Rusland wijst diplomaten van EU-lidstaten uit

(Vertaling: E.J. Bron)

Als antwoord op de georkestreerde uitwijzing van Russische diplomaten uit landen van de Europese Unie, die eind maart en begin april had plaatsgevonden, neemt Moskou nu successievelijk tegenmaatregelen in spiegelbeeld genomen. Vandaag heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken in Moskou meegedeeld dat de Russische Federatie 85 diplomaten uit Frankrijk, Spanje en Italië tot ongewenste personen heeft verklaard.

Als reactie op de daarvoor verordende uitwijzing van Russische diplomaten uit deze landen deelde het ministerie van Buitenlandse Zaken van de Russische Federatie vandaag mee dat 24 Italiaanse, 27 Spaanse en 34 Franse diplomaten tot ongewenste personen verklaard werden. Dit ambassadepersoneel heeft nu tussen zeven dagen en twee weken de tijd om Rusland te verlaten.

Dit bevestigde de perswoordvoerster van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Maria Sacharova, vandaag tijdens een briefing in Moskou.

Daarvoor had Frankrijk 41 Russische diplomaten en op 5 april had Spanje 27 medewerkers van de Russische ambassade uitgewezen.

Een woordvoerder van het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft ondertussen in een briefing verklaard dat Frankrijk de beslissing van Rusland om Franse diplomaten uit Moskou uit te wijzen, betreurt en haar ook als ongegrond beschouwt.

Het is waarnemers opgevallen dat Moskou deze keer relatief lang met de tegenmaatregelen tegen de al in eind maart en begin april uitgevoerde uitwijzingen van Russische diplomaten uit talrijke EU-landen heeft gewacht. Men ziet ook dat het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken de “uitwijzingsoorlog” niet escaleert: er worden net zo veel diplomaten als daarvoor in het omgekeerde geval door de maatregelen van de desbetreffende landen tegen Russische diplomaten uitgewezen, in het geval van Frankrijk is de Russische reactie zelfs nog iets milder uitgevallen.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Rusland wijst diplomaten van EU-lidstaten uit

  1. karton zegt:

    Goh, wie had dát nou verwacht hè ?

    Like

  2. bobzelf zegt:

    het wachten is op het 15e gebod

    ‘HEAR ME “” HEAR ME “”

    U ZULT HET VERDER ZONDER RUSSISCH GAZZZZZZZ MOETEN DOEN

    HET 16E GEBOD , EN IK ZAL UW HELE PLEURIS EU NAAR DE GROTE MANITOU HELPEN

    GEBOD 17 , EN DAT DOE IK MET LIEEFDE EN EEN HOOP PLEZIER

    OOOM BOBBBBB

    Geliked door 1 persoon

  3. Léon van Duren zegt:

    Twee geïnstitutionaliseerde WEF neonazistische oorlogsmisdadigers bijelkaar !! De firma list en bedrog van de schaamteloze nietsontziende recidiverende sociopatische pharma maffia psychopaat Mark R.en z’n zeer vele medeplichtige pharma maffia vaccinazi’s!!

    https://www.hartvannederland.nl/nieuws/politiek/premier-rutte-kaag-en-vier-andere-bewindslieden-naar-davos-voor-wef

    WEF pharma maffia vaccinazi’s horen thuis in de gevangenis!!!

    Shalom van Léon van Duren,(een roepende in de woestijn van Nederland, Om SIONS wil zal ik niet zwijgen,JEZUS leeft!!)

    Haelen 6081CZ

    Like

  4. Julia zegt:

    Vreemd toch maar wel terecht. Wat denken die arrogante kwasten binnen de EU dat Rusland ze nog heerlijk laat zitten.

    Like

Plaats een reactie