De baby, die tweemaal stierf

Een immorele leugen van Hamas.

Diaa, een journaliste van het Amerikaanse persbureau AP, stormde afgelopen zondag plotseling uit de cursus Hebreeuws met haar klingelende telefoon in haar hand. Zoiets doen journalisten weliswaar vaker, in zoverre was dit geen verrassing. Maar op een bepaalde manier was het duidelijk, dat er iets belangrijks aan de hand was.

“Meerdere leden van Hamas hebben me bedrogen”,  zei ze later wild, met haar telefoon aan haar oor. Ze had, net als veel andere journalisten, over de zieke baby van Abdel-Halim Helou in de Gazastrook bericht, die volgens uitspraken van Hamas en van de vader afgelopen vrijdag is overleden, nadat een stroomuitval het beademingsapparaat tot stilstand gebracht zou hebben.

Maar al op 4 maart berichtte de Palestijnse krant “Al-Quds” over hetzelfde kind, dat gestuikt zou zijn in zijn eigen slijm. Een bericht, dat velen over het hoofd hadden gezien. Is het kind dus tweemaal gestorven? Als het aan Hamas ligt, ja. Vertegenwoordigers van het Hamas-regime in de Gazastrook wilden het bericht over de dood van het kind kennelijk hergebruiken om zodoende aan te dringen op de dringend noodzakelijke hulp voor de aanhoudende energiecrisis in de Gazastrook.

“Ik denk dat ze over de dood van het kind hebben gelogen om meer sympathie voor Gaza te verzamelen. Daarmee hebben ze gelobbyd voor een betere positie in de onderhandelingen over de invoer van brandstof”, zei Diaa.

Dat is treurig, want de energiecrisis in de Gazastrook is ook zonder leugens fataal genoeg. De enige krachtcentrale in de Gazastrook moest op 14 februari stoppen met de productie, omdat er nog maar ongeveer 20% van de 400.000 liter diesel wordt ingevoerd, die nodig zijn voor de gebruikelijke productie van 85 megawatt. Tussendoor heeft de krachtcentrale weliswaar weer af en toe gewerkt, maar zondagmorgen kwam hij opnieuw tot stilstand.

Intussen heeft de bevolking in Gaza nog steeds te lijden onder stroomuitvallen van tot dagelijks 18 uur. De crisis had vooral ziekenhuizen en de waterverzorging hard getroffen. Hamas heeft door de leugen m.b.t. het kleine kind een realiteit bedrogen, die sowieso erg genoeg is.

Hoe gevaarlijk een stroomuitval voor patiënten in de ziekenhuizen kan zijn, legt een dokter uit: “Alle kinderen op mijn afdeling liggen in de couveuse en hebben  constant zuurstof nodig. Couveuses, ventilatoren en monitoren zijn allemaal afhankelijk van de ononderbroken stroomverzorging. Als de stroom uitvalt, zouden er kinderen kunnen sterven”, zegt Dr. Hana al-Wadya, hoofd van de zuigelingenafdeling in het Shifa ziekenhuis in de Gazastrook.

Volgens mediaberichten van zondag zouden Egypte en de Palestijnen “zeer dicht bij een oplossing zijn”. Maar dit hebben we al vaker gehoord. Een langdurige verbetering van de humanitaire crisis in de Gazastrook is nog steeds niet in zicht.

Bron:

http://derstandard.at/1332323776634/Jerusalem-Geschichten-aus-Nahost-Das-Baby-das-zweimal-starb

Auteur: Andreas Hackl

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina", Islam, Islamitisch fundamentalisme. Bookmark de permalink .

7 reacties op De baby, die tweemaal stierf

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Meulenbelt natuurlijk ook weer in de gordijnen, evenals dat mens Duitenberg…
  Niet te vergeten Harry van Bommel en nog een paar andere linkse sandalendragers.

  Like

 2. M.A.L. Sion zegt:

  Op elk gewenst moment in elke willekeurige onderhandelig, informatieverspreiding of verslaglegging kan, op instignatie van wijlen de pedofiele struikrover met de 1400 jaar oude baard, dus altijd legaal, gebruik gemaakt worden van TAQIYYA.

  Like

 3. louis-portugal zegt:

  Ze krijgen zoveel geld uit de westerse wereld.
  Misschien moeten ze maar wat agregaten kopen i.p.v.wapens.
  Andere mogelijkheid is dat Egypte wat gas levert uit de Sinai.

  Like

 4. adsani zegt:

  Het is, was en blijft Pallywood.
  Maar daar zal men die nuttige idioten als Meulenbelt, van Bommel, Duisenberg en Van Agt en consorten nooit over horen.

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Verwonderd U dat nog, de “religie van de vrede”, (proest) mag toch gerust liegen en bedriegen als het ons ” ongelovigen”, betreft. We zijn voor hen niet meer dan apen, honden en varkens toch?

  Like

 6. madeleine zegt:

  Het lijkt een beetje op de soldaat foto-model die zowat in elke stad in Libanon te zien was met steeds hetzelfde dode zielige slachtoffertje op zijn arm.

  Like

 7. Daniel Deblaere zegt:

  In Vlaanderen gebeuren er soms omgekeerde wonderen, vooral bij mensen uit die wonderlijke en veelkleurige moslim gemeenschap. Een arts uit het Gentse vertrouwde mij ooit toe dat hij kort na elkaar werd opgeroepen voor twee thuisgeboortes (voor de nodige vaststellingen en … papieren). Hij stelde vast dat Baby 1 dezelfde was als baby 2 ondanks andere moeder, kledij en locatie….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s