Falen van de autoriteiten: Slowakije waarschuwde Oostenrijk in juli voor de terrorist van Wenen

(Vertaling: E.J. Bron)

Al in de zomer waarschuwde de Slowaakse politie de Oostenrijkse autoriteiten voor de 20-jarige Albanees, die in het kader van een islamitische terreuraanslag in Wenen vier mensen vermoordde en 22 personen door schoten zwaar verwondde – tevergeefs. Midden juli probeerde hij in Slowakije munitie voor zijn Kalasjnikov te kopen.

De Slowaakse minister van Binnenlandse Zaken, Roman Mikulec, bevestigde in een gesprek met de Slowaakse tv-zender “Joj” dat de “islamist” midden juli naar Slowakije ging om daar munitie te kopen. De Oostenrijkse politie, die valt onder minister van Binnenlandse Zaken Karl Nehammer, was er dus in de zomer al over geïnformeerd dat de veroordeelde terrorist zich van munitie wilde voorzien. Uiteindelijk mislukte de kooppoging in Slowakije.

Met moeders auto munitie kopen

De inwoners van wenen doen graag boodschappen in Slowakije. Lagere benzine- en sigarettenprijzen lokken talrijke hoofdstedelingen elk weekend over de Slowaakse grens. Zo zou ook de terrorist midden juli met een vermoedelijke handlanger met de auto van zijn (Kosovaarse) moeder naar het buurland gereden zijn om patronen voor zijn AK-47 aan te schaffen. Dat meldt de Slowaakse krant “Denník N”.  

Koop mislukte – Oostenrijkse politie geïnformeerd

Omdat de Albanees, die een Noord-Macedonisch en Oostenrijks staatsburgerschap bezit, geen wapenvergunning had, ging de koop niet door. De verkoper nam contact op met de politie, omdat de beide jongeren hem verdacht voorkwamen. Daarop informeerde de Slowaakse politie de Oostenrijkse collega´s. Die hebben er waarschijnlijk niet op gereageerd dat de op 5 december 2019 vroegtijdig uit de gevangenis vrijgelaten “islamist” zijn Kalasjnikov van munitie wilde voorzien. Hoe de terrorist uiteindelijk toch aan patronen kwam, is op dit moment nog niet duidelijk.

Frankrijk-terroristen kochten wapens in Slowakije

Het is niet de eerste keer dat Slowakije met betrekking tot terreuraanslagen in Europa in de media genoemd wordt. Zo waren ook de wapens van de “islamistische” terroristen die in januari 2015 de redactie van het satirische tijdschrift “Charlie Hebdo” aanvielen afkomstig uit Slowakije.

Bron:
wochenblick.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Falen van de autoriteiten: Slowakije waarschuwde Oostenrijk in juli voor de terrorist van Wenen

 1. Het is niet te bevatten hoe dikwijls de veiligheidsdiensten de fout in gaan.
  Men gaat op zoek naar rechts radicalen maar het linkse tuig en de islamitische terroristen wordt verder niet naar omgekeken ondanks dat duidelijke waarschuwingen gegeven worden.
  Je zou van opzet kunnen spreken zo dikwijls dat het fout loopt.

  Like

 2. karton zegt:

  De “autoriteiten” in Nederland worden bijna dágelijks gewaarschuwd door de heer Wilders én andere échte Nederlanders.
  Zij kunnen nóóit meer zeggen “Wir haben es nicht gewusst”

  Like

 3. Bob zegt:

  Zijn de europese veiligheids diensten
  aotochtoon gevaarlijk?

  Like

  • karton zegt:

   @ Bob.
   De EUSSR-veiligheidsdiensten zijn volledig geïnfiltreerd door extreem-links denkenden, zoals bij de NL-poiltie. Dus zijn zij inderdaad autochtoon- en staatsgevaarlijk zoals blijkt uit de aanslag in Wenen.

   Like

 4. Pingback: “Stop de terreur”: Patriottische activisten roepen op tot demonstratie in Wenen | E.J. Bron

 5. koosv8 zegt:

  Er zitten ook al decennia lang totaal waardeloze slapjanussen op die posities.
  Het zal mij niet verwonderen als dat ook de bedoeling is van de Globalisten . Goeie anti ISLAM paus WEG. PIM FORTUYN WEG. Le Pen
  wordt ook altijd omzeild. SALVINI WEG. TRUMP wordt aan gewerkt. CORDON SANITAIRE in vele landen. We moeten ze echt de oorlog verklaren. Ook wel vrijheid strijders genoemd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s