Turkse ouders gefrustreerd: In de peuterspeelzaal zijn geen Duitse kinderen meer. . .

Screenshot_34

(Door: Kybeline – Vertaling: E.J. Bron)

Eigenlijk zouden ze blij moeten zijn, want ze hebben voor hun kind een plaatsje in de peuterspeelzaal gekregen. Daarvoor moeten Duitse ouders hard vechten. Maar ja, wanneer is een Turk tevreden? Nu zijn ze gefrustreerd, omdat ze voor hun Turkse kinderen ook Duitse kinderen willen, zeg maar als aanvulling:

Met een protestbrief bracht een boze vader in Ludwigsburg de steen aan het rollen. De vanuit Turkije geïmmigreerde man maakte zich ernstig zorgen over de ontwikkelingskansen van zijn zoon in het nieuwe thuisland. Het kind had weliswaar een plaatsje in de peuterspeelzaal gekregen, maar zag zichzelf geplaatst in een groep waarin een Babylonische spraakverwarring heerste. “Hoe moet mijn zoon hier eigenlijk Duits leren?”, vroeg de bezorgde vader zich af.

Het bezwaar dat meer dan 90% van de kinderen in de opvang kinderen van buitenlandse gezinnen zijn, zorgde voor commotie – en plaatste de zorgen van een als sociale brandhaard geldend stadsdeel in de schijnwerpers. Nog voordat de leus van de integratie het grote politieke toneel bereikte, dacht het raadhuis in Ludwigsburg na over een betere verdeling van de groepen op de kleuterscholen.

In Filderstadt vond nu eenzelfde ontwikkeling plaats. Want in het dorpje Bernhausen wordt in de peuterspeelzaal op de burcht een aantal bereikt, waarbij het voorbeeld van de Barokstad nog in de schaduw staat. De 47 kinderen, die in twee groepen dagelijks van 07.30 tot 14.30 uur verzorgd worden, zijn inmiddels allemaal afkomstig uit gezinnen met een migratieachtergrond.

Stuttgarter Nachrichten

Misschien hebben de Turkse kinderen alleen maar enkele Duitse kinderen nodig die ze kunnen uitschelden of van wie ze het gezicht kunnen verbouwen?

De Groene heersers uit de Oriënt willen er nu voor zorgen dat aan deze wens van de Turken wordt voldaan:

“Bij mij rinkelen alle alarmbellen. Het bestuur moet daar dringend iets aan doen, dat kan toch helemaal niet”, eiste de fractievoorzitter van de Groenen, Catherine Kalarrytou. Zij eiste een concept voor een betere verdeling.

Binnenkort zou het nog kunnen gaan gebeuren dat Duitse kinderen gedwongen op een multiculti peuterspeelzaal worden geplaatst, zodat de Turkse kinderen ook Duitse kinderen om zich heen hebben.

Bron:
www.kybeline.com
Auteur: Kybeline

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Verrijking", "Weg met ons!", Allochtonen, Appeasement, Duitsland, Groenen, Hypocrisie, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, Multiculti, political correctness, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, Turken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

16 reacties op Turkse ouders gefrustreerd: In de peuterspeelzaal zijn geen Duitse kinderen meer. . .

 1. Dat zijn de gevolgen van over-immigratie!Te veel immigranten,dus.En overal waar TE voor staat=niet goed!

  Like

 2. Tom Hendrix. zegt:

  Het wordt met de dag “gekker”.

  Like

 3. Cathja zegt:

  Altijd maar dat áfdwingen! Eisen, dwingen, het zit hen in de genen. Nu zouden Turkse kinderen weer geen Duits kunnen leren omdat er geen Duitse kinderen meer op de peuterspeelzaal zitten? Waar slaat dat op? Die Turkse vader is zeker vergeten dat zijn kind nog járen leerplichtig is en daardoor nog alle kansen heeft om met Duitse kinderen in aanraking te komen. En verder neem ik aan dat zijn kind echt wel eens op straat speelt, waar ook Duitse kinderen zijn.
  Maar ze móeten weer van zich laten horen. Terecht of onterecht.

  Like

  • wouteenhoorn zegt:

   Of Duitse kinderen dar op straat spelen betwijfel ik. Zullen bang zijn om in elkaar gerammeld te orden .Heb jaren in een Rotterdamse wijk (Bloemhof) gewoond waar de Turken de baas waren. Zelden of nooit blanke kinderen buiten gezien. Ja, één, maar die altijd wat lekkers bij om uit te delen omdat die gek van voetballen was.

   Like

   • Cathja zegt:

    Dat dit in Rotterdam gebeurt geloof ik direct! Maar het ging hierboven over een peuterspeelzaal, die meestal verspreid over een stad of dorp liggen. Dat ligt anders met scholen, waarvan er meestal meerdere te vinden zijn binnen een wijk.
    Het artikel geeft aan dat er dus erg veel allochtonen hun kinderen op die bewuste speelzaal hebben, en daar hadden die autochtone ouders geen trek in. Met een school kun je niet altijd kiezen, maar met een peuterspeelzaal nog wel.
    Toch wel triest dat het overal het zelfde liedje is: we moeten ons weren tegen een overmacht van buitenlandse komaf! Het begint dus al bij de peuterspeelzaal…..!

    P.s.: ik heb lang geleden ook in Rotterdam gewoond (Schiebroek), maar toen was Rotterdam nog van de Rotterdammers!

    Like

 4. sam zegt:

  In België was een 10-jaar geleden ook zo’n intelligente (?) minister van onderwijs. Allochtone kinderen “moesten” vermengt worden in klassen met autochtone kinderen. Zodat de vreemdelingen dankzij de inspanningen van onze eigen kinderen, in de kortste keren Nederlands zouden kunnen spreken.
  Ik heb dit heel eenvoudig opgelost, mijn dochter is naar een kleuterschool gegaan waar GEEN ENKELE vreemdeling opzat. En later naar een lagere school gegaan waar GEEN ENKELE vreemdeling in de klas zat.
  De vreemdelingen hebben zelf maar Nederlands aan te leren. Vreemdelingen sturen hun kinderen helemaal niet naar een kleuterschool, maar houden hun kinderen gewoon thuis. Niet moeilijk dat die kinderen taalachterstand hebben. Hele dagen Afghaans of een andere (apen)taal horen is inderdaad niet bevorderlijk voor de integratie. Vooral als zij later, onderwijs dienen te volgen in het Nederlands, dit leid tot een achterstand die nooit meer kan ingehaald worden.
  Maar zoals het artikel ook aantoont, WIJ zijn weeral eens in de fout, zoals gewoonlijk!!

  Like

  • sam zegt:

   Iets dat dikwijls over het hoofd wordt gezien is dat het voor Duitse ouders heel moeilijk en zeer duur is. Om hun kind te laten opvangen in een crèche of een kleuterschool. Dit is één van de verborgen hoofdoorzaken waarom de kinderwens bij Duitse ouders nooit helemaal vervult is (kan worden). Vele vooral één oudergezinnen komen door het financiële kostenplaatje om hun kind (baby) op te laten vangen, zelf in de financiële problemen.
   Naar alle waarschijnlijkheid zullen, zoals gewoonlijk, de Turken betoelaagd worden en kunnen de Duitse ouders zelf opdraaien voor alle kosten.

   Like

 5. JooJootje zegt:

  De buitenlandse overheerser eist oefenmateriaal voor de kleintjes anders komt de cultuur en land overname in gevaar.

  Like

 6. peterselie1 zegt:

  Na de Turken rellen in de Afrikaanderwijk augustus 1972, stuitte het spreidingsbeleid op veel politieke en maatschappelijke weerstand. 42 jaar na dato is van het spreidingsbeleid geen spaander overgebleven aanschouw zelf maar eens de multiculturele prachtwijken voor dat men weer op de reguliere politieke partijen gaat stemmen. De PVV doet jammer genoeg niet mee met de provinciale Statenverkiezingen, ja maar ik hoor u het al zeggen stem dan op de lokale partijen. nee uitgesloten er is maar één partij waar ik op stem en dat is de PVV.

  Like

 7. Joost Visser zegt:

  Over discriminatie gesproken. Een kindercreche in Rotterdam berekent 50 euro per maand aan een kind die tenminste een allochtone ouder heeft. Autochtone ouders stoppen met werken omdat opvang meer kost dan werken.

  Like

 8. jitskesez zegt:

  Dit is op Voice in the Desert herblogden reageerde:
  Het is ondertussen zeer ernstig gesteld met het nederlands dat ik in commentaren overal lees, en soms zelfs in de krant. Men weet gewoon niet meer wat werkwoordsvormen zijn.

  Like

 9. alidas1 zegt:

  Jitskesez ik schrijf ook wel vaak wat verkeerd vooral met d of t .
  Maar ik heb de spelling control aanstaan die wijst me dat het verkeerd is.

  Like

 10. Inge zegt:

  De segregatie vindt vooral plaats op het schoolplein. Jonge allochtone kinderen zouden best willen spelen met de autochtone kinderen, en omgekeerd. Maar de ouders van de allochtone kinderen houden dat tegen. Ik heb het zien gebeuren. Dus wat is dit voor een verzoek van de Turkse ouder?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s