Maximale schok – peilingaardbeving! De AfD kan zomaar de deelstaatverkiezingen winnen

(Vertaling: E.J. Bron)

De mainstream is geschokt: volgens een actuele peiling zou de AfD bij de deelstaatverkiezingen in Sachsen-Anhalt zelfs de grootste partij kunnen worden!

Al in 2016 werd de AfD met 24,3% de op één na grootste partij in het parlement van Sachsen-Anhalt. Merkel´s CDU had met 29,8% een geringe voorsprong van slechts 5,5%. Nadat de CDU geen coalitie wilde aangaan met de AfD, zitten sindsdien de SPD en de Groenen met de CDU in een zogenaamde “Kenia-coalitie” aan het links-groene regeringsroer.  

Bij de komende deelstaatverkiezingen op 6 juni zou het de AfD kunnen lukken om op de eerste plaats terecht te komen en zodoende de grootste partij in Sachsen-Anhalt te worden.

Volgens een nieuwe peiling van “INSA” voor de “Bild-Zeitung” verliest Merkel´s partij en haalt ze nog maar 26%. Dat is 4% minder in vergelijking met de laatste peiling. De AfD daarentegen wint 1% en komt op 24%.

Angstig vragen de mainstream zich nu af wat er zou kunnen gebeuren als de AfD de grootste partij in Sachsen-Anhalt zou worden.

De AfD zal er aanspraak op maken om als grootste fractie de voorzitter van het parlement te leveren, wat echter – zoals “Der Westen” opmerkt – op aanzienlijke weerstand van de andere fracties zou kunnen stuiten. Een minister-president van de AfD in Sachsen-Anhalt kan uitgesloten worden. aldus de bijna al opgelucht overkomende mededeling. De reden: de CDU sloot tot nu toe een coalitie met de AfD uit en een bondgenootschap met haar als juniorpartner is nog onrealistischer. Mochten de christendemocraten echter maar de op één na grootste partij worden, dan zou in de partij de situatie wel eens problematisch kunnen worden voor Reiner Haseloff.

Er zou zelfs, omdat Die Linke zogenaamd geen coalitiepartner zou zijn, een coalitie van vier partijen – bestaande uit CDU, Groenen, SPD en FDP – nodig kunnen zijn om de AfD uit de regeringsverantwoordelijkheid te houden. Zo´n waarschijnlijk instabiele regering zou echter, aldus de krant, de AfD nogmaals kunnen versterken.

Bron:
journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Maximale schok – peilingaardbeving! De AfD kan zomaar de deelstaatverkiezingen winnen

  1. Bob zegt:

    De europese democratie in in top vorm.
    De kiezers van de van de op een na grootste
    partij worden bij voorbaat uitgesloten.

    Geliked door 1 persoon

  2. Peter zegt:

    Vinden het gek deze verkiezingsuitslag,het zijn juist zijzelf die de ontevreden burgers die kant op jagen .Zou men hier ook moeten doen ,alleen hebben we veels te veel kakkerlakken .

    Geliked door 1 persoon

  3. Rien E zegt:

    Nu ja dit is in Saksen-Anhalt, daar kan ik nog inkomen, en juich dit ook toe. Er moet broodnodig een nieuwe frisse wind doorheen. Ik was minder gelukkig met eerdere berichten op duits federaal niveau dat daar wordt verwacht dat de groenen gaan winnen en ook de nieuwe Kanzler(in) gaan leveren. Dat is ook op europees niveau een verschrikking. Hier in NL hebben we natuurlijk ook een groot probleem dat rutte weigert in te zien dat hij en zijn kartel-kliek moeten verdwijnen. Ook hier is grote schoonmaak onontbeerlijk. De laatste berichten stemmen weinig hoopvol omdat een een bejaarde pvda-oligarg er toch weer op aanstuurt alles bij het oude te laten

    Like

  4. de sluwe vos zegt:

    Die verkiezingen zullen zoals blijkbaar bijna overal in de Westerse wereld vervalst worden. Ze krijgen er ervaring mee.

    Geliked door 1 persoon

    • koosv8 zegt:

      Precies, er wordt nu iets in de peilingen gezegd, die de werkelijkheid niet brengen. En die onwerkelijkheid is na de verkiezingen nog steeds het zelfde. De media regelt het voor u. Ga uw spuitje halen, ga van het gas af, en neem een paar ” vluchtelingen ” in huis. Heil Merkel.

      Like

  5. karton zegt:

    Het schorem dat om het hardst roept dat we in een democratie leven , hebben zélf de democratie om zeep geholpen; zowel in Duitsland als in Nederland.
    Tenzij natuurlijk iemand vindt dat het uitsluiten van de op één na , of twee na grootste partij van een land , “democratisch” genoemd kan worden.
    Dat soort “democratie” heeft men ook in “de Democratische Volksrepubliek Korea”.
    Maar feitelijk glijdt de EUSSR , incl. Nederland, af naar een dergelijke “regeringsvorm”; in Nederland onder de bezielende leiding van Kim Jong-Rutte.
    Wát een armoe !!!!!

    Like

  6. guusvelraeds zegt:

    Mocht de AFD ooit de grootste worden zullen een dag later huiszoekingen plaats vinden bij alle kopstukken van de AFD en wellicht ook bij de lageren in rangorde.

    Geliked door 1 persoon

    • droevige mof zegt:

      Waarom wachten tot erna? Dat doen ze al eerder.
      Deze week werd het huis van een rechter doorzocht omdat zijn vonnis de regering niet aanstond. Het werd bevolen door de groene minister van Justitie.
      Duitsland is niet langer een rechtsstaat.

      Geliked door 1 persoon

  7. Henk der Niederlánder zegt:

    De vraag Droevige is welk west Europees land is nog wel een rechtstaat.
    Nmm geen enkel meer maar lopen de zogenaamde machthebbers aan het handje van het WEF en het andere gajes die uitgedokterd hebben dat Europa naar de kloten moet.
    Ik zit me ook af te vragen hoe het nu verder zal gaan In mijn nieuwe vaderland wat hier overigens het moederland genoemd wordt.
    Ik zie wel gebeuren dat de rijksten ter wereld op hun manier de zaken steeds verder gaan over nemen.
    Zie wat gebeurd wat bijvoorbeeld een Jeff Bezos verdiend aan deze hele coronahype en bedenk daarbij dat dit soort gajes met al hun geld steeds meer invloed vergaren.
    het gaat zeker niet goed met Europa is zo maar mijn mening.

    Like

  8. kruisridder zegt:

    Dan gaat de regering daar ook doodleuk over op het Dominion systeem……….

    Like

Plaats een reactie