Ik ben voor Nexit! Het is mooi geweest: de EU is mislukt, corrupt en richt zich tegen de bevolking

Screenshot_96

(Door: Jan Roos)

Jan Roos is eruit. Na jarenlang gepleit te hebben voor groot onderhoud aan de steeds machtiger wordende EU, neemt de columnist vanaf vandaag een rigoureuzer standpunt in: Nederland moet gewoon helemaal uit de EU stappen. Een Nexit is wat we nodig hebben, aldus Jan. Want: “De Tweede Kamer is een soort amateurtoneelgezelschap geworden dat schijngevechten levert in debatten die nergens meer over gaan, aangezien ze daar helemaal niet de beslissingen meer kunnen maken.”

Lees verder>>>
(h/t Lucky”)
DDS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in belangenverstrengeling, corruptie, EUSSR, gezond realisme, Marxisme, Nationalisme, Patriottisme, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

15 reacties op Ik ben voor Nexit! Het is mooi geweest: de EU is mislukt, corrupt en richt zich tegen de bevolking

 1. Lucky zegt:

  https://www.breitbart.com/the-media/2020/01/31/the-guardian-laments-surge-of-anti-woke-backlash/

  The Guardian Laments Surge of ‘Anti-Woke Backlash’

  The Guardian klaagt over de golf van ‘Anti-Woke Terugslag’

  ROME — The Guardian newspaper has denounced the rise of what it calls an “anti-woke backlash,” warning liberals they are losing the battle for society’s soul to conservatives.

  “Progressives need to wise up to the fact that they are losing this argument and decide what they are going to do in response,” writes Ellie Mae O’Hagan Thursday. “If they don’t, they may soon find that the future they always assumed was theirs is being made without them.”
  The left-wing British news outlet has not been shy in its crusade to root out unacceptable language and replace it with politically correct substitutes.

  Last May, for example, the daily did something similar in the area of climate change, announcing its editorial decision never to speak of climate change “skeptics” but only of “deniers,” while adopting the terms “climate emergency, crisis or breakdown” over the more neutral “climate change” and “global heating” in place of “global warming.”
  In order to justify its backlash against wokeness, people on the right put forward “outlandish examples of identity politics,” O’Hagan notes while still clinging to the notion that, in essence, such resistance is motivated principally by whites who fear losing their privilege.

  It is, however, unlikely that the response of liberals will be able to stem the growing tide of populism, nationalism, and conservatism more broadly, since they have embraced a formula that is ultimately self-defeating.
  If contemporary history is any guide, liberals who realize how society is changing will not try to adopt a mode of discourse that is more rational, conciliatory, or temperate. Instead, they will insist in ever shriller tones that those who oppose them are ignorant cave trolls who have no right to an opinion.

  Nl
  ROME – De krant Guardian heeft de opkomst van wat het een ‘anti-woke backlash’ noemt, aan de kaak gesteld en waarschuwt liberalen dat ze de strijd om de ziel van de samenleving verliezen aan conservatieven.
  “Progressieven moeten zich bewust zijn van het feit dat ze dit argument verliezen en beslissen wat ze in reactie daarop gaan doen”, schrijft Ellie Mae O’Hagan donderdag. “Als ze dat niet doen, zullen ze misschien snel ontdekken dat de toekomst waarvan ze altijd dachten dat die van hen was, zonder hen wordt gemaakt.”

  Het linkse Britse nieuwscentrum is niet verlegen geweest in zijn kruistocht om onacceptabele taal uit te roeien en te vervangen door politiek correcte vervangers.
  Afgelopen mei deed de krant bijvoorbeeld iets soortgelijks op het gebied van klimaatverandering en kondigde zijn redactionele besluit aan om nooit te spreken van “sceptici”, maar alleen van “ontkenners”, terwijl hij de termen “klimaatnoodsituatie, crisis of instorting” aannam. over de meer neutrale “klimaatverandering” en “verhitting van de aarde” in plaats van “opwarming van de aarde”.

  Om zijn verzet tegen waakzaamheid te rechtvaardigen, geven mensen aan de rechterkant ‘bizarre voorbeelden van identiteitspolitiek’, merkt O’Hagan op, terwijl ze nog steeds vasthouden aan het idee dat in essentie dergelijk verzet voornamelijk wordt gemotiveerd door blanken die bang zijn hun voorrecht te verliezen .

  Het is echter onwaarschijnlijk dat de reactie van liberalen in staat zal zijn om het groeiende tij van populisme, nationalisme en conservatisme breder te keren, omdat ze een formule hebben omarmd die uiteindelijk zichzelf verslaat.
  Als de hedendaagse geschiedenis een gids is, zullen liberalen die beseffen hoe de samenleving verandert, niet proberen een manier van spreken aan te nemen die rationeler, verzoenend of gematigd is. In plaats daarvan zullen ze er op steeds scherpere toon op aandringen dat degenen die zich ertegen verzetten, onwetende grottrollen zijn die geen recht hebben op een mening.

  Geliked door 1 persoon

 2. bozeoudeman zegt:

  Dat nieuwe migratiepact is weer een imaginair konijn uit de hoge hoed getoverd van die vieze stinkende gore politieke EU oplichters om de zwijgende meerderheid, die heel langzaam aan het wakker worden is, weer terug in een diepe slaap te krijgen. Dat zooitje schoften in die EU, naast de ‘meeste leiders en nationale parlementen’ is totaal onbetrouwbaar.
  Geloof hen en morgen staat er weer, net als in 2015, een meute van minstens een half miljoen ‘immigranten’ op de stoep; geloof hen en binnen afzienbare tijd ben je de pineut, sta je op straat, moet je ruimte maken voor die oh zulke ‘zielige’ zwarte Afrikanen en of islamieten, die wel allen 10 mille of meer kunnen betalen aan mensensmokkelaars van de Open Border Society van Soros of een ander roofridder.
  Rara wie zijn de grootverdieners aan dit alles? Hoe goor zit dit alles in elkaar. Je bent geen fascist, je bent geen racist als je het eindelijk voor jezelf en eigen volk wenst op te nemen. Hoe kan je in dat geval fascist of racist zijn als zwarte Afrikanen en islamieten het wel voor enkel zichzelf mogen opnemen, en daarmee in de ogen van al die politieke oplichters geen fascisten en of racisten te zijn. Dubbele agenda’s van dat vieze oplichters tuig. Vertrouw dat EU tuig NIET! Pak liever een hooivork en steun de boeren!

  Geliked door 2 people

 3. Peter zegt:

  Verhofstadt,een domme Belg,schreeuwerd en loopjongen van Soros,wil iedereen knechten en onze culturen afnemen ,snel ophoepelen met die leverworst .Jagen ons opongekend hoge kosten ,oner het mom klimaat,en asielbeleid ,eeen grote klerezooi,Niks ,heeft de EU ons gebracht ,dan narigheid .

  Geliked door 2 people

 4. danny zegt:

  Hoe eerder de nexit een feit is, des te beter voor de Nederlander. Heb het helemaal gehad met dictators als Timmerfrans( die ons, Europese bugers, binnen luttele jaren 100 miljard schuldig zal zijn omdat zijn plannetjes nooit zullen gaan werken). Verhofstadt (vent ga es naar tandarts) en frau von der terlingleyen ( oh wat had fransje nooit genoeg , graag op haar pluche gezeten.) Eussr met all huh opgelegde kutwetten en natuurlijk de ongebreiddelde immigratie , met als klap op de vuurpijl het vermaledijde marakesh pact. Opzouten met de eussr!

  Geliked door 1 persoon

 5. karton zegt:

  Volkomen eens met @ bozeoudeman en @ Peter.
  De EU is één grote maffia-bende met ’t hoofdkantoor beurtelings in Brussel en Straatsburg.
  De EU-“leiders” zijn de Hitlers van deze tijd ! Met o.a. Fransje Timmermans én Adolf Verhofstadt. Het EU-zootje loopt dagelijks half bezopen en zwalkend door de zalen en hallen van hun paleizen in Brussel, hierbij hun “grote voorganger” Korsakov Juncker aanbiddend.
  Een kotsmisselijk makende voorstelling van een stelletje idioten die zélf denken dat de wereld maakbaar is. Ik zeg mét @bozeoudeman : “dat vieze oplichters tuig” ; niet te vertrouwen dat gajes !

  Geliked door 1 persoon

 6. Tistochwat zegt:

  Je komt er wel een beetje laat achter, Jan Roos.

  Like

 7. Tistochwat zegt:

  Het enige waarop ik nog hoop, is dat ik op een ochtend gewoon niet meer wakker word.
  Heerlijk: slapen zonder nachtmerries.

  Jullie weten toch allemaal hoe de tijd vliegt als je droomloos slaapt of onder narcose bent?
  Je mist dan ook niets en je hoeft je niet te ergeren of bang te zijn.

  Like

 8. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Ben het met nagenoeg alle kritiek op de EU helemaal eens.
  Toch vrees ik dat een Nexit een stap te ver is.
  Waarom ?
  In tegenstelling van Groot-Brittannië is Nederland in alle opzichten een dwerg en onze economie is daarbij ook nog eens voor het leeuwendeel afhankelijk van export/doorvoer van goederen.
  We hebben bij de Brexit kunnen zien dat de eurocraten hen het vel over de neus hebben gehaald.
  Dat zal in het geval van een Nexit nog maar kinderspel zijn.
  Dan gaan alle registers open, dan is zelfs een boycot denkbaar.
  Naar mijn mening zou Nederland dat niet overleven, in tegenstelling tot Engeland zijn wij wel in de €uro gestapt, bij het instappen zijn we al bedrogen zoals zelfs Zalm al heeft toegegeven, de gulden is te goedkoop verkocht.
  Om nu de €uro weer in te wisselen voor de gulden gaat ons nog vele malen meer kosten.
  Om een Nexit te realiseren heb je sterke standvastige leiders nodig en juist daar hebben we een chronisch tekort aan.

  Like

  • karton zegt:

   @ Tijl Uylenspiegel.
   Ik lees vaker reacties als de uwe betr. de im- en export van Nederland ná een eventuele NEXIT. Vóórdat de EUSSR bestond leefde ons landje toch ook van de im- en export ? Wat ik wél vind is, dat het erop lijkt dat men in NL diverse takken van nijverheid om zeep helpt, mogelijk opdat NL steeds meer afhankelijk gaat worden van alle “buitenlanden”.
   Na een NEXIT zal er toch zeker vaag blijven naar NL-kaas, eieren, machines e.d. ? Tenzij die takken natuurlijk door Rutte en trawanten zijn opgedoekt, hetgeen ik vrees.
   Wat die Rutte uitvreet heeft een betekenis, een zéér schaamteloze en laaghartige betekenis.

   Like

   • Tijl Uylenspiegel zegt:

    Jazeker, ook voor de EU leefde ons landje, maar toen waren alle ons omringende landen ook zelfstandig en nu niet meer, en als ze gezamenlijk (dmv de EU) een vuist maken dan kunnen we daar niet tegenop.
    Dan moeten wij straks exporttoeslagen betalen en de anderen niet waardoor wij uit de markt geprijsd worden.
    Veruit de grootste afnemer van Nederland is Duitsland, als die wegvalt dan hebben we een aanzienlijk probleem.
    En onze nijverheid, er is niks dat wij produceren wat een ander niet al doet of ook zou kunnen.

    Like

   • bobzelf zegt:

    MIJN HEMEL DIE TYP, WATEEN LOSER , WAT EEN BANGERIK

    STEEK JE KOP IN HET ZAND, STEEK JE HOL GOED OMHOOG ,

    ER ZAL GRAS GROEIEN OP DE KADES VAN ROTTERDAM , WHAHAHAAHA

    NEDERLAND IS EEN DOORVOER LAND, ENIG IDEE WIE ZE HET DAN GUNNEN ??

    WHAHAHA

    IK GOK OP ATHENE EN PIRAEUS LEKKER IN DE BUURT OOK ,,,,,,,,,,
    ANTWERPEN, WHAHAHA ALS NEDERLAND NIET OM HET JAAR
    HET SCHELDE KANAAL UITBAGGERT , KAN JE ER ALLEEN NOG MET
    EEN ROEIBOOT KOMEN
    HAMBURG, SCHADE ZU KLEIN
    BREMEN IDEM DITO

    DUS NEDERLAND HONDERDEN JAREN , LEIDER VAN DE HANDEL
    DE AFVOER EN AANVOER, EN HET BEZORGEN DOOR HEEL EUROPA
    STELEN ALS DE RAVEN DEDEN WE OOK ,,,

    but that’s another story , volgens de barman in IRMA LA DOUCHE

    WAAR ZIJN DE MICHIEL DE RUYTER’S EN DE PIET HEIJNEN
    GODVERDOMME GEBLEVEN ???

    HEEL EUROPA KRIJGT NOG GEEN GRASMAAIER OPGESTART ,
    EN TYL , HEEFT HET AL OPGEGEVEN ,WHAHAHAHAHA

    JA, HOOR TYL , KOOP OOK GEEN HOOIVORK , OF EEN PISTOOL

    MAAR EEN AARDAPPEL DUN SCHILLERTJE,
    KUNNEN ZE JE OOK NIET ARRESTEREN WEGENS WAPENBEZIT

    IK HOOP DAT U EEN BELG BENT , WANT EEN NICKNAME ALS DEZE :

    KEN IK NIET VERDER DAN :

    DE SPREUK , WAAR ROOK IS , IS VUUR ZEI TYL UYLENSPIEGEL

    EN GING DAARNA OP DE TAFEL ZITTEN SCHIJTEN

    WAT BENT U EEN OPBEURENDE MAN , WHAHAHAHAHAHAHAHAA

    MIJN GOD ,DAAR MOETEN WE STRAKS DE OORLOG MEE WINNEN

    WHAHAHAHAHAHA

    OME BOBZELLUF

    Geliked door 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    bobzelf 1 februari 2020 om 17:30

    WAT BENT U EEN OPBEURENDE MAN , WHAHAHAHAHAHAHAHAA

    Maar hij is een stuk opbeurender dan ik, heer Vladibob.

    Weet u trouwens van wie onderstaande spreuk is?
    ‘Vooruit met de geit,’ zei Mohammed, en hij n**kte zijn varken.

    Like

 9. Jade zegt:

  Bravo Jan Roos, prima artikel !!!

  Like

 10. Scarface zegt:

  EU is de afkorting voor: Er Uit

  Like

 11. Jules Vismale zegt:

  Er lopen helaas in Nederland nog een hoop linkse klootzakken rond die slechte verliezers zijn als het om de Brexit gaat en de Nederlanders willen opstoken tegen de Engelsen! Lees dit artikel daar maar eens over:

  Bah! Opjuttend remainer-Ministerie suggereert dat Nederlanders VK moeten boycotten om Brexit

  We moesten misschien maar eens het hele Verenigd Koninkrijk links laten liggen na Brexit. Dat zegt geen enkele Nederlander ook, maar het Ministerie van Financiën probeert ons nu toch dat onzalige plannetje in het hoofd te duwen.
  Die lui denken zeker dat ze die klootzak van een Jan-Peter Balkenende gaan nadien die toeterde dat, toen Frankrijk in 2005 tegen de Europese grondwet stemde, wij VOOR moesten gaan stemmen om de Fransen een lesje te leren! En dat is gelukkig NIET doorgegaan omdat Nederland NOG harder NEE zei!

  Jaja, het is vandaag 31 januari geweest. Dat betekent dat ieder Europees medium een ludieke inhaker op Brexit probeert te verzinnen. De Britse media met hun witty voorpagina’s, Nederlandse kranten met hun melancholische globalisme en natuurlijk edgy internetstulpjes met hun steenkolen-Engels.
  Maar lo and behold: ook de (linkse) Nederlandse overheid doet gewoon mee aan deze modieuze ophef du jour. Minister Blok haalde dat kinderachtige Brexitmonster weer uit de mottenballen, en ook het Ministerie van financiën doet mee aan de ongein. Alleen op een wat minder schijtlollige wijze en het zal hen niet lukken om de Nederlanders te misleiden!

  Nee, het ministerie met één CDA-minister en nu zelfs twee D66-staatssecretarissen achtte het een goed idee om in een Twitterpolletje even te pogen om het Nederlandse publiek dat na drie jaar Brexit-geneuzel wel eens klaar is met dit nieuwsthema tegen de Britten op te zetten, tenminste dat hopen ze.
  Terwijl helemaal niemand het nog over een boycot heeft gehad, oppert het ministerie dat we de Britten misschien maar eens moesten straffen voor dat opstandige EU-uittreden van ze.
  Hoe durven ze want denken ze nou ECHT dat de Britten zich door ons de les laten lezen!? Het ministerie, bekend van – ik noem maar wat! – het schandaal rondom de kinderopvangtoeslag dacht weer eens een nieuwe manier gevonden te hebben om de kloof tussen burger en overheid te vergroten. Maar helaas: mislukt. Driekwart van de stemmende Nederlanders ging niet mee in deze misplaatste boycot-oproep. en dat was ook wel te verwachten!

  En ja, de domme hetzetweet is inmiddels alweer verwijderd, maar gelukkig vergeet het internet nooit iets. Zie dus hier: het ministerie van financiën in al z’n opstokerige glorie. Fijn weekend en op naar de Nexit!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s