VIDEO: Petr Bystron (AfD) rockt Praag!

(Vertaling: E.J. Bron)

Woensdag jongstleden vond op het Wenceslausplein in Praag opnieuw een grote demonstratie tegen oorlog en inflatie met tienduizenden deelnemers plaats. In het hele land vonden soortgelijke manifestaties plaats. Een van de sprekers op de demonstratie was de in het Tsjechische Olomouc geboren AfD-parlementariër in de Duitse Bondsdag, Petr Bystron, die in het Tsjechisch het publiek meer dan één keer liet jubelen. Hierboven zijn toespraak op video en hieronder als tekst:

Bystron: “Hallo Praag! Beste vrienden, toen jullie hier voor het eerst hebben gedemonstreerd, hebben honderdduizenden mensen in Duitsland en miljoenen mensen in de hele wereld gezien. Jullie zijn de hoop voor heel Europa!

Jullie kunnen er trots op zijn dat jullie Tsjechen zijn! En ik begrijp niet hoe een Tsjechische minister-president kan zeggen dat jullie Russische infiltranten zijn. Zijn jullie Russische infiltranten?

Menigte roept: Nee!!!

“Zijn jullie trotse Tsjechen?

Menigte: Ja!!! Gejubel.

“Vrienden, weten jullie wat ik moest aanhoren voordat ik hier naartoe ben gereden? Iedereen heeft tegen me gezegd: “Ga er niet heen!” Exact hetzelfde wat ze tegen jullie gezegd hebben: “Ga er niet heen!” Ze belasterden de organisatoren, ze belasterden de sprekers: “Daar zijn de communisten, daar zijn de rechtsen, de Russische agenten!”

En ik zeg jullie: Wij geloven deze belasteringen niet meer! We zijn er en we laten ons niet voorschrijven wanneer en met wie we kunnen demonstreren.”

Groot gejubel, publiek roept: Vrijheid. Vrijheid!

“Vrienden, deze verticale verdeling in de rechtsen daar, de linksen hier – dat zijn politieke concepten uit de negentiende, de twintigste eeuw. Maar wij leven in de 21e eeuw en de lijn is niet verticaal, maar horizontaal.

De nieuwe verdeling is tussen partijen zoals wij, die altijd voor de mensen strijden, voor de bevolking. Wij zijn populisten en wij strijden tegen die daar boven – tegen de globalisten! Deze populistische bewegingen zijn niet alleen hier in Tsjechië, Slowakije, Polen, Hongarije, maar in heel Europa, in de hele wereld.

Donald Trump is ook een populist. Hij heeft voor de middenklasse gestreden! Hij vecht nog steeds voor mensen die gaan werken en belasting betalen. Daarom zitten de globalisten achter hem aan, daarom voeren ze huiszoekingen bij hem uit. Daarom treden ze nu zelfs tegen zijn kinderen op!

Maar wij geven niet op. Wij vechten tegen hen, we hebben de leugen al lang doorzien!”

Gejubel.

“Deze demonstraties in heel Europa zijn slechts het begin. Onze succesvolle weg leidt naar de parlementen: de Zweden-Democraten in Zweden en Giorgia Meloni in Italië hebben de verkiezingen gewonnen, Viktor Orbán heeft al vier verkiezingen achter elkaar gewonnen en iedere keer heeft hij meer procenten van de stemmen gekregen.”

Gejubel.

“Ze kunnen ons belasteren wat ze willen! Ze kunnen zeggen dat wij fascisten zijn, dat we Poetins colonne zijn – dat maakt ons helemaal niks uit!”

Gejubel.

“Mijn collega Giorgia Meloni heeft het heel goed samengevat en gezegd: Wij vechten voor de familie, voor God en voor het vaderland! En ik voeg er aan toe: voor onze vrijheid!”

Groot gejubel: publiek roept “Vrijheid. Vrijheid!”

“We zijn niet alleen! In het hele land zijn mensen de straat op gegaan. Ik heb zojuist informatie van collega Okamura gekregen dat ze op dit moment in Ostrava op straat zijn: Ostrava groet Praag! Praag groet Ostrava!”

Groot gejubel.

“Tot slot nog, omdat we hier zo leuk met elkaar praten, zou ik jullie willen vragen: onlangs was er een dame in Berlijn – ik ken haar niet persoonlijk, maar ze vertegenwoordigt een partij die haar eigen verkiezingsvoorkeuren al in de naam draagt: de ´TOP 0,9%´.”

Groot gelach, de partij heet in werkelijkheid TOP 09.

“De een of andere mevrouw Pakarová-Adamová… kennen jullie haar?”

Tumult. Publiek roept boe.

“Deze dame is dus naar Berlijn gereisd, van jullie belastinggeld, om ove rmij te klagen. Ze wil niet dat ik aan de Tsjechisch-Duitse betrekkingen werk.”

Tumult, publiek roept luid en lang boe.

“Ik hoor jullie. Maar ik weet niet of zij het gehoord heeft. Zeg het tegen haar: Wie willen jullie? Wie moet de Duits-Tsjechische betrekkingen vormgeven: Pekarová of Bystron?”

Gejubel, geroep van Bystron.

“Wie willen jullie?”

Nog groter gejubel, geroep van Bystron.

“Bystron?”

Publiek jubelt.

“Hartelijk dank, jullie zijn fantastisch! Heel veel groeten uit Duitsland!”

Gejubel.

“Tenslotte wil ik graag nog één ding zeggen: misschien hebben jullie of jullie ouders hier op hetzelfde plein meer dan 30 jaar geleden gestaan en hebben jullie voor onze vrijheid gevochten. Jullie waren een voorbeeld voor heel Europa. En niemand van ons heeft toen gedacht dat we hier vandaag staan en weer voor onze vrijheid moeten zullen vechten. Maar we zijn er en we zullen winnen!”

Groot, lang aanhoudend gejubel.

Bron:
pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s