Politieagenten, bescherm het volk!

Screenshot_216

(Door: Petr Bystron)

Beste collega´s bij de politie,

Steeds meer burgers gaan in deze dagen de straat op tegen de absoluut overdreven, willekeurige en grondwet-vijandige corona-maatregelen. Meerdere juristen, gespecialiseerd in constitutioneel recht, hebben serieuze twijfels over de rechtmatigheid van de “noodtoestand-wetten”. De eerste rechtbankuitspraken bevestigen dit.

politikstube

Veel burgers maken in dit kader bij vreedzame, reglementaire demonstraties gebruik van hun grondwettelijke recht op vrijheid van vergadering en vrijheid van meningsuiting.

Veel politieambtenaren die trouw zijn aan de wet bevinden zich tijdens zulke demonstraties in een dilemma, namelijk aanwijzingen tot gedwongen maatregelen te moeten uitvoeren die zij zelf wellicht overdreven of ongerechtvaardigd vinden.

Mijn collega Kersten Hilse, zelf 30 jaar politieman, heeft verleden week in de Bondsdag op de rechtssituatie volgens §63 BBG en §36 BeamtStG gewezen.

Derhalve dragen alle beambten “de volledige persoonlijke verantwoordelijkheid… voor de rechtmatigheid van hun handelingen in diensttijd.”

Een dienstaanwijzing, die kenbaar “de waardigheid van de mens schendt of strafbaar of in strijd met de voorschriften is” hoeft niet uitgevoerd te worden.

In die zin: laten we samen voor een vrij, veilig, democratisch Duitsland strijden!

Petr Bystron

Bron:
https://politikstube.com
Door: Petr Bystron

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), burgermoed, Duitsland, gezond realisme, Nationalisme, Patriottisme, politie. Bookmark de permalink .

13 reacties op Politieagenten, bescherm het volk!

 1. Harry zegt:

  De politie in de rol van kruiperige volger van de verdorven overheid .

  Net als in ’40 -’45 , toen hadden de rotmoffen het voor het zeggen , deden ze wat dié wilden .
  Want ja , ze hadden trouw gezworen aan het gezag , ongeacht wie het was !
  Dat is een debiele gedachtenkronkel , toch ?
  Enge smeerlappen !

  De enkele goede en moedige exemplaren niet te na gesproken .
  Volgens mijn ouwe heer hadden wij in de oorlog 17 dienders in mijn dorp .
  Slechts één vertrouwde ie en er was nog één twijfelachtige , dát was de score .
  De rest was voor de moffen in de weer .

  We zagen het ook weer bij de Pegida demonstraties .
  Daar werd je tegengehouden , als je een minuut te laat was door dat tuig .
  En je kwam vaker te laat , want ze sloten toegangswegen af .
  Zelfs negers en turken met een pet op flikten dat , met als excuus ,
  dat dat voor je eigen veiligheid zou zijn .
  Dus zelfs liegen doen ze in opdracht .
  Van een enkeling slechts kreeg je een goedkeurend knikje of een knipoog .
  Maar dat waren dan altijd wel blanken .

  Geliked door 2 people

 2. Blaffertje zegt:

  “Een dienstaanwijzing, die kenbaar “de waardigheid van de mens schendt of strafbaar of in strijd met de voorschriften is” hoeft niet uitgevoerd te worden.”
  Daar hebben ze hier nog nooit van gehoord.

  Geliked door 1 persoon

  • oudmarinier zegt:

   Dat komt omdat velen te STOM zijn om enige wets-kennis te hebben als zijnde werkzaam bij de politie. Dacht dat DAT toch wel enigzins verplichte leerstof moest zijn tijdens politie opleiding !!!

   Geliked door 1 persoon

   • Nou niet zo pessimistisch Oud Marinier.
    Ze leren wel degelijk delen uit de wet uit hun hoofd en dan hoofdzakelijk deze wetsartikelen welke de mensen het meeste geld uit hun zakken klopt.
    Overigens word er over nagedacht om de oud beroeps werkelozen die zich nu BOA’s noemen te voorzien van honden want het werk wat ze doen schijnt om een of andere reden gevaarlijk te zijn.
    Geen hond (ook niet degene die ze gaan krijgen) vraagt zich af waarom de bevolking zo dood en dood ziek is van dit soort NSB ers die wel eens bij de mensen de vuilnisbak willen besnuffelen of een niet een batterijtje in zit zodat ze hun bonneboekje weer eens kunnen trekken.
    Herinneren we ons nog de discussie over de bonnenquota Ik wel in ieder geval en wat is er veranderd.
    Geen ene flikker want nu hebben ze er nog zo iets leuks bij gekregen als met twee mensen te dicht bij elkaar.

    Geliked door 1 persoon

 3. Jules Vismale zegt:

  Helaas is het zo dat de politie zich steeds onbeminder maakt bij het publiek dat voor een groot deel ook bestaat uit onopgevoede snotneuzen die van hun vreselijke ouders niet of nauwelijks gezag meekregen, laat staan normen en waarden!
  Nou is het jammer genoeg ook zo dat veel burgers de politie tegenwoordig alleen maar als bemoeials of boemannen zien die liever, grijzend vanachter bomen op een (snel)weg, bekeuringen uitschrijven dan dat ze op boeven en ander uitschot jagen wat overigens ook de schuld is van die akelige linkse politici!
  Zo heb ik al heel wat strips over Suske & Wiske en Donald Duck gelezen waarin veel agenten voorkomen die zich inderdaad meer voordoen als bonnenschrijvers of haast werken voor de Gestapo of zelfs allerlei boeven laten ontsnappen alsof het draaideurcriminelen zijn!
  Vooral de politie in Duckstad was ontzettend onsympathiek te noemen omdat ze Donald Duck, zijn vrienden en familie (overigens ook niet allemaal onschuldige engelen) meestal ook veel liever boetes gaven terwijl ze bijvoorbeeld schurken als de Zware Jongens, Boris Boef, de Zwarte Schim enz. wel arresteerden maar die altijd weer uitbraken of zelfs werden losgelaten door correct-linkse rechters of bestuurders!
  Niettemin vond ik het in een bepaald album van Donald Duck geweldig om te lezen dat hij eens een heel politiebureau tot op de grond toe afbrak omdat dit gewoon vol zat met dergelijke politieagenten die je het liefste nog tot moes zou slaan!
  En zo weet ik ook dat jaren geleden in een bepaald tijdschrift stond dat een gemaskerde actiegroep in Zeeland alle flitspalen langs de A58 aan het vernielen waren! Maar de automobilisten die dat zagen gaven die slopers niet aan bij de politie maar staken hun duimen op naar deze vernielers omdat ze gloeiend de pest hadden aan die flitspalen!

  Like

  • Piet Snot zegt:

   Er was toch ook een strip waar wel een goede agent in zat.
   Agent 527 of welke cijfers daar bij stonden na Agent.
   Een agent met een nogal kromme neus.
   Die zal je vast wel kennen, want jij kent ze echt allemaal.

   Like

   • Jules Vismale zegt:

    Ik heb inderdaad de strips over Agent 327 gelezen en eens wilde hij tijdens Kerst een kerstboom in zijn bureau hebben staan die helaas, zij het onbedoeld, werd vernield door een dronkaard, een jager, een collega-agent en zijn commissaris!
    Ken je bovendien Jan Zwart uit ‘De Kameleon’ en Flipsen uit “Dik Trom’ trouwens ook?

    Like

   • Piet Snot zegt:

    Alleen van naam. Verder weinig herinneringen aan.
    De kameloen en Dik Trom waren dacht ik meer voor kinderen onder de 10 jaar.
    Ik was toen volgens mij meer bezig met dunne stripboekjes van Batman, Superman en wat je nog meer had, die je voor ongeveer 2 kwartjes bij de sigarenboer haalde.
    Ik weet niet precies meer wat die dunne stripboekjes toen kosten.
    Maar ik ken verder ook helemaal niemand die al die boeken en strips zich zo ontzettend goed nog kan herinneren en nog voorbeelden er uit weet ook.
    De interesse veranderend naar mate dat je ouder wordt, ik ben nooit in iets blijven hangen.
    Jij wint volgens mij elke quiz die ze ooit bedenken over strips.
    Jij had een strip winkel moeten beginnen, alleen moet je ze dan wel verkopen.
    Maar of dat nog zal lopen in deze tijd vraag ik mij af.
    Kinderen zijn vooral met pc spelletjes bezig, niet meer met strips of andere boeken.
    Maar je ziet ook geen kinderen meer knikkeren of tollen.

    Like

 4. Johannes zegt:

  mark my words………in de nabije toekomst werken er enkel nog nuttige idioten en allochtonen bij zowel de politie als het leger,en ze zijn er al hard mee bezig.
  Europa gaat haar eigen leger krijgen en op dit moment worden we echt niet geregeerd door de eerste en tweede kamer (die mogen voor de bühne met zogenaamde “belangrijke zaken” toneel spelen voor de schone schijn zoals epidemieën en milieuzaken),maar worden we geregeerd door de republiek europa die onderdeel is van de totaal 10 republieken wereldwijd,waar men nog druk mee doende is deze in te delen.
  En net als met de euro die achter de schermen al lang werkzaam was wordt de wereld op een kwade dag ineens helemaal anders …………..enkel de zaken vertragen is nog een optie maar je zal zien dat men steeds agressiever gaat optreden,waarbij mensenlevens niet zullen worden gespaard,want die zijn er toch al te veel.

  Geliked door 1 persoon

 5. Jan zegt:

  Schauze!
  Klappe zu!
  Maul zu!
  Ausweis!
  Papiere!
  Weg da!
  Hau ab!
  Hände auf den Rück’n!
  Dalli jetzt!
  Auf den Bod’n!
  Hinlegen!
  Halt!

  Ah, het vokabulair van de Polizei is groot

  Geliked door 1 persoon

 6. karton zegt:

  De “politie” is er niet meer om het te beschermen, óók de z.g. BOA’s zijn niet voor o.a. dát doel aangesteld. Uitzending gezien betr. de vuurwerkramp in Enschede, 20 jaar geleden ? Een rechercheur in het “onderzoeksteam” kreeg OPDRACHT om een bepaald persoon als dader/mededader aan te wijzen en het onderzoek die richting op te sturen, de man weigerde dat en kreeg ONTSLAG van “burgemeester” Mans van Enschede, deze klungel wordt door sommigen een “pracht-mens én burgemeester” genoemd !!.
  Het “onderzoeksteam” moest van zijn “chef” een zodanig proces-verbaal opmaken dat bepaalde personen zouden worden veroordeeld, één van die aldus veroordeelden zat inderdaad ruim 2 jaar vast, de door mij bedoelde ex-rechercheur verzette zich hiertegen en werd om die reden ontslagen. Maar dit betekent tevens dat een aantal “rechercheurs” wél aan deze smeerlapperij hebben meegewerkt !!!! Deze mensen werken nog steeds bij de politie, hopelijk valt U niet in hun handen !!!!!
  Er lopen, nú nóg, steeds rechtszaken betr. deze vuurwerkramp.
  Hoezo : “De politie is je beste kameraad”? velen van hen zouden tijdens WO-II, NSB’ers worden genoemd

  Geliked door 1 persoon

 7. oudmarinier zegt:

  @Henk Der Niederlander , 13 Mei , 2020 , 20.03 uur … Tja , dat is dus MATA DUITAN (zoals men hier in Indonesia zegt = Dollar tekens in de ogen ) .. Verkeerde wet-/regelgeving in de hersenen gestampt. , Maar goed…die idioten moeten er ook zijn. In vergelijk met de agenten toen ik een tiener was… begin 80er jaren. Toen had men nog enigzins respect voor agenten , althans bij ons in het zuiden. (Where TF did it go wrong ??) En wat die BOA’s betreft….ach ….De naam zegt het al : Bijzonder ONNOZELE Ambtenaar , m.a.w. Just a Special Kind of Stupid . Ik bedoel , ik heb NIETS tegen beveiligings ambtenaren / security personeel e.d. , maar dan a.u.b. WEL met een gedegen achtergrond . GEEN beroepswerklozen inzetten voor dat soort zaken. Mensen bekeuren NADAT men meerdere malen met hen in gesprek is gegaan (op fatsoenlijke en menselijke wijze dmv uitleg over eventuele gevolgen etc etc etc ) cq een waarschuwing geven , lijkt mij TERECHT , indien de wet-/regelgeving is overtreden. METEEN zonder pardon een boete uitschrijven , toont een gebrek aan VAKKUNDIGHEID en menselijkheid. Om zulke incompetente sukkels ook nog eens honden mee te geven…??? Of dat nu zo’n geweldig idee is …, is nog maar de vraag. Heb medelijden met de honden …!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s