De Hoge vertegenwoordiger van de Unie voor Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid, Josep Borrell, ziet “existentiële crisis” voor de EU – en wil nog meer centrale beslissingsbevoegdheden

Screenshot_91

(Vertaling: E.J. Bron)

De Hoge vertegenwoordiger van de Unie voor Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid, Josep Borrell (foto), spreekt van een “existentiële crisis” en eist tegelijkertijd om nog meer nationale competenties aan de ongekozen Brusselse Europese Commissie af te staan.

epoch times

Borrell eist een diepere integratie van de EU als antwoord op de corona-virus pandemie. “Dit is een existentiële crisis voor de EU”, zei Borrell tegenover het weekblad “Die Zeit”. Deze crisis zou beslissen voor hoe nuttig de mensen de EU beschouwen.

Hij zou daarom “geloven, verwachten en hopen dat deze crisis tot een nieuwe lading integratiezal leiden”. Als voorbeeld noemde hij de gezondheidspolitiek, die tot nu toe bijna uitsluitend de competentie van de lidstaten geweest zou zijn. “Maar gezondheidsvragen zijn ook veiligheidsvragen, zoals we nu weten – niets wat we alleen maar binnen nationale grenzen kunnen behandelen.”

Zijdelingse aanval op Hongarije, dat zijn soevereiniteit niet aan Brussel wil afstaan

Met het oog op de omstreden noodtoestand-verordeningen van de Hongaarse regering waarschuwde Borrell: “We moeten oppassen dat de democratie niet het slachtoffer van de pandemie wordt.” Hij zou er diep van overtuigd zijn “dat liberale samenlevingen nu in het voordeel zijn tegenover regimes die gewoon alleen maar aanwijzingen uitvaardigen.”

De voorwaarde zou zijn dat men de juiste conclusies uit de crisis zou trekken. Of de democratieën hiertoe in staat zouden zijn, “is beslissend voor de geopolitieke wereld van morgen”, zei Borrell tegen “Die Zeit”.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", achterlijkheid, Barbarisme, belangenverstrengeling, betutteling, Brussel, Communisme, demoniseren, dictatuur, Europese Commissie, EUSSR, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, machtswellust, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, propaganda, Rotzakken, Socialisten, soevereiniteit, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

22 reacties op De Hoge vertegenwoordiger van de Unie voor Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid, Josep Borrell, ziet “existentiële crisis” voor de EU – en wil nog meer centrale beslissingsbevoegdheden

 1. Tistochwat zegt:

  Straks de rubberen leugenaar aan het woord:

  https://nos.nl/livestream/2023654-npo-nieuws.html

  Geliked door 1 persoon

 2. karton zegt:

  “We moeten oppassen dat de democratie niet het slachtoffer wordt van de pandemie” zegt deze, mij volkomen onbekende figuur.
  Brave man, wat uw titel en/of werkzaamheden ook mogen zijn, de democratie is reeds enige tijd geleden slachtoffer geworden……….van de EUSSR !
  Waaruit de crisis voor de EU ook moge bestaan………het liefst zo snel mogelijk een volledige break-down van de gehele EUSSR ! (graag incl. Fransje Timmermans, Gerrit Verhofstadt en Marietje Lagarde)

  Geliked door 4 people

 3. Cathja zegt:

  We konden er op wachten. Deze pandemie kunnen ‘ze’ heel goed gebruiken om ons te knechten en onze vrijheden verder in te perken. Je kon toch op je klompen aan voelen komen dat er misbruik gemaakt zou worden van het corona-virus? Alsof het virus onze veiligheid ernstig bedreigt!

  Laten we scherp toezien op wat er de komende tijd over ons heen komt, qua nieuwe geboden en verboden. Ik heb sterk het gevoel dat het er voor ons, als tot nu toe vrije burgers, niet gezelliger op gaat worden. Het is belangrijk dat wij onze bezwaren tegen ondemocratische besluiten luid en duidelijk overbrengen in Den Haag. Niemand heeft het recht om ons op te sluiten in een leven wat we niet willen.

  Geliked door 7 people

 4. Republikein zegt:

  Het wordt Zeit voor een Borrel, vieze smaak wegspoelen 😂.

  Geliked door 1 persoon

 5. Claudia Millenaar zegt:

  Oh ja, omdat jullie het vanaf het begin ook zo goed aangepakt hebben natuurlijk…

  Ook Griekenland kon zo rekenen op hulp toen ome Erdo zijn gevangenissen opende en al deze klanten nu juist aan die grens afleverde en hier wekenlang voor onrust zorgden!

  Ik zie helemaal niets in meer bevoegdheden richting Brussel, eerder dat heel veel per direct terug gedraaid worden! NEXIT lijkt me nog beter!

  Geliked door 1 persoon

 6. Hovawart zegt:

  Het is maar goed dat de economische gevolgen van de pandemie, dat eigenlijk een ouderwetse griepgolf is, nog niet zijn meegenomen in de EU-begroting van de Brusselse Bolsjewieken, dan hadden ze wel minder noten op hun zang gehad………de grote recessie en het ineenstorten van de binnenlandse markt, de kapitaalvlucht en economische stagnatie, zal het draagvlak voor het Modern-imperialisme van de EU grondig onderuithalen, de socialistische grootmachtstatus van het sociaal-darwinisme zal over lijken gaan om hun status niet te verliezen…….de armoede en werkeloosheid zal ongekend hoog worden voordat men zal buigen.
  Ik opteer voor ontbindende voorwaarden van de EU (Nexit) want de beloften blijven uit, we gaan zelfs in vrije val bergafwaarts,…….of moet men alles maar blijven pikken…tot er niets meer is?

  Geliked door 1 persoon

  • scherpschutter1943 zegt:

   Hovawart, u heeft in uw glazen bol gekeken. Deze laat de uitkomst loepzuiver zien dat u helaas het gelijk aan uw kant heeft. Wij wensen de hele EU bemanning naar de duivel. Als ik echt hier zeg wat ik hiermee bedoel, word ik vannacht nog door de oranje.ss van mijn bed gelicht. Misschien ben ik wel net zo’n schijtert als al die anderen waar rutte ze met intimidatie klein denkt te houden,

   Like

 7. Leon Theunisz zegt:

  We gaan ons in dit niks laten opleggen door Brussel stofzuigerzakken regelen ok meer niet

  Like

 8. Leon Theunisz zegt:

  Mensen reageer hierop dat Brussel hier buiten blijft

  Verstuurd vanaf mijn iPhone

  >

  Like

 9. Peter zegt:

  73 is de man,laat hem lekker gaan vissen,over 2 jaar is hij dement ,en zit achter de geraniums .

  Like

 10. verwardeman zegt:

  Laat ik dit nou al een tijdje ” aanvoelen ” .
  Ze hebben nog nooit een flikker gegeven om de oudjes – zie pensioenbevriezing , bezuinigen
  ouderenzorg – en nu zouden ze ineens zo ” bezorgd ” zijn ?
  Waar zo’n corona ” crisis ” al niet goed voor is …………………NEXIT !

  Geliked door 5 people

  • LUCIA zegt:

   De huidige kennis m.b.t. DNA-lego opmaak, heeft als consequentie dat je zo’n ding alle kanten op kunt tweaken, je kunt speciale groepen doelwit maken, het is nu al bekend dat er correlaties zijn b.v. met bloedgroep A, Mannen, Blank, zwakke longen b.v. door roken en leeftijd.
   Zo kun je richting geven aan de soort samenleving die je na het virus over wilt houden;Red-ice.radio in Zweden heeft veel onderzocht en programma’s over gemaakt dat er een duidelijke aanval ingezet is op/tegen het blanke ras en de kultuur daarvan.
   Het probleem is dat de “beleidsmakers” van dit soort plannen, dat niet zo even op de tv of you-tube aan u gaan vertellen, je moet conclusies trekken uit politiek beleid en allerlei agenda’s en dan moet je de feiten op een rijtje zetten, je hebt dan een heleboel losse puntjes waarvan je een lijn moet kunnen herleiden en kijken hoe en waarnaar die loopt en ja als je dat niet doet dan kun je geen conclusies trekken welke richting bewegingen uit gaan… doe je het wel dan ben je een wappie of conspiracytheorist.
   Hetzelfde is met red-ice radio gebeurd, ze worden nu weggezet als neo-nazi’s, terwijl ze gewoon het spoor van de puntjes gevolgd hebben en toen ze zagen dat dat leidde naar de ondergang van een groep waartoe ook zij behoren , zijn zij zich gaan afzetten tegen de plannen makers hiervan en als je dat doet op een intelligente wijze… ben je altijd de lul, er staat altijd om het hoekkie wel iemand met een stempel klaar om je even in een hoek/groep weg te zetten… als in hun ( Red-ice radio) geval neo-nazi’s of ook vaak ten onrechte gebruikt… fascistisch… vaak door fascisten zelf. Ja je hebt gelijk ze hebben al decennia lang de ouderen financieel uitgekleed en bar weinig voor ze gedaan in de context van alledaagse voorzieningen.. en dan nu de passie gaan preken voor deze groep mensen die men gewoon isoleert en wegzet in een kamertje.
   Ik heb ergens op dit forum een link geplaatst over een onderzoek, het was iemand in Engeland die er mee kwam… een onderzoek van wat isolatie met een mens doet … het heeft dodelijke gevolgen. Ik moet daar nog achteraan hoe dat zich precies ontvouwt, komt het/ leidt het tot hogere zelfmoordcijfers, gaan mensen zichzelf verwaarlozen in de zin van voeding b.v…. hoe gaat dat precies of hoe uit zich dat. Ga ik uitzoeken en ga jullie erover berichten .Maar voor nu , ik vind u helemaal geen verwarde oude man u heeft vaak hele goede observaties en gevolgtrekkingen als u verward bent, dan wens ik mezelf en menig een ook zo’n verwarde oude dag toe.

   Geliked door 1 persoon

 11. ronjaspers zegt:

  De E.U. is een uitvoerend kantoor van de nazi bilderberg groep,ze voeren al dan niet bewust de N.W.O. agenda uit.

  Like

  • LUCIA zegt:

   Juist de nazi’s hebben de oorlog nooit verloren, ze hebben om een heel andere reden de ondergrondse oorlogslijn verkozen, waarschijnlijk hebben ze deze keuze gemaakt op basis van de geweldige technologische kennis die WO 2 ze bracht d.w.z. de koppeling die ze gemaakt hebben met reguliere wetenschappelijke kennis en techniek… in een kongsi/samenwerkingsverband met zwarte magie.

   Geliked door 1 persoon

 12. Astrid zegt:

  “……Josep Borrell wil ………….bla bla…blabla……….bla

  Computer says NO

  Like

 13. Jan zegt:

  De fascist herken je aan zijn woorden: “We moeten oppassen dat de democratie niet het slachtoffer van de pandemie wordt.”

  Like

 14. Julia zegt:

  Kijk naar de geschiedenis. Onze vrijheden zijn ontnomen, totale controle en leven naar het communistisch gedachtegoed van de EU. Vaarwel vrijheid die wij zonder meer van ons af hebben laten nemen en hiervan de gevolgen zwaar zullen voelen doordat de massa angstig is ondergedoken en het als makke en volgzame schaapjes over zich heen laten komen, zich er bij neerleggen en waarvoor geen gezonde toekomst meer mogelijk is en nog sterk blijven geloven in de zogenoemde droom van een Verenigd Europa de EU waar uitsluitend dictatoriale machtswellustelingen de scepter zwaaien. De spreuk 3x is scheepsrecht komt uit: Europa is veroverd.

  Geliked door 2 people

 15. oprechtegeus zegt:

  Wat de kliek in Brussel Orbán verwijdt, zijn zij zelf druk mee bezig: de macht overhevelen van de lidstaten naar de niet democratisch gekozen bende in Brussel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s