oproerkraaiers, iedereen zou die intocht moeten mijden en elders gaan waar Sinterklaas met zijn zwarte pieten arriveert.

  Geliked door 1 persoon

 4. kampersrene zegt:

  waarom de naam niet veranderen in “roetveegnegers”

  Like

 5. vangie1206j zegt:

  Nederland wordt niet geregeerd door de bende van Rutte maar door een bende linkse terrorristen en zwart getijsem met hele lange tenen.

  Geliked door 1 persoon

 6. Corrie Bruin zegt:

  Geen Sinterklaas en Zwarte pieten geen Kerst en geen Pasen meer geen Pinksteren geen hemelvaart dag meer en alles wat van de Nederlanders en hun cultuur was wordt kapot gemaakt. De Nederlanders zijn in de minderheid in dit land en hebben als klootjesvolk niks meer in te brengen dit land, werken en werken dat is het enige waar zij nog goed voor zijn en na het werken bij de beentjes beginnen af te branden zo wordt dat door die gore kliek in Den Haag over gedacht

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s