Als de meute woedt…

Screenshot_3

(Door: Oliver Jeges – Vertaling: E.J. Bron)

Wie het eeuwige conflict in het Midden-Oosten wil begrijpen, hoeft niet in oude tijdschriften te bladeren, wetenschappelijke studies te lezen of dikke politieke vakbladen. Ook de analyses van Wolf Blitzer, Jörg Armbruster en Peter Scholl-Latour kun je gerust een moment negeren als het om het oerprobleem tussen Joden en Arabieren gaat. Het volstaat helemaal om een stap buiten de deur te doen en met open ogen en een wakkere blik door Europese steden te wandelen.

Want uiterlijk in het jaar 2014 is het conflict tussen Israël en de Palestijnen in Duitse, Franse, Britse, Oostenrijkse en Nederlandse straten aangekomen. Na de tragische dood van drie joodse en een Palestijnse jongen enkele weken geleden in het Heilige Land, en vooral sinds het grondoffensief van Israël in de Gazastrook, demonstreren talrijke sympathisanten van de Palestijnen in Europese steden voor hun zaak. Je zou kunnen denken dat het hen om vrede gaat, om een oplossing van het conflict, om een einde aan de vijandelijkheden.

Maar wie de spektakels bijwoont, of dit nu in Berlijn, Essen, Londen of Parijs is, ziet niets anders dan een woedende meute. Een opgehitste menigte, die zijn woede de vrije loop laat. Een samenraapsel van Turken, Arabieren, mensen met migratieachtergrond, linksen, rechtsen, bio-Duitsers, wereldverbeteraars, Oriëntromantici, slechts verenigd in de haat tegen de “zionistische onderdrukkers”. Een oproer wegens een land dat drieduizend kilometer ver van Berlijn verwijderd ligt, ingeklemd tussen de Middellandse Zee en de Dode Zee.

Het maakt niet uit in welke pro-Gaza demonstratie men tussen Innsbruck en Berlin-Neukölln per ongeluk terechtkomt, het beeld is steeds hetzelfde. Enerzijds een door haat, moordfantasieën en wraaklust voortgedreven mensenmassa, die, zwaaiend met Hamas- en ISIS-vlaggen, de Joden de zee wil indrijven. Ze scanderen leuzen zoals “Jood, Jood, kom naar buiten en vecht alleen!”en houden zelfgemaakte borden in de lucht met spreuken als “Dood de Joden!” of “Joden zijn beesten!”.

Veel anti-Israël demonstranten ontkennen de Holocaust, hebben op hun borden het hakenkruis in de Davidsster geschilderd en betreuren het feit dat Hitler zijn werk van de “Endlösung” (vert.: de “definitieve oplossing” van het “Jodenvraagstuk”) zeventig jaar geleden niet voltooid heeft, want dan zouden er immers nu geen problemen in het Midden-Oosten zijn. Ik zou graag willen weten hoe de ontkenning van de Holocaust en Hitlers niet voltooide Jodenvernietiging bij elkaar passen, maar logisch en rationeel gaat het er op deze bijeenkomsten niet aan toe. Niet alle deelnemers doen mee aan het roepen van dergelijke leuzen op pro-Gaza demonstraties, die strafbaar zijn. Maar iedereen die meeloopt, neemt de gehoopte genocide op het joodse volk in ieder geval instemmend op de koop toe. Het zijn beelden die herinneren aan het droevige jaar 1933.

Tegenover deze volksoprispingen staan enkele weinige Israëlvrienden moedig te demonstreren, slechts door de politie beschermd tegen gewelddadige aanvallen van de Gaza-demonstranten. Rustig en bezonnen staan ze daar, met borden waarop staat “Israël wants peace” of met blauwwitte Davidsstervlaggen die onschuldig wapperen in de wind. Het zijn sympathieke gezichten, gezichten die niet door woede getekend zijn, maar door zorgen en leed.

Terwijl dus enerzijds terreurgroepen zoals de “Islamitische Staat”, Hezbollah en Hamas gehuldigd en de Joden de dood gewenst worden, willen de Israël-sympathisanten niets anders dan vrede. Dat alleen al toont aan hoe het met de verhoudingen niet alleen in Europa, maar ook tussen Hebron en Jeruzalem, en van Ashdod tot Ramallah gesteld is.

Maar het blijft niet alleen meer bij min of meer onschuldige demonstraties. Bij bijna alle manifestaties in de afgelopen dagen kwam het ondanks de aanwezigheid van de politie tot onlusten, die steeds en uitsluitend uitgingen van de kant van de Gaza-aanhangers. Tijdens een Gaza-demonstratie in het Oostenrijkse Innsbruck werd een sympathisante van Israël door een man neergeslagen. In Parijs vielen deelnemers twee synagogen aan. In Berlijn escaleerde de situatie toen enkele Gaza-demonstranten een man met een keppeltje zagen. Daarop dreigden de mannen de drager van het keppeltje: “Kut-Joden, we krijgen jullie wel!” en “We vermoorden jullie!”. In Göttingen kwam het tot jachttaferelen, Arabieren achtervolgden een vreedzame antidemonstrant, die ze uiteindelijk inhaalden. Ze sloegen met hun vuisten op haar in en trapten haar.

Het zijn scènes die men op dit moment in iedere grote Europese stad kan zien. Het gaat hierbij echter vooral om collectieve woede-uitbarstingen, die alleen maar de Joden tot vijandbeeld hebben, en waarvan men dacht dat ze na 1945 in Europa onmogelijk waren geworden. Vroeger brulden de nazi´s: “Jood verrek!”. Nu zijn het de pro-Palestijnen, die de retorische galg knopen, waaraan ze zo graag hun Semitische broeders zien bengelen.

Midden in Europa woedt de Jodenhaat zo gruwelijk en herkenbaar als sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog niet meer. En weer kijkt iedereen alleen maar toe.

Bron:
www.achgut.com
Auteur: Oliver Jeges

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Palestijnen", "Palestina", "Religie van de vrede", "Verrijking", antisemitisme, Arabieren, demoniseren, Europa, Genocide, Hamas, Heilige Land, hersenspoeling, Hezbollah, Holocaust, Hypocrisie, ISIS, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Israël, Israël-vijandigheid, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Moslims, nieuw fascisme, Racisme, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, Westen. Bookmark de permalink .

16 reacties op Als de meute woedt…

 1. john zegt:

  De moord op de drie Joodse jongens kan dan wel de direkte aanleiding zijn tot het conflict; de westerse media is de hoofdschuldige. Zij zijn het die de hamas het hand boven het hoofd houden waardoor deze zich gesteund voelen . Gisteren las ik een artikel ( Stopt het ooit? http://blog.seniorennet.be/rechts/) dat model voor de media kan staan, waarin Rudy Vranckx op een achterbakse wijze de Joden de schuld geeft . Hij en zijn collega’s zijn de ware stokers, die deze tragedie gaande houden.

  Like

 2. cat zegt:

  Komt een tijd dat de neder Europeaan, links, bio, groen wat dan ook, zich kapot gaat schamen. Maar dan is het te laat. Clash of the Civisilations komt dichter bij. Wanneer is de vraag, maar dat het komt is zeker. De moslims gaan toeslaan.

  Like

 3. Trucker zegt:

  Kan het ook n iet helpen maar immer als ik dit soort foto’s zie met rechtoplopende …tja wat loopt daar eigenlijk denk ik spontaan aan een sitting duck.
  Weet dat er reageerders zijn die begrijpen wat ik bedoel en met wat ik het zou doen.
  Zou ik kunnen schrijven case closed en in goed Vlaams opgeruimd staat netejes 🙂

  Like

 4. guusvelraeds zegt:

  Mocht de nieuwe genocide op Joden onverhoopt toch gebeuren dan wassen alle huichelaars van vandaag of ze nu aan het linkse of het rechtse politieke spectrum zitten, of ze christen of atheïst zijn, milieu beschermer, dierenbeschermer of klimaatleugen apologeet. Religieus of niet religieus. Allen maar dan ook allen zullen dan hun handen wassen in onschuld en zullen met terugwerkende kracht en met een oogverblindend en oorverdovend historisch revisionisme over elkaar heen struikelend zich opwerpen als de grootse beschermers van het Joodse volk ooit. Slachtoffers worden dader en daders worden slachtoffer. Dit mechanisme is zo oud als de wereld en je herkent hier in een oogopslag de echte huichelaar aan. Het zijn de types die bij het verkondigen van een mening eerst steels om zich heen kijken wat de meerderheid vindt en sluiten zich dan vol ijver hierbij aan. Kijk goed naar hun genoegzame koppen en de toontjes die ze hebben als ze zich vol engagement in het Israël debat storten. Als je bij dit soort volk de feiten opsomt zeggen ze dat je bij de inhoud moet blijven en als je het over de inhoud hebt zeggen ze dat je bij de feiten moet blijven. De leugen roept steeds meer leugens op om het bouwwerk te schragen. De waarheid staat altijd onbevangen en met lege handen te wachten totdat ze voor de zoveelste keer verkracht wordt door de garde van de moreel hoger begaafden.

  Like

 5. Cathja zegt:

  Een verschil met de periode rond 1945 is wel dat we nu opgescheept zitten met enorme aantallen immigranten, en zij hebben verreweg de grootste smoelen! Denk al die rotkoppen eens weg. Wat houden we dan over? Een relatief kleine groep demonstranten, die weinig tot niets te betekenen hebben.
  Met het ongeremd toelaten van moslims in onze samenlevingen, hebben we massa’s Jodenhaat binnen onze grenzen gehaald. Deportatie van al die schreeuwers en haatzaaiers zou de mooiste oplossing zijn, maar dat gaat niet gebeuren. Er zijn veel teveel mensen die dit zouden verhinderen.

  Like

  • realist zegt:

   “Denk al die rotkoppen eens weg. Wat houden we dan over”,een begroting in evenwicht,een overaanbod aan huizen waardoor de huishuren terug betaalbaar worden,minder files en bijhorende luchtvervuiling,veilig kunnen buiten komen,……..de lijst is te lang.

   Like

   • Joost Visser zegt:

    Zowel ´links´ als ´rechts´ beweren al tientallen jaren dat Nederland vergrijst en er dus immigranten moeten komen om de AOW betaalbaar te houden. Zo onderhand is deze visie toch wel achterhaald zou je zo zeggen. Daarenboven kan door robotisering de effectiviteit zo opgeschroefd worden dat een 25-urige werkweek voor iedereen voldoende oplevert en de AOW betaalbaar houdt. Op termijn betekent dit dat het geboortecijfer zich weer kan herstellen, Immers, meer tijd, minder kindkosten (creche bijvoorbeeld) Maar deze visie geeft geen politieke kortstondige carrieres.

    Like

 6. Vederso zegt:

  Uitstekende beschrijving van wat er nu plaatsvindt

  Like

 7. Antivenin zegt:

  Laat de islam in alle steden van Europa zijn ware gruwelijke tronie maar laten zien. Uiteindelijk kunnen zelfs de leugens van de media daar niet tegenop.

  Like

 8. Kraftavilqa zegt:

  “betreuren het feit dat Hitler zijn werk van de “Endlösung” (vert.: de “definitieve oplossing” van het “Jodenvraagstuk”) zeventig jaar geleden niet voltooid heeft, want dan zouden er immers nu geen problemen in het Midden-Oosten zijn.” Onwaar. Er zullen altijd problemen zijn in het MO Joden of geen Joden want islam.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s