Vladimir Poetin: “Wat er nu in het Westen gebeurt, heeft Rusland al in 1917 meegemaakt”

(Vertaling: E.J. Bron)

In zijn toespraak voor het 18e jaarforum van de Valdai-discussieclub in Sotsji heeft de Russische president Vladimir Poetin scherpe kritiek geuit op de progressieve agenda, die in het Westen het debat domineert. Poetin ziet parallellen met de cultuurrevolutie van de Bolsjewieken in de 20e eeuw.

De president van de Russische Federatie, Vladimir Poetin, heeft donderdag jongstleden (21-10-2021) op het 18e Valdai-discussieforum in Sotsji scherpe kritiek op links-radicale tendensen geuit, die zich in de westelijke wereld zouden uitbreiden. De daarachter zittende ideologie zou maatschappelijke kromtrekkingen in het hele Westen veroorzaken en zich niet onderscheiden van de maatschappelijke experimenten die in Rusland in het kader van de Bolsjewistische Oktoberrevolutie in 1917 zouden hebben plaatsgevonden.

Poetin spreekt van “doodsstrijd” in westelijke samenlevingen

Het Amerikaanse tijdschrift “Daily Wire” heeft de belangrijkste uitspraken van de Russische staatschef voor het door hemzelf in het leven geroepen internationale discussieforum samengevat en in een video (klik voor Engelse ondertiteling rechts onderin de balk) gedocumenteerd, dat op de officiële website van de regering van de Russische Federatie werd geüpload.

“We observeren met verbazing de doodsstrijd die zich uitbreidt in landen, die eraan gewend zijn geraakt zichzelf als vlaggenschepen van de vooruitgang te beschouwen”, zei Poetin in zijn meerdere uren durende toespraak. In welke richting de westerse samenlevingen zich zouden bewegen, zouden ze onder elkaar moeten uitmaken en zou Rusland niets aangaan.

Desondanks zou het uit het oogpunt van de meerderheid van de Russische bevolking voor de hand liggen om de sociale en culturele schokken in enkele landen van het Westen in verband te brengen met de maatschappijpolitieke agenda in het publieke debat:

“Enkelen denken dat het agressieve uitwissen van complete delen van de eigen geschiedenis, wettelijke gedwongen maatregelen voor de zogenaamde gelijkstelling van minderheden en de eis om af te zien van de traditionele fundamentele waarden zoals moeder, vader, familie en het verschil tussen de sekses, een mijlpaal zijn […], een vernieuwing van de samenleving.”

De westelijke naties, aldus Poetin, zouden het recht hebben om te doen wat ze willen, de “overweldigende meerderheid van de Russische samenleving” zou deze nieuwe denkwijzen echter afwijzen.

Rusland zou bekend zijn met de desbetreffende ideologie

Het zou niet nieuw zijn, aldus Poetin, zat zelfbenoemde advocaten van de “maatschappelijke vooruitgang” vastbesloten zouden zijn om bij de mensheid een nieuw bewustzijn aan te kweken. De recepten, die ze daarbij gebruiken, zouden echter niet nieuw zijn. De Russen zouden deze maar al te goed kennen:

Hoe paradox het ook mag klinken, maar dat hebben we in Rusland gezien. Dat is in ons land al een keer gebeurd, na de revolutie van 1917, toen de Bolsjewieken de dogma´s van Marx en Engels volgden. En die verklaarden ook dat zij de traditionele levenswijze, de politieke en economische levenswijze evenals het begrip van de moraal zelf, de grondbeginselen van een gezonde samenleving, zouden veranderen. Ze probeerden eeuwenoude waarden te vernietigen, ze zetten vraagtekens bij de relaties tussen de mensen, ze moedigden ertoe aan dit ook met het oog op de eigen partners en families te doen. Dit werd gevierd als de mars van de vooruitgang. En dat was in de hele wereld heel populair en werd door velen ondersteund, en zoals we zien gebeurt dat op dit moment ook.”

Poetin: “Cancel-culture creëert het tegendeel van datgene wat zwarte burgerrechtenactivisten wilden”

Niet in de laatste plaats de absolute intolerantie van de Bolsjewieken tegenover alle meningen die afwijken van de eigen mening zou de mensen te denken moeten geven, waarschuwde Poetin.

Bovendien zou de strijd voor gelijkheid en tegen discriminatie veranderd zijn in een “agressief dogmatisme op het randje van absurditeit wanneer grote schrijvers van het verleden zoals Shakespeare niet meer op scholen en universiteiten onderwezen worden, omdat zij als achterhaalde klassieken verkondigd worden, die de betekenis van geslacht of ras niet begrepen hebben.”

Poetin bekritiseerde bovendien de in Hollywood onlangs ingevoerde regels met betrekking tot de bezetting van rollen volgens een serie “woke” voorschriften wat betreft huidskleur en geslacht. Deze zouden “vaak zelfs nog strenger en strikter zijn dan hetgeen de afdeling voor propaganda van het centrale comité van de Communistische Partij van de Sovjet-Unie deed.”

En hoezeer de strijd tegen het racisme een verheven doel zou zijn, zouden cancel-culture en omgekeerde discriminatie de mensen pas weer goed uit elkaar drijven. Dit zou ook het exacte tegendeel zijn van werkelijke waarden zoals die waarvoor burgerrechtenactivisten als Martin Luther King zouden zijn opgekomen, wiens doel het geweest zou zijn om de verschillen uit de weg te ruimen.

Misdaden tegen de menselijkheid” in naam van de vooruitgang

De Bolsjewieken, herinnerde Poetin, zouden er van gesproken hebben “niet alleen het eigendom te nationaliseren, maar ook de vrouwen”. Daar zou nu bijkomen dat ook nog begrippen zoals vader en moeder door “ouderdeel 1 en 2” of moedermelk door “mensenmelk” vervangen zouden worden, opdat “de mensen, die niet zeker zijn van hun seksuele agenda, niet ongelukkig zijn.”

Ook de “Newspeak” zou in de jaren-20 en -30 van de vorige eeuw al een specialiteit van de Bolsjewieken geweest zijn, die vonden dat ze daarmee “een nieuw bewustzijn zouden opbouwen en nieuwe waarden zouden creëren, en ze gingen zelfs zo ver dat we de gevolgen tot op de dag van vandaag merken”.

Het zou “schandalig” zijn, aldus Poetin, wanneer men kleine kinderen van kleins af aan zou suggereren dat een wisseling van geslacht een zeer eenvoudige beslissing zou zijn, die ze zelfs ook zouden kunnen nemen zonder de ouders daarbij te betrekken:

“Men schuift de ouders aan de kant en dwingt het kind deze beslissing t enemen, die zijn leven kan verwoesten. En als we het kind bij de naam noemen, dan is dat bijna een misdaad tegen de menselijkheid, en dat allemaal onder de banier van de vooruitgang, terwijl veel mensen precies dat willen doen.”

Bron:
epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

17 reacties op Vladimir Poetin: “Wat er nu in het Westen gebeurt, heeft Rusland al in 1917 meegemaakt”

 1. aquarius4422 zegt:

  Helaas heeft Poetin een overschot aan gelijk.

  Geliked door 1 persoon

 2. Hovawart zegt:

  Communism rears its ugly head or raises its ugly head,……Het communisme/socialisme poogt de welvaart in Europa af te breken, maatschappelijk te verdelen en economisch leeg te roven,…of zoals men het zelf betitelt als The Great Reset and Build Back Better,…wederom alles afbreken in een herhaling van zetten om het communisme/socialisme uit te rollen en een toestand te creëren van armoede en onderdrukking om met de dreiging van een (wereld)oorlog hun wereldbeeld te idealiseren……ongeacht hoeveel onschuldigen ook dit maal zullen sterven.

  Geliked door 2 people

  • Zeeuwse Babbelaar zegt:

   De Vrijmetselaars breken de verworven welvaart af !
   De politici zijn de dienaren vn de duivel satan !
   Allen Vrijmetselaar, hoe belangrijker hun functie hoe hoger hun graad.
   Rutte zal (n.a.w.) wel graad 33 mogen dragen !
   Zoek naar het WW-II verleden van de grootvaders van Rutte en de Jonge !!!
   Dienaren van de nazi’s waren deze twee schoften !!!

   Like

 3. Hovawart zegt:

  Wanneer generaties van geslachtofferde overlevenden in Rusland getuigen en Europa waarschuwen voor de ware aard van het communisme,…..trek daar lering uit….
  Of kies voor staatsonderdrukking (EU-Stasi) waarbij de autoriteiten hardhandig ingrijpen bij protesten, mensen arresteren en manipuleren, de vrijheid verdwijnt en men de Grote Terreur (Reset), zoals onder Jozef Stalin, weer botviert.

  Geliked door 2 people

 4. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Wie had dat gedacht dat ik het nog eens met Poetin eens zou zijn, net als waarschijnlijk veel ouderen die de hele “woke” bullshit met lede ogen aanzien.
  Om het te vergelijken met 1917 gaat me wat ver maar zekere overeenkomsten zijn er wel degelijk.
  Het laat zich voor mij nog moeilijk in te schatten hoe de jongeren hierin staan, als je de reacties op GeenStijl en Dumpert leest zou je geneigd zijn te denken dat jongeren het er ook wel zo’n beetje mee gehad hebben maar dan kijk je weer naar allerhande actiegroepen met veelal ‘progressieve’ jongeren en slaat de twijfel toe.
  Wat ook herkenbaar is dat is het superioriteitsdenken van het westen, wij schijnen te denken dat we overal maar democratie moeten brengen terwijl het ook bij ons nou niet bepaald vlekkeloos verloopt.
  Er zijn nou eenmaal plaatsen op de wereld waar de bevolking daar nog niet klaar voor is, te vrezen valt dat Afrikaanse landen nog lang zullen lijden onder dictatoriale regimes mede veroorzaakt door de lage algemene ontwikkeling in die landen.
  Ook het verdwijnen van het het midden en kleinbedrijf baart zorgen, in elk winkelcentrum in Nederland vind je dezelfde eenheidsworst van Blokker Kruidvat Gall&Gall en dergelijk ketens waar door de ‘gewone’ middenstanders niet tegenop te boksen is.
  Hetzelfde geld voor de supermarkten, de enigen die gek genoeg tegengas proberen te geven zijn (veelal Turkse) allochtonen die kleine supermarktjes exploiteren waar niet veel aandacht is voor hoe de producten zijn geproduceerd wat vaak resulteert in absurd lage prijzen.
  Kortom we leven in merkwaardige tijden en steeds vaker dringt zich de gedachte bij me op dat we op de vooravond van grote veranderingen staan. Of dat gunstig is en of dat zonder slag of stoot zal gaan laat zich nu nog niet in inschatten.

  Like

 5. oprechtegeus zegt:

  Een toespraak waarin de vinger op de wonden in het Westen wordt gelegd. In het Westen willen ze niets leren van wat er in het verleden heeft plaatsgevonden en wil een grote groep dezelfde kant op als in Rusland tijdens en na de revolutie. Een mentaliteit die dikwijls vooral wordt aangetroffen bij jongeren, die vinden dat een dergelijke ideologie wel deugt, maar de toenmalige uitvoering niet deugde. Hun overmoedige mentaliteit is: “Wij doen het nu, maar dan goed.” Tegen die mentaliteit is moeilijk op te boksen, te meer omdat ook de MSM en politieke stromingen achter deze mentaliteit gaan staan en ouderen die dit willen afremmen worden weggezet als zijnde vastgeroeste fossielen. Als deze mentaliteit zo voortwoekert zal dit op termijn de verwoesting van de hele Westerse samenleving zijn en zullen we blijven zitten met de puinhopen van dien en een dictatuur.

  Geliked door 4 people

 6. Niek zegt:

  Ik heb de toespraak ademloos geluisterd en het roerend met hem eens.
  Ben bang dat we dat niet op het 8 uur journaal gaan zien.
  Geeft tevens te denken aan de rondslingerende propaganda die over
  zijn concurrent Navalny wordt gebruikt om hem te wippen.
  Ben het sowieso vaak niet eens met wat er over Rusland wordt beweerd.
  Donald Trump heeft het ook geprobeerd maar werd tegen gewerkt.
  Nu ga ik niet zeggen dat het zo’n geweldige vent is maar probeer maar eens
  alles 20 jaar bij elkaar te houden en in goede banen te leiden, dat is knap.
  Rusland is er toch ook op vooruit gegaan en ja er gaat nog steeds veel mis
  Ben er genoeg geweest om daar iets van te vinden.
  De absurde woke mentaliteit is compleet gestoord en dat gender gedoe
  is tenenkrommend en ook de nieuwspraak kwam bij de Sovjets als propaganda
  al voorbij, ook in het boek 1984 met het telescherm. Waarschijnlijk doorzie
  ik deze situatie vanaf het begin al door de vele boeken en documentaires die
  hierover mijn aandacht hebben getrokken hoe zoiets ooit is ontstaan en heb
  mij altijd verbaast hoe zoiets kon gebeuren zonder dat iemand protesteerde.
  Kijk om u heen en aanschouw!
  Lokale lockdown? Is niet niets anders dan een dorp of stad omsingelen toch?
  Openlijk wordt het verteld in de media?
  Alle toegangs wegen worden afgesloten en niemand mag eruit zonder QR code.
  Ik hoop dat mensen zich dat realiseren, maar vrees van niet.
  Als iedereen of bijna iedereen zo’n code heeft kan de volgende stap worden
  genomen om er nog meer aan te hangen zoals een Co2 tax of een stikstof
  tax, hoevaak je vliegt of hoeveel je auto rijd. En heel belangrijk dat je niet
  te veel drinkt of rookt maar ook voldoende beweegt en je moet daar zelf
  het bewijs voor aanleveren, bezint eer gij begint.

  Geliked door 1 persoon

 7. Ravian zegt:

  Kijk, dat is nu eens iemand die wel wat heeft opgestoken van de geschiedenis…
  Het is allemaal oude socialistische wijn in nieuwe “progressieve” zakken.
  Maar het blijft het maatschappelijke en economische vergif dat het altijd geweest is.

  Geliked door 1 persoon

 8. Bert zegt:

  Vladimir Poetins optreden tijdens de Valdai-conferentie stond onder meer in het teken van het verval van het Westen. Volgens de Russische president zijn er absurdistische praktijken aan de gang in het Westen. De definities van man- en vrouw-zijn worden herschreven, samen met grote delen van de geschiedenis. Een zorgelijke ontwikkeling, aldus Poetin.
  https://www.dagelijksestandaard.nl/2021/10/vladimir-poetin-haalt-fel-uit-naar-woke-cultuur-westen-zij-die-roepen-dat-mannen-en-vrouwen-bestaan-worden-vrijwel-verbannen/

  Geliked door 1 persoon

 9. Bob zegt:

  Leren uit het verleden is 1.
  Het uitvoeren van het geleerde is 2.
  Het uitvoeren het goede dat uit het verleden
  stamt vereist moed.

  Geliked door 1 persoon

 10. BigLJohn zegt:

  Als zelfs een figuur als Poetin ons waarschuwt c.q. triggert voor ontwikkelingen gelijk als in 1917 in Rusland, dan moet het van zijn kant wel heel serieus zijn.Ook zal het Westen een groot gevaar voor Rusland kunnen worden als wij in Europa een systeem gaan krijgen zoals in China, Noord Korea of de voormalige DDR. Indirect bedoelt hij de mogelijkheid van een militair conflict tussen Europa (en mogelijk China) met de Sowjet Unie. Toch wel iets om bij stil te staan.

  Like

 11. Julia zegt:

  Ach ze zijn in de EU en Nederland toch te stom om überhaupt naar de geschiedenis te kijken. Sterker nog zij hebben onze geschiedenis en cultuur gewoon in de prullenbak gegooid. Hadden die falende gewetenloze politci maar wel eens lering getrokken uit de geschiedenis dan hadden we nu al die linkse ellende en dictatuur niet gehad. Laat Poetin maar schuiven een hele slimme schaker en in de achterban een zeer goed en machtig uitgerust leger. Daar kunnen ze binnen de EU nog wat van leren het leger ook in Nederland is een totale armoede en kunnen oefeningen doen met pief, paf poef. Als het EU een leger vormt zal dat hoofdzakelijk bestaan uit Islam mannen die zich uiteraard tegen de Christenen en het volk zullen gaan richten om de boel flink te pakken gaan nemen. Uiteindelijk wil een weldenkende jonge kerel van ons eigen ras toch voor zo een vergaan land niet meer de handen uit de mouwen steken laat staan er voor te vechten.

  Geliked door 2 people

 12. Amerika komt is nooit meer bevrijden, dat kan ook niet want wij zijn als volk, gegijzeld door onze eigen regering en door de dictators in brussel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s