Franske gaat los op (de) SA

Screenshot_17

(Door: Fubar)

Minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken voelt er wel voor om Saoedi-Arabië steviger aan te pakken vanwege het anti-homobeleid van het Arabische land. Dat zei hij vandaag in de Tweede Kamer tijdens een debat over het mensenrechtenbeleid. De PvdA, D66 en VVD hadden hierop aangedrongen.

Hij is positief over het voorstel om Arabieren op een zwarte lijst te zetten die verantwoordelijk zijn voor het anti-homobeleid. Hij gaat dit binnenkort ook in Europees verband aankaarten. Verder wil hij op zoek naar Arabische landen om samen homorechten te stimuleren.

Sinds begin dit jaar staat in Saoedi-Arabië 7 jaar tot levenslang op homoseksualiteit. Homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders (lgbt) zijn daarna op grote schaal vervolgd.

PvdA’er Michiel Servaes wil dat slachtoffers van de wetgeving kunnen rekenen op Nederlandse hulp. Volgens Sjoerd Sjoerdsma van D66 moeten de tegoeden worden bevroren van Arabieren die op een zwarte lijst komen. Ook zouden zij de Europese Unie niet meer binnen mogen komen.

Lees verder>>>
(h/t vederso)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Franske gaat los op (de) SA

 1. Cathja zegt:

  Wat mij het allermeest irriteerde bij het lezen van dit artikel, is dat Nederland 7 miljoen (ja, ik las het goed!) hulp aan een schathemeltjerijk land als Saoedi-Arabië geeft voor hulp!! Zijn ze hier nou écht helemaal van de pot gerukt? Zij, die stinkend rijke oliesjeiks, een land vol niet-werkenden, moeten van een klein land als Nederland geld krijgen??? Wie heeft deze onzin bedacht?

  Dus: ook ik werk eigenlijk voor de Saoedi’s! Nou, ‘leuk’!

  En verder zou Timmermans zich niet moeten bemoeien met het homo-beleid in S.A. Er zijn belangrijker zaken dan homo-beleid, al vind ik dit op zich niet onbelangrijk.
  Eigenlijk is het een idiote situatie: eerst horen we dat Timmermans gaat uitleggen hoe dat zit met die sticker van Geert Wilders, en daarna krijgen de Saoedi’s het homo-beleid voor de voeten gegooid.

  Rare man, rare gedachtenkronkel.

  Like

  • Cathja zegt:

   Foutje: tweede zin van boven, daar moet staan 7 miljoen euro…enz.!
   Excuses. Ik heb over mijn eigen fout heen gelezen.

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Cathja: 15.20.uur. De PvdA ten voeten uit, DRAAIEN altijd maar DRAAIEN. Zou TIMMERFRANS ook het LEF hebben om op te komen voor de vervolgde Christenen in SA en de rest der moslimlanden?

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Cathja: 15.20. uur. O ja, wat een waanzin GELD geven aan SCHATRIJKE MOSLIMS. Wat een walgelijke regering hebben wij toch.

   Like

 2. gerritr zegt:

  Dropfrans,ben je niet bang voor economische sancties?

  Like

 3. Harry zegt:

  Gewoon een sticker laten maken , Fransie .
  Kun je altijd nog zeggen dat het weer zo’n sluwe truc van Wilders was .
  Hou jij schone handjes .
  En kun jij met je uitgestreken diplomatensmoel daar gaan vertellen dat het niet de regering en al helemaal niet de pvda is die dat verzonnen heeft .

  Like

 4. bigljohn zegt:

  Hij gaat nogal te keer der FranSS Timmermans. FranSS Timmermans als de ultieme beschermer van de homo’s en lesbienes. Zou hijzelf soms ook een be-oefenaar van de herenliefde zijn ? Laat hem maar oppassen voor de Saudies. Met een beetje geluk zien we hem niet meer terug. Een regel uit het liedje Het Vlooiencircus van het Coctail Trio dat correnspondeert met FranSS Timmermans; Die zien we nooit meer, terug !

  Like

 5. Yvonne van Cleef zegt:

  Die Pvda,er wil dus alles maar binnen halen wat claimt homo te zijn?Warhoofd!En die Timmerfranz wou toch nog daarheen?Mag hij wel oppassen met zijn dubbele tong!Daar snijden ze hem er graag uit;draaien ze de hand niet voor om!

  Like

 6. lucky bee zegt:

  Fransje moet maar eindelijk Mekka bezoeken daar komen Jaarlijks millioenen touristen de Stadt bezoeken.

  Like

 7. tjonge zegt:

  een hoop mensen snappen niet wat sarcasme is !
  mensen, leer eens begrijpend lezen ?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s