De “Gutmensch”

Screenshot_84

(Door: Cahit Kaya – Vertaling: E.J. Bron)

Ik had hier de afgelopen dagen meerdere keren de situatie dat mensen, die ik daarvoor hier nog nooit had gezien, zich plotseling aanmeldden om zich boos te maken over het woord “Gutmensch”. Het waren bijna altijd dezelfden, die zich op een bepaalde manier nooit boos maakten over de situatie in Kobani. Of over de Salafisten-scene in Duitsland. Of er bij andere, door radicale islamieten veroorzaakte schade, niet eens aan dachten daar eens iets over te zeggen en haar te veroordelen. In één geval noemde een vrouw zichzelf bijvoorbeeld een feministe. Denken jullie dat het haar ook maar een ruk interesseerde dat duizenden Jezidische meisjes en vrouwen op dit moment door IS tot slaaf worden gemaakt? Natuurlijk niet. Geen enkel woord hierover.

Maar nauwelijks schrijf je “Gutmensch” of ze springen naar voren en steken er enorm veel tijd en energie in om zich boos te maken, alleen omdat je “Gutmensch” hebt geschreven.

Wat betekent “Gutmensch” eigenlijk? Eigenlijk precies dat. De verwijzing naar de dubbele moraal en de huichelarij van veel mensen, die zichzelf de “goeden” noemen, maar er alleen door opvallen dat zij anderen slecht maken (het liefst nazi´s/racisten noemen).

En precies dat gebeurde ook hier. Ik schreef in een bijdrage “Gutmensch” en het begon onmiddellijk: dat zeggen alleen nazi´s! Dat heeft Hitler in “Mein Kampf” gebruikt! Dat woord heeft Goebbels bekend gemaakt! Weliswaar is dit allebei een leugen, maar dat interesseert de “Gutmensch” niet. Ja natuurlijk, ik ben immers ook een echte nazi. Dat zie je meteen aan mijn scheiding en ik heb ook zo´n verdachte rollende R.

En als je dan vraagt of de desbetreffende persoon ook iets zou kunnen zeggen over de situatie van de Koerden. . . niets. Voor altijd spoorloos verdwenen.

Daarom adviseer ik dit woord zo vaak mogelijk te gebruiken. Want het valt op dat (bijna)  altijd de juiste personen zich boos maken, die zich betrapt voelen in hun huichelarij. En ze interesseren zich geen ruk voor de situatie van mensen zoals wij. Ze hebben het alleen over migranten als ze misbruik van hen kunnen maken. Anders houden ze hun mond of noemen je zelfs een nazi, hoe stompzinnig dat voor normaal denkende mensen ook mag klinken. Maar dat interesseert een “Gutmensch” niet. Die leeft in zijn eigen kleine wereld.

Bron:
http://journalistenwatch.com
Auteur: Cahit Kaya

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", Rotzakken. Bookmark de permalink .

18 reacties op De “Gutmensch”

 1. Sjaak zegt:

  En daarom krijg je zulke verschuivingen op de kapitaalmarkt !
  Rijken die in de Fiscus geen stuiver betalen omdat ze hun kapitaal
  naar belastngsparadijzen transfereren en daardoor de economie
  enorm schaden ! Een voorbeeld is Cavallo (Heiniken) !

  Superrijken nog rijker geworden
  door Dorinde Meuzelaar
  In een jaar tijd is het aantal superrijken 6% gestegen.
  Bij elkaar opgeteld hebben zij een vermogen van in
  totaal $29,73 biljoen (dat is een 1 met 12 nullen) in handen.
  Dat is bijna twee keer zoveel als het bruto nationaal
  product van de VS, de grootste economie ter wereld.

  Like

  • Richard van Ravenstijn zegt:

   Als mevr. Cavalho Heineken niet in Zwitserland had gewoond toen haar vader overleed,
   had ze zoveel successie rechten moeten betalen over de erfenis, dat het Heineken concern is gevaar was gekomen !!

   Nu is deze werkgelegenheid voor Nederland bewaard gebleven.

   Een (ro)verheid die het onderste uit de kan wil krijgt, zeer terecht, de deksel op zijn neus !!

   Like

 2. Th.M. van Baarle zegt:

  Een aantal van die “gutmenschen” zit in de regering. De Tweede Kamer is er mee vergeven. Kijk maar naar de stemming over de motie Halsema. Ik vind dat het kereltje Pechtold er ook wel voor in aanmerking komt. Kijk maar eens naar de ondervraging van Wilders na de demonstratie op de Koekamp. Daar waren toch Nazi’s en fascisten gesignaleerd. Alsof Wilders die uitgenodigd had. Valt het niet op dat vrijwel de gehele Kamer dan ‘ademloos’ toekijkt hoe Pechtold probeert zijn miezerige spel te spelen. Er loopt toch niemand naar de interruptie-micro om kereltje Pechtold te vragen of hij garant staat voor iedereen die op ZIJN openbare bijeenkomst komt.
  Daarom zei ik dat de Tweede Kamer vergeven is van de ‘gutmenchen’.
  Het is hard nodig dat er een ZUIVERING plaats vindt. Dat kan alleen als veel meer mensen zich met de politiek bezig (gaan) houden of ….. als dat vergeefs zou blijken naar andere middelen grijpen om de zaak in Nederland weer gezond te maken.
  Dat kan dan wel ‘buitenparlementair’ zijn als het maar effectief is.

  Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   “Dat kan alleen als veel meer mensen zich met de politiek bezig (gaan) houden…”
   Om je actief met politiek bezig te houden moet je lid zijn van een partij. De enige partij die wat mij betreft in aanmerking komt is de PVV. Laat ik daar nou net geen lid van kunnen worden…

   j.c.th.kohler@online.nl

   Like

   • Th.M. van Baarle zegt:

    De PVV kan ook op andere wijze gesteund worden als door middel van een lidmaatschap. In sommige gevallen zelfs beter. Ik opperde in mijn commentaar dat het eventueel op buitenparlementaire wijze zou moeten. D.w.z. niet verbonden aan een (de) partij. Je komt dan in de sfeer van actievoeren. En daarmee kun je veel kanten uit.

    Like

 3. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  .
  wie zichzelf profileert als een Gutmensch,
  moet niet schrikken als ik ‘m wat toewens…
  .

  Like

 4. guusvelraeds zegt:

  De goedmens voelt haarfijn aan welke mening hem of haar in een bepaald politiek klimaat en tijd het meest voordeel en erkenning door de gelijkgestemde meerderheid oplevert. Als er straks (laten we het in elk geval hopen) een politieke ommekeer komt en partijen komen aan de macht die men nu populistisch noemt dan zullen er opnieuw velen goedmensen uit alle holen en gaten gekropen komen die je dan haarfijn weten te vertellen dat ze altijd al op Geert Wilders gestemd hebben. Een goed mens is niet links en is niet rechts, een goedmens is een opportunist, egotripper en vals moralist van het zuiverste water. Gisteren hoorde ik weer een goedmens op T.V.. Het was een D66 mevrouw. Zij wist te vertellen dat Nederland vol in moest zetten op windmolens. Waarom? Omdat windmolens het klimaat redden en ons tevens onafhankelijk maken van Poetin. Deze onzin verteld ze natuurlijk omdat het bekennen dat je een discipel bent van de klimaat religie je nog steeds punten oplevert. Poetin in een adem ongevraagd nog snel een trap nageven geeft je bovendien extra bonus punten op de ranglijst van het goedmensen dom en zal je carrière in de politiek voorlopig geen windeieren leggen.

  Like

 5. louis-portugal zegt:

  Cahit heeft helemaal gelijk.
  Mooi dat hij het nog eens leuk verklaard.

  Like

 6. Theresa Geissler zegt:

  De Gutmensch mag dan in een klein wereldje leven, in zijn eigen ogen is hij ruimdenkend, kosmopolitisch, kortom, het tóppunt van wereldsheid!
  Ironisch: Met al die ruimdenkendheid is h i j het, die zich er het gemakkelijkste door de moslims laat inluizen!

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Theresa Geissler: 23.32. uur, op 19/11. Precies Theresa. Hij/Zij vindt zichzelf een veel beter mens, dan wij die vraagtekens bij hun gedragingen zetten.

   Like

  • Luchtpint zegt:

   Goedmensen denken altijd dat ze een diepdoorleefd soort raam op de wereld hebben dat hen in staat lijkt te stellen om alle problemen op deze aardkloot filosofisch te overschouwen en tegelijk ook alle oplossingen te bedenken die er nodig zijn. Om dan te gaan besluiten dat de volkeren in het Westen dé hinderpalen zijn bij uitstek.

   Eerlijk gesproken, dat raam op de wereld van hen lijkt meer op een soort hallucinante viewmaster van zelfgenoegzaamheid waarmee ze zich compleet van de realiteit hebben afgeschermd.

   Like

 7. Charles Martel zegt:

  Waarheid kwetst! En Gutmenschen hebben nu eenmaal uitschuifbare tenen.

  Like

 8. H. Numan zegt:

  Toeval? Er wordt met GEEN WOORD gesproken over de nieuwe slavernij die opeens de kop opsteekt in Syrië. Terwijl de prijskaartjes zelfs online staan… Maar zeurpieten weten zich wel enorm op te winden over slavernij die 150 jaar geleden is afgeschaft. Gutmenschen weten precies waar ze hun prioriteiten leggen. Namelijk, op onbenulligheden zonder enig risico.

  Like

  • Charles Martel zegt:

   Slavernij 150 jaar geleden afgeschaft? In het westen wel, maar niet in de islamitische wereld. In het Midden-Oosten (Saoedi Arabie, emiraten, enz) bestaat er tot vandaag sexslavernij en slavernij tout court. Zij worden ingevoerd uit Afrika, Filippijnen enz. Niks slavernij afgeschaft en UN Terrorrist rights organisation ziet alleen maar ‘Zwarte piet’.

   Like

  • Ekster zegt:

   Helemaal mijn idee. Waarom je druk maken over vroeger tijden? In ieders familie zijn in het verleden tragedies gebeurd. Wellicht waren mijn voorouders wel lijfeigenen, dus ook een soort (blanke) slaven. Maar daar lig ik echt niet wakker van.
   Laat al die anti-Pieten zich eens voor een écht goede zaak inzetten, namelijk de afschaffing van de hedendaagse slavernij. Helaas interesseert ze dat totaal niet. Ze zijn met andere woorden zeer hypocriet.

   Like

 9. leefbarbaar zegt:

  Je kunt het ook omdraaien: iemand die Kaya heet is allochtoon en Koerd. Geeft dus niks om autochtonen, niks om Nederland, gewoon een andere gutmensch. En hoe zeer ik vind dat iedereen in vrede zou moeten kunnen leven, wil ik niet continu opgescheept worden met wat er allemaal erg is op de wereld. Doe mij maar een goed en veilig Nederland, dan hebben we onze handen al vol. De Kaya’s in de Nederlands politiek hebben nimmer iets gedaan voor Nederland. Hopelijk kunnen ze wel iets betekenen voor hun eigen volk, hier ver vandaan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s