Geen satire: Gelsenkirchen krijgt een Lenin-standbeeld

Screenshot_53

(Door: Marilla Slominski – Vertaling: E.J. Bron)

Duitsland in het jaar 2020: de burgers van Gelsenkirchen mogen zich binnenkort verheugen in een standbeeld van de Sovjet-Russische massamoordenaar Lenin. Een rechtbank overrulede de door de stad uitgevaardigde bouwstop en gaf toestemming aan de Marxistisch-Leninistische Partei Deutschlands (MLPD) om het standbeeld van haar communistische kameraad voor een spaarbank te plaatsen.

journalistenwatch

Het zou een “fantastische overwinning voor Vladimir Iljitsj Lenin”, jubelde volgens de “Bild-Zeitung” de MLPD onmiddellijk na de verkondiging van het oordeel. Het bestuur van de stad had een bouwstop opgelegd. Het vreesde dat het meer dan twee meter hoge standbeeld de blik op een onder monumentenzorg vallend historisch gebouw zou kunnen verstoren. Dat zag de rechter anders en ging mee in het bezwaar van de Duitse communisten en fans van een massamoordenaar.

Gelsenkirchen zou “een arbeidersstad” zijn. Lenin zou daar goed passen, bejubelt de voorzitster van de MLPD, Gabi Fechtner, haar overwinning.

Tussen de 4 en 13 miljoen doden – historici zijn het oneens over het aantal slachtoffers – komen voor rekening van de staatsmoordenaar Vladimir Iljitsj Lenin.

Al op 14 maart dient het standbeeld, dat in de jaren-30 in de Sovjet-Unie gemaakt en door de nieuwe generatie communisten op internet gekocht werd, “feestelijk onthuld” te worden. De stad zou “tegen het vonnis in beroep willen gaan”, aldus een woordvoerder tegenover de “Bild-Zeitung”.

Het is het eerste standbeeld in zijn soort in het westen van Duitsland, aldus het blad. Aan bevoorrading voor het nieuwe Duitsland is waarschijnlijk geen gebrek, want diegenen die decennia lang onder het communisme geleden hebben, zijn maar al te blij hun moordenaar-standbeelden kwijt te raken.

Bron:
www.journalistenwatch.com
Door: Marilla Slominski

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, belangenverstrengeling, Communisme, cultuurrelativisme, Duitsland, Historie, Hypocrisie, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Marxisme, nieuw fascisme, propaganda, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

12 reacties op Geen satire: Gelsenkirchen krijgt een Lenin-standbeeld

 1. guusvelraeds zegt:

  Nou ja dan ook maar een standbeeld voor Hitler. Gelijke monnikken gelijke kappen. In Trier hebben ze al een standbeeld van Marx de initiator van alle socialistische ellende in de wereld. Marx bracht de term Völker Abfälle in de omloop en propageerde 10% doden bij socialistische omwentelingen om de maatschappij in de goede richting te krijgen. In Utrecht staat een standbeeld van de socialistische massa moordenaar Che Guevara. Ik denk dat Paul Rosenmöller blij zou zijn met een standbeeld van Pol Pot op het Pol Pot plein in Amsterdam. Kom niet kinderachtig doen wanneer start de crowd funding.

  Like

 2. koplampkapot zegt:

  Lenin zei ooit: Communisme is sovjetmacht plus electrificatie van het gehele land’ – een leuze waaruit sommigen de conclusie hebben getrokken dat sovjetmacht communisme is zonder electriciteit.
  Waar zou de EU van Timmermans en zijn trawanten zijn zonder de rugdekking van kameraad Lenin? Het kan niet lang meer duren, dan staan zijn standbeelden weer overal, samen met die van Merkel en afhankelijk van het land lokale collaborateurs

  Like

 3. Aegolius cs zegt:

  Megalomane rechtspraak, alsook de argumentatie, geven aan dat Marx in het huidige Merkel-land een voortdurende bron van inspiratie blijft. Goed gedaan “waarde” genossen.

  Like

 4. vangie1206j zegt:

  Ach geen probleem op een regenachtige nacht een bommetje en hopla fly high mister Lenin.

  Like

 5. Republikein zegt:

  Beerta had in de jaren tachtig zelfs een communistische burgemeester: Hanneke Jagersma van de Communistische Partij van Nederland (CPN). Toen zij in december 1983 enkele maanden met zwangerschapsverlof ging, besloot de commissaris van de koningin de toenmalige VVD-burgemeester van Delfzijl, Ivo Opstelten, tot waarnemer aan te stellen. Dit zorgde voor nogal wat ophef in de kleine gemeente.

  Daar is ie weer, de bonnetjesman.

  Like

 6. Renato zegt:

  Dubbele satire. Lenin was een Jood.

  Geliked door 1 persoon

 7. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Wij kijken logischerwijs vanuit de huidige werkelijkheid naar het verleden en dat is best verneukeratief.
  Heeft Lenin misdaden op zijn geweten ?
  Jazeker en meer dan een paar om het zo maar eens te zeggen, weliswaar minder dan Stalin maar dat pleit hem natuurlijk niet vrij van zijn eigen misdaden.
  We moeten het echter wel plaatsen in die tijd.
  Al voor 1900 waren er opstanden tegen het tsaristisch bewind van de aristocratie, in die onrustige periode hebben zeer vele ideologieën het licht gezien, veel meer dan wij nu nog weten, vaak overlapten ze elkaar maar desondanks bestreed men elkaar fanatiek en tot de dood erop volgde.
  Dat er nog steeds aanhangers van het communisme, marxisme, stalinisme, leninisme rondlopen is best bijzonder, ze hebben stuk voor stuk bewezen niet te werken.
  Een mens moet wel een betonnen plaat voor zijn hersens hebben wil je dat na al die jaren nog steeds ontkennen.
  Er is niet één succesvolle communistische staat aan te wijzen maar dat neemt niet weg dat ze in de periode van hun ontstaan heel plausibel leken te zijn.
  Arbeiders waren eeuwenlang uitgebuit en leefden onder erbarmelijke omstandigheden, hun opstand tegen de aristocratie en alles wat daar verband mee hield was begrijpelijk, veel van de leiders in Rusland waren intellectuelen, gek genoeg zijn ze er niet in geslaagd een werkend alternatief te bedenken.

  Geliked door 1 persoon

 8. Jules Vismale zegt:

  Hopelijk blazen ze dat vreselijke standbeeld van Vladimir Lenin op met dynamiet of nitroglycerine! Hij was inderdaad, gelijk aan Leon Trotski en Jozef Stalin, een gruwelijke massamoordenaar die totaal NIETS gaf om het Russische volk en ironisch genoeg is hij juist na WO I met bakken geld door Erich Ludendorff en Paul von Hindenburg aan de macht geholpen, in ruil voor tonnen grondstoffen en om Rusland uit de oorlog te krijgen!
  Deze twee Pruisische generaals hebben, grimmig genoeg, ook in 1933 Adolf Hitler aan de macht geholpen omdat zij namelijk ook diens plannen om ‘Lebensraum” in het oosten met hen deelden en miljoenen Russen wilden laten verhongeren of doden!
  Geef anders dat standbeeld van Lenin maar een roze tutu aan om hem belachelijk te maken en godzijdank is hij, door een mislukte moordaanslag in 1917, alsnog in 1924 vreselijk aan zijn einde gekomen!

  Like

 9. Lucky zegt:

  Om langzaam alvast te wennen aan de communistische moorden die gaan volgen?

  https://www.journalistenwatch.com/2020/03/04/reichen-erschiessung-kontext/

  Reichen-Erschießung „aus dem Kontext gerissen“? Linken-Chef Riexinger lügt sich um Kopf und Kragen

  Faule Ausreden und billige Distanzierungen werden dem Ober-Linken Bernd Riexinger diesmal nichts helfen: Zu gut dokumentiert ist seine zynische Spontanreaktion auf den Wortbeitrag einer Parteigenossin beim Kasseler „Strategiegipfel“, die von der Erschießung des „1 Prozent Reichen“ im Rahmen „der Revolution“ im Land redete – als er noch einen draufsetzte und stattdessen Zwangsarbeit empfahl. Mit verlogenen Tweets versucht Riexinger verzweifelt, Boden zu gewinnen – doch er macht es immer schlimmer.

  Die Erschießungs-Aussage, schrieb Riexinger gestern auf Twitter, sei „aus dem Kontext gerissen“, Eine glatte Lüge: Der gesamte Wortbeitrag ist im Netz millionenfach verfügbar, und jeder mag sich davon überzeugen: Was hier gesagt wurde, war eindeutig so gemeint.

  Nl
  Rijken doodschieten “uit de context”? Linkse baas Riexinger liegt zich in de rondte

  Luie excuses en goedkope distantie zullen Bernd Riexinger deze keer niet helpen: zijn cynische spontane reactie op de toespraak van een partijlid op de “Strategietop” in Kassel, die werd veroorzaakt door het neerschieten van de “1 procent rijk” als onderdeel van “de revolutie”, is te goed gedocumenteerd. sprak in het land – toen hij er een toevoegde en in plaats daarvan dwangarbeid aanbeveelde. Met liegende tweets probeert Riexinger wanhopig terrein te winnen – maar hij maakt het altijd erger.

  De schietverklaring, schreef Riexinger gisteren op Twitter, was “uit de context gehaald”, een eenvoudige leugen: de hele woordbijdrage is miljoenen keren online beschikbaar, en iedereen kan ervan overtuigd zijn dat wat hier werd gezegd duidelijk op die manier was bedoeld.

  Like

 10. Jules Vismale zegt:

  Hopelijk heeft de webmaster ook een hekel aan Vladimir Lenin!

  Like

 11. Jan zegt:

  https://www.braunschweiger-zeitung.de/panorama/article229355272/Lenin-Statue-in-Gelsenkirchen-enthuellt.html


  https://sascha313.wordpress.com/2020/06/20/enthuellung-einer-lenin-statue-in-gelsenkirchen/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s