Het beste waartoe Merkels nalatenschap zou kunnen leiden, is de ineenstorting van de EU

(Door: Paul A. Nuttall – Vertaling: E.J. Bron)

Welke erfenis laat Angela Merkel na voor de EU? Deze wordt bepaald door afgunst, grenshekken, de opkomst van anti-EU-partijen, een culturele kloof tussen Oost en West en een “Wie weet hoeveel would-be jihadisten er op onze straten onderweg zijn”. Vast staat: Duitsland zal na de verkiezingen een nieuwe bondskanselier en een nieuwe coalitie hebben. Dat is een belangrijk aspect, niet alleen voor Duitsland, maar ook voor Europa en de wereld in z´n geheel.

De functie van bondskanselier is niet alleen het hoogste ambt in Duitsland – het ambt van president is grotendeels van ceremoniële aard –, het is ook het machtigste ambt binnen de Europese Unie. Inderdaad, als het om Europese politiek gaat, krijgt de Duitse bondskanselarij in de regel altijd datgene wat hij wil. Zo was het altijd al. Daarmee heeft de bondskanselarij de mogelijkheid om Europapolitiek vorm te geven en haar beslissingen en handelingen hebben effect op alle leden van de Unie. Wanneer Angela Merkel dus na de verkiezingen naar de politieke zonsondergang rijdt, welke erfenis laat ze dan na voor de Europese Unie?

Voordat ik mijn eigen mening prijsgeef, wil ik graag het volgende vastleggen: wanneer een politica sinds een gevoelde eeuwigheid aan de top van een staat staat – en in het geval van Merkel sinds 2005 – dan komen daar goede en slechte aspecten uit voort. Per slot van rekening is niemand perfect en alle politici maken fouten. Mijn probleem met Merkel is echter dat het slechte veruit het goede overweegt. En, dames en heren, Merkel heeft enkele catastrofale beslissingen genomen, waarmee het continent voortaan moet leven.

Haar grootste en meest duurzame foute beslissing beging ze in 2015, toen ze scharen migranten aanmoedigde om uit Afrika en het Midden-Oosten naar Europa te komen. Destijds verkondigde zij “Wir schaffen das”, wat in principe een uitnodiging aan een gigantische stroom vluchtelingen en economische migranten was, die hoop hadden op een beter leven in Europa.

Het directe gevolg daarvan was dat talrijke migranten besloten om vanuit Noord-Afrika de Europese kusten te bereiken, waarvoor ze eerst de Middellandse Zee moesten oversteken. Dit leidde tot chaos in Griekenland, Italië en andere oeverstaten aan de Middellandse Zee, die daarna de grootste last van deze migratiegolf van bijna Bijbelse omvang moesten dragen. Tussen 2015 en 2017 verloren meer dan 12.000 migranten hun leven bij de poging de Middellandse Zee over te steken. Zou dit gebeurd zijn wanneer Merkel duidelijk gemaakt zou hebben dat Europa niet bereid is om migranten op te nemen? Ik denk dat we allemaal het antwoord wel weten.

Alleen al in het jaar 2015 probeerden ongeveer 1,3 miljoen migranten in Europa asiel aan te vragen. Ik weet zeker dat velen van hen echte vluchtelingen waren. Maar om te beweren dat het uitsluitend om echte vluchtelingen ging, is net zoiets als het verkopen van een vis als een vogel. Daarna kwam het probleem waar men deze nieuwkomers moest onderbrengen. Duitsland heeft de meesten van hen opgenomen. Dat was echter meer dan terecht, omdat het per slot van rekening de Duitse bondskanselier was die een algemene uitnodiging heeft uitgesproken. In 2015 kwamen er ongeveer 500.000 migranten in Duitsland aan, het jaar daarna kwamen daar nog eens 750.000 bij.

Maar eerlijk gezegd heb ik geen medelijden met Duitsland, omdat deze staat, zijn bevolking, het geaccepteerd heeft dat Merkel deze uitnodiging uitgesproken en haar daarna in 2017 zelfs herkozen heeft. Ik heb medelijden met al die EU-landen, die vanwege Merkels uitlating moesten lijden. En vooral die landen, die geen andere keuze hadden, omdat een groot aantal migranten of op hun oevers landde of op weg naar Duitsland hun territorium moest doorkruisen. Ik heb het over landen als Italië, Griekenland, Hongarije en de Balkan-landen, die op de route naar Duitsland liggen.

Het is niet verwonderlijk dat in deze landen tegenwoordig politieke partijen in opkomt zijn die vijnadig tegenover de massa-immigratie staan. Laten we als voorbeeld Italië nemen, waar de LEGA van Matteo Salvini bovenaan staat in de peilingen [vert.: inmiddels achterhaalde informatie, want de “Fratelli d´Italia” van Giorgia Meloni leidt in de peilingen]. Of landen zoals hongarije, waarin staats- en regeringschefs aan het roer zitten die vastbesloten zijn Merkels fout niet te herhalen. In werkelijkheid zijn ze zo bang voor datgene wat er in de jaren 2015 en 2016 is gebeurd, dat begin vorige week Hongarije, Tsjechië, Slovenië en Servië bijeenkwamen en een topontmoeting hadden over demografie, waarin praktisch een afwijzing van het Merkelisme werd gemanifesteerd. Bovendien hebben veel van deze landen in de afgelopen jaren grenshekken langs hun grens opgericht om er zeker van te zijn dat de door Merkel geïnspireerde migratiegolf niet nog een keer overslaat.

Het meest zuidelijke grenshek van Hongarije is 523 kilometer lang en wordt door 4.500 grensagenten bewaakt. Ook de Grieken hebben onlangs een hek langs hun grens met Turkije gebouwd. Nu zijn er zelfs berichten dat Servië een prikkeldraadhek langs zijn grenzen opricht.

En tenslotte is er nog het thema veiligheid. We weten dat jihadisten de door Merkels uitnodiging veroorzaakte vluchtelingencrisis gebruikten “om in Europa te infiltreren”, zoals de voormalige Franse minister-president Manuel Valls het in 2015 formuleerde. Inderdaad had de aanvoerder van de terreuraanslag op het Bataclan-theater in Parijs in november 2015 gebruik gemaakt van de migranten-chaos om Europa weer binnen te sluipen, net zoals enkele van de in België geboren “islamistische” terroristen, die deelnamen aan de aanslag in Brussel in 2016.

Dus, mevrouw Merkel, u heeft in de afgelopen 16 jaar onheil aangericht en u bent de schuld van de splijting binnen de EU-lidstaten. Het noorden en het zuiden van Europa zijn door hun desbetreffende economische capaciteit net zo gespleten als het oosten en het westen door hun desbetreffende cultuur. Aan beide hebt u, als vertrekkend Duits bondskanselier, meegewerkt.

Het beste waartoe Merkels nalatenschap zou kunnen leiden, is volgens mij dat haar handelwijze op een gegeven moment uit zou kunnen draaien op de ineenstorting van de EU. Welnu, dat zou echt een nalatenschap zijn waarop ze trots zou kunnen zijn, of ze dat nu bedoeld heeft of niet.

Bron:
de.rt.com

Bron oorspronkelijk artikel:
rt.com
Door: Paul A. Nuttall

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

21 reacties op Het beste waartoe Merkels nalatenschap zou kunnen leiden, is de ineenstorting van de EU

 1. Eppo zegt:

  Ook in Duitsland zijn de onderbaasjes de baas , en die hadden Personeel nodig voor de auto fabrieken en fokvee .

  Like

 2. HenK zegt:

  unfuckable ase volgens premier italie en waar . en dat bepaald met een giga minderwaardigheidscomplex en een heel sexloos leven hoe de EU er voor komt te staan met haar zieke leven

  Like

 3. john van antwerpen zegt:

  Kortom; Merkel heeft Europa in vieren gehakt, tuig aangezogen met lokmiddelen en
  achterdocht en wantrouwen gekweekt.
  Zij heeft ook vriendschappen uiteen gereten omdat de ene groep haar aflikte
  en de andere haar haatte. Nu deze uberheks weg is heb ik nog geen hoop.
  Want in deze toenemende contolemaatschappij is alle hoop verloren.

  Geliked door 3 people

 4. Hovawart zegt:

  Komt er toch weer een wereldoorlog voort uit Duitsland, ditmaal een guerrillaoorlog middels een islamitisch huurlingenleger…….de gevolgen zullen nog wreder en desastreuzer blijken, onze vrijheid zal verloren gaan.

  Geliked door 3 people

 5. Monalisa zegt:

  Dat gaat nooit gebeuren dat gebeurt alleen als Nederland er uitstapt

  Like

 6. Claudia Millenaar zegt:

  Waarop haar handelwijze, uit zou kunnen draaien…?

  Volgens mij hoef je niet gestudeerd te hebben om te zien aankomen dat dit niet heel erg lang meer goed kan gaan, persoonlijk houd ik mijn hart vast en reken intussen echt niet langer op een rustige oude dag.

  Heel Europa gaat naar de ratsmodee.

  Geliked door 4 people

 7. de barbaar zegt:

  De scheiding tussen oost en west-duitsland is zichtbaar bij de kiezers….zonder muur maar wel aanstaande.

  Like

 8. Adriaan Jansens zegt:

  “Er bestaat geen goedmoediger, maar ook geen lichtgeloviger volk dan het Duitse. Ik hoefde nooit verdeeldheid onder hen te zaaien. Ik hoefde alleen maar mijn netten te spannen en ze liepen er als schuw wild in. Onderling hebben ze elkaar gewurgd, en ze dachten hun plicht te doen. Er is geen dwazer volk op aarde. Geen leugen kan grof genoeg bedacht worden: de Duitsers geloven hem. Om een leuze, die men hen gaf, vervolgden ze hun eigen landgenoten met grotere verbittering dan hun werkelijke vijanden.”

  – Napoleon Bonaparte

  Geliked door 2 people

 9. BigLJohn zegt:

  Waarom zo’n lang verhaal over Merkel. We weten heus wel wat zij allemaal uitgevreten heeft. En haar opvolger is nog een graadje erger. Dus waarom al die poeha, Duitsland gaat toch naar de kloten toe en de rest van Europa volgt, voorop gesteld dat Europeanen zich niet fysiek gaan verzetten.

  Like

  • Adriaan Jansens zegt:

   Inderdaad, herhaling van zetten, als er iets veranderd zou moeten worden dan is het eerste een opstand tegen het vrije westen dat absoluut naar de kant van het totalitarisme opgaat. Verandering moet uit het volk komen, anders wordt de Verenigde Staten, Europa en Australië dictatoriale staten, het eerste begin is er al, om het te stoppen, tja iedereen weet hoe het moet maar het gebeurd niet. De nieuwe Bondskanselier wil samen met Frankrijk Europa domineren, dat gaat onherstelbaar de verkeerde kant op bijv. de pensioen potten worden verdeeld over Europa, allemaal even arm, gelukkig en zonder bezit volgens de WEF voorman Klaus Schwab. Even voor de goede orde Rutte, Macron, Kurtz en de gepassioneerde zionist Boris Johnson, ect zijn de Manchurion candidates van Schwab.

   Geliked door 1 persoon

 10. Bert zegt:

  Ik kan ‘m niet vinden in het Nederlands.
  Maar dat is hier geen probleem. Het is Duits
  Ik vind ‘m wel van toepassing.
  Zou ook passen over iets van rutte.

  Like

 11. Kees zegt:

  De ene heks gaat, bij ons staat helaas al weer een nieuwe klaar.

  Like

  • Julia zegt:

   Kees Toch komt er een dag dat het verkeerd afloopt. Kijk nu Rutte moet extra worden beveiligd vanwege dreiging vanuit de hoek van de mocro maffia gelooft u dit zelf. Ze zullen niet toegeven dat deze dreiging komt vanuit de hoek van tegenstanders tegen het dictatoriaal beleid van Rutte en de rest van de club. Versta mij goed ik ben absoluut tegen bedreigen van wie dan ook maar het is wel toevallig dat nu ineens een bedreiging komt vanuit de hoek van de mocro maffia. Kortom we worden continu bedrogen. Als zelfs een zogenoemde demissionaire minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ontkent dat dat de coronapas geen tweedeling veroorzaakt https://www.dagelijksestandaard.nl/2021/09/van-de-werkelijkheid-losgezongen-hugo-de-jonge-ik-zie-geen-tweedeling-door-de-coronapas-we-komen-juist-weer-samen/ dan ben je als politici toch echt wel totaal de weg kwijt. Kortom het rammelt van alle kanten binnen politiek Den Haag en dat is niet veel goeds. Tja Rutte heeft nu beperking op zijn vrijheid doordat hij nu niet vrij kan rond fietsen in Den Haag maar misschien komt hij wel tot het besef wat beperking van vrijheid daadwerkelijk betekent dat is wat HIJ en zijn mede companen miljoenen mensen heeft gedaan. In ieder geval worden nu de Marokkanen verdacht en dat zal toch echt wel eerst meer diepgaande onderzoek eisen voordat een bepaalde groepering als verdachte wordt aangemerkt. Wat moeten wij überhaupt nog geloven helemaal niets meer oorzaak door de vele leugens en misleidingen en het continue rad dat ons voor ogen wordt gedraaid alsmede de onterechte corona dictatuur dit tot uitsluiting van mede burgers heeft geleid. Kortom wat mij betreft valt niet alleen de EU uit elkaar maar mag van mij ook het algehele demissionaire zooitje in elkaar storten. Het is treurig hoe zij ons vertrouwen hebben beschaamd en misbruikt en de spelletjes van Kaag bepaalt wat het lot voor de komende vier jaar gaat worden.

   Like

 12. Ravian zegt:

  Wat Hitler begonnen is heeft Merkel af gemaakt.
  Dat is haar “nalatenschap”.
  Maar dat gaan de Duitsers zich pas realiseren als ze straks, opnieuw, in de puinhopen bij zinnen komen.
  En wat Merkel voor Duitsland is dat is de EU voor Europa…

  Like

  • Julia zegt:

   Ravian wij zitten nog met Hitler De Jonge opgescheept de machtswellustelingen is voor het dragen van een blauw bandje die gelijk staat aan de Jodenster. Maar denk er om we mogen dit niet vergelijken want dan wordt dat gajes in Den Haag boos.

   Like

   • Ravian zegt:

    “If it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck.”

    Volgens deze aan de overzijde van de grote plas vrij populaire uitdrukking is Hugo gewoon een nazi.
    En hetzelfde geld voor de rest van het partijkartel.
    Enkel de kekke uniformen en het obsessieve luchten van de rechter oksel ontbreken nog.

    Like

 13. Hebk zegt:

  dit oerlelijke mormel heeft er voor gezorgd dat Deutsland de vuilnisbak van de hele wereld is geworden . Een land zonder toekomst , waar ik 20 jaar geleden nog echt tegenop keek

  Geliked door 1 persoon

 14. Steven zegt:

  Nu krijgen we de socialisten weer aan de macht.. dus er veranderd geen REET en wordt heel Afrika weer opgehaald en gaat de corona-dictatuur gewoon weer door!

  Geliked door 2 people

 15. Julia zegt:

  Ik hoop inderdaad dat het algehele miljarden verspillende bolwerk morgen nog als een kaartenhuis in elkaar stort. Merkel en die algehele kliek die In Brussel huizen hebben Europa tot een hel gemaakt. Helaas gaan dit soort mensen met pensioen in plaats van achter de tralies om te overdenken wat zij Europa hebben aangedaan. Maar voor de hysterische dictator en klimaatpaus Frans Timmermans zal Rutte wel een mooi baantje hebben. Deze klimaatterrorist hoeft dus niet bang te zijn dat hij zijn baantje zal verliezen er is al een stoel in Den Haag voor hem gereserveerd. Ondertussen is ons land ook overbevolkt en vol gestampt met profiteurs die hun levenslang aan de tiet van de staat hangen en er voor zorgen dat er voor eigen burgers geen woningen meer zijn. We zullen het maar houden op de erfenis van Merkel en haar hielen likkend vriendje Rutte. Vandaar dat we leven in een mooi land waar onze bevolking de gelukkigste van de EU zijn. Je gelooft in sprookjes of zie de realiteit onder ogen. Criminaliteit viert hoogtij maar Grapperhaus heeft het druk met het controleren van toegangsbewijzen terwijl de halve criminele wereld hier huist en de drugstoevoer geen grenzen kent. Kwestie van prioriteiten stellen zullen we maar zeggen een groter gevaar dan niet gevaccineerden blijkt er niet te zijn ondertussen moeten nu Mark Rutte beveiligen in dit mooie gave land.

  Like

 16. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Ben het met de strekking van het artikel wel eens, er zit echter wel een addertje onder het gras; Merkel heeft kunnen doen wat ze deed doordat de Duitsers haar kozen.
  Waarom dat zal wel eeuwig een raadsel blijven maar bedenk wel dat wij niet veel beter zijn want ook bij ons kon Kaag over een veel te groot aantal zetels beschikken dankzij kiezers die op haar stemden.

  Like

 17. Jan zegt:

  Google-YouTube verbiedt elke inhoud die twijfelt aan de verkiezingen in de VS of Duitsland… (maar NIET de verkiezingen van 2016!)

  [https://youtu.be/hUqxX0YAafg]

  https://www.thegatewaypundit.com/2021/09/google-youtube-outlaws-content-doubts-us-germany-elections-not-2016-election/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s