Hulp voor onderdrukte christelijke Serviërs in Kosovo

Sinds de zomer doen de Albanese islamitische machthebbers in Pristina hun best om het laatste bolwerk van christelijk verzet in het noorden van Kosovo ten val te brengen. Nog konden de Kosovo-Albanezen niet de volledige controle over het gebied van de christelijke bevolking verkrijgen; hier wonen ongeveer 30.000 mensen naar Servische gebruiken. Hier werden de kerken nog niet verwoest, kunnen de mensen zich nog vrij bewegen en in hun moedertaal praten zonder bang te hoeven zijn voor gewelddadigheden.

Pristina had op 25 juli besloten om speciale eenheden te sturen, die de grensovergang onder hun controle moesten brengen. De “regering” van het door veel landen niet erkende Kosovo ging het er officieel om in het noorden het embargo tegen Servië door te drukken; een embargo, dat al heeft geleid tot een gebrek aan medicijnen en zuurstofflessen in de beide ziekenhuizen van Mitrovica en Gracanica, waarin nog christenen behandeld worden. Dit had voor veel patiënten levensbedreigende gevolgen.

Het embargo schijnt echter alleen maar te zijn ingesteld om het doel te bereiken, dat de islamitische UÇK-milities zich al in het jaar 1999 hadden gesteld: het noorden ten val te brengen, het laatste bolwerk van Servisch verzet in de regio te vernietigen. Als reactie daarop was het tot gewelddadige botsingen tussen Serviërs en islamitische politieagenten gekomen. Door zijn interventie is het de KFOR tijdelijk gelukt om de rust te herstellen.

Begin september werd echter heel noordelijk Kosovo opnieuw geblokkeerd. De voormalige chef van de UÇK-milities en huidige minister-president van Kosovo, Hashim Thaçi, verdacht van deelname aan moord en orgaanhandel in het kader van de Kosovo-oorlog, had verklaard, dat hij tot 16 september de controle over het noorden zou willen terughebben. De Servische bevolking is echter niet bereid dit zonder verzet toe te staan of gewoon te vertrekken. Daarom wierp zij in alle gevoelige zones barricades op. In deze uitermate gespannen situatie verscheen de patriarch van de Servisch-orthodoxe kerk ter plaatse om een gebed te lezen voor de martelaars te lezen en een oproep aan de christen in Kosovo te richten om alles te doen om het overleven van hun bevolkingsgroep mogelijk te maken. In het nauw gedreven en zonder enige hoop, behalve dan de hoop die zij uit hun eigen geloof putten, moesten de laatste Kosovo-Serviërs zich nu al twee maanden lang heftig verdedigen. Maar hoe lang nog? Noch de VN noch de NAVO schieten te hulp om deze nieuwe, doelbewuste verdrijvingactie te verhinderen, die het einde van de laatste christenen in Kosovo zou kunnen inluiden.

Serviër vermoord om zijn huis in bezit te nemen

Op 20 oktober spitste de situatie zich opnieuw toe. Een christelijke Serviër werd in een etnische enclave in de buurt van Pec in Kosovo vermoord. Hij werd door een islamitische Albanees gedood, die gewoon in het bezit wilde komen van zijn huis. Twee andere mensen raakten bij de aanslag gewond en werden naar een ziekenhuis in Kosovska Mitrovica gebracht. De boodschap van de moordenaar en zijn handlagers is helder en duidelijk: of jullie christenen staan je eigendom af of jullie moeten sterven. Deze terreurtechniek tegenover de christelijke bevolking wordt al meer dan tien jaar in Kosovo ingezet. Zij leidde tot gedwongen emigratie van 250.000 christenen, die toevlucht vonden in Centraal-Servië.

Met de steeds acuter wordende onderdrukking en agressie tegen de Serviërs is de afgelopen maanden ook de humanitaire situatie steeds slechter geworden. De plunderingen van christelijke huizen nemen toe, de druk op de Servische scholen en universiteiten stijgt, gewelddadige overvallen op de bevolking duren voort. Als reactie heeft de Franse hulporganisatie “Solidarité Kosovo” besloten om haar hulpacties voor christelijke Serviërs te intensiveren.

Hulporganisatie organiseert konvooien naar Kosovo-Serviërs

Om efficiënt te kunnen werken en om te kunnen voldoen aan de behoeftes van de armste gezinnen, heeft “Solidarité Kosovo” in heel Frankrijk vrijwilligers voor de voorbereiding van het traditionele kerstkonvooi gemobiliseerd. “Dit konvooi is van alle konvooien die we dit jaar hebben georganiseerd het belangrijkste, vooral de kinderen verheugen zich er al op”, zegt Marion Chevtzoff, de leidster van de organisatie. “De vrijwilligers, die ons over enkele weken in Kosovo zullen ondersteunen, hebben hun eerste instructies al ontvangen: geldige passen, data van alle ontmoetingen noteren, de nodige verzekeringen afsluiten,…. Dat moet allemaal in orde zijn, voordat we vertrekken!”, voegt ze er aan toe.

Een ander team vrijwilligers van de organisatie is al sinds september bezig om bij ondernemingen giften in te zamelen en deze humanitaire hulpgoederen daarna te sorteren. De helpers werken voor niets, om op deze manier ook hun steentje bij te dragen aan het verminderen van de onrechtvaardigheden waaronder de Servische gezinnen in Kosovo hebben te lijden. Deze hulpactiviteiten zijn uiteraard alleen maar mogelijk met financiële ondersteuning van gulle gevers, die het lot van de laatste christelijke Serviërs in Kosovo na aan het hart liggen. De bereidheid van ruimhartige mensen om te geven en de vrijwillige inzet van de helpers zijn de fundamenten voor functionerende humanitaire hulp. Ook “Solidarité Kosovo” is opgebouwd op dit principe.

Giften voor “Solidarité Kosovo” zijn welkom

Wanneer u de hulporganisatie “Solidarité Kosovo” wilt steunen, kunt u uw gift via PayPal of per bankrekening overmaken. Hier vindt u de nodige gegevens.

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/005988-Hilfe-fuer-unterdrueckte-christliche-Serben-im-Kosovo

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Islam, Islamisering, political correctness. Bookmark de permalink .

6 reacties op Hulp voor onderdrukte christelijke Serviërs in Kosovo

 1. Henk zegt:

  Dat waren de zaken die Milošević en Mladić dus voorien hadden en waar ze de christelijke bevolking voor wilden vrijwaren.
  MAAR, de gutmenschen in het Haagse ICC weten het beter, die willen kost wat kost de geschiedenis herschrijven zodat ook daar de christenen gewoon zonder al te veel ophef en nieuws in de msm uitgeroeid kunnen worden.

  Like

 2. Pingback: EU wilde Rusland dwingen Kosovo te erkennen | E.J. Bron

 3. Linsky zegt:

  Robin de Ruiter zat in het oorspronkelijke advocatenteam van Milošević.
  Om heel speciale redenen.
  Zij wisten dat zijn leven niet lang meer zou duren, omdat Milošević getuigen wist op te roepen, met hele hoge posities en zeggenschap, die allemaal voor de waarheid getuigde zoals die in de ervaring van Milošević en de Serviërs was.

  Toen wist iedereen dat hij niet mocht overleven!
  Het proces wat aanvankelijk geheel openbaar was, werd ook meteen afgesloten van welke media dan ook.
  Misschien dat iemand zich dat nog kan herinneren.

  Hij leefde inderdaad niet lang meer!

  Ik heb lang contact gehad met Robin, omdat ik al zijn boeken recenseerde.
  Een er van was; “De Vermoorde Onschuld van Slobodan Milosevic'”

  Al zijn boeken zijn echt de moeite waard.
  Ze zijn in 12 talen dacht ik, want de man is nog een talenwonder ook.

  Deze man is zo ontzettend goed op de hoogte en brengt zoveel naar buiten, dat hij zijn veiligheid en toevlucht heeft moeten nemen naar een land in Zuid Amerika, waar de President zelf hem beschermd.

  De laatste keer dat ik Robin sprak, was ie niet echt blij.
  Hij vertelde me dat zelfs het ook dat land niet meer veilig was en de president bedreigd werd door het echte grote machtsblok.

  Robin is een heel sympathiek en zeer bescheiden mens. Daarom hier een interview van hem,
  zodat men ook eens de man die deze gruwelijke waarheden naar buiten durft te brengen kan zien en horen.

  Robin de Ruiter Interview 1ste van de 8 delen.


  http://www.mayrapublications.nl/index.php?paginaid=79

  Like

 4. Milo zegt:

  In Kosovo werden vrijwel alle orhodoxe kerken en kloosters vernietigd door Albanese moslims. Talloze christenen werden brutaal vermoord, hun huizen geplunderd en in brand gestoken. Zie ook website: http://www.rastko.rs/kosovo/crucified/default.htm

  Like

 5. Helena zegt:

  Ja Milo, de christenen in Kosovo hebben onnoemelijk veel geleden.
  Tot mijn schande moet ik bekennen dat ik in die tijd nog geloofde wat de massa media vertelde.
  Nu weet ik beter. Het was een generale repetitie ben ik bang voor hetgeen nog komen gaat.
  Vrede lijkt soms zo vanzelfsprekend, zeker als je jong bent, maar is het absoluut niet.

  Like

 6. De gehele christelijke cultuur gaat er aan. Op de lange duur wereldwijd. Niet omdat de islamitische cultuur beter is (integendeel), niet omdat ze sterker zijn (integendeel), maar puur en alleen omdat de christenen zich hebben laten inkapselen in de linkse politiek correcte zelfhaat ideologie. En alleen nog voor hun eigen waarden willen opkomen als die overeen komen met de linkse ideologie. Niet met een krachtig gebaar, en zelfs niet meer een woord. Het “Weg met ons” is een credo die binnen afzienbare tijd werkelijheid zal zijn. Daar hoeven we dan niet meer om te treuren, want de maatschappelijke en politieke elite heeft de niet-islamitische burgers in Europa en de VS bij het grof vuil gezet. Want willens en wetens kiest men telkens weer voor vertegenwoordigers die dit proces aanjagen en veroordeelt men mensen die voor de christelijke/westerse waarden opkomen. Wee diegenen die het licht duister noemen en het duister licht, toch zal het doorgaan als de gewone mensen niet massaal in opstand komen tegen de linkse ‘Umwertung aller werte’, die suicidaal het westen verraden en zich solidair verklaren met radikale Islamvolkeren zoals Kosovaren en Palestijnen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s