Tsjechische delegatie in Taiwan aangekomen

Screenshot_121

(Vertaling: E.J. Bron)

Te midden van de aanhoudende spanningen tussen China en Taiwan is vandaag een hoge delegatie uit Tsjechië op het eiland aangekomen. De presidente van Taiwan, Tsai Ing-wen, schreef zondag op Twitter dat ze zich er op zou verheugen de “samenwerking op alle terreinen” te uit te breiden.

epoch times

De Tsjechische president van de Senaat, Miloš Vystrčil, die de uit 90 mensen bestaande delegatie aanvoert, zal tijdens het vijfdaagse bezoek o.a. in het parlement van Taiwan spreken en de democratisch gekozen presidente Tsai Ing-wen ontmoeten. Peking sprak van tevoren van een “verfoeilijke daad”.

Tsai schreef vandaag op Twitter zich er op te verheugen de “samenwerking op alle terreinen” uit te breiden. Een woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken had daarvoor verklaard dat Vystrčil “met opzet het politieke fundament van de Chinees-Tsjechische betrekkingen ruïneert”.

Vystrčil zelf noemde zijn reis de vervulling van de erfenis van de overleden Tsjechische president Václav Havel, die zich tegen het communisme had verzet.

Voor Peking is het bezoek van de Tsjechische president van de Senaat een diplomatieke nederlaag in de poging om het door China als afvallige provincie beschouwde eiland internationaal te isoleren. Vanwege de druk uit Peking heeft Taiwan maar weinig internationale bondgenoten en wordt het land door veel internationale organisaties, zoals de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), uitgesloten.

Maar de Tsjechische delegatie is het tweede hoge bezoek van westelijke politici in korte tijd. Nog maar twee weken geleden was de Amerikaanse minister van Gezondheid, Alex Azar, naar Taipei gekomen. Hij had het Taiwanese management van de coronavirus pandemie geprezen en zware kritiek op Peking geuit.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in China, democratie, gezond realisme, Taiwan, Tsjechië. Bookmark de permalink .

7 reacties op Tsjechische delegatie in Taiwan aangekomen

 1. Republikein zegt:

  Dat wordt een duikbotenoorlog.

  Like

 2. Ravian zegt:

  Misschien is het tijd eens publiekelijk vast te stellen dat communistisch China feitelijk enkel uit een hele hoop afvallige Taiwanese provincies bestaat.
  Misschien moeten we Taiwan eens dezelfde ondersteuning bieden als de ondersteuning die wij zelf in de strijd tegen het Sovjet communisme hebben mogen ontvangen.
  Misschien moeten wij eens aantonen dat we de offers die anderen ooit brachten voor onze vrijheid ook daadwerkelijk waard zijn.
  Een mooi begin zou zijn om het hele socialistische “progressieve” EU zooitje eens definitief Europa uit te knikkeren.
  En als we dan zelf onze handen weer vrij hebben wordt het tijd om de rest van de wereld eens voor eens en voor altijd van de socialistische ziekte te bevrijden.

  Geliked door 4 people

 3. koosv8 zegt:

  Go to hel. Met al je Chinese rotzooi. De Chinese mensen zijn wel goed hoor, maar de machthebbers, en dat zijn er veel, die deugen niet. LAAT ZE BARSTEN!!! VEEL meer landen zoude ze moeten steunen. LAFHARTIGHEID
  IS GEEN BELEID!!! Maar komt vaak voor, zeker bij ons hier.

  Like

 4. Jan zegt:

  Timmerfrans piswoest

  Like

 5. Cathja zegt:

  China moet zich niet met Taiwan bemoeien. Het staat de Tsjechen volledig vrij met wie zij betrekkingen willen hebben. En dat Taiwan door de WHO wordt uitgesloten, hoeft niet in hun nadeel te werken. Zijn wij hier dan zo blij met de bemoeienis van de WHO?
  Dacht het niet.

  Like

 6. Ben zegt:

  Koop geen Chinese troep!!!

  Like

 7. Jan zegt:

  Satellietbeelden laten zien dat China modellen heeft gebouwd van een vliegdekschip en torpedojager van de Amerikaanse marine in de noordwestelijke woestijn, mogelijk als oefening voor een toekomstig zeegevecht als de spanningen tussen de naties toenemen.

  China heeft zijn leger de afgelopen jaren enorm opgewaardeerd, en zijn capaciteiten en bedoelingen zijn in toenemende mate zorgwekkend voor de Verenigde Staten nu de spanningen toenemen over de Zuid-Chinese Zee, Taiwan en de militaire suprematie in de Indo-Pacific.

  De beelden die zondag zijn gemaakt door het in Colorado gevestigde bedrijf Maxar Technologies voor satellietbeelden, tonen de contouren van een Amerikaans vliegdekschip en ten minste één torpedojager die op een spoorlijn zit.

  Maxar identificeerde de locatie als Ruoqiang, een provincie in de Taklamakan-woestijn in de noordwestelijke regio Xinjiang.

  Het onafhankelijke U.S. Naval Institute zei op zijn website dat de modellen van Amerikaanse schepen deel uitmaakten van een nieuw doelwit dat is ontwikkeld door het People’s Liberation Army.
  https://www.nbcnews.com/news/china/china-builds-mockups-u-s-navy-ships-area-used-missile-n1283436

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s