Rusland wil de productie van stealth-gevechtsvliegtuigen opvoeren

(Vertaling: E.J. Bron)

De Russische luchtmacht moet meer Su-57 gevechtsvliegtuigen krijgen. Deze stealth-vliegtuigen kunnen hypersonische raketten afvuren.

Ruslands oorlog in de Oekraïne escaleerde deze week, toen de Russische president Vladimir Poetin een gedeeltelijke mobilisatie van het leger van het land aankondigde en beloofde “alle beschikbare middelen” in te zetten om toekomstige aanvallen op Rusland af te schrikken – een toespeling op het diverse atoomwapenarsenaal van het land.

Dmitri Medvedev, de vicevoorzitter van de Russische Veiligheidsraad, waarschuwde donderdag in aansluiting op Poetins nucleaire dreigingen opnieuw tegenover het Westen: “Hypersonische wapens zullen doelen in Europa en de VS gegarandeerd veel sneller kunnen bereiken.”

Nu wordt bekend dat het Russische staatsconcern Rostec de productie van S-57 stealth gevechtsvliegtuigen van de vijfde generatie (foto) zal opvoeren. “De Russische luchtstrijdkrachten zullen dit jaar nieuwe Su-57 gevechtsvliegtuigen krijgen”, zei de baas van Rostec, Sergej Tsjemesow, op het Telegram-kanaal van de onderneming. Tsjemesow zei dat de “productiesnelheid” van de stealth gevechtsvliegtuigen “opgevoerd” zou worden. Hij zei dat de fabriek in het verre oosten van Rusland op dit moment uitgebreid zou worden om de productie op te voeren.

Het gevechtsvliegtuig van de vijfde generatie voor meerdere doeleinden werd in 2019 voor het eerst aan de Russische luchtstrijdkrachten geleverd. In 2018 dook een video op dat het vliegtuig boven Syrië in actie laat zien.

Met extra moderne gevechtsvliegtuigen wordt de Russische luchtmacht duidelijk sterker tegenover die van de NAVO. Vooral in combinatie met de nieuwe hypersonische raketten, waartegen de luchtdefensie van de westelijke landen machteloos is.

Bron:
contra24.online

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Rusland wil de productie van stealth-gevechtsvliegtuigen opvoeren

 1. Hovawart zegt:

  Worden de nieuwe Sovjetfighters wel elektrisch aangedreven, of op z’n minst Hybride?,…….anders begint de Linksche Looney Brigade ook een wereldoorlog tegen de milieuvervuilende Russen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ravian zegt:

  Het feit dat een Su-57 met hypersonische wapens uitgerust kan worden wil nog niet zeggen dat ze voor dat doel aangeschaft worden.
  Een lange afstand hypersonisch wapen, zoals de Kinzal, heeft namelijk helemaal geen stealth drager nodig.
  Wat zo’n wapen nodig heeft is een goed lange afstand platform, zoals de Tu-22M3M, of een heel snel platform, zoals de MiG-31K,
  Beiden zitten al in de inventaris van de Russische luchtstrijdkrachten.
  Het feit dat de beschikking hebben over zowel meer Su-57’s als hypersonische wapens een sterke combinatie is wil nog niet zeggen dat je daarom die hypersonische wapens onder een Su-57 moet gaan hangen…

  Like

  • Andre zegt:

   SU57 kan op het moment ook vliegen als comando centrum en 4 drone jets meenemen om opdrachten uit te voeren. 4 of misschien al zelfs 5 jaar geleden had Putin het over de 6th gen jets dus die zullen er nu wel zijn. Maar vergeet de duikbootjes niet die zitten overal en niemand weet waar ze zitten. Weet je wie er nog steeds wel zit?

   Like

 3. Boike zegt:

  De idiote machthebbers in het Westen menen nog steeds de Russsische beer op de knieën te kunnen dwingen. Maar dat gaat niet lukken. Echt niet !!!

  Poetin heeft tot op heden een enorme zelfbeheersing betracht. Maar daaraan komt eens een einde. Wee, de wereld, als de druppel valt, die de emmer doet overlopen.

  Rusland beschikt over heel veel en heel gevaarlijk wapentuig, waar het Westen geen antwoord op heeft.

  Als de Russische beer zijn wapentuig in stelling brengt en vervolgens op de rode knop drukt, is de Derde Wereldoorlog een feit en binnen 8 minuten gelopen. Nog eer we beseffen, dat er iets aankomt, is het over. Daarna is de wereld een radioactieve woestijn en voor honderdduizenden jaren onbewoonbaar.

  Geliked door 3 people

 4. R. zegt:

  Oekraïne had maanden geleden de oorlog al verloren….nu met hulp van wapens uit de VS en EU kunnen ze weer wat oprukken….een WO3 is aan de gang…TRIEST!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s