Wie zijn de nieuwe Jodenhaters?

Screenshot_3

(Door: Henryk M. Broder – Vertaling: E.J. Bron)

Duitsland is verbijsterd en de Duitsers zijn verbaasd. Waar zijn we? In de jaren-30? Terug in de Republiek van Weimar?

Een fanatieke meute woedt in de straten, brult “Dood de Joden!”en valt voorbijgangers aan, die er op een bepaalde manier joods uitzien of het voor Israël opnemen, en de politie weet niet wat ze moet doen, omdat de agenten zoiets nog nooit meegemaakt en voor mogelijk gehouden hebben. Het is een keer heel iets anders dan de gebruikelijke mei-onlusten in Berlin-Kreuzberg.

Niet dat de Jodenhaat ooit helemaal uit beeld verdwenen was. Maar hij heeft zich meestal verdekt en verborgen gehouden.

Zijn biotopen waren vooral rechts- en links-radicale kringen. In de ene werd de laatste Holocaust ontkend, in de andere werden de vernietigingsfantasieën van Iraanse politici tegenover Israël gebagatelliseerd. In naam van de vrijheid van meningsuiting en een “discussie met een open resultaat”, die niet belemmerd mocht worden.

Enkele dagen geleden nog schreef een redacteur van de “taz” dat “het in een vrij land mogelijk moet zijn om straffeloos vraagtekens te plaatsen bij het bestaansrecht van Israël”.

Als iemand vraagtekens had geplaatst bij het bestaansrecht van de waterroofkever in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg, dan zouden de collega´s in de hoogste takken zijn geklommen.

We moeten het kind bij de naam noemen. De Jodenhaat, die zich op dit moment ontlaadt, is een geïmporteerde, een Jodenhaat met migratieachtergrond.

Zijn protagonisten zijn voor het overgrote deel Arabieren en Turken, ondersteund door autochtone Duitsers, wier grootouders zelf nog “Juda verrecke!” gebruld hebben. De kleinkinderen zijn blij dat deze keer het vuile werk door de immigranten wordt gedaan.

Het gaat de demonstranten niet om de lijdende mensen in Gaza, die door Hamas als gijzelaars worden genomen. Toen het Palestijnse vluchtelingenkamp Yarmouk bij Damascus maandenlang door de troepen van de Syrische dictator werd belegerd, waarbij honderden Palestijnen om het leven kwamen, vonden er geen demonstraties plaats. Israël was er niet bij betrokken. Als soennieten en sjiieten elkaar afslachten, wordt er ook niet gedemonstreerd, dat zijn interne familieaangelegenheden.

Het geweten van menig Arabisch en Turks medeburger slaat pas toe als hij zijn woede kan richten op de Joden, respectievelijk Israël.

Ten eerste, omdat ze denken daarmee instemming te vinden bij de medeburgers zonder migratieachtergrond, ten tweede, omdat ze anders geen mogelijkheid hebben om stoom af te blazen en de aandacht op zichzelf te vestigen. Wanneer en waar elders mogen gesluierde vrouwen meelopen in politieke demonstraties?

Het antisemitisme is het “socialisme van de domme kerels”, heeft August Bebel gezegd, een van de oervaders van de SPD. De domme kerels van nu schreeuwen niet “Heil Hitler!”, maar “Allahu Akbar!”. Ze willen zich niet van de boeien van hun tradities, maar Palestina van de Joden respectievelijk zionisten bevrijden.

Laat ze maar schreeuwen tot ze er schor van worden.

Bron:
www.bild.de
Auteur: Henryk M. Broder

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Duitsland, Islam, Islamisering, islamofascisme, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Linkse Kerk, Moslims, Rotzakken. Bookmark de permalink .

23 reacties op Wie zijn de nieuwe Jodenhaters?

 1. Driek zegt:

  IK LEES ZOJUIST OP DE SITE VAN DE TELEGRAAF:

  De VN hebben de Israëlische aanval op een school in de Gazastrook veroordeeld als „schokkend en niet te rechtvaardigen”. Bij de beschieting in de nacht van dinsdag op woensdag kwamen 16 Palestijnen om het leven, onder wie een aantal kinderen. Naast de doden vielen meer dan 100 gewonden. Volgens ondersecretaris-generaal Jan Eliasson hadden de VN herhaaldelijk de precieze positie van de school doorgegeven en het Israëlische leger erop gewezen dat er duizenden burgers hun toevlucht hadden gezocht. „Die mensen waren daar onder de bescherming van de VN, onder onze bescherming!”, aldus Eliasson. Hij wees erop dat er voor burgers in de Gazastrook amper ruimte is waar zij naartoe kunnen vluchten.
  Het dodental onder de Palestijnen sinds het begin van de Israëlische aanval is inmiddels opgelopen tot ongeveer 1200. Onder hen zijn 239 kinderen. Naast de doden vielen meer dan 6200 gewonden.

  Ja, het zijn toch weer die zielige Palestijnen. Ik word er niet goed van.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Driek: 20.46. uur, op 30/7. ” De Telegraaf”, was tijdens de Duitse bezetting van Nederland al fout, Driek! En ze hebben er niets van geleerd!

   Like

 2. janfreak zegt:

  Ik denk dat het in ons land niet veel anders is, ook hier hoor je vaak nare opmerkingen aan het adres van joden. Toen ik nog werkte hoorde ik in de trein een paar jongelui die rotopmerkingen aan het adres van de Israëli’s maakten. Toen ik ze hierop aansprak vroeg een van hem, een jongeman van een jaar of 20 me, Ben je soms ook een smous?
  Ik was verbaasd dat hij dat woord kende, dat moet hij vast van zijn ouders geleerd hebben.
  Ik heb hem alleen maar geantwoord, nee, jammer genoeg niet. De vooroordelen zitten dus niet alleen bij de oudere Nederlanders, maar ook al bij de jeugd.

  Like

 3. JooJootje zegt:

  Helaas zal het geschreeuw bij gebrek aan aandacht snel overgaan in geweld.

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Ja, laat ZIJ schreeuwen tot ze er schor van worden en laat DE MASSA er tegelijkertijd van doordrongen raken WIE momenteel de nieuwe agressors zijn.
  Hopelijk groeit dan nog eens het besef, wèlke groepering er aangepakt moet worden, eer de geschiedenis zich herhaalt. (Helaas zijn dat nu even niet simpelweg de Nazi ‘s…..)

  Like

 5. Jan zegt:

  Het antisemitisme is al lang, sinds de RAF van de intellectuelen en de later van de zelfbenoemde elite. Hun voorlopers waren de “Tupamaros West-Berlin”*.
  *http://www.berliner-zeitung.de/archiv/der-anschlag-auf-die-juedische-gemeinde-am-9–november-1969-ist-nun-aufgeklaert—fast–was-war-die-rolle-des-staates–rainer–wenn-du-wuesstest-,10810590,10299628.html

  Like

 6. Sjaak zegt:

  Jaag de vuile rotmoslims uit Europa en de rust keert weer terug !
  Zouden de vieze gore links-groene hun bek open trekken hebben
  ze de kans met hun tapijtvreters mee te vertrekken ! OPROTTEN !

  Like

 7. cat zegt:

  Ik heb mijn zilveren kruis weer. Eerst de zaterdag mensen, zeggen de moslims. We shall see…kom je aan de joden, kom je aan mij. We hebben namelijk dezelfde levende God. JHWH. Shalom, Amen.

  Like

  • cat zegt:

   Ik heb mijn kruisketting om mn nek hangen. Een grote. Een kruis heeft hetzelfde effect bij moslims, als Dracula…ze deinzen voor terug. Vraag ieder Christen of niet, een kruis te dragen. Tegenhanger van hoodvod. Het werkt echt.

   Like

   • Danny zegt:

    @cat

    Ik vind het vervelend om te zeggen, maar elimineren van dat schorem is het enige wat onze beschaving nog kan redden, voordat het te laat is. Het is reeds vijf over twaalf.

    Like

   • cat zegt:

    @Danny, ze MOETEN weg. Maar ik ga me niet verlagen in ISIS methode. Ik ben en blijf een mens. Ik heb niet de duivelse geest vd Islam. Ik kan geen kinderen en mensen doodmaken omdat ze moslim zijn. Ik ben God niet. Wraak komt hem toe. Islam en dus Koran moet verboden worden bij de wet.

    Like

 8. Avidia zegt:

  cat zegt:
  30 juli 2014 om 22:13
  Ik draag ook een kruis om mijn nek, voor iedereen zichtbaar, en ik draag het met trots, en als ze het niet willen zien, dan maar niet.

  Like

 9. Jan zegt:

  Hoofd HRW: Joden vermoorden is legitiem

  Ken Roth, the executive director of Human Rights Watch, claims that terrorist attacks and abductions are not a “rights violation” so long as they only target soldiers.
  http://freebeacon.com/national-security/head-of-human-rights-watch-endorses-terror-attacks-on-israel/

  Like

 10. Tom Hendrix. zegt:

  @cat: 23.43. uur, op 30/7. Ondanks dat ik fel kan reageren, op de Islam en de moslims, moet ook ik toegeven, dat ik niet in staat ben, zonder meer om mensen te doden. Maar ze halen wel “het bloed onder mijn nagels”, vandaan. Het liefste zie ik ze ALLEMAAL VERTREKKEN, naar de islamitische landen, dat dan weer wel!

  Like

  • GJ zegt:

   Helaas zullen zij die aarzeling niet met je delen ……

   Like

  • cat zegt:

   Mee eens, maar we moeten nuchter blijven. En allert. In het wild om je heen slaan, doet niets goeds. Onze Ratio laten werken. Ik heb het ook ,dat mijn emoties de vrije loop hebben En dat mag, zolang je het maar in de praktijk brengt. Het lost niets op. Hoewel ik onze regering slap vindt, is het beste Islam om te lossen via de wettelijke weg. Het mag niet zo zijn dat er anarchie gaat heersen en wetteloosheid. We zijn Europeanen, we zijn beschaafd en weldenkend. We moeten ons niet verlagen tot het niveau van a la Isis methodes. De laatste heeft niets te maken met het ” mens zijn”.

   Like

  • Jan zegt:

   Was je niet in het leger?

   Like

 11. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  De nieuwe jodenvervolging anno 2014 komt niet van de Nazi’s (SS), maar van de niet-westerse immigranten, de Nieuwe Nazi’s (NN)! En niet alleen van de immigranten, helaas ook van vele Europeanen, die zich om één of andere reden achter de Nieuwe Nazi’s hebben geschaard! Degeneratie met als gevolg barbarisme schijnt besmettelijk te zijn!

  Like

 12. Jan zegt:

  Gauleiter Hamburger. Weer een jammerend stuk van hem, nu in de ‘Völkischer’:

  ‘De kritiekloze adoratie van Israël werkt als een boemerang’
  OPINIE – Jaap Hamburger − 31/07/14, 06:01

  ..ik ben wanhopig – en woedend – dat Israël voor de derde keer in zes jaar daadwerkelijk en grootschalig dood en verderf zaait in Gaza..
  ..het gedrag van de Israëlische staat, vooral als het land ten oorlog trekt, onder voorwendselen die elke keer weer achteraf vals zijn gebleken.
  ..Ik maak mij zorgen over de hardleersheid van de Rosa’s van der Wieken die Israël steeds weer door dik en dun verdedigen, met de sleets geworden clichés…
  Ik ben al veel langer beducht voor de naar binnen gekeerde houding en de morele prioriteitstelling van de joodse instanties…. in wier moreel universum de woorden ‘Palestina’ en ‘bezetting’ niet of zelden voorkomen….
  … ik kan mij niet aan de indruk onttrekken, dat ‘het toenemend antisemitisme’ de beste vriend is van sommigen in de joodse gemeenschap, die zonder antisemitisme dreigen in een identiteitscrisis te vervallen…
  (ik vrees)…dat er weer geroepen zal worden ‘dood aan de joden’ (sic)
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/3706200/2014/07/31/De-kritiekloze-adoratie-van-Israel-werkt-als-een-boemerang.dhtml

  Like

 13. Nico Omen zegt:

  @Tom Hendrix 31 juli 2014 07:48: “Het liefste zie ik ze ALLEMAAL VERTREKKEN”.
  Ik ben er voor om de de letter ‘T’ te schrappen uit het laatste woord.

  Like

 14. een nederlander van joodse afkomst zegt:

  Ditmaal kan niemand later zeggen “wir haben es nicht gewusst”. Verbouwereerd ben ik over de hoeveel heid antisemitisme in Europa. Als jodin voel ik me niet meer op mijn gemak hier. Vooral het zwijgen van politici en niet joodse nederlanders is moeilijk te verteren. Die zijn allemaal te bang om hun mond te openen. Wederom kijkt men toe en doet niks, ook niet de gewone nederlandse bevolking. Al die jaren moeten aanhoren hoe erg het allemaal was en blablabla, nu hebben ze de kans iets te zeggen en zwijgenze. Laat het een les zijn dat alle staten waar de joden werden uitgemoord of verdreven de economie instort. Daar waar ze heengaan bloeit n aantAl jaren de economie.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s