Geraffineerd spel om Europese macht

Screenshot_9

Politiek verslaggever Jos Heymans  (RTL Nieuws) over wat hem opvalt in de Nederlandse en Europese politiek.

Zoals we van hem gewend zijn, twittert Geert Wilders meteen en onverbloemd over actuele gebeurtenissen. Als Mark Rutte deze week meedeelt dat hij de Belg Guy Verhofstadt steunt in zijn poging om voorzitter van de Europese Commissie te worden, spreekt Wilders van ‘de grootste eurofiel op aarde’ en zegt hij dat de VVD gek geworden is.

Het lijkt op het eerste oog inderdaad wat raar dat de politiek leider van de VVD steun geeft aan Verhofstadt, wiens Europese standpunten ver af staan van die van Rutte en van de hele VVD. Mark Verheijen, de EU-woordvoerder van de fractie, vindt Verhofstadt zelfs gevaarlijker dan Le Pen, hoewel hij die woorden na wat commotie als ‘ongelukkig gekozen’ heeft teruggenomen. Een slimmigheidje, ongelukkig gekozen betekent dat je je wat handiger had moeten uitdrukken; niet dat je afstand neemt van de inhoud van je woorden.

Lees verder>>>
(h/t Martha N.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Geraffineerd spel om Europese macht

 1. massimo zegt:

  Verhoofstad verdient de doodstraf, er zijn andere voor minder terecht gesteld voor hun handelingen!

  Like

 2. Joost Visser zegt:

  Aan de beelden was duidelijk te zien dat het meisje dat voorzitster is van het Nederlandse parlement zich apert ondergeschikt maakte aan de ´koning´ Schultz van het Europees parlement. Eigenlijk was het stuitend. Wachtte eigenlijk op het moment dat ze zou gaan huilen, niet omdat ze terecht gewezen was door een parlementslid, maar van geluk dat ze dit nog eens mee mocht maken in haar leven.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Alles om de gunst van het GEDROCHT EU, alias DE HOER VAN BABYLON. Ik walg van deze politici als de leugenaar RUTTE en de vieze kwal VERHOFSTAD. Spelletjes om baantjes binnen te harken, en ondertussen zijn er in Nederland plm. 700.000 werklozen, en kunnen de voedselbanken de drukte niet meer verwerken. Al deze partijen: vvd,d66,pvda en cda, hebben de eigen bevolking belogen en bestolen, allemaal!

  Like

 4. bigljohn zegt:

  De VVD is gek geworden op het moment dat Mark Rutte als partijleider gekozen werd. Terwijl er veel betere kandidaten voor de VVD aanwezig waren, werd Mark Rutte er doorheen gedramd als de ware Messias voor de VVD. Wat dit opgeleverd heeft weet iedereen. Onder andere dat Rutte perse een mooi baantje wil in Brussel, en zich daarvoor door alle bochten wringt. Zoals ook nu weer met zijn geraaskal over Verhofstadt. Rita Verdonk en Geert Wilders die eruit gingen. Ook de E.U. kan er wat van. De E.U. kopstukken werden ook geheel ondemocratisch gekozen, maar niet door de Europese bevolking. Ook de E.U. zal zich op deze manier (waarschijnlijk snel) ten gronde richten.

  Like

 5. Petrossa zegt:

  geraffineerd? Blatant eerder. Maar bitter weinig verfijnde uitlatingen van de diverse megalomanen, eerder een directe linkse of rechtse op de kaak.

  Like

 6. ezra70 zegt:

  Misschien wordt het spel met onderstaande filmpjes iets duidelijker wat de oorsprong is van de EU?

  Like

 7. Republikein zegt:

  Politiek verslaggever Jos Heymans? Montesquieu-instituut? En dan?
  Welke onderzoeken?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s