Antisemitisme als motief afgewezen, ondanks drie opeenvolgende aanvallen met brandbommen op Joodse doelen in Montreal

Screenshot_31

Een koosjer restaurant in Montreal was het doelwit van een brandstichter, slechts enkele dagen nadat een café in de buurt, ook van Joodse eigenaren, het doelwit was geweest van een soortgelijke aanval.

Tijdens de openingsuren werd er een Molotovcocktail in Chops restaurant gegooid, even voor één uur op zondagochtend. Niemand raakte gewond en de sprinklerinstallatie kon het vuur onder controle houden. Een soortgelijk incident vond in oktober plaats in het restaurant.

Vrijdagmorgen vroeg werd het Café Shalom, dat in dezelfde wijk als Chops is gelegen, ook getroffen door een Molotovcocktail. De winkel was op dat ogenblik gesloten en de sprinklerinstallatie kon de vlammen smoren.

Eigenaar Ouri Ohayon van Chops verwierp het idee dat de brandstichtingen antisemitisch waren. “Er zijn zo veel koosjere restaurants in de omgeving en dit is nooit een probleem geweest “, vertelde hij ‘The Algemeiner’.

Hij zei dat op voor de ramen aan de voorkant na het eerste incident tralies waren geplaatst en dat er plannen waren om een bewaker op het terrein aan te stellen. Het restaurant zou op zondagavond open zijn.

Een woordvoerder van de politie van Montreal zei ook tegen ‘The Algemeiner’ dat het er niet op leek dat de brandstichtingen veroorzaakt zouden zijn door welke religieuze of etnische haat dan ook.

“Het lijkt erop dat dit momenteel meer heeft te maken met concurrentie tussen bedrijven dan dat er nu sprake is van etnische of religieuze motivering”, zei de woordvoerder.

Een huis in Montreal werd ook  op zaterdagochtend vroeg bekogeld met brandbommen. De Bill613 blog meldde dat een bron beweerde dat het huis een mezoeza had. De politie van Montreal kon dit niet bevestigen en kon ook niet bevestigen of er een antisemitisch motief achter het incident zat.

Screenshot_32

Bron:

http://www.algemeiner.com/2013/06/09/anti-semitism-dismissed-as-motive-despite-three-consecutive-firebombings-of-jewish-targets-in-montreal/

Vertaald uit het Engels door:

Wachteres

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Canada. Bookmark de permalink .

23 reacties op Antisemitisme als motief afgewezen, ondanks drie opeenvolgende aanvallen met brandbommen op Joodse doelen in Montreal

 1. E.J. Bron zegt:

  Heeft uiteraard niets, maar dan ook helemaal niet met linkse en/of islamitische Jodenhaat te maken!! Zuiver toeval……….. 😦

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @E.J. Bron 12.26. uur. Ze weten niet hoe ze moeten LIEGEN BERT. De gutmenschen en linksen, die de pers in hun bezit hebben, zullen nooit toegeven dat hier moslims debet aan zijn.

   Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Nee, hoor, het heeft er he-le-maal NIETS mee te maken. Maar dat concurrerende bedrijven elkaar met brandbommen bestoken, dàt is dagelijkse kost, zullen we zeggen! Die Joods-Christelijk-Humanisten toch, hè. Niet te hantéren, dat volk….!
  Overigens, de grote Canadese steden stíkken van de moslims. Ayaan had daar nu ook gewoond, als ze haar huwelijk indertijd had laten doorgaan.

  Like

 3. Helena zegt:

  Alvast sorry voor diegenen die hem niet leuk vinden, de vorige van dezelfde tekenaar viel geloof ik ook niet zo in de smaak, persoonlijk vind ik ze heel leuk.
  CARTOON
  http://www.jewishpress.com/cartoons/the-blame-game/

  Like

 4. Jean zegt:

  In Londen gaat de politie hard optreden tegen jongens die de laffe moord op een Britse soldaat willen wreken, gepleegd door laffe achterlijke barbaarse islamisten, zwaar aanpakken kwestie van de echte vijand van GB lam te leggen. Niet de barbaarse smeerlapperij wordt aangepakt, ben je gek, dat is het kiesvee en dat moet geknuffeld worden want die houden ‘bepaalde’ nutteloze instanties, net zoals in Vlaanderen en in Nederland, recht.
  Blijkbaar een nieuwe filosofie in Europa nl. de Europeanen uitpersen, schofferen en vernederen en de onderontwikkelde gewelddadige achterlijke barbaren vergiftigd met het islamvirus beschermen en knuffelen.
  Die slappeling uit Brusselallahbath met zijn 2 medereetlikkers uit Portugal en Duitsland werken er althans hard aan.
  Hoelang gaan wij die misdadigers die ons enkel maar ellende en schade berokkenen eens deftig aanpakken?

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Jean 15.24. uur. U heeft gelijk Jean. Helaas is onze bevolking net als in België zo murw gemaakt, door de rode bacillen die 24/7 door OMROEP HANOI worden rondgeslingerd, dat niemand in beweging te krijgen is. Zolang de grote massa er bij staat te suffen, verandert er helemaal niets, en kan het MOSLIMTUIG doen wat het wil!

   Like

  • ben zegt:

   de allochtone stemmen zijn nog de enige bestaansreden van linkse partijen,ze én masse importeren uit electoraal belang is de democratie ondermeinen en manipuleren

   Like

 5. bigljohn zegt:

  De Duitsers begonnen er mee met hun slogan na de tweede wereldoorlog; Das haben wir nicht gewust. Heden ten dage is wereldwijd dit begrip DE grote mode geworden. Wegkijken als het gaat om de vervolging van Joden en Christenen door de Islam.

  Like

 6. luckybee zegt:

  Mischien heeft Jezus Christus ze de rug toegekeerd,en krijgen de Joden net als voorheen moeilijk heden met hun vijanden?De enige middel hier tegen is, volgt de leer van Jezus Christus.Hij heeft zelfs gezegd, ik ben de enige weg tot de Vader.

  Like

  • Pieter Nokkio zegt:

   Psalm 2

   Like

  • BertG. zegt:

   Mede forum lezers. Lees goed wat ie schrijft.
   Hij schrijft nog net niet, eigen schuld, dikke bult.

   Als ik ’t verkeerd zie hoor ik ’t graag.

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @BertG 17.43. uur. Dat zie je wel goed Bert. Daar gaat zijn reactie ver over de schreef.

    Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @Luckybee, 16.22u. Zie het zoals je wilt, maat mijns inziens is dat geen rechtvaardiging om brandbommen in iemands winkel te gooien, Luckybee.
   Je respect voor Bijbelse uitspraken is onmiskenbaar, maar zou beter tot z’n recht komen als je ze niet op een dergelijke manier uit hun verband rukt.

   Like

  • Henk.V zegt:

   Ik beschouw deze opmerking als ontoelaatbaar, Luckybee.
   Jarenlang hoorde ik een gestoorde vrouw , een zekere evangeliste, Jennie G. verwijzen naar het verhaal over de ”rechtzaak” die het Sanhedrin tegen Jezus had aangespannen op beschuldiging van godslastering (omdat Hij zich Zoon van God noemde). Zij eisten de doodstraf tegen Jezus . De stadhouder, Pontius Pilatus, die de rechterlijke Romeinse macht vertegenwoordigde ,vond dat helemaal geen grond voor de doodstraf en hij wilde Jezus vrij laten ( “”ik vind geen schuld in deze mens!”), maar omdat de Joodse Hoge raad (het Sanhedrin) toch op bestraffing aandrong en de stadhouder ze te vriend wilde houden, stelde hij de aanwezige ( kleine) menigte voor zijn bureau voor een keuze: de toevallig aanwezigen mochten bepalen wie er vrijgelaten moest worden: de beruchte moordenaar Bar Abbas of Jezus.
   De menigte koos Bar Abbas en op Pilatus’ herhaalde opmerking dat zijns inziens Jezus nergens schuldig aan was volgde een zeer berucht geworden reactie : “”Zijn bloed kome over ons en onze kinderen!”, met andere woorden : wij nemen de schuld voor de dood van Jezus volledig op ons.

   Ik vertel dit verhaal uitvoerig voorzien van een belangrijke kanttekening.

   Van het kleine groep aanwezigen kan gezegd worden dat ze in geen geval de doorsnee Joden vertegenwoordigden, want het gewone Joodse volk was zeer op de hand van Jezus, vanwege de spectaculaire wonderen die hij verrichtte, dus staat de identiteit van wie er wel aanwezig waren absoluut niet vast!

   MAAR WAT DAN NOG?!

   Het is deze zin die een ontspoorde vrouw, Jennie G. citeerde “Zijn bloed kome over ons en onze kinderen.”
   Zij had een verhouding aangeknoopt met een evangelist, die zijn vrouw en zeven kinderen voor haar verliet, en sinds zij nu ook ”evangeliste” was geworden, meende zij dat zij de opmerking door een kleine groep mensen juist kon interpreteren en op grond daarvan alle vreselijke ellende die in de loop der tijden over de joden is uitgestort kon verklaren.
   Alles wat de joden overkwam was in haar optie hun eigen schuld.
   Zij stond daarin helaas niet alleen.
   Op grond van deze zin haatte de Rooms Katholieke kerk de joden en vonden er ernstige vervolgingen (pogroms) en vormen van discriminatie plaats, uiteindelijk culminerend in de Holocaust.

   En dat allemaal op basis van een kreet vanuit gepeupel, waarvan de etniciteit niet eens vaststaat??

   Eigen schuld, dikke bult? De godvergeten, psychopatische absurditeit!!

   Schaam u wat Luckybee.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Henk V. Noem haar intussen maar weer Jennie M. (Manschot) want ze is alweer jaren gescheiden van Lucas G(oeree) de prediker die met haar een monsterverbond gesloten had, maar die zich tenslotte van haar distantieerde omdat het fanatisme van zijn tweede echtgenote en voormalige leerlinge zelfs hèm te gortig werden.
    Eerder had Goeree zijn beeldschone, Indische vrouw en moeder van zijn acht kinderen dus in de steek gelaten voor dit gestoorde, zeer truttig ogende schepsel, waarschijnlijk omdat hij gevleid was door haar geloofsijver en leergierigheid.
    Gods wegen zijn ondoorgrondelijk.

    Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Henk V 19.38. uur. Met deze reactie ben ik het volkomen eens. Ik tracht in mijn leven, de barmhartigheid en liefde van Jezus te volgen. Maar ik weet dat ik niet een perfect mens ben, maar een zoekende en twijfelende discipel. Ook ik verwerp het waanidee, dat het joodse volk bestraft zou moeten worden, of zijn, vanwege zijn lijden en sterven. Dat vind ik absoluut een gotspe. Ik waardeer en respecteer het dappere joodse volk, waarin ik geestelijk mijn oudere broeders en zusters zie. Jezus was op de eerste plaats een joodse rabbi en leermeester, en hij heeft nooit gezegd dat het joodse volk zou moeten boeten voor zijn kruisdood! Ook wijs ik de VERVANGINGSTHEOLOGIE volledig af!

    Like

 7. Helena zegt:

  Nee Bert dat zie je niet verkeerd, dat zegt hij misschien wel bijna maar “eigen schuld, dikke bult” heeft in zich een soort van leedvermaak besloten (gevoelsmatig bij mij dan). Ik denk niet dat hij dat zo bedoelt.

  Like

 8. Wachteres zegt:

  @ BertG 17.43u.

  Ik ben bang dat je gelijk hebt, BertG
  ’t Zou beter zijn als luckybee zich niet op de rechterstoel naast zijn God plaats, want …. hoogmoed kan wel eens voor de val komen.

  Oordeelt niet, opdat gij niet geoordeeld wordt, luckybee.

  Of vind jij misschien ook dat wij de straf van de islam over ons hebben afgeroepen?

  Dan kunnen we meteen wel stoppen om tegengas te geven.Niet dat ik dat van plan ben, onee!

  Like

 9. BertG. zegt:

  “Of vind jij misschien ook dat wij de straf van de islam over ons hebben afgeroepen?”

  Dit heeft hij ook min of meer in diverse reacties en wazige bijbel omschrijvingen vermeld.
  Als je goed leest. Daar heb ik ’t al een tijdje over.
  Maar daar moet je maar overheen lezen vinden velen hier op deze site.
  Dat het dus onze eigen schuld is zolang we zijn meester niet volgen. Dat is dan de oplossing.

  En luckybee, niks persoonlijk hoor, maar als je een grote kerel bent dan geef je een reactie of commentaar op jouw schrijfsel en de bedoeling die je hiermee hebt.
  En anders, hou alsjeblieft je schijnheilige smoel verder. Gluiperd.

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Schelden is voorbehouden aan de webmaster Bert! (of je nu gelijk hebt of niet…)

   Like

   • BertG. zegt:

    Het blijft voor mij een volstrekt raadsel dat vrijwel iedereen alles maar gelaten over zich heen laat komen (zolang het maar een kreet uit de bijbel is) en zich voor van alles en nog wat wil laten uitmaken in verdekte termen die duidelijk een bedoeling hebben.
    En als gluiperd al een scheldwoord is. Ik ben ze in sommige reactie wel grover tegen gekomen. Maar dat is natuurlijk afhankelijk van wie dit plaatst en in welk verband.
    En ik heb ’t nog behoorlijk beschaafd gehouden naar mijn bescheiden mening.
    Het had nog veel en veel grover gemogen als ik eerlijk ben maar heb nog me ingehouden zelf.

    En verder vind ik het erg jammer dat de webmaster zich hierin geheel meningsloos/onpartijdig opstelt.
    Maar ik ben vooral niet opzoek naar medestanders in mijn mening.
    Maar mijn mening zal ik blijven opschrijven op wat ik zelf vind ergens over.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s