Alarmfase rood: Poetin overlegt met Veiligheidsraad – wat komt er nu?

Russische langeafstandsbommenwerper Tupolev Tu-160.

(Vertaling: E.J. Bron)

Natuurlijk waren de Oekraïense regering en de NAVO-leiding zich hiervan bewust: als er vliegvelden op het grondgebied van Rusland met drones worden aangevallen, dan volgt er een reactie. Nu geldt alarmfase rood: binnenkort zouden er nog zwaardere luchtaanvallen op de Oekraïne kunnen volgen.

De oorlog in Europa zou nu nog gruwelijker met nog meer verliezen kunnen worden – militaire deskundigen en staatschefs kijken gespannen naar Moskou hoe Vladimir Poetin nu op de aanvallen van de Oekraïense strijdkrachten op de bases van Russische langeafstandsbommenwerpers zal reageren.

Nadat er meerdere explosies op de militaire vliegvelden hadden plaatsgevonden, riep de Russische president Vladimir Poetin volgens het persbureau AFP de Veiligheidsraad van zijn land bijeen. Rusland beschuldigt de Oekraïne ervan de vliegvelden met drones te hebben aangevallen. Moskou classificeert deze incidenten als bedreiging van de Russische Federatie. In de Veiligheidsraad overlegden hoge vertegenwoordigers van de Russische veiligheidsautoriteiten er met de chef van het Kremlin over hoe de “binnenlandse veiligheid” van het land gewaarborgd zou kunnen blijven, verklaarde het Kremlin.

De woordvoerder van Poetin, Dmitri Peskov, zei hierover tegen journalisten dat de autoriteiten “noodzakelijke” maatregelen zouden nemen om het land tegen Oekraïense aanvallen te beschermen. “Natuurlijk is de door het Oekraïense regime openlijk verklaarde koers om zulke terroristische handelingen voort te zetten een gevaar”, benadrukte Peskov. Daarvoor had een drone volgens Russische informatie een vliegveld in de aan de Oekraïne grenzende regio Koersk aangevallen. Daarbij zou een olietank in brand zijn gevlogen.

Volgen er nu grotere acties van de Russische luchtmacht?

De actuele situatie herinnert aan de uren direct na de aanslag op de Krimbrug: toen de Oekraïne dit militaire succes nog vierde, viel in Moskou de beslissing om zware raketaanvallen op de Oekraïense infrastructuur uit te voeren. De gevolgen van deze raket- en drone-aanvallen zijn verwoestend voor de Oekraïne: stroomuitval verlamt sindsdien het land, veel van de 34 miljoen inwoners lijden onder kou en vaak ook gebrek aan drinkwater – in de 2 miljoen inwoners tellende hoofdstad Kiev is het op dit moment -3 graden Celsius en het sneeuwt.

Nu wordt in West-Europa met grote bezorgdheid de reactie van de Russische strijdkrachten op de Oekraïense drone-aanvallen verwacht: komt het tot de inzet van nog zwaardere middelen en langeafstandsraketten tegen doelen in de Oekraïne? Beveelt Poetin nu zware luchtaanvallen? Tot nu toe heeft de legerleiding in Moskou de luchtmacht grotendeels “verschoond” om de verliezen niet duurder te maken – nu zou deze houding kunnen veranderen.

Bron:
exxpress.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

32 reacties op Alarmfase rood: Poetin overlegt met Veiligheidsraad – wat komt er nu?

 1. bobzelf zegt:

  SAMSON “” DE FILISTIJNEN OVER U”””

  TOT DE LAATSTE UKRAINER TOCH ?????

  SLAVA RUSSIA

  Geliked door 3 people

 2. hw rademaker zegt:

  alarm fase rood.
  komt het dan toch nog zo ver dat wij ook in deze oorlog betrokken worden
  als je meer dan de sufferd leest dan weet je hoe het spelletje gespeeld wordt
  uiteindelijk politiek en meer nog financiele belangen
  rusland is de boosdoener over oorzaak en gevolg wordt geen informatie verstrekt de meeste krantje zijn opgekocht en vleugel lam in hun nieuws voorziening we zijn trouwens wel erg voorbereid op meedewerking aan een oorlog onze maarschalk rutten hang hem maar vol met medailles, doe er ook 1 bij van het leger des heils dan kunnen we de oorlog in gaan onder het motto de leugen wint maar de waarheid zal meer dan schokkend zijn.
  bidden verdiend goed aan de olie en gas zwendel Venezuela komt ook weer in kaart het land drijft zowat weg van de olie

  Geliked door 1 persoon

 3. Léon van Duren zegt:

  De terroristische WEF-BILDERBERGER klimaatfascistische NEONAZISTISCHE COVID-19 Pharma maffia psychopaten te Brussel en het onzinnige geldverslindende Straatsburg ,en niet te vergeten de terroristische COVID-19 pharma maffia president Joe B.van de hopeloos verdeelde VS van Amerika moeten berecht worden door een onafhankelijk Neurenberg 2.0 tribunaal wegens de ernst van de door hun gepleegde oorlogsmisdaden!!

  STOP DE TERRORISTISCHE OORLOGSHITSENDE COVID-19 PHARMA MAFFIA VACCINAZI ‘S!!

  STOP DE AFGRIJSELIJKE UITGELOKTE VERSCHRIKKELIJKE OEKRAÏNE OORLOG!!STOP HET ZINLOZE BLOEDVERGIETEN IN DE CORRUPTE OEKRAÏNE!!!

  https://www.frontnieuws.com/nog-een-video-bevestigt-executie-van-oekraiense-soldaten-door-hun-wapenbroeders/

  https://www.frontnieuws.com/category/oekraine-conflict/

  WIE ZWIJGT STEMT TOE!!

  Met vriendelijke groeten van Léon van Duren.

  Haelen 6081CZ

  Geliked door 3 people

 4. Olie bol zegt:

  Kan heel wat bommen in.

  Geliked door 1 persoon

 5. BosscheBol zegt:

  Het Westen schreeuwt om een kernoorlog. Ze treiteren Rusland net zo lang tot ze hem hebben. Geen probleem, hoor, ze gaan hem winnen. Ze zijn namelijk god. Denken de psychopaten.

  Nu gaan de Russen natuurlijk een mooie wraak bedenken. Dat doen ze op hun gemak. Een mooie wraak zou zijn om Kiev plat te gooien. Een mooie wraak zou zijn om wapenfabrieken en transportlijnen in Europa plat te gooien (voorzover ze wapens leveren aan de Oeki’s)

  Wat zegt u? Is dat een wel heel grote escalatie? Mogen alleen de Oeki’s en de Yankees met hun Europese slaafjes escaleren?
  Moet u eens opletten!

  Geliked door 2 people

 6. Alphons Mantel zegt:

  Wanneer stopt de NAVO met deze oorlog?

  Geliked door 2 people

 7. koddebeier zegt:

  Ze smeken om een atoombom…………de idioten !!

  Geliked door 3 people

  • Olie bol zegt:

   Die gaat komen let maar op

   Geliked door 1 persoon

  • Olie bol zegt:

   Bron Telegraaf

   Dreigende Poetin: risico van nucleaire oorlog neemt toe
   Het risico op een kernoorlog neemt toe, zegt de Russische president Vladimir Poetin in een toespraak. Maar hij voegt toe dat Rusland “niet gek geworden is”. Ook zegt hij dat de “speciale militaire operatie” in Oekraïne wel eens een “lang proces” zou kunnen worden en beweert hij dat Polen ook een stuk van Oekraïne wil innemen.
   Het Westen ziet Rusland als “een tweederangs land dat helemaal geen bestaansrecht heeft”, roept Poetin tijdens de jaarlijkse zitting van zijn ‘mensenrechtenraad’. “Pas na de start van de speciale militaire operatie, zagen de Mensenrechtenraad van de VN, de Raad van Europa en andere zogenaamde mensenrechtenorganisaties plotseling ‘het licht’ en begonnen zij schaamteloos hun cynische vooringenomenheid te demonstreren”, aldus Poetin.

   Hij voegt toe dat het risico op een kernoorlog toeneemt en beschuldigt de Verenigde Staten ervan nucleaire dreigingen te uiten. Volgens hem zijn het de Verenigde Staten, en niet Rusland, die zogenaamde “tactische” kernwapens in andere landen hebben ingezet. Hij zegt dat hij zijn eigen kernwapenarsenaal als een zuiver defensief afschrikmiddel ziet. “We zijn niet gek geworden, we begrijpen wat nucleaire wapens zijn.”

   ‘Polen wil Oekraïne innemen’

   Extra troepen mobiliseren is volgens de president momenteel ook niet aan de orde. Hij zegt dat van de ruim 300.000 opgeroepen Russische reservisten er 150.000 zijn ingezet in de zone van wat Moskou zijn “speciale militaire operatie” in Oekraïne noemt.

   Poetin herhaalt ook een standpunt dat hij al eerder verdedigde. Zo had Rusland, volgens hem, “geen andere keuze” dan militair in te grijpen in Oekraïne.

   Like

 8. Olie bol zegt:

  Time roept Zelenski uit tot persoon van het jaar
  Het Amerikaanse tijdschrift Time heeft de Oekraïense president Volodimir Zelenski uitgeroepen tot persoon van het jaar. Daarnaast roemt het ook de “Oekraïense spirit” voor het verzet dat het land heeft geboden tegen de invasie van Rusland dit jaar.
  Time noemt de keuze dit jaar de “duidelijkste” in tijden. Het tijdschrift zegt dat de wereld onmogelijk om Zelenski heen kon dit jaar, “of hij je nu vervult met hoop of met angst”. Time prijst Zelenski’ beslissing om na de inval in februari in Kiev te blijven en denkt dat zijn vele toespraken in de daaropvolgende weken en maanden een geopolitieke aardverschuiving hebben veroorzaakt. Zelenski wist een groot deel van de wereld aan zijn kant te krijgen en vroeg succesvol om hulp: financieel, materieel en humanitair.

  Hoe is dit mogelijk.👎👎👎👎

  Geliked door 2 people

 9. duinsnip zegt:

  Poetin heeft de stomste fout ooit gemaakt. Een beperkte militaire operatie opzetten, geeft de tegenstander, het Oekraïense leger m.b.v. de NAVO, de gelegenheid zich te herbewapenen en beter terug te slaan. Nu kan hij een volledige invasie vergeten en mag ie blij zijn als hij de Donbas niet verliest.
  Dit gaat niks meer worden dan een loopgravenoorlog, en die duurt lang.

  Like

  • Ravian zegt:

   Iets met een klok en een klepel…

   Geliked door 1 persoon

  • bobzelf zegt:

   duinsnip zegt:
   7 december 2022 om 15:34

   MIJN VRIEND RAVIAN HEEFT DAT AL UITGELEGD
   ER IS NIETSWAT HET LIJKT .

   IN DE DONBASS NU BESTE DROEFTOETER WORDEN NU 380.000 TOT 500.000 SOLDATEN VERZAMELD MET EEN EXTRA 1000 TANKS
   EN WORDT ER VOLOP GEBOMBARDEERD

   EU EN USA ZIJTTEN ZONDER MUNITIE .OOM VLADIMIR HEEFT VOLOP VOORRAAD 2 JAR LANG TOT DEDAG VAN VANDAAG GEPRODUCEERT .

   DOOR DUS DE AANVOERLIJNEN VAN HET OEKRAINE LEGER SUPER LANG TE MAKEN EN DE SPOORWEGEN TE VERNIETIGEN
   HEBBEN DE UKRY’S DUS GEEN MUNITIE MEER. EN OOK GEEN RAKETTEN VOOR DE NIEUWE HIMNERS SCHIET KANONNEN

   DUS LEES DE LAATSTE NIEUWS PROZA VAN OOM BOB . DAAR WORDT IN 1 UUR DE COMPLETE SITIATIE UITGELEGD

   BINNEN ENKELE WEKEN LIGT AAN DEVORST . IN UKRAINE VOLLEDIG KAPOT EN NAAR GOD

   DUS LEEST U WELEENS HIER IETS VAN MENSEN TER PLAATSE

   OF ZIT JE GELIJK OOK HET AD EN TELEGAAF TE LEZEN DUS HOBBEL MET JE KRATJE BIER OPSCHOOT NAAR HET NOS NIEUWS OP TV

   100 % GELUL EN LEUGNS . UKRAINE IS FINISHED ..

   DANK U .

   DIT NIEUWS WAS WEER GRATIS .

   OOM BOBZELLUF

   Geliked door 1 persoon

 10. boorzalf zegt:

  De Oekraïners lijden kou maar zelensky zit er warmpjes bij. Zit in zijn T shirt de bevolking en die halve garen van de EU toe te spreken.
  Ik denk dat het zwaar bewolkt wordt boven Oekraïne met nog zwaardere lucht aanvallen.

  Geliked door 3 people

 11. Ravian zegt:

  Dit artikel mist de essentie van het verhaal.
  Het betreft hier niet zo maar een aanval op militaire vliegvelden, het betreft hier een aanval op vliegvelden die deel uit maken van de Russische nucleaire triade.
  Dit is dus een aanval op het Russische nucleaire arsenaal, en dat is de reden dat de Russen nu geheel over hun rooie zijn.

  Vervolgens is deze aanval enkel mogelijk geweest dankzij door het westen aangeleverde informatie.
  Het westen is dus betrokken bij een oorlogsdaad die een poging vertegenwoordigde de capaciteiten van het Russische nucleaire wapen aan te tasten.
  Begint het al te dagen?
  Dit is een overduidelijke “casus belli”, die Rusland aan had kunnen grijpen om vernietigend naar het westen uit te halen.

  Op die zwaardere raket aanvallen op Oekraïne hoeven we verder niet te wachten, die hebben een paar uur na deze aanvallen al plaats gevonden, en zullen ongetwijfeld voort blijven duren.
  De werkelijke gevolgen van deze aanvallen, voor Oekraïne, gaan geen zware Russische raket aanvallen zijn, de werkelijke gevolgen gaan het door de Russen bijstellen van de strategische doelen van deze oorlog zijn.

  Oekraïne heeft met deze aanvallen waarschijnlijk haar doodvonnis getekend, want Rusland gaat nu waarschijnlijk geen genoegen meer nemen met het inlijven van de de etnisch Russische gebieden, en het demilitariseren en denazificeren van hetgeen er dan nog van Oekraïne overblijft.
  Er gaat nu gewoon een einde gemaakt worden aan een soeverein Oekraïne in welke vorm dan ook.

  Geliked door 6 people

 12. Hendrik de Zwijger zegt:

  Zo blijft er niets over van Oekraïne, met dank aan Amerika die een kracht meting houd met Rusland.
  Maar wel miljarden ontvangt uit Europa en zo dit continent verzwakt.
  Toch zal China zege vieren door het onverantwoordelijke gedrag van Amerika.
  Hoeveel Oekraïne weduwen zullen in de opvang landen blijven en daar veel echtscheidingen veroorzaken, want het zijn mooie vrouwen als ze jong zijn.

  Geliked door 1 persoon

 13. bobzelf zegt:

  Olie bol zegt:
  7 december 2022 om 16:47

  HE DUITSE RUKKER WHAHAHAHAHAHA

  JIJ WEET DAT DAT 100 % NIET WAAR IS

  PLAATS ANDERS MAAR EEN FOTO

  VAN THE QUEEN OF ATHENS WHAHAHAHA

  WAT EEN LEUKE GRAP .

  IK HEB DE NEDERLANDSE GEDROCHTEN WEL VOOR ME ..

  KORT HAAR. LEKKER GRIJS .

  VERVEN IS BEETJE DUUR TOCH ALS ZE EEN SNOR LATEN STAAT

  LIJKEN ZE OP HUN BROER.

  GEKLEED VOLGENS ZEEMAN NORMEN . WHAHAHAHAH

  PLEURT EFFE OF MET DIE VARKENS WHAHAHAHA

  Geliked door 1 persoon

  • Blaffertje zegt:

   @Ome Bob.
   Pas op hè.
   Ik ben 61 en voldoe niet aan die eisen 😄

   Like

   • bobzelf zegt:

    Blaffertje zegt:
    8 december 2022 om 09:30

    WHAHAHAHA . NEE IK SCHEER NIET IEDEREEN OVER DEZELFDE KAM WHAHAHAHAHAHA

    IK SCHREEF ALLEEN WAT IK ZAG EIND OKTOBER BIJ EEN BEZOEK AAN DE GROTE MARKT IN ROTTERDAM OP ZATERDAG ..

    DUS DIE VROUWEN DAAR WAREN NOG LELIJKER “”ALS GROTE VLOEKEN “”

    WGAGAGAGAGAGAGA

    DIKKE KUS

    VRIENDJE BOBOBOBOBOB

    Geliked door 1 persoon

   • Blaffertje zegt:

    😘

    Like

 14. Marcel Pijpers zegt:

  Het wordt tijd dat ze die psychopaat opruimen en dat zootje wat er bij hoort ook.

  Like

 15. Jan J zegt:

  De clown doet er alles aan om de oorlog te laten escaleren en de Navo in deze oorlog te rommelen , zoals raketten naar Polen schieten en passagiersvliegtuigen boven oorlogsgebied laten vliegen en vervolgens neerschieten en nu dit weer.
  Het wordt hoog tijd dat zelensky de Nobelprijs voor de vrede krijgt.

  Geliked door 1 persoon

 16. kruisridder zegt:

  Deze aanval is met behulp van Westerse satellieten tot stand gekomen en met inzet van NAVO-personeel die de drones hebben bediend. Dus is het een rechtstreekse NAVO-aanval op Rusland geweest. Nu slaan de Russen ongetwijfeld terug op doelen in Oekraine en het Westen.

  Geliked door 1 persoon

 17. boorzalf zegt:

  Volgens de NOS was de aanval op Rusland 600 km land inwaarts een Oekraïnse drone die ze nog hadden staan in het museum uit de jaren zeventig….. en de deugschapen geloven dat natuurlijk.
  Wat wordt de bevolking toch belazerd.🤣🤣🤣

  Geliked door 1 persoon

 18. duinsnip zegt:

  Poetin heeft zelf al gezegd dat de oorlog lang gaat duren. Hij kan geen vuist meer maken en de NAVO ook niet. Zinloze exercitie, maar koren op de molen van het WEF die de geplande ineenstorting van de economie op een presenteerblaadje krijgt aangeboden. Het echte gevaar is de heropleving van nazi Duitsland dat onder het mom van globalisme de nieuwe oorlog tegen de mensheid uitvoert. Het zijn de moffen weer, driemaal is scheepsrecht.
  Dit keer geen miljoenen maar miljarden slachtoffers. Danke Klauss. 👹

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s