Een middelvinger naar onze samenleving

Screenshot_12

“Net als hun haatidool willen deze moslimjongeren de samenleving zoals u en ik die kennen afbreken en er iets verschrikkelijks voor in de plaats bouwen.”

Je kunt zeggen wat je wilt over Haitham al-Haddad, maar de man beschikt over een talent waarmee slechts weinigen zo ruim zijn bedeeld: haat. Je zou hem met een gerust hart de Albert Einstein, de Daniel Barenboim of de Mark Spitz van de haat kunnen noemen, ware het niet dat de imam zelf daar ernstig bezwaar tegen zou maken vanwege de afkomst van genoemde heren. Haitham haat zoals u en ik ademen: iedere seconde van iedere minuut van iedere dag van zijn miserabele leven. 24/7, het hele jaar door, de haatwinkel sluit nooit.

Sowieso haat al-Haddad alle vrouwen (lees: hoeren!), dat is alvast dik de helft van de wereldbevolking. Hij gelooft heilig dat vrouwen minderwaardig zijn aan mannen, zeker als zij geen nikab of boerka dragen (hoeren!!) en wanneer zij overspel plegen (hoeren!!!), mag je, nee moet je ze stenigen. Ook kun je meisjes van zo ongeveer elke leeftijd trouwen, dus ook voor hun puberteit, iets dat in beschaafde landen strafbaar, maar in al-Haddads geboorteland Saoedi-Arabië heel gewoon is. (Saoedi-Arabië ja, u weet wel, het minst beschaafde land op aarde, onze trouwe bondgenoot en ´s werelds grootste exporteur van olie en terroristen.)

Lees verder>>>
(h/t Guus Velraeds)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Een middelvinger naar onze samenleving

 1. R.Kroonenberg zegt:

  .

  ’t Is zuiver haat hier door Bart Schut benoemd
  wat deze Imam Al-Haddad haast onweerlegbaar drijft
  zelfs blinde haat, het valt niet te ontkennen
  .
  Die ( meestal door angst ) steeds onbevochten blijft
  ’n pure haat, waar niemand aan mag wennen,
  maar waar tóch steeds weer over wordt gezwegen !
  .
  hij die ‘m hardop herkent, wordt Kamerbreed gejend
  dus, op ’n onbewaakt moment komt hij z’n moordenaar tegen
  en de betraande kist wordt overvol bebloemd…
  .
  loepzuivere haat onder Religie-mom
  maar ‘t is te laat want slechts ’n enkeling weet zich dom!

  .
  Jasterke
  .

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Die laatste zin is verdomd sterk: “Slechts een enkeling weet zich dom.”
   Natuurlijk met het gevolg, dat hij het volgende ogenblik niet dom meer ís; Hij heeft als het ware “De kennis van Goed en Kwaad” tot zich genomen, zo men wil.
   De overigen blijven zich afsluiten voor die kennis èn blijven aldus onnozel.
   En aangezien we hier níet in de Hof van Eden vertoeven, maar in de rauwe werkelijkheid stevenen de onnozelen blind hun eigen ondergang tegemoet.

   Like

 2. Tiny zegt:

  Een buitengewoon goed artikel van Bart Schut.

  En ook de reactie van Two Ravens vond ik geweldig.

  Like

 3. Martien Pennings zegt:

  Ik heb op deze site twee keer kritische aandacht besteed aan Bart Schut:
  1) “Bart Schut: het warhoofd als oprechte antisemiet”: http://bit.ly/13cPdW1
  2) “De vrijlating door Israël van Palestijnse terroristen en het gezicht van De Nieuwe Jodenhaat (opgedragen aan Bart Schut)”: http://bit.ly/19t2qh5
  Maar tot mijn verbazing deel ik u mede, zoals de ingezonden briefschrijver zei, dat Bart Schut Annabel Nanninga van GeenStijl achterna gaat
  Haar hoefde ik slechts één keer een draai om heur oren te geven http://bit.ly/TOmTUh en ze ontpopte zich binnen de kortste keren tot mijn beste studente.
  Het schijnt dat ze gezelschap krijgt van Bart Schut, die eveneens na slechts twee corrigerende tikken mijnerzijds, het licht heeft gezien.
  Want ik kan niet anders zeggen dan dat het bovenstaande stuk voortreffelijk is, zowel stilistisch als inhoudelijk.

  Like

  • Martien Pennings zegt:

   OEI-OEI-OEI !!!

   Wat zei ik nou zojuist?
   Dat “het bovenstaande stuk voortreffelijk is, zowel stilistisch als inhoudelijk”.
   Ik moet dat “inhoudelijk voortreffelijk” toch voor en flink deel terugnemen, want ik heb over een werkelijk uitzinnige dwaasheid van Bart Schut heengelezen.
   In het onderstaande citaat heb ik die dwaasheid uitgelicht met hoofdletters:

   “De Moslim Jongeren Almere (MJA) hebben al-Haddad uitgenodigd naar hun stad. NIET OM DE RANZIGE OBSCURANTIST MET KORAN EN HADITH IN DE HAND DE LES TE LEZEN, niet om een citizen´s arrest te maken en hem met een aanklacht wegens haatzaaien en geweldprediken aan justitie over te dragen. En ook niet om hem met pek en veren in te smeren en hem terug naar Engeland te schoppen. Of beter nog meteen naar Saoedi-Arabië.”

   Hoe is het in godsnaam mogelijk dat er iemand op deze aardkloot rondloopt die blijkbaar kritisch wil wezen over de islam en nog steeds niet weet dat nu juist de Koran en de Hadith de inherent onhervormbare oerbronnen van de haat zijn die Bart Schut zo hevig geëmotioneerd aan de kaak wil stellen?

   Wat is toch die onvoorstelbare gekte die mensen ertoe drijft blind te blijven voor wat zo’n beetje de grootste islamkenner, de bijna honderdjarige Bernard Lewis, zo mild mogelijk verwoordde: “Er zijn gematigde moslims, maar de islam is niet gematigd.”

   Zal ik eens een enkel fragment citeren uit een van de zeer vele stukjes voorlichting van mijn eiges over de islam? Ik behandel hier een episode uit de Hadith: http://bit.ly/13aFHCd:

   “We zijn nog steeds in Medina, niet lang na de slag bij Badr in 624, en Mohammed terroriseert de stad. Mohammed had na de slag al vele Joden weten te doden en beroven, maar nu moest er nog een speciale Jood vermoord worden. Gewoon, omdat het kon. Hij had niks speciaals misdaan, zelfs Mohammed niet “beledigd”, maar hij was rijk, prominent en Jood en dus wilde Mohammed hem graag doden en van zijn bezittingen beroven. Zes van de barmhartige metgezellen van de Erbarmprofeet van Allah-de-Erbarmer gingen zich ontfermen over Abu Rafi, want zo heette de koopman. In de nacht aangekomen bij zijn huis slachtten de barmhartige metgezellen van Mohammed Abu Rafi af terwijl hij in zijn bed lag te slapen.

   Maar toen de metgezellen terug waren bij opdrachtgever Mohammed (vrede zij met hem!) kregen ze onenigheid over wie aan Abu Rafi nu eigenlijk de doodssteek had gegeven. Ze kwamen er niet uit. En maar ruzieën en kwebbelen! Mohammed zag dat eens even glimlachend aan en kwam toen, in zijn superieure wijsheid, met de oplossing. Hij vroeg de toffe metgezellen allen hun zwaarden te tonen en besloot dat de eigenaar van het zwaard waaraan nog voedselresten kleefden de fatale buiksteek moest hebben toegebracht. Altijd ethisch en toch praktisch, Mohammed.”

   Ja, als je de Koran en de Hadith bij de hand houdt dan krijgen haatpredikers mooi geen kans!
   Hoe is het toch mogelijk dat iemand een voor de rest zo voortreffelijk stuk schrijft, over een verschijnsel dat hem blijkbaar heftig verontrust – de islamitische haat – en dan niettemin blijk geeft van zo’n kosmisch en levensgevaarlijk onbenul aangaande precies dat verschijnsel.

   Like

 4. luckybee zegt:

  Wat doen wij met de Salfistische Moskee, In Wielwijk in Dordrecht, het is bijna klaar.Ligt in de hoek tussen M.H.Trompweg en de Laan van London.Zonder zijn minnaret ziet het net as een Shiva Tempel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s