Denemarken vindt mogelijkheid tot ontduiking: minder sociale uitkering voor buitenlanders

Screenshot_29

Denemarken kan bij de berekening van een werkloosheidsuitkering voor buitenlanders hun loon in het thuisland als basis gebruiken. Deze regeling is in overeenstemming met EU-recht en zal de Deense staat veel geld opleveren.

Professor Peter Nedergaard van de Universiteit van Kopenhagen beschouwt dit als verenigbaar met EU-recht. Als voorbeeld dient voor hem een dienovereenkomstige uitzonderingsregel in Ierland, die door de EU al jarenlang wordt toegestaan.

Bij de berekening van de werkloosheidsuitkering van buitenlanders gebruikt Ierland hun loon in het thuisland als basis, bericht “Politiken”. Daartoe onderzoeken de Ierse autoriteiten wat de aanvrager het afgelopen jaar verdiend heeft. In Denemarken zijn dit op dit moment echter slechts drie maanden.

Als bijvoorbeeld een Roemeense aanvrager negen maanden lang thuis gewerkt heeft en drie maanden in Ierland, dan wordt zijn werkloosheidsuitkering bepaalt op het gemiddelde inkomen van de afgelopen twaalf maanden. Omdat de lonen in Roemenië duidelijker lager zijn dan in Ierland, krijgt de Roemeen een lagere werkloosheidsuitkering.

Finland en Denemarken willen alleen een werkloosheidsuitkering aan buitenlanders betalen als deze een tijdje in het land gewerkt hebben. Zo willen de beide landen de kosten van het zogenaamde “sociaal toerisme” vermijden. Maar volgens uitspraken van de Europese Commissie is deze benadeling van buitenlanders in strijd met het de vrije vestiging van personen in de EU.

Maar het Ierse voorbeeld laat zien dat Denemarken EU-conforme regels kan vinden zonder veel geld te betalen aan de buitenlanders, zegt professor Nedergaard. “In Denemarken hebben we het gevoel dat EU-wetten bijna een betonnen muur zijn – zonder de mogelijkheid van nationale eigenheden. Maar dat is verkeerd.”

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Denemarken, EUSSR, Immigratie. Bookmark de permalink .

29 reacties op Denemarken vindt mogelijkheid tot ontduiking: minder sociale uitkering voor buitenlanders

 1. Yvonne van Cleef zegt:

  Het kan dus wel al moet je even zoeken,maar waar een wil is,is een weg.Alleen,in politiek Den Haag ontbreekt die wil volkomen!

  Like

 2. Jaantje zegt:

  Dat is mooi voor Denemarken kan me herinneren dat NL ook zo iets heeft geprobeerd door weduwen in dacht Turkije minder geld uit te keren naar de standaard van het land.
  Helaas ging dat niet door werd afgekeurd door de rechtbank(Turkse dames procedeerde met succes) en NL moest het ontbrekende deel van de uitkering nabetalen..ben bang dat Denemarken ook zoiets te wachten staat.

  Like

  • Thomasson zegt:

   @Jaantje
   De Denen zien zichzelf op de eerste plaats als Denen, op de tweede plaats als Vikingen. Ergens tussen de vierde en de vijfde plaats hebben ze iets met de rest van de Europeanen. Ze zijn zeer gebeten op hun onafhankelijkheid en hun recht op vrijheid. Niemand verteld ze wat te doen. Neem als voorbeeld de dreigingen van de oliesjeiks tegenover Denemarken over de Mohammed Cartoon. Premier Anders Fogh Rasmussen hield zich schrap. Hij zei dat de voor Denen vrijheid van spreken is principieel. De meeste Denen hebben een schurft hekel aan de EU en de Befehlen die daar vandaan komen. Als zij beslissen dat buitenlanders krijgen WW volgens de normen van hun eigen land dan blijft dat ook zo. De EU kan de pot op.

   Like

   • Paul Zwueste zegt:

    Wat een volk dat Deense volk! Ik zag gisterenavond nog een Deense film over een Deense held (Admunsen!)in de Deense oude tijden toen ze nog met die open Vikingboten op roof gingen. Het is een zeer moedig krijgervolk. En dat zijn zij gebleven!
    Totaal anders dan die geflipte Zweden en Noren. Met hun kamelenimport.
    Waar waren wij in die tijden? Dat vraag ik u af meneer Zonneberg! Wij lagen te bibberen achter de gebreide broek met dubbele omslagen. En zo was het en is het!

    Like

   • BertG. zegt:

    Hey Paul, volgens mij heb je het Wicky de Viking filmpje eerst bekeken. 11 april 2014 om 12:58 Maar ik kan er naast zitten natuurlijk.

    Like

 3. Bob Fleumer zegt:

  Oh, als dat nog mag meemaken, dat er land in Europa eens NEE tegen Brussel zegt!!!!!

  Like

  • Jan zegt:

   Ik vraag mij werkelijk af waar een EU-land bang voor is want tegenover alle netto-betalende landen kan Brussel niets doen. De macht ligt in Kopenhagen als sterkste partij, niet in Brussel. Brussel is in ieder opzicht afhankelijk, financieel van Denemarken, wat ook geldt voor Nederland, Duitsland. Het is de kruiperige zombiehouding van de socialisten, hun hunkering naar macht en geld, zowel in Kopenhagen als in Brussel dat hen steeds weer, zelfgewild, door het stof laat kruipen.

   Like

   • Paul Zwueste zegt:

    @Jan. Duitsland verkeert (alweer… sedert de jaren 20 van de vorige eeuw) in een zeer tragische staat van ontbinding. Zag laatst een documentaire over de armoede in Berlijn. Duitsland heeft het imago van welvarend en stabiel-sterk te zijn maar vlak onder de oppervlakte borrelt het rottingsproces gestaag. De middenklasse wordt stelselmatig weggevaagd. Het verschil tussen arm en rijk wordt elk jaar groter. Steeds meer mensen hebben steeds minder te besteden doordat alles duurder en duurder wordt. Er is nauwelijks toekomst. Naast de honderdduizenden vroegtijdig blanke Duitsers hangen miljoenen en miljoenen vreemdelingen aan het infuus van de sociale uitkeringen.
    Dit wordt door de Duitsers gevoeld als een frictie, een onrechtmatige onderdrukking van het eigen volk. Van die immigranten zijn ca. 80% behoeftig, natuurlijk, maar zij hebben
    (naast de allereerste “gastarbeiders” in aanvang 60-tiger jaren en later, zie in dit verband de fantastische film van Fassbinder: “Angst Essen Seele Auf!”), praktisch nooit of nimmer een bijdrage geleverd aan de opbouw van Duitsland nach Dem Kriech, zeg ik dan maar, en zo is het! Dit onrecht vreet een langzame weg naar een revolte. Bijzonder langzaam mag ik wel zeggen omdat de Duitser nog immer gevangen is en wordt gehouden in het totalitaire schuldmoeras waarin hij al vanaf 1945 tot nu toe verzonken is. Het Duitse volk wordt met behulp hiervan nog altijd gechanteerd en totaal onderdrukt door elitair en artistiek links en natuurlijk ook door een bepaalde internationale opinie.
    Parallellen met de situatie eind jaren 20 links dringen zich in dit verband onweerstaanbaar op!

    Like

   • Jan zegt:

    De verrotting van de Duitse staat houdt gelijke tred met de totale verrotting van het Duitse wegennet. Ook waterwegen en bruggen verkeren in deplorabele staat en niet te vergeten de spoorwegen

    778 Milliarden Euro sind die deutschen Verkehrswege und Umschlageplätze wie Bahnhöfe wert. Dieses Bruttoanlagevermögen berechnete das Deutsche Institut für Wirtschaftsforschung (DIW) in Berlin. Wir verfügen demnach über 12.800 Kilometer Autobahn, 39 700 Kilometer Bundesfernstraßen, 600 000 Kilometer Landes-, Kreis- und Gemeindestraßen, rund 41 000 Kilometer an Schienenwegen und 7300 Kilometer Bundeswasserstraßen. Das DIW spricht von einem „beachtlichen volkswirtschaftlichen Kapitalstock“, aber auch davon, „dass die Investitionstätigkeit in den letzten Jahren nicht ausreichte, um die Infrastruktur auf dem gewünschten Qualitätsniveau zu halten“. Heute haben rund 20 Prozent der Autobahnstrecken und etwa 40 Prozent der Bundesstraßen Zustandswerte, die als Warnwerte gelten. Rund 46 Prozent der Autobahnbrücken haben nach dem Bericht des DIW die gültigen Warnwerte überschritten
    http://www.focus.de/politik/deutschland/tid-32931/alarm-fuer-die-infrastruktur-wirtschaftsstandort-in-gefahr-deutschlands-strassen-und-bruecken-sind-marode_aid_1071686.html

    Zowel Brussel als Berlijn maken zichzelf wijs dat het goed gaat, iets dat ik ook steeds van kennissen hoor. Vertel ik dit bovenstaande geloven zij het niet. Maar ja, links volk, he.

    Like

   • Jan zegt:

    Enkele dagen terug:

    Deutschland bröckelt weg – ein Armutszeugnis
    9. April 2014, 17:20 Uhr

    Flickschusterei statt richtig sanieren: Bei den Verkehrswegen hat Deutschland vor Langem den Rückwärtsgang eingelegt. Das ist gefährlich.

    “8 von 10 Bürgern finden, dass bei ihnen der Zustand der Verkehrsinfrastruktur über die vergangenen Jahre schlimmer geworden ist. Dabei sehen 58 Prozent der Bürger sogar eine deutliche oder sehr deutliche Verschlechterung.”

    Besonders schlimm wird die Lage in Kleinstädten beurteilt: 95 Prozent der Befragten nehmen einen Verfall der Verkehrswege wahr, 71 Prozent empfinden die Verschlechterung als “deutlich” oder “sehr deutlich”.

    Überall fehlen metergroße Placken aus der Fahrzeugdecke, darunter kommt das glücklicherweise sehr solide Kopfsteinpflaster der Kaiserzeit wieder zum Vorschein.
    Seit zwanzig Jahren wird beim Unterhalt der Verkehrswege gegeizt.
    http://www.stern.de/auto/news/marode-strassen-deutschland-broeckelt-weg-ein-armutszeugnis-2102475.html

    En Duitsland is inmiddels meer 133 miljard kwijt aan Griekenland. Tendens steigend, zoals Duitsers zeggen

    Like

   • BertG. zegt:

    Ik heb even rekening gehouden met de volgers van deze site die Tamil zijn.
    Is toch ook best te doen als ik het zo lees.

    அத்தகைய மதிப்பு நிலையங்கள் 778 பில்லியன் யூரோக்கள், ஜெர்மன் சாலைகள் மற்றும் Umschlageplätze. இது மொத்த சொத்துக்கள் பேர்லின் பொருளாதார ஆராய்ச்சி ஜெர்மன் நிறுவனம் (DIW) கணக்கிடப்படுகிறது. எனவே 12.8 ஆயிரம் கி.மீ. நெடுஞ்சாலை, 39.700 கி.மீ., மத்திய சாலைகள், 600,000 கிமீ மாகாண, மாவட்ட மற்றும் குடியிருப்பு சாலைகள், ரயில்வே மற்றும் 7300 கிமீ மத்திய நீர்வழிகள் 41,000 சுற்றி கிமீ வேண்டும். DIW “, கணிசமான பொருளாதார மூலதன” ஒரு பேசுகிறார் ஆனால் கூட “முதலீட்டு தரம் தேவையான அளவில் உள்கட்டமைப்பு பராமரிக்க சமீபத்திய ஆண்டுகளில் போதுமானதாக இல்லை.” இன்று, நெடுஞ்சாலை வழித்தடங்கள் சுமார் 20 சதவீதம் மற்றும் முக்கிய மதிப்புகள் கருதப்படுகிறது என்று மத்திய நெடுஞ்சாலைகள் மாநில மதிப்புகள் சுமார் 40 சதவீதம். நெடுஞ்சாலை பாலங்கள் 46 சதவீதம் DIW அறிக்கை செல்லுபடியாகும் முக்கிய மதிப்புக்கள் தாண்டியது

    Like

  • meneertje zegt:

   Zo denk ik ook.
   Je kunt, als land, toch gewoon tegen Brussel zeggen: NEE, aan die regel houd ik me niet, want ik ben het er niet mee eens..
   Wat zal er dan gebeuren?
   Zal Van Rompuy of zijn schildknaap Verhofstadt dan zijn leger op ons afsturen?
   Dat zouden beiden graag genoeg doen.
   Maar ja, ze hebben geen leger.
   En dat moet vooral zo blijven.
   Ze zullen nog lang napruttelen en dreigementen uiten, maar daaraan moet je gewoon schijt hebben.

   Griekenland en andere landen hebben toch ook zwaar tegen de regels gezondigd?
   En wat is er toen gebeurd?
   Ze hebben een grote berg geld gekregen.

   Like

   • Paul Zwueste zegt:

    Zeg @BertG. Dat Tamils is heel gemakkelijk te lezen. Je moet wel kunnen breien natuurlijk. Ze sturen elkaar gewoon een breiwerkje wat de Tamil al lezende uithaalt, denk ik dan.

    Like

 4. Jade zegt:

  Dat wordt dus meer straatroof en geweld, zodat de maatregelen
  binnen “no time” weer teruggedraaid worden.
  Er is maar één echte oplossing, uit de EU, en de grenzen weer dicht!!!

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Jade: 23.13. uur, op 10/4. DAT IS DE OPLOSSING! En ook wel de enige, maar dat zullen PvdA,VVD,CDA,D66,GL,CU,50+,nooit toestaan. Zeker de eerst genoemde 4 partijen niet, die zijn volslagen EUROFIEL!

   Like

 5. Jan zegt:

  Prima, afknijpen die nietsnutten, het bloed onder de nagels vandaan halen zodat zij dreigen terug te gaan naar land van herkomst en Kopenhagen weer leefbaar wordt.

  Like

  • BertG. zegt:

   Als het een beetje kerels waren geweest in die trein dan hadden ze ze hele fiets moeten dubbel vouwen en hem er uit moeten trappen. Nou proef je gewoon de angst voor een confrontatie. Dat zit er wel heel diep in daar.
   Zo ga je het inderdaad winnen met alleen maar een grote bek. De lafaards.

   Like

 6. Je ziet hier weer dat het niet zo is dat het ‘niet kan’ (als leugenachtig beweerd wordt), maar dat degenen die andere besluiten konden nemen laffen zijn en *niet durven*.

  Een ander voorbeeld hiervoor zijn de via zee aankomende ‘vluchtelingen’: Australië onder zijn nieuwe regering kan ze afwijzen, zie

  http://www.abc.net.au/7.30/content/2014/s3965617.htm (absoluut bezienswaardig)

  Waarom kunnen Italië, Spanië & co niet?!

  Like

  • Vederso zegt:

   Ligt aan dit besluit ook niet ten grondslag dat ook de sociaaldemocraten in DK in de peilingen op verlies staan en de Denen beginnen te morren?

   Like

   • Waarschijnlijk. Maar met mijn commentaar heb ik eerder gepoogt de aandacht te trekken naar het feit dat er feitelijk algemeen gesproken iets *kan* worden gedaan tegen de toestanden, als de aansprakelijke politici maar voldoende bekwaam zijn. Dit wordt door Australië en zijn gelukte behandelingsmetode van indringers op zee duidelijk. Want wij in Europa hebben het zelfde probleem. Waarom doen Italië en Spanië dan niet hetgeen Australië doet, zie de video?

    Like

   • Vederso zegt:

    Jean Raspail’s voorspelling wordt werkelijkheid.

    Like

 7. wouteenhoorn zegt:

  Ik ben alleen bang dat we hier ook weer belazerd zullen worden. Iedereen weet waarschijnlijk wel wat ik hiermede bedoel.

  Like

 8. lucky bee zegt:

  Beginnen de Scandinaviers wakker te worden?

  Like

 9. Avidia zegt:

  Ik ben tegen ALLES wat de EU ons gebied of verbied, ik die juist het tegenovergestelde, heerlijk gevoel, hoop medestanders te vinden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s