FEMINISME

Screenshot_36

Geplaatst door:
E.J. Bron
(h/t Jan)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

33 reacties op FEMINISME

 1. bobzelf zegt:

  Mooie kreet eronder !!
  Ik heb het opgegeven , met die aardige leuke lieve dames van die andere planeet !
  Ik begrijp ze toch niet , whahahaha ( wie wel trouwens ???? )
  Dus heeft Bob maar besloten er gewoon van te houden en het daar maar bij te laten !
  Bleek ineens alles veel makkelijker te gaan whahahaha

  Ja, ja is , ik bedoel nee maar je had door moeten vragen !
  nee, nee , is dikwijls ja , maar je kwam met een oplossing in 1 minuut , en ik wilde
  alleen maar dat je luisterde !!!
  En heb ik een dikke kont in die broek , ren naar de sigaretten shop en ga snel een
  wandeling maken ! ook als u per ongeluk geen hond heeft
  Welk antwoord je ook geeft altijd VAUT !!!! EN BONJE !!!
  kus en hug bob x

  Like

 2. Beide dames een hoofddoekje op in de toekomst!

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Ja, ja, ik zie het al: Precies wat voor Jan, om zoiets te laten plaatsen (LOL)!
  Toch vind ik de argumentatie hier nóg wat bescheiden, Jan!
  Zoek nog eens wat ergerlijkers betreffende het Feminisme op!
  Als je tóch aan het zoeken bent, valt er vàst wel iets sterkers te vinden!

  Like

 4. lucky9 zegt:

  Niet alleen vrouwen zijn kwetsbaar. Alle levende wezens zijn dat. Vooral zoogdieren. Ze kunnen niet vliegen, de meeste kunnen zelfs niet zwemmen en het allergrootste deel is de prooi van andere roofdieren. Dat is voor het menselijk ras niet anders. Integendeel.

  Onderling evenwel, leek er een andere norm te zijn gegroeid. Die ‘intellectuele’ norm werd echter op staande voet en steeds meer genadeloos misbruikt voor eigen private en dus linkse doeleinden.

  Meer vrouwen in de patriarchale harem, meer geld in de lade of op offshore bankrekeningen, meer macht en vooral bestendigende invloed op idioot kiesvee, dat zich gedwee plooit naar door de oekazes van de door hen zelf betaalde indoctrinatie en steeds doorlopende hersenspoeling.

  De bloeddorstige vleeseter heeft zich ontpopt tot een politiek correcte Dr. Jekyll en Mr Hyde.
  Niemand weet wanneer één van hen je geroosterde organen gaat opvreten.
  Ze hebben beiden hetzelfde (geveinsde) gezicht. Denk!

  Like

  • Trucker zegt:

   Voor een keer kan ik er kop nog staart aan binden Lucky9, wist ik niet beter zou denken dat je aan de paddestoelen hebt gezeten 🙂

   Like

   • Martha N zegt:

    ha paddooosss jazeker… dat zal het wezen.
    Ik kom niet verder dan cantharellen met een uitje gebakken, maar ja,.. daar wordt je niet zweverig van, hoeft ook niet want wanneer het eten lekker smaakt zijn we ook tevreden.
    En nu heb ik ook eens een keer gekletst, zonder enig nut van zin.
    Feminisme…? Ach vrouwen wees gewoon vrouw…
    Mannen…? Gewoon een vent.
    Al dat gedoe.
    Kan er dan zelfs geen vrede heersen tussen de twee sexen?
    Nietes, welles… hehe, vanavond zitten mijn man en ik gewoon gezellig bij elkaar…
    We zijn nooit uitgepraat
    En zijn we dat even wel, dan lezen we een boek…

    Like

  • Trucker zegt:

   “…Dr. Jekyll en Mr Hyde…”

   deze zijn verenigd in één persoon in the real world en wel in de islamiet, had dit al eerder gepend ergens op Heer Bron’s blog

   Like

 5. bigljohn zegt:

  in de Westerse wereld geldt; Wij vrouwen eisen, en wij mannen krijsen. Precies het tegenovergestelde als bij die smerige Islam waar vrouwen behandeld worden als ongedierte (vreselijk !). Zo erg is het bij ons gelukkig niet, maar het feminisme is hier veel te ver doorgeschoten. Jongetjes op school die van hun lerares niet meer mogen stoeien maar met meisjes speelgoed moeten spelen. Mannen met een schortje om die door sommige vrouwen ingezet worden om zowel de kost te verdienen, alsmede heel het huis schoon te maken, eten te koken, stofzuigeren enz. enz. Vrouwen die samen met elkaar op vacantie gaan, maar nooit met hun man. Komt de man eindelijk eens voor zijn eigen op, dan word het een echtscheiding, krijgt zij de kinderen en soms ook nog het huis toegewezen, en mag hij een stevige alimentatie betalen. Want hij is immers maar een man, een speelbal van zowel de vrouw, haar advocaat en de Wet.

  Like

  • sylvia Groot zegt:

   Ach wat een zielig watjesverhaal…. en ook een beetje dom.
   Ooit uw blik bijv. op een schoolplein laten vallen in schoolpauzes?
   En wat ziet u dan vaak?
   Dat de voetballertjes het hele schoolplein inpikken en de meisjes in groepjes of op bankjes zitten of aan de kant moeten staan. Tja, de rollen worden al vroeg verdeeld en dat zet zich door in de maatschappij want
   Hoeveel vrouwelijk directieleden treft men bijv. aan bij banken, verzekeringen?
   Dan hebben we het niet eens over een Pauzin of een vrouwelijke Dalai Lama.
   En hoeveel presidenten waren er vrouw in de wereld, afgezet tegen het aantal mannelijke?
   Zelfs de Amerikanen kozen liever een niksnut als president alleen omdat hij zwart was (want dat liet zien dat ze zooooo vooruitstrevend en niet meer rascistisch zijn) ipv Hillary Clinton. Want een vrouwtje op zo’n plek dat is voor de meeste mannetjes toch wel erg griezelig. Stel je voor dat ze chagrijnig is als ze ongesteld wordt…. cliche cliche.
   Hebben we in het moderne Nederland ooit een vrouwelijke minister-president gehad?
   Nee? Dan zijn we nog steeds achterrrrrrrlijk !!!!

   Het feminisme is niet doorgeschoten maar buitgemaakt door tutjes die amper weten wie
   Golda Meir was, laat staan een voorbeeld nemen aan Aung San Suu Kyi van Myanmar.
   Welke zogenaamde feministe neemt het eigenlijk op voor de wal-ge-lij-ke onderdrukking van mohammedaanse meisjes en vrouwen door mannetjesputters die genitale verminking liever besnijdenis blijven noemen?
   Probleem is dat er geen echte feministen meer zijn, slechts tut-hola’s die zich zo noemen.
   Laat me niet lachen dat er geen feministisch werk meer te doen valt.

   Like

   • Tom Hendrix. zegt:

    @Sylvia- Groot: 01.52. uur. U heeft volkomen gelijk! Begin ’80 er jaren, had ik een jeugdzonde begaan, ik was een poos PvdA lid. En wat waren “de ROOIE VROUWEN”, toen strijdbaar in het opkomen voor de RECHTEN en GELIJKWAARDIGHEID van de vrouw. En zie inderdaad nu, geen enkele ex ROOIE VROUW te zien, bij de UITWASSEN die de MO VOLGELINGEN plegen op jonge meisjes- genitale verminking- en de onderdrukking van de vrouw in het huwelijk. Neen, zo een leipdoos als MEULENBELT hoor je en zie je alleen, als ze ISRAEL kan afkraken. Zo rolt dat hier in Nederland/ Absurdistan!

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    U slaat de spijker op de kop: Feminisme, of liever emancipatie is en blijft broodnodig. Maar dan wel op de goede manier, zoals U zelf trouwens ook al aangeeft. Wat er nu gebeurt is de goede manier niet.
    De tegenwoordige Feministen verwarren vrouwenbelangen met ongebreidelde tolerantie: Als moslima’s, van jongsafaan gehersenspoeld, te kennen geven, dat de hoofddoek of erger hun eigen vrije keuze is, gaan ze daar al niet meer tegenin, ook al omdat het idee van de ultieme vrijheid van religie bij ze heeft postgevat. Omdat religie praktisch altijd gestoeld is op patriarchale systemen moet het voortdurend kritisch bekeken worden en in de gaten gehouden. En DAT is nu juist, wat het Feminisme heeft laten schieten in het kader van de tolerantie. Een onvergeeflijke nalatigheid, want het maakt zichzelf hierdoor tot een aanfluiting.
    Zelf ben ik toch al geen Feministe, maar absoluut voor EMANCIPATIE. Daar mag in deze tijd niet van worden afgeweken. Vele (westerse) gelovigen die de neiging hebben om te beginnen van “Man en vrouw zijn natúúrlijk gelijkwaardig, maar ze hebben een andere rol” zijn al fout bezig en treden, zonder het te beseffen, al in de voetsporen van de Islam,waar ze naar eigen zeggen zo op tegen zijn; dergelijke criteria kúnnen gewoon niet meer en moeten de kop ingedrukt worden.
    En wat U ook met een heldere blik waarneemt: Sommige Heren hier hebben inderdaad wel eens de neiging om in de slachtofferrol te kruipen. Vergeef het ze maar: Dat is het jongetje in ze, vermoed ik…..

    Like

   • Ik heb weer iets raars meegemaakt. Gisteravond kregen we van de baas een etentje bij de Chinees aangeboden voor al mijn collega’s en mijzelf in Amersfoort. We zaten te chinezen (geen drugs) en toen zei een onbekende mannelijke collega tegen een vrouwelijke Turkse collega met hoofddoek; “heeh, haal die muts eens van je kop”. Die Turkse collega is een jaar of vijftig, zestig en is getrouwd met een Turk die haar komt brengen en halen met de auto. Daar kreeg die onbekende collega kritiek op van een blanke vrouwelijke collega die PVV stemt. Ze zei dat ie te ver ging en gek is. Ik was blij dat die vrouwelijke blanke collega voor die Turkse opkwam. Ik vond die onbekende collega ook veel te ver gaan. Ik stem ook PVV. Volgens mij was die onbekende collega aangeschoten maar volgend mijn blanke vrouwelijke collega is die man altijd zo onbehouwen. Wat vinden jullie ervan?

    Like

   • Het woordje “volgend” in de ene laatste zin moet het woordje “volgens” zijn.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Jack Terrible, 14.27u: Je vrouwelijke collega had in dit geval wel gelijk, Jack: Misschien ergerde die man zich ècht aan die hoofddoek, maar dit was natuurlijk niet het juiste tijdstip of de juiste plaats om er over te beginnen; ook PVV-stemmers kunnen dat beseffen. Hiermee bereik je ècht niets structureels. Overigens ken ik het type onbekende collega van je wel: Dat soort kickt er op om juist in gezelschap één of meer ‘lollige’ punten te maken, ten koste van anderen. Als er toevallig geen Turkse-met-hoofddoek bij geweest was, had hij een ander doelwit gekozen -waarschijnlijk trouwens wèl een vrouw; vindt-ie oh zo gevat en stoer van zichzelf. Met zijn stemgedrag heeft dat verder niets te maken. Meer met zijn algehele persoonlijkheid.

    Like

   • Je hebt helemaal gelijk, Theresa. En je omschrijving van die man klopt helemaal! Hij zei ook tegen die Turkse getrouwde vrouw met hoofddoek dat ze een lekker wijf is en dat ie haar best wil neuken. Later ging ie tegen een andere blanke vrouw zeggen dat hij die blanke vrouw een mooie vrouw vindt. Die Turkse vrouw en die blanke vrouw zeiden niks terug. Die kerel heeft geen schaamtegevoel…

    Like

  • Martha N zegt:

   Ook mannen hebben recht…. Alimentatie is niet altijd terecht.
   Grootouders zijn ook de dupe… scheiden is tegenwoordig al na twee jaar…
   Mensen leef toch eens gezellig samen… het kan echt wel hoor…

   Like

 6. sylvia Groot zegt:

  Getver wat een seksisme hier ineens.
  Feminisme is hard nodig geweest. Het heeft ervoor gezorgd dat ook dames mogen stemmen, studeren op universiteiten en buitenshuis arbeiden.
  Of vindt u soms dat burka’s met een mitrailleur in de hand feministisch zijn? Zijn die wel tough genoeg in uw beleving?

  Like

 7. Trucker zegt:

  Ik denk dat het feminisme in de Vrije Westerse Wereld de verkeerde kant is opgegaan door God weet welke reden.
  Het is nu richting/marsorder kopvodden mogen (als ze moeten), genetiale verminking van meisjes mag dixit het hemmerechts kristin vrouwmens (pulpschrijfster én gelauwerde icoon van de linkse multikulle islamofoieel media) als het op een hygiënische verantwoorde wijze gebeurd (ik verzin het niet) en ogen dicht voor de wijze waarop de vrouwvriendelijke achterlijke cultuur Pislam (plagieer even een gewaardeerde reageerder) omgaat met het zwakke geslacht
  Het feminisme is dood, is trouwens overbodig geworden want vrouwen zitten overal: in de US zitten bij de special forces, vrouwen zijn houthakkers, zijn truckers 🙂 vrouwen staan aan de hoogovens…
  Was trouwens eerder iets dat voortkwam uit de “Dolle Minas” meen ik me te herinneren, Nederlandse “meisjes”… euh meisjes ja

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Nou, Trucker, mocht het U interesseren: Valt te lezen in mijn artikel van 16 Augustus jl. “De mythe van de Feministische solidariteit,”deel 2. (Feministische solidariteit in Nederland.)

   Like

   • Trucker zegt:

    Dame Geissler, heb uw beknopte “biografie” over madame de Beauvoir net gelezen, wist niet de details heb er indertijd wel over gehoord maar ik en intellectuelen (of artistieke al dan niet “begaafden”) is niet zo een vruchtbare samenwerking.
    Bovenstaande sluit niet uit dat ik geen bibliotheek vanbinnen heb gezien, integendeel mijn vader (zeer vroeg (te vroeg) gestorven) e, zeker mijn moeder hebben me altijd aangespoord om te lezen wat ik dan ook gedaan heb.
    Toen ik in de jaren negentig nog op Yoegoslavie reed had ik altijd boeken mee en is beginnen minderen eind ’90 en dan ging ik op het www en gingen de boeken overboord ik had een “bibliotheek” bij mij thuis.
    De aanhalentekens in vorige zin omdat ik een lezer was (ben) die nooit een electronisch boek zou kunnen lezen, ik wil het vastpakken, voelen en ja je kent het he ondersteboven enzo houden.
    Maar goed terug on topic; schitterend geschreven artikel van uw hand.

    Like

  • sylvia Groot zegt:

   @Trucker zegt:
   21 november 2013 om 09:29
   “Ik denk dat het feminisme in de Vrije Westerse Wereld de verkeerde kant is opgegaan door God weet welke reden.”

   Iets wat niet bestaat hoeft niet met hoofdletters te worden geschreven.

   “Het feminisme is dood, is trouwens overbodig geworden want vrouwen zitten overal: in de US zitten bij de special forces, vrouwen zijn houthakkers, zijn truckers vrouwen staan aan de hoogovens…”

   Beroepen in de hoge regionen zijn niet bedoeld voor mevrouwen, Trucker?
   Baasjes blijven baasjes en willen overal ter wereld baasje blijven spelen.
   Want ook in het kader van de emancipatie zijn het de mannen die de in van oorsprong vrouwelijke beroepen de baantjes als leidinggevenden hebben ingepikt.
   Voorbeeld nodig? Verpleging waar hoofdzusters nu voornamelijk hoofdmannen zijn.

   Kunt mij een voorbeeld geven waar dat omgekeerd ook het geval is, bijv. in het houthakkerberoep, hoogovens?
   Kunt u dat niet? Dan mag wat mij betreft het feminisme als een phoenix uit den dode herrijzen totdat de balans is bereikt.

   Like

   • Trucker zegt:

    Heb de pest aan lieden die mijn comment in een reply wat gaan “opschonen” lees edit.
    Jullie pennen ALLEMAAL in de context islam of het zooitje daarrond met capitals zal ik wel het recht hebben de allerhoogste evenzo met een capital te duiden, of ik ben is van ondergeschikt belang het gaat om respect…of is respect voor de fucking islam een verplicht nummertje maar niet voor het Christelijke geloof.
    Goed uw insinuatie dat ik vrouwen geen topfunctie “gun” of erger, denk dat ik ze daarvoor niet geschikt acht is wel heel kort door de bocht
    Dat ik de vrouwen in topfuncties heb overgeslagen is louter te wijten an het feit dat ik de maatschappij vanaf de onderzijde bekijk, tussen haakjes mijn ex werkgever was een vrouw én succesvolle ondernemer, in Vlaanderen heeft een vrouwelijke ceo een award gekregen als manager van het jaar, de vorige (of nog steeds) ceo van een grote winkelketen (weet niet welke ik dacht c&a) is een vrouw, in vele bedrijven of overheidinstellingen zijn er vrouwen aan de top…
    Dit “…Verpleging waar hoofdzusters nu voornamelijk hoofdmannen zijn…” misschien in Nederland maar ik weet dat het in vlaanderen niet het geval is.
    Die “balans” zal (zeker in Vlaanderen en bij uitbreiding walenland) wel eens de verkeerde kant kunnen opgaan want bij ons worden er quota ingevoerd, ze waren er al ten gunste van de fucking islamiet en nu komen er dus opgelegde aantallen voor vrouwen in alle sectoren ongeacht competentie, let wel waaarmee ik niet wil gezegd hebben dat mannen beter funtioneren als mannen of capabeler zijn, helemaal niet hier gaat het om de cijfertjes juist te krijgen.
    Tot slot, het feit dat u geen respect betuigd voor mijn (en miljoenen mensen hun) overtuiging noopt me om u te zeggen GET LOST ik hoef uw geneuzel niet.

    Like

 8. Martha N zegt:

  Strong, Smart and independent until…
  Ja, de vrouwtjes nietwaar…?
  Ze zijn gelijk aan mannen, hebben gelijke rechten, kunnen wat een man kan en toch..?
  OH nee, geen woord meer anders krijg ik alle vrouwen over me heen…
  nee mannen wat sommige van jullie denken heb ik het niet over!

  Like

  • bobzelf zegt:

   maar die hoofdpijn , heee
   die hoofdpijn !
   geef je credit card mee voor de bijenkorf c.s. en de hoofdpijn is als een mirakel spoorloos verdwenen !!
   sorry whahahahaah

   Like

   • Martha N zegt:

    Niet bij mij Bob… hihi Ik hou niet van winkelen
    Niet van mannen plukken
    Mijn man is mijn kameraad en als we gaan plunderen doen we het samen.

    Like

   • bobzelf zegt:

    whahahahaha, nou bij mijn laatste vriendin , werkte dat als een toverstok !!
    Uiteindelijk maar een escort bureau gebeld !!!
    Bleek veel goedkoper , en nooit geen gezeik , whahahahaha
    IS GEINTJE HOOR , !!!!!!!!!!!!!!!!!

    Like

 9. Maria02 zegt:

  Geldt voor alle linksen. Geen ruggegraat als het er echt op aankomt. Behalve zowat vrouwen betreft, de echte geemancipeerde vrouwen, bv Emily Pankhurst en haar beweging die vocht voor de stemrecht voor vrouwen.
  Vergeef me als Ik de link eerder hier hebt geplaatst. ik plaats hem overal : zie” Agenda: Grinding America Down ”
  http://vimeo.com/63749370
  Misschien niet met alles eens vooral de niet-Christenen onder ons maar de moeite waard als je tijd hebt.
  Het laat zien hoe wij allemaal geinfiltreerd zijn geweest en nog door Het Communisme, via Fabians en Frankfurt School en niet te vergeten in de VS vriendje van Obama , ene Saul Alinsky. Hij schreef het boek ” Rules voor Radicals” had het lef het op te dragen aan ” de grootse radical ooit…….LUCIFER…” Zo zie je maar weer. Ongelovigen schijnbaar, Maar wel in satan geloven en zelfs dienen ???
  In NL de grote boosdoener was Den Uyl.
  Het meest interessant vond ik wat iemand zei in het video over links. ” useful idiots for the hardliners”
  Ze wisten dat socialisten useful idiots dus, makkelijk hun eigen volk verraad dus zouden als hardliners het overnam, de eerste uitgeschakeld te worden, want zulke verraders zou hun ook kunnen verraden.
  Toen shrok Ik,want… wat erg om alleen een useful idiot te zijn ( Kremlin beschreef Den Uyl zo trouwens) VOOR DE VIJAND.

  Like

  • lucky9 zegt:

   Bedankt voor de link. On topic ben Ik ben het helemaal eens met wat Theresa Geissler schreef om 11:54. Ook met wat U schrijft over de nefaste invloeden van links.
   Maar dit heeft niets met de tegenstrijd tussen religieus en niet-religieus te maken, maar bijna alles met de strijd tussen individualisme en collectivisme als normatieve waarden.

   Mijn moeder had een grote bewondering voor Marie Popelin en Isala Van Diest, de eerste vrouwen die advocaat en arts werden in het onland.be gedurende de 19° eeuw. Een van mijn grootmoeders heeft Isala Van Diest nog gekend in Leuven. Popelin was ongelovig (vrijzinnige) en Van Diest katholiek.

   “Until things get a little bit difficult” was aan deze echte feministes niet besteed. Integendeel hoe meer tegenwerking ze ondervonden hoe meer ze zich inzetten tegen wat naar hun mening een onrechtvaardig gebrek aan billijkheid was.
   Het altruïstisch individualisme van mijn moeder heeft met ongetwijfeld beïnvloed en gevormd.
   Zij stond sceptisch tegen de tweede golf van Feminisme. Die zou naar haar mening ooit ten onder gaan aan de linkse raddraaierij à la ‘Betty Friedan’ en ‘Simone de Beauvoir’.

   Toen het ‘georganiseerde’ feminisme later bovendien aan het subsidie-infuus van de (r)overheid werd gekoppeld was het gedoemd om de trappers te verliezen. Vermits iets collectivistisch van nature destructief is voor individuele wensen en inzichten kan het voor individuele rechten alleen maar theoretisch begrip opbrengen. En dan zijn takiyya en andere islamitische misbruiken niet ver af.

   Het ware feminisme moet gefundeerd worden op de waardigheid van en respect voor het individu, niet op onderdanigheid aan een groep of respect voor een collectief en dus gemanipuleerd waanbeeld.

   Like

 10. Trucker zegt:

  @ Martha N 22 november 2013 om 13:26

  “…En nu heb ik ook eens een keer gekletst, zonder enig nut van zin….”

  Mag ook hoor is altijd beter als ruzie maken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s