“Democratisch” Europa: Waar bepaalt u eigenlijk mee?

Screenshot_111

(Door: Willi Huber – Vertaling: E.J. Bron)

Heeft het volk überhaupt een medezeggenschapsrecht?

Zogenaamd wordt in ons mooie nieuwe Europa – velen beweren dat het ´t beste zou zijn dat we ooit hadden – alles democratisch beslist. Een ieder zou talrijke medezeggenschapsrechten hebben. Het zou ons zoveel beter gaan dan in monarchieën of zelfs dictaturen. Is dat zo? Waarover kunt u meebeslissen? Werd aan u bijvoorbeeld gevraagd of men bij het optreden van een vermeend dodelijk virus de grenzen open zou moeten houden of zou moeten sluiten? Omgekeerd, werd aan u later gevraagd of men beter risicopatiënten beschermt of liever de hele economie naar de knoppen laat gaan?

Blick Oostenrijk

Nee? Zouden niet juist zulke grote beslissingen, die het leven van ons allen intensief betreffen, de beslissingen moeten zijn die het volk gezamenlijk neemt? Hoewel – in een systeem van gelijkgeschakelde media, die bijna uitsluitend datgene verkondigen wat machtige financiers bestellen, welk resultaat kan een stemming eigenlijk opleveren? In werkelijkheid spreekt inmiddels zelfs ons eigen verkiezingssysteem alle verkondigde democratische principes tegen, want bij miljoenen stembiljetten kan van zelfstandig en  niet beïnvloed stemmen niet langer sprake zijn.

In werkelijkheid hebben de burgers nergens iets meer mee te bepalen. Het houden van verkiezingen om de zoveel jaar dient er alleen maar van af te leiden dat mensen de omvang van de op hun schouders gelegde situatie herkennen en protesterend de straat opgaan. Want na de verkiezingen wordt alles vast en zeker heel anders.

Bron:
www.wochenblick.at
Door: Willi Huber

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in belangenverstrengeling, betutteling, democratie, dictatuur, Europa, EUSSR, gezond realisme, Rechts geluid, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

10 reacties op “Democratisch” Europa: Waar bepaalt u eigenlijk mee?

 1. karton zegt:

  Een democratische EUSSR met een Fransje Timmermans, Adolfje Verhofstad en Marietje in ‘t Veld in de leiding, is volkomen onmogelijk.

  Geliked door 3 people

 2. Bob zegt:

  In de EU geld alleen de mening van hen die
  in Brussel wat beslissen. Verder kop dicht houden
  omdat je er niets van afweet.
  De dekundige schoolmeester is ook op medisch
  gebied,economisch gebied, enz. deskundig.

  Geliked door 2 people

 3. M. zegt:

  Als je weet wat voor duvelsknechten de EU hebben opgericht weet je ook waarom ze het leger van de duvel geen strobreed in de weg leggen om uw land te veroveren.

  Geliked door 2 people

 4. Monalisa zegt:

  Dit weten we al 18 jaar, de afbraak van een rijk Nederland is in gang gezet.

  Geliked door 1 persoon

 5. wie controleert de Eur. Commissie ? niemand

  Geliked door 2 people

 6. Julia zegt:

  Zolang die dictators Merkel, Verhoffstadt, Timmermans ons zeggen wat wij doen moeten en onze regeringleiders die knikken en buigen maar wel flink mogen afdragen van het belastinggeld en daarvoor moeten bezuinigen en burgers verder moeten uitkleden dan kunnen wij toch wel vaststellen dat het volk geen sodemieter in te brengen heeft. Straks draagt Nederland zelfs onze pensioenpotten nog over aan Brussel zodat zij beslissen over ons eigen ingelegd geld. Ondertussen hebben al die bandieten in het rijk gevulde stadion wel hun pensioen verhoogd en heel veel salaris toegekend met ongekende onterechte declaraties. Dus het spaarpotje voor die ongekozen dictators zelf en alles wat er nodeloos om heen hangt is aardig veilig gesteld. Daarbij willen zij van alle lidstaten de soevereiniteit afpakken om hun geld- en machtswaanzin meer uit te breiden. De EU heeft heel veel ellende gebracht met daar bovenop een ongekend wanbeleid met betrekking tot migratie behoudens voor de machtswellustelingen zelf. Wat mij betreft morgen nog vaarwel tegen de falende EU en de miljarden die we overhouden in eigen economie steken en zelf de touwtjes weer in handen nemen met betrekking tot handel. Niets geen verdragen meer puur eigen soevereiniteit daar heeft Nederland voor de oprichting van het mislukte miljardenbolwerk heel veel baten bij gehad. De EU is de grootste mislukking ooit en een doodsteek voor het gewone volk.

  Geliked door 4 people

 7. Niek zegt:

  Ben slechts een klein burgertje en met de reageerders volledig eens.
  Ik wil het niet maar ga toch PVV stemmen en helemaal als ze hem 4 september veroordelen.
  Dan weet ik het zeker!

  Geliked door 4 people

  • Julia zegt:

   Niek helemaal gelijk. Het liefst verscheur ik het stembiljet maar ik zal nog één poging doen aan dat is mijn stem naar de PVV. Uiteindelijk heeft Wilders die al jaren zijn strijd voert en en voor een slepende politieke corrupte rechtbank staat het verdiend. Deze man leeft al jaren onder zware beveiliging en heeft heel veel vrijheid moeten inleveren. Alleen rest dat de stembiljetten onder toeziend oog van onafhankelijke mensen die te vertrouwen zijn geteld te worden. We hebben namelijk bij de vorige verkiezingen hoe corrupt en zetels niets voorstellen omdat de linkse politieke partijen een ondemocratisch beleid voeren en zij zeggen met wie zij willen regeren. Hier hebben zij daar in Den Haag geen enkele zeggenschap over binnen een democratie bepaalt de kiezer welke partijen gaan regeren. We hebben nu al weer een recent staaltje voorbeeld van corruptie gezien namelijk het stemmen bij het CDA dictator De Jonge zou en moest partijleider worden. Nederland is namelijk geen democratie die is inmiddels vermoord door de gesettelde partijen. Het zou echter wel goed zijn dat slapend Nederland eens flink wakker wordt geschud en nu daadwerkelijk afrekent met het ongekende staatsterreur, de massale import van gelukzoekers die zelfs voorrang krijgen op onze woningmarkt, de leugens en het bedrog door Rutte en de rest van zijn Haagse kliek die alles lachend weg wappert, de corrupte rechtstaat onder leiding van de grootste lapzwans Grapperhaus die het lef heeft vingers te wijzen naar het volk en boetes op te leggen terwijl hij zelf en de Haagse maffia alle regels aan de laars lappen tot aan die overbetaalde Koning van ons toe. Laten we maart volgend jaar hopen op de finale namelijk de genadeloze afrekening van de huidige Haagse Maffia. Ik kijk met ergenis uit naar wat die beroepsleugenaars en volksverlakkers morgen weer mee komen in ieder geval lap ik het aan mijn laars omdat al mijn geloofwaardigheid in de huidige politiek is verloren en zeer eerder wantrouw dan ze vertrouw.

   Geliked door 1 persoon

 8. Bas zegt:

  Reminder

  Duizenden gewonden, honderden zwaargewonden, een aantal doden, tientallen kapot geschoten ogen, een aantal geamputeerde handen en een aantal geamputeerde testikels als gevolg van Macron’s politiegeweld vanaf 17/11/2018

  Waar was de verontwaardiging?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s