Nederland een corrupt land


(Door: Wim van Schaik)

Toen Wilders tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen Nederland een corrupt land noemde, was de gespeelde verontwaardiging niet van de lucht. Aanleiding van zijn aanklacht, want dat was het, was het politieke showproces dat hij al jaren moet ondergaan. Maar er is meer. Al de andere dag stond met grote koppen in de krant dat de politie verziekt is door corruptie. En deze week bleek dat corruptie niet alleen te vinden is op het Ministerie van Justitie en Veiligheid (?), maar ook op dat van Infrastructuur en Waterstaat, dat Halbe Zijlstra (die van de datsjaleugen) tegen alle regels in, op zijn wenken bediende. En, daarover wil ik het hebben, ook op het departement van Hugo de Jonge, dat heel misleidend Volksgezondheid en Welzijn in de naam heeft staan, gaat het er niet zuiver aan toe.

Nederland was te klein toen influencer Famke Louise voor het oog van het volk een eigen mening bleek te hebben. Het kwam haar te staan op bakken kritiek van de makke coronaschapen en direct lieten de deugmensjes haar kennis maken met hun perfide, maar effectieve cancelcultuur. Snel slikte ze haar woorden in. Een influencer moet ook leven. Of had Hugo de Jonge, die haar eerst 65 mille betaalde om zijn praatjes aan de man te brengen, soms weer met euro’s gewapperd? Nu om haar het boetekleed aan te laten trekken?

Terwijl de schijnwerpers gericht waren op rebelse Famke, die zich zwaar verkeken had op het prijskaartje dat bekend-zijn meebrengt, bleef de ware slechterik, die ook nog eens gratis exposure had gekregen voor zijn lijsttrekkerscampagne, buiten schot. Die zat op zijn ministerie te broeden op snode plannen om de angst er bij het volk in te houden om straks zijn vaccins te kunnen slijten. Stel je voor dat het tij keert, en iedereen inziet dat we helemaal niet met een pandemie te maken hebben. Dan zit Hugo met een situatie als bij de Mexicaanse griep. Alleen met dit verschil dat het toen om de kosten voor overbodige en – naar later bleek –  niet veilige vaccins ging, terwijl nu de kosten niet te becijferen zijn.

Ongelofelijk dat De Jonge ermee wegkomt: een influencer inhuren om jongeren te beïnvloeden. De schoenenfetisjist maakte misbruik van publieke middelen om op slinkse manier doen en denken van een specifieke groep te beïnvloeden. Zoiets heet corruptie. Je kunt tegenwerpen dat het om een publiek belang gaat: het volk ervan doordringen dat de coronamaatregelen van levensbelang zijn in ‘de strijd tegen het virus’. Maar, tegen betaling overheidsbeleid promoten op een manier alsof de boodschap van een onafhankelijk persoon komt, is van een heel andere orde dan een vakantiebestemming op die manier laten aanprijzen… Als de overheid een influencer inhuurt, is dat verkapte omkoping. Dat zagen we bij Famke die, toen ze tot andere inzichten kwam dan die ze eerder tegen betaling moest uitdragen, gekocht bleek…

Een overheid hoort transparant te zijn. Dat betekent dat als de overheid haar beleid wil communiceren met het volk, dan dient zij zich in woord, geschrift of beeld rechtstreeks tot het volk te richten. Iedereen weet dan uit welke hoek de wind waait. Door influencers te gebruiken, is er geen sprake meer van zakelijke informatie, maar van agitprop: agitatie en propaganda. De Russische communisten gebruikten honderd jaar geleden agitprop met succes om de bevolking te injecteren met de communistische ideologie. De agitatie was bedoeld om mensen emotioneel over de streep te trekken en de propaganda om de geest te hersenspoelen.

De kwestie Famke Louise roept ook de vraag op (die helaas niet gesteld werd) wie er in Nederland in het geheim nog meer’ influencer’ zijn voor overheidsbelangen en daarvoor betaald worden met belastinggeld. Niet onopgemerkt moet blijven dat Ollengren stil bleef.  Niemand die haar mening vroeg over deze sluwe beïnvloeding van het volk via social media. Dat hoeft niet te verbazen met een volgzame pers. En we weten ook zo wel dat haar oordeel niet bepaald wordt door een objectieve afweging, maar berust op het vermoeden van in haar ogen mogelijk ongewenste effecten op de publieke opinie. Die moet vooral politiek correct zijn en blijven.

We hebben nu in Nederland al een publieke omroep die met belastinggeld door de overheid gefinancierd wordt. Die bepaalt dus ook de inhoud van de televisiegids. We hebben al een politiek correcte, zogenaamd geëngageerde pers met zogenaamd constructieve journalistiek, die naadloos strookt met de ‘juiste opvattingen’ of daar tegenaan schurkt. Nu hebben we ook nog eens te maken met influencers, marionetten die tegen betaling bepaalde groepen moeten indoctrineren met overheidsstandpunten door middel van selectieve en gemanipuleerde informatie. Doodeng! Maar nog maar het begin.

Er staat ons nog wat te wachten. Een aangeschoten De Jonge neemt de vlucht naar voren en wil de ‘desinformatie’ rond het coronavaccin dat er aan zit te komen, gaan bestrijden: “Ook ga ik inzetten op meer zichtbaarheid en op het belang van vaccinatie via sociale media”. Een rammelende zin, maar betekent dat nog meer influencers?

Nu kan het geen kwaad om de stroom aan desinformatie rond corona aan te pakken. Het begint namelijk op te vallen dat kranten, nieuwsprogramma’s en influencers (vaak vermomd als zorgpersoneel) paniek zaaien over vollopende IC’s en ziekenhuizen. Aanpakken die desinformatie! Wie weet krijgen de voor Hugo ongemakkelijke feiten dan ook eerlijke aandacht. Maar dat zal Hugo vast niet bedoelen met ‘desinformatie bestrijden…’

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Bananenmonarchie Nederland, belangenverstrengeling, Censuur, corruptie, demoniseren, Desinformatie, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, meningsdictatuur, moralisme, Overheid, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

25 reacties op Nederland een corrupt land

 1. Pingback: Nederland een corrupt land – Econamic Global Organizations

 2. R. van Hagen zegt:

  Sinds de partij van vele delicten aan de macht is zijn wij overgeleverd aan nietsontziende corrupte politici, helaas is alles , alle wegen dichtgetimmerd om ertegen in te gaan.

  Geliked door 3 people

  • Julia zegt:

   R. van Hagen Blijkbaar heeft het volk geen zin om tegengas te geven en geloven zelfs in deze corrupte bende. Vandaag weer gepubliceerd namelijk de leugen rondom het aantal doden door corona. Bedriegen, liegen en de boel verder onnodige angst inzaaien is het doel om de vrijheden te ontnemen en de totale controle over het leven van de mens af te ronden. De Jonge kan alle wegen wel dicht timmeren maar ik denk dat hij en zijn corrupte Haagse bende niets beginnen als er al minimaal een miljoen mensen naar Den Haag trekken om te laten blijken dat we de ongekende dictatuur en leugens niet meer pikken. Dan is het toch echt een onmogelijke opgave om alle wegen dicht te timmeren. Wie nu nog gelooft in deze corrupte bende heeft volgens mij toch een flinke kronkel in de bovenkamer.

   Geliked door 1 persoon

 3. reageerbuis zegt:

  Ondanks het feit dat de NOS veel goedkoper uit is dan vorige jaren (minder reisjes, meer herhalingen) en zich met de hoeveelheid zendtijd geen raad weet, kreeg ze 17 miljoen euro extra uitgekeerd, wellicht als beloning voor het voeren van staatspropaganda (?).

  Geliked door 4 people

 4. Bob Feumer zegt:

  Het lijkt er op dat kapitein Rutte ons schip van staat niet kan leiden omdat hij geen diploma’s heeft in navigatie naar een veilige bestemming, de man kan lullen als Brugman maar heeft er de ballen verstand van. Ik hoop van harte dat er nog hoop is maar heb er een zwaar hoofd in!

  Geliked door 5 people

 5. BigLJohn zegt:

  De IC’s die zouden uitpuilen van Corona-patienten. Robert Jensen liet eens navraag doen bij de ziekenhuizen, en wat bleek ? Bij geen enkel ziekenhuis lagen er Corona patienten op de IC. Men stuurt, via die valse Corona tests en andere leugens, gewoon aan op een tweede landelijke lockdown om onze economie de genadeklap te geven. Er word ook al gesproken over het overal dragen van mondkapjes, ook binnenshuis. En wat dat vaccin betreft; niemand kreeg ooit een bijsluiter erbij die vermeldde wat er in zat, wat de eventuele bijwerkingen kunnen zijn, en wat de gevolgen op lange termijn kunnen zijn. Dat vaccin spoort niet, artsen die effectieve geneesmiddelen wilden inzetten werden gedwongen om deze niet toe te passen, want alleen het a.s. vaccin zou de mensen kunnen beschermen. Ergens vernam ik dat het vaccin mensen impotent en steriel gaat maken. Dit is dan geheel in de lijn van de doelstelling van Bill Gates. De populatie van mensen verminderen met vaccinaties, abortus en medicatie….

  Geliked door 1 persoon

 6. ronjaspers zegt:

  Nederland is al heel lang een corrupt land,net zo corrupt als andere corrupte landen op deze wereld.Alleen gebeurt hier alles in nederland heel stiekem,alles wordt onder het tapijt geschoven of in de doofpot gestopt.klokkenluiders worden financieel kapot gemaakt,hun naam word besmeurd of ze krijgen een hartaanval of ongeluk.

  Geliked door 2 people

 7. Peter zegt:

  Verdenk Geen Stijl er ook van dat ze zijn omgekocht,voor geld gaat iedereen op de knieen .

  Geliked door 1 persoon

  • Lilith zegt:

   Geenstijl wordt be’man’d door homosexuelen die eerder de LHBTIQ agenda verdedigen dan de belangen van ‘gewone’mensen laat staan vrouwen/meisjes. Het is een ronduit denigrerende site voor vrouwen. DE LHBTIQ strategie is van NWO afkomstig om de maatschappij te destabiliseren.

   Geliked door 1 persoon

 8. Julia zegt:

  Beroepsleugenaar Rutte kan zich in eens niet herinneren dat hij in zijn toespraak het heeft gehad over het opbouwen van groepsimmuniteit en ontkent dit zelfs nog ttps://www.facebook.com/meldpuntnederland/videos/mark-rutte-liegt-over-groepsimmuniteit/331313531208853/ Het is toch niet te geloven dat deze man kei en keihard over alles liegt en blijkbaar een zeer kort geheugen heeft. We zouden nu echt massaal alle maatregelen moeten negeren omdat het niet meer duidelijk is in welke leugen we nog moeten geloven. Nee Rutte en De Jonge de waarheid is hard maar helaas is het spreekwoord niet voor niets AL IS DE LEUGEN NOG ZO SNEL DE WAARHEID ACHTERHAALT HAAR WEL Kortom het is een feit dat de tijd is gekomen om de waarheid boven tafel te krijgen en u af te straffen voor al uw verkochte leugens. Tijd om de biezen te pakken en voorlopig de tijd nemen om te realiseren hoe u het eigen volk heeft verkocht, financieel genaaid en misleid. Zelfs onze reguliere gezondheidszorg is in groot gevaar door uw onverantwoorde bezuinigingen dat veel slachtoffers zal gaan eisen. Nu heeft u en uw corrupte aanhang een heel land naar de verdommenis geholpen waardoor veel mensen diep in de schulden raken dan zullen we het nog maar niet hebben over de enorme economische, maatschappelijke en sociale schade zoals het onnodig veel slachtoffers onder onze ouderen die zijn overleden aan eenzaamheid doordat u deze mensen in gijzeling heeft genomen en afgezonderd. U en uw corrupte Haagse Maffia zouden hun ogen uit het hoofd moeten schamen en strafbaar moeten worden gesteld. Het is werkelijk zum kotzen.

  Geliked door 1 persoon

 9. karton zegt:

  Nederland is zo corrupt als de neten !! In álle geledingen van de maatschappij !! De “mensen” aan de top zijn ‘t meest corrupt, zowel in politieke als bestuurlijke kringen. Zolang in dit landje de klokkenluiders worden “afgestraft” is er nog héél veel fout in de kringen der “elite”.

  Geliked door 1 persoon

 10. Bas zegt:

  Ondertussen

  De stadsdichter van Haarlem heeft ontslag ‘genomen’.
  Vraag blijft: Wie heeft deze benoeming überhaubt mogelijk gemaakt….?
  Ook diegenen moeten op staande voet worden ontslagen.

  https://pbs.twimg.com/media/Eix–khWoAEEvI_?format=jpg&name=900×900

  Geliked door 2 people

 11. Bas zegt:

  Speelt al vele jaren
  https://www.at5.nl/artikelen/204630/de-schimmige-handel-in-sociale-huurwoningen-aan-ongedocumenteerden

  De schimmige handel in sociale huurwoningen aan ongedocumenteerden

  Veel sociale huurwoningen worden op schimmige wijze en voor enorme bedragen onderverhuurd aan ongedocumenteerden. Dat blijkt uit onderzoek van AT5 en De Balie. De uitbuiting raakt niet alleen mensen zonder papieren, maar ook Amsterdammers die al jarenlang op een wachtlijst voor een sociale huurwoning staan

  Like

 12. Bas zegt:

  Pedo-doofpot…
  https://pbs.twimg.com/media/Ei1i8DrXkAIhMTt?format=jpg&name=large

  Yvonne Keuls die als eerste seksueel misbruik van kinderen aan de kaak stelde doet vandaag haar schokkende verhaal in de #Telegraaf.

  Geliked door 1 persoon

 13. koddebeier zegt:

  Rutte l,ll en lll hebben jarenlang de bevolking belogen,bedrogen, opgelicht en bestolen !!

  Like

 14. Alfred Mol zegt:

  Wilders had wel gelijk met zijn uitspraak, maar Wilders heeft ook aangedrongen op stemming hierover. Echter Wilders had dat niet goed voorbereid. Wilders bleef slechts wijzen op zijn jarenlange procedure. vervolging. Dat was onvoldoende. Wilders had moeten wijzen op het 𝐜𝐨𝐫𝐫𝐮𝐩𝐭𝐞 𝐨𝐩𝐭𝐫𝐞𝐝𝐞𝐧 𝐯𝐚𝐧 𝐇𝐚𝐚𝐠𝐬𝐞 𝐫𝐞𝐜𝐡𝐭𝐞𝐫𝐬.1. Mr EJ NUmann die ten onrechte doet voorkomen alsof ik geheime know-how zou hebben gepikt. Dit tgv KTI Manesmann). Hierop volgde dan gijzeling van 128 dagen, die 3 jaar later beoordeeld werd als “𝐚𝐛 𝐢𝐧𝐢𝐭𝐢𝐨” 𝐨𝐧𝐫𝐞𝐜𝐡𝐭𝐦𝐚𝐭𝐢𝐠 . Dan jarenlang procedure ophouden door mr Josinne Fasseur-van Santen. Dit Hof 3X gewraakt steeds afgewezen. Dan heeft Eur. Hof beslist dat de wrakingswetgeving in NL onvoldoende is en is NL opgedragen voor aanpassing wetgeving te zorgen – zie TrosRadar Sept. 2009 en https://alfred-mol.vpweb.be/. Opgedragen in 2009 maar in 2020 nog steeds niet tbs.
  Bij interview in 2015 door Paul van Liempt voor BNR stelt oud Nat. Ombudsman prof. Alex Brenninkmeijer dat “𝐝𝐞 𝐍𝐞𝐝𝐞𝐫𝐥𝐚𝐧𝐝𝐬𝐞 𝐫𝐞𝐜𝐡𝐭𝐬𝐬𝐭𝐚𝐚𝐭 𝐟𝐚𝐚𝐥𝐭 𝐨𝐩 𝐚𝐥𝐥𝐞 𝐟𝐫𝐨𝐧𝐭𝐞𝐧”. Dit is wederom bevestigd door Brenninkmeijer in 2017 en 2019. In 2006 in AMI stelt Prof. AA Quaedvlieg bij bespreking arrest Technip vs Goossens dat de NL rechter “𝐞𝐞𝐧 𝐫𝐞𝐟𝐥𝐞𝐱 𝐯𝐚𝐧 𝐚𝐟𝐤𝐞𝐮𝐫𝐢𝐧𝐠” toont igv oud-werknemer zijn oud werkgever beconcurreert. Prof. Dirk Visser hekelt bij hetzelfde arrest de Hoge Raad en stelt dat de Hoge Raad beslist obv “𝐨𝐧𝐝𝐞𝐫𝐛𝐮𝐢𝐤 𝐠𝐞𝐯𝐨𝐞𝐥𝐞𝐧𝐬”. NB Cees Fasseur maakte leuke rapporten voor de overheid. Cees Fasseur stelde ook (leugenachtig) dat hij nog nooit van “brandende kampongs” had gehoord. Enz…

  Geliked door 1 persoon

 15. Julia zegt:

  Het eens zo mooi democratisch en welvarend Nederland aan de Noordzee is afgegleden naar het niveau van een bananenrepubliek waar corruptie en criminaliteit hoogtij viert. Schiet- en steekpartijen dagelijks plaatsvinden en de grootste handel in drugs zegeviert waar overheid en justitie geen enkele macht meer over hebben.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s