Paus Benedictus XVI. ontsloeg 400 pedofiele priesters

Screenshot_38

Geen genade met pedofielen: paus Benedictus XVI. ontsloeg priesters die pedofiel waren

Het Vaticaan heeft de afgelopen twee jaar onder paus Benedictus XVI. ongeveer 400 priesters ontslagen wegen kindermisbruik. “In 2012 waren het er ongeveer 100, in 2011 ongeveer 300”, zei de woordvoerder van het Vaticaan, Frederico Lombardi. De publicatie van de aantallen is ongebruikelijk. Dit gebeurt tegen de achtergrond dat een delegatie van het Vaticaan deze week voor het eerst moest getuigen voor de VN-kinderrechtencommissie in Genève m.b.t. tot misbruik van minderjarigen in de katholieke kerk.

Na eerste onthullingen over gevallen van misbruik in Ierland en de VS meer dan tien jaar geleden heeft het schandaal zich binnen de katholieke kerk uitgebreid. Daarbij is er ook kritiek op bisschoppen, seksueel geweld tegen kinderen in de doofpot te hebben gestopt. Benedictus, die van 2005 tot 2013 hoofd van de katholieke kerk was, had een “zero tolerance” politiek tegenover de daders uitgeroepen.

Slachtoffers van misbruik eisen hardere consequenties

Het ontslaan van pedofiele priesters alleen is niet voldoende, aldus het netwerk van misbruikslachtoffers (SNAP). De opvolger van Benedictus, Franciscus, moet ook die functionarissen ontslaan die het misbruik in de doofpot stoppen. “als dat niet gebeurt, zal er weinig veranderen”, verklaarde de organisatie zaterdag. De kerk moet bovendien garanderen dat geestelijken, die kinderen seksueel misbruiken, strafrechtelijk vervolgd worden.

Paus Franciscus had afgelopen donderdag de talrijke schandalen van de afgelopen jaren als “schande van de kerk” gegeseld. De verantwoordelijke priesters, bisschoppen en leken zouden “geen verbinding tot God” gehad hebben, maar misbruik hebben gemaakt van hun posities in de kerk.

In Genève vergadert sinds een week de VN-commissie voor de rechten van het kind over dit moeilijke onderwerp. In december had het Vaticaan het afgewezen om een omvangrijke vragenlijst van de VN-commissie m.b.t. gevallen van misbruik in te vullen. Afgelopen donderdag werden dezelfde vragen tijdens een openbare zitting aan een delegatie uit Rome gesteld. Daarbij was sprake van veel kritiek op de informatiepolitiek van het Vaticaan.

Bron:
www.stern.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hypocrisie, Mensenrechten, Religie. Bookmark de permalink .

11 reacties op Paus Benedictus XVI. ontsloeg 400 pedofiele priesters

  1. Deze Paus doet tenminste iets met klachten van de wereld! Imams zie ik niks doen, die kunnen niks doen of ze moeten de islam verloochenen en daar staat de doodstraf op, ook in Nederland. Dus het terrorisme van de islam dendert voort.

    Like

    • Theresa Geissler zegt:

      “Tenminste?”Het zal eens tijd worden! Generaties lang heeft de R.K. Kerk alles onder het vloerkleed geveegd! Hij zal wel eens moeten voor hij wereldwijd geen gelovige meer overhoudt.En dan nog iets: De veroordelingen/sancties voor ‘pedofilie’ komen nu dan wel op gang, maar wààr blijven die voor àndere misdaden, aan kinderen begaan? De mishandelingen en vernederingen om ‘de wil te breken’ in internaten, tehuizen en zelfs ziekenhuizen?! Daar hoor je nog véél te weinig over, maar ook dàt was een misdrijf! En die Roomse ouders lieten het allemaal maar toe, zelfs als het gebeurde op ‘gewone’ Roomse dagscholen! Wat de paters en de nonnen deden was welgedaan! Flutredenen trouwens, waarvoor die lui hun kinderen af en toe op een internaat deden: Een tante van me werd er heen gestuurd ‘omdat er een kweekschool aan verbonden was’ en ze kwam elke vakantie thuis als een levend lijk: Mager, verzwakt en geïnfecteerd met Malaria! Maar wat deden mijn grootouders? Wat oppotten en hup, telkens weer terug naar de nonnen! -Die zou je anders eens voor het hoofd stoten door je kinderen niet aan ze toe te vertrouwen, nou zeg! En voor mij heeft het achteraf óók nog bijna gedreigd: Mijn ouders haalden me, na 10 maanden, van de -Roomse- LOM-school af en toen een poging om me op mijn oude school terug te krijgen mislukte, begon mijn vader met een zoet lijntje over een pensionààt! Zodat het onderwijs maar Rooms bleef, natuurlijk! Gelukkig is dat verder niet doorgezet; Mijn moeder had, denk ik, het voorbeeld van mijn tante te sterk voor ogen……
      Maar wat ik maar zeggen wil: De R. K Kerk is autoritair, patriarchaal en machtsbelust en de katholieken zijn onmondige slaven, die eeuwenlang naar de pijpen van de geestelijkheid dansten en er rustig hun eigen kinderen aan opofferden! En dan moeten we ook nog goedkeurend constateren dat deze Paus ‘er tenminste iets aan doet?’ Eeuwen te laat! En trouwens, aan de christenvervolgingen in Syrië doet-ie weer niets!
      Gooi dat hele instituut toch op de schroothoop!

      Like

  2. Jan zegt:

    Dit wisten wij niet-socialisten al lang, stoorden ons er mateloos aan, melden het, maar er werd niets ondernomen want links volk, keek de andere kant uit en vond het al lang prima, immers, sinds jaar en dag propageert zij seks met kleine kinderen, wil dit via wet er zelfs doordrukken, tot het moment dat zij er op wordt aangesproken, dan ontkent zij in alle toonaarden.
    Een van de ergste pedo’s zit in het EP, Cohn Bendit. Als pedo-organisaties worden toegestaan, moet men niet jammeren, en zeker hoeven de socialisten in de Kamer dit niet te doen die allen boter op hun hoofd hebben.

    Dan is er het pedogedrag van de cultuurverrijkers, stelselmatig genegeerd door de socialiisten, want een moslim heeft een heiligenstatus en is dus onaanraakbaar. Moslims zijn als Hitler’s nazi’s, pedofilie tegenover de buitenwereld verwerpen, maar als zij de kans krijgen verkrachten zij (ook hun eigen) kinderen en als die kans er niet is helpt hen een fatwa waarvan links volk niet wil weten dat dit schering en inslag is.

    Links volk mag dus heel graag verontwaardigd zijn maar de smeerlap Kinsey heeft bij hen een heiligenstatus terwijl hij pedofilie en incest propageerde wat socialisten niet willen weten, voor hen is Kinsey seksuoloog. Voor Kinsey ging het er om het gezin af te breken en te ruïneren, een onderdeel van het politieke programma van socialisten tot op de dag van vandaag: samenhokken, LAT, homo’s die met elkaar trouwen en kinderen mogen adopteren (links krijst als een varken als men hierop terechte kritiek heeft) enz.
    The re-whitewashing of pedophile Alfred Kinsey
    http://www.renewamerica.com/columns/duke/041202

    Van links volk moest de volwassen leeftijd naar beneden, van 21 naar 18 (1988) en links wil het zelfs naar 16 hebben. Voor 1901 was de volwassen leeftijd 23.
    Al jaren lang wil de PvdA de stemgerechtigde leeftijd naar 16 want zij ‘debatteren vaak zinniger’ volgens hen dan volwassenen (wat veel zegt over de linksen). Eeen bewering die nergens op gestoeld is, hetzij dat het geïndoctrineerde kind de visie heeft overgenomen van de socialisten.

    Links volk heeft de smeerlapperij zelf opgeroepen:
    * Brongersma is in de jaren ’50 veroordeeld voor pedofilie. Dit was toendertijd voor de PvdA aanleiding om hem te schrappen als lid van de PvdA fractie van de Eerste Kamer. Later wordt Brongersma echter weer in de PvdA in ere hersteld en zit hij jarenlang, tot aan zijn pensionering, in de PvdA fractie van de Eerste Kamer (1963-1977).
    * De NVSH [Nederlandse Vereniging voor Seksuele Hervorming], die in 1966 zelfs 220.000 leden telde, verkondigde toen en doet dit nu nog steeds dat de pedofilie een normale variant is onder de andere varianten van sexualiteit. In November 1969 houdt de NVSH in Utrecht een algemeen ledencongres onder de titel: ‘De staat als zedenmeester’ en formuleert: ‘Seksualiteit is een zaak van alle leeftijden. De seksuele voorlichting en opvoeding dienen er in ieder geval van uit te gaan dat lustgevoelens positief moeten worden gewaardeerd.‘
    * D66: het verkiezingsprogramma voor de tweede kamer uit 1977 en 1982 pleit voor het afschaffen van de leefijdsgrens voor pedofilie, evenzo Boris Dittrich in “Nieuwe Sekstant” van zomer 2002.
    * PvdA: Roethoff in “De Rooie Vrouw” in 1987 pleit voor afschaffing van de leeftijdsgrens evenals voor hem Brongersma, jarenlang (1963 tot 1977) lid van de eerste kamer voor de PvdA en pleitbezorger voor pedofilie en in de jaren vijftig nog veroordeeld wegens pedofilie. Brongersma kreeg in de jaren zeventig en tachtig een welwillend podium op radio, tv en in dagbladen en tijdschriften. Pedofielen die zich aan kinderen vergrijpen, waren volgens Brongersma uitzonderingen. ,,Meestal wil de man niet meer dan wat knuffelen, strelen, stoeien en masturberen. En die verlangens zijn wederzijds, omdat er met het kind een heel innige relatie groeit.”
    * VVD: diverse uitspraken van Nijpels (1978), Lept (1985) en Geertsema (1993). Zo betoogde Ed Nijpels dat leeftijd geen criterium moest zijn om seksuele relaties aan te gaan. ,,Wanneer een kind vrijwillig dergelijke contacten met ouderen heeft, moet dat worden toegestaan.”
    * GroenLinks: Binnen de lobbygroep “Rozelinks” doen verschillende opvattingen de ronde die allen legalisering van seksueel verkeer met minderjarigen bepleiten. Onder meer gewezen partijvoorzitter Meijer deed hier van zich spreken.
    In 2010 stelde de gemeente Rotterdam vijf prominente Rotterdammers aan tot homoambassadeur. Eén van hen was Herman Meijer. In 2003 werd hij verkozen tot voorzitter van Groenlinks.
    * In 1979 verschijnt de “Petitie inzake leeftijdsgrenzen in de zedelijkheidswetgeving”, opgesteld door Coornhertliga, vereniging voor strafrechthervorming, Humanistisch verbond, de NVSH en Ds. A. Klamer, radiopastor en mede ondertekent door circa 250 “vooraanstaande” personen en 50 instanties die werkzaam zijn in het maatschappelijk werk en geestelijke volksgezondheid, de jeugdzorg, psychiatrie, psychologie en pedagogie, rechtsgeleerdheid en politiek (PvdA, PSP, D66, PPR en JOVD). In deze petitie wordt ervoor gepleit pedofilie uit het strafrecht te halen.
    * In 1992 heeft een meerderheid in zowel de tweede als de eerste kamer de door het derde kabinet Lubbers (CDA en PvdA) voorgestelde wetswijziging goedgekeurd, waarmee pedofilie met kinderen van 12 jaar en ouder in de praktijk uit het strafrecht is gehaald. [Minister-President: Drs. R.F.M. Lubbers (CDA), Vice minister-president: W. Kok (PvdA), Justitie: minister Dr. E.M.H. Hirsch Ballin (CDA) (7 november 1989 – 27 mei 1994) en staatssecretaris: Mr. A. Kosto (PvdA) (7 november 1989 – 27 mei 1994)].
    * Naar aanleiding van de zaak Dutroux in België kwam het kabinet in 1995 met een voorstel tot herziening van de kinderpornowet 240b, waarmee het in voorraad hebben van kinderporno strafbaar zou worden. De PvdA, VVD en D66 verzetten zich tegen deze herziening. De parlementariërs Boris Dittrich (D66), Gerda Dijksman (PvdA) en Mohammed Rabbae (GroenLinks) vonden dat particulieren niet vervolgd moesten worden voor het bezit van kleine hoeveelheden kinderporno. Er zou eens kunst tussen kunnen zitten. En “kinderen vanaf twaalf jaar moeten toch het recht hebben mee te werken aan naaktreportages?”
    * In 2002 stemden de gehele fractie van Groen Links, Jurgens en Le Poole (PvdA) en Kohnstamm, Hessing en Schuyer (D66) tegen een voorstel waarin uitvoering werd gegeven aan de nota inzake de bestrijding van seksueel misbruik van en seksueel geweld tegen kinderen.
    * In de jaren 70 en 80 werd de pulp van Han B. Aalberse’Bob en Daphne’ door links geprezen (Vrij Nederland) en bewonderd en door boekenclubs als ECI (failliet) geprezen
    * De Pacifistisch-Socialistische Partij vroeg in haar verkiezingsprogramma van 1981 om legalisering van pedofilie
    * De als een sekte fungerende splinterpartij Kommunistiese Eenheidsbeweging Nederland marxisties-leninisties (evenzeer als de Bhagwan-commune in Amsterdam) voegde de daad bij het woord. Seksuele omgang met kinderen van partijgenoten werd er officieel aangemoedigd als mokerslag tegen de burgerlijke moraal. “Kinderen vinden dat spannend, leuk en lief. Ze kunnen zich aangetrokken voelen tot een volwassene en daar seksueel opgewonden van raken – en omgekeerd. Zulke gevoelens zijn heel positief”, aldus een KENml-woordvoerder in 1983 in Sekstant, het blad van de Nederlandse Vereniging voor Seksuele Hervorming. In 1985 deed de Rotterdamse politie na tips van ex-leden over “ontucht met minderjarigen” een inval in de KENml-woongroepen, tot verontwaardiging van ondermeer Sonja Barend en Vrij Nederland over deze “overheidsterreur”. De betrokkenen maakten zich sterk dat “de politie de ontucht toch niet kan bewijzen”, en het kwam niet tot een veroordeling. In 2005 gaf een lid van het politburo van destijds toe dat er van de beschuldigingen “wel iets waar” was geweest.
    * De introductie van zogenaamde studies aan de universiteit (door socialisten) die niets met wetenschap hebben te maken: Homostudies, vrouwenstudies (1)
    * De media, zowel de kranten, de familiebladen als opinie-tijdschriften hebben evenals de radio en televisie in de jaren 60 en 70 meermalen ruim baan gegeven aan de pleitbezorgers van de “vrije sex” met kinderen.

    # In 1971 plaatste Vrij Nederland naar aanleiding van een uitzending van Brandpunt (KRO) een interview met psychiater dr. J.R.M. Maas, geneesheer-directeur van de Pompe Kliniek (Nijmegen). Volgens Maas is pedofilie een algemeen menselijk verschijnsel. Hij vertelt zelf ook kinderen tegen te komen, ,,die je seksueel aanspreken”. En ,,Ik denk dat kinderen feillozer aanvoelen wat goed is dan volwassen mensen. Ik denk ook dat de meeste kinderen zonder dwang tot het beleven van deze dingen (seks met een volwassene) komen” en “Je kunt zelfs zeggen dat het kind een pedofiel contact mist.”
    # In Ouders van Nu (mei 1971) mocht zenuwarts dr. W.J. Sengers relativerende opmerkingen plaatsen bij ‘de kinderlokker’: ,,Kan seksueel contact kwaad als daarbij geen pijn of letsel worden aangedaan? Als men een kind mag strelen, waarom dan ook niet genitaal?” Wanneer kinderen toch schade ondervonden, dan was dat de schuld van de politie, die tijdens verhoren duidelijk maakte dat een grens was overschreden. Dát maakte kinderen overstuur, aldus Sengers, in het dagelijks leven universitair hoofddocent aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.
    # Bij Sonja Barend (VARA) mocht een echtpaar vertellen hoe het zijn kinderen “daadwerkelijk” inwijdde in seksualiteit. Een applaus van het publiek in de studio volgde op dit ‘dappere relaas’.
    # Bij Koos Postema (VARA), kreeg in oktober 1978 criminoloog en voormalig PvdA-senator Edward Brongersma alle ruimte om zijn liefde voor minderjarige jongens te belijden.
    # Midden jaren tachtig verklaarde de voorzitter Benjamin Roelofsma van pedofielenvereniging Martijn in de Haagse Post dat kinderen het beste in seksualiteit kunnen worden ingewijd door pedofielen: ,,Als je kinderen wilt leren zwemmen, huur je ook een ervaren zwemleraar in.” En niet lang daarna wond Roelofsma zich op over pleegzorginstellingen die geen kinderen bij pedofielen wilden onderbrengen.

    Consequent aan de ideeën en normen van de vele politici van linkse en links, liberale huize, de Coornhertliga, COC, NVSH etc. zouden de meeste priesters, die thans betrokken zijn bij de pedofilie schandalen, gewoon vrijuit gaan. Daarom dient naast de enkele priester-dader ook deze politici – en vele anderen – te worden aangeklaagd. Zoals de misdaad van de enkele priesters de gehele Kerk raakt zo raakt dit politieke drijven door vele politici, professoren, juristen enz., enz. uit alle geledingen van de maatschappij de gehele maatschappij.

    Ruimte voor de pedofiel
    http://www.geschiedenis24.nl/andere-tijden/afleveringen/2010-2011/Ruimte-voor-de-pedofiel.html
    Een korte bloemlezing over pedofilie
    http://www.ecclesiadei.nl/docs/bloemlezing.html

    Koos Postema en Brongersma die reclame mag maken van de socialisten

    Pedoseks Door De Jaren Heen
    http://www.brusselsjournal.com/node/4536

    1. Hoogleraar homostudies met dood bedreigd
    http://frontpage.fok.nl/nieuws/206207/1/1/50/hoogleraar-homostudies-met-dood-bedreigd.html
    http://www.seksencyclopedie.nl/columns/gf/200411_Hekma.html

    1. Theo Willigenburg is voormalig hoogleraar ethiek en decaan van de faculteit Wijsbegeerte van de Erasmus Universiteit van Rotterdam. In 2005 werd hij opgepakt voor sexueel misbruik van een koorknaap. In 2009 liep hij weer eens tegen de lamp
    Theo de ethisch verantwoorde pedo
    http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2009/02/theo_de_ethiek_pedo.html

    Over Meijer in de linkse wikipedia (bolsjewikipedia):
    Meijer analyseert de samenleving vanuit het oogpunt van onderdrukte seksuele identiteiten en niet-gewenste onderdrukking van seksuele gevoelens[1] en is een fel tegenstander van heteronormativiteit. Niet alleen zijn eigen homo-identiteit neemt hij als referentiekader, ook de ‘uitvallers’ van de seksuele revolutie en de homo-emancipatie (transgenders, pedofielen, werkers in de prostitutie) hebben zijn interesse. Hij noemt zichzelf in dit kader ook wel polymorf pervers, een bekende term uit de seksuele politicologie van de jaren ’70.
    Meijer weigert zijn eigen gevoelens voor jongens als ‘pedofiel’ te benoemen; indachtig zijn visie dat leeftijdsgrenzen een onderdeel vormen van de dubbele taboeïsering noemt hij zichzelf gewoon homoseksueel.
    Hij was actief in de studentenbeweging, de radicale homo-emancipatiebeweging (Rooie Flikkers – als homotravestiet Hermien, Roze Links) en vredes- en anti-racismecomités. Ook was hij een van de oprichters van de beweging Christenen voor het Socialisme.
    http://nl.wikipedia.org/wiki/Herman_Meijer_(politicus)

    Geliked door 1 persoon

  3. peterselie1 zegt:

    “Paus Benedictus XVI. ontsloeg 400 pedofiele priesters”, geheel voor de bühne en Paus Benedictus ligt ook niet wakker van de Christenvervolging in het Midden-Oosten. Religie is zelf onderdrukking.

    Like

  4. Tom Hendrix zegt:

    @Jan: 09.23. uur. Prima gedaan Jan. U was alleen de smeerlap Demmink vergeten! De rest is de zuivere waarheid!

    Like

  5. helletocht zegt:

    Krijgen die allemaal ww en en bonus?

    Like

  6. Overzicht van Jan gelezen Theresa?
    ’t Is natuurlik wel makkelijk, als alle jodenhaters en pedofielen bij mekaar zaten in de HKK, maar ze zitten gewoon overal – dat weet je toch wel hè?
    En ook waarom de katholieke kerk wèl, maar de rest niet aangevallen wordt?

    Like

  7. LUC VERREYCKEN zegt:

    Altijd maar paus Franciscus ophemelen als de vootrekker van positieve hervormingen, is kort door de bocht. De vorige paus Benedictus werkte in STILTE aan oplossingen voor misbruik ! Maar hij heeft wel 400 priesters met zware delicten aan de kant gezet!! Dezepaus Franciscus kondigt veel aan,maar gaat hij werkelijk AD FUNDUM??

    Like

  8. Aegolius cs zegt:

    Paus gaat op duivelsjacht in eigen gelederen. Hoe hij dat wil doen zal iedere gelovige duidelijk zijn:
    Paus wil geen homo priesters en wil grondige screening kandidaat priesters.

    http://www.holebi.info/phpnews/kortnews.php?action=fullnews&id=16851#
    Lees ook:
    https://nos.nl/artikel/2273264-paus-haalt-hard-uit-naar-plegers-seksueel-misbruik-in-en-buiten-de-kerk.html
    Niks nieuws onder de kurk.

    Like

Plaats een reactie