Ook op de “Dag van de Overwinning” spreken in de Donbass de wapens

(Vertaling: E.J. Bron)

Russische opmars gaat verder

Gisteren, 9 mei, werd in Moskou de “Dag van de Overwinning” (de capitulatie van de Wehrmacht op 9 mei 1945 in Berlin-Karlshorst) gevierd. In de Donbass echter zwijgen de wapens niet, daar gaat de Russische opmars verder. Ondertussen heeft Zelensky zijn lijfwachten ontslagen.

De 9e mei is ook in het huidige Rusland een belangrijke herdenkingsdag. Dan herdenkt men de ondertekening van de capitulatieoorkonde door de Wehrmacht op 9 mei 1945 in het Berlijnse stadsdeel Karlshorst. Nadat een afvaardiging van de Wehrmacht al op 8 mei 1945 voor de Westerse geallieerden had gecapituleerd, eiste het Rode Leger een aparte capitulatie. Deze vond in de ruimtes van het gebouw van de Sovjet-stadscommandant in Karlshorst plaats, het huidige Duits-Russisch museum.

Ook gisteren werd in Moskou deze datum met veel pracht en praal gevierd. Wie echter verwacht had dat in de Donbass op grond van deze bijzondere dag de wapens zwegen, kwam bedrogen uit. Op 76 plaatsen langs de belangrijkste frontlinie kwam het tot vuurgevechten, de druk op Chasov Yar neemt van dag tot dag toe.

Er wordt echter vooral een Russische wig ten noordwesten van Awdejewka diep in de stellingen van het Oekraïense leger gedreven. Dit ongeveer 50 kilometer brede gedeelte ten noordwesten van Donetsk is strategisch van aanzienlijk belang.

Zelensky heeft geen middelen om de Russische opmars te verhinderen. Bovendien heeft hij blijkbaar heel andere problemen in zijn directe omgeving. Hij heeft zijn lijfwachten ontslagen; volgens geruchten houdt dit ontslag verband met aanslagplannen tegen Zelensky zelf.

Bron:
freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Ook op de “Dag van de Overwinning” spreken in de Donbass de wapens

  1. leeuw7 zegt:

    De gewetenloze,oorlogshitsende WEF-BILDERBERGER COVID-19 pharma maffia vaccinazi’s zoals de demissionaire psychopaat Mark Rutte ,de oorlogsmisdadiger Volodymyr Zelensky zullen een hoge prijs betalen voor het zinloze bloedvergieten in de Oekraïne en Rusland!!

    Deze gewetenloze boeven moeten zich in de toekomst verantwoorden voor onafhankelijke volkstribunalen!!

    Like

  2. leeuw7 zegt:

    Ook de demissionaire,gewetenloze,oorlogshitsende,lesbische WEF-BILDERBERGER COVID-19 pharma maffia psychopate Ollongren (defensie)zal een hoge prijs betalen vanwege haar (“of zijn?”) medeplichtigheid aan het zinloze bloedvergieten in de Oekraïne en Rusland!!

    Wie zwijgt stemt toe met de FAILED State Nederland!!

    Like

  3. leeuw7 zegt:

    Mattheüs 5:9 HSV

    Zalig zijn de vredestichters, want zij zullen Gods kinderen genoemd worden.

    HSV: Herziene Statenvertaling

    In het demissionaire ,oorlogshitsende psychopaten kabinet van de beroepsleugenaar Mark Rutte en Co zijn geen vredestichters te vinden!!

    Like

  4. leeuw7 zegt:

    Scott Ritter zegt dat het Oekraïense leger uiteenvalt en dat de NAVO in paniek raakt. Groot-Brittannië en Frankrijk praten over het sturen van versterkingen en raketten die diep Rusland kunnen binnendringen. Rusland heeft gezegd dat het zal terugslaan met strategische kernwapens gericht op hun hoofdsteden! Als waarschuwing voerden ze kernoefeningen uit.

    De NAVO psychopaten brengen de wereld knap in de problemen!!

    Scott Ritter Dire Warning: “Nucleaire crisis dreigt – Rusland bereidt zich voor op het ondenkbare in Oekraïne”
    https://www.youtube.com/watch?v=QAF5zQXv9z4Scott Ritter: Poetins inauguratie was het begin van de laatste fase van Ruslands zuivering van kwaadaardige westerse invloed   “Deze keer was het anders”, zei voormalig inlichtingenofficier van het Amerikaanse Korps Mariniers, Scott Ritter, tegen Spoetnik, in commentaar op de inauguratie van Vladimir Poetin voor een vijfde termijn als president van Rusland dinsdag.  “In zijn inauguratietoespraak maakte Vladimir Poetin duidelijk dat de veiligheid van Rusland en het Russische volk zijn topprioriteit is. Waarom zou hij dit moeten zeggen? Omdat Rusland op dit moment wordt aangevallen door vele landen over de hele wereld – Naties die streven naar de existentiële uitroeiing van Rusland, zo niet door geweld, dan door economische wurging”, aldus Ritter. 

    De schaamteloze ,oorlogshitsende,demissionaire WEF-BILDERBERGER COVID-19 pharma maffia vaccinazi Mark Rutte en Co moet gestopt worden!!

    Het moet onze oorlog zijn om de demissionaire,beroepsleugenaar Mark Rutte en z’n van overheidswege georganiseerde boevenbende tot stilstand te brengen!!

    Wie zwijgt stemt toe met de oorlogshitsende FAILED State Nederland!!

    Like

    • nemo zegt:

      Scott Ritter ziet de oorlog in Oekraïne en de oorlog in Gaza als één geheel. Ik volg hem niet op dit punt. Ik zie niet dat het falen van Israël en een daaruit voortvloeiende tweestatenoplossing de Israëli’s kan redden van etnische zuivering. De VS verliezen in Oekraïne, zonder twijfel. Maar ze verliezen niet in Israël, omdat ze van kant zijn veranderd. Iedereen kan dat zien. De hele woke pro-Palestina hype is een typisch Oostkust product. Het bashen van Netanyahu is niets anders dan het opzeggen van het oude pact. De deep state speelt de islamkaart. Wilders weet dit al lang, Scott Ritter moet dit nog ontdekken.

      Like

  5. Peter. zegt:

    Denk je dat die angst hebben als Ollongren haar klep opentrekt ,die sturen die trut gelijk naar de spoelkeuken .

    Like

  6. Henk der Niederländer zegt:

    Ondertussen zijn Russische troepen in de omgeving Belgorod de grens over gestoken en zijn een aanval begonnen richting Charkov.

    Vanmorgen was al een terreinwinst geboekt van een kilometer of meer.

    Zie bijgevoegde kaart.

    Like

  7. nemo zegt:

    Litouwen heeft aangekondigd dat het soldaten naar Oekraïne zal sturen als adviseurs, maar waarschijnlijk als experts voor de aangekondigde middellangeafstandsraketten. Erg riskant, want Litouwen maakt van zichzelf een vijandelijke staat van Rusland. En alsof dat nog niet genoeg is, zijn zij en de twee andere Baltische staten van plan om de Russische exclave Kaliningrad af te snijden van het moederland. Blijkbaar denken de drie dwergen dat ze de reus kunnen overwinnen zoals in het bekende sprookje. Misschien kunnen ze ook de Luxemburgers overhalen om mee te doen.
    https://www.themoscowtimes.com/2024/05/08/lithuania-ready-to-send-troops-to-ukraine-pm-says-a85063

    Vertaald met DeepL.com (gratis versie)

    Like

  8. Jules Vismale zegt:

    Wat valt er nou eigenlijk te vieren voor de Russen op 9 mei? Ik las zelfs in een bericht op internet dat veel internationale staatshoofden niet eens meer naar Moskou toereizen om die overwinningsdag bij te wonen daar Vladimir Poetin bijna de hele wereld tot zijn vijand heeft gemaakt en Russische soldaten in Oekraïne bij tienduizenden zijn gesneuveld!

    Vooral in Oekraïne en de Baltische staten zouden ze 9 mei als een ware vloek zien omdat zij daar nooit zijn vergeten hoe de Stalinisten hen decennia’s hebben geterroriseerd en hun onafhankelijkheid ontnamen! Wie een overwinning uit het verleden willen herdenken en nou opnieuw bezig is met een gruwelijke oorlog is feitelijk een huichelaar!

    Like

Plaats een reactie