Commentaar op het artikel van Syp Wynia (27-12-2014)

Screenshot_5

Twee personen in “traditionele klederdracht” bij het Paleis van Justitie in Den Haag

Martha N. geeft commentaar op een artikel van Syp Wynia in Elsevier:

http://www.elsevier.nl/Politiek/blogs/2014/12/Je-haalt-het-thuisland-niet-zomaar-uit-een-immgrant-1672795W/

Het is naïef om van een immigrant te verwachten dat hij zijn thuiscultuur zomaar even inruilt voor een nieuwe. Maar wat ook niet helpt is wanneer een overheid hier verschillende signalen over geeft.

Mijnheer Wynia, het is naïef om te denken dat een immigrant dit zal doen. DAT vragen we ook niet, we vragen alleen een aanpassing van de immigrant aan onze Nederlandse wetten en geen sharia uit eigen land mee te brengen en die hier in te voeren. NIET het grootste woord hebben en ALLEEN maar profiteren!

Wie reist, neemt zichzelf mee, wie verhuist ook. Wel heeft de ene verhuizer de ambitie op te gaan in zijn nieuwe omgeving, terwijl de andere juist wenst vast te houden aan waar hij eerder al veel waarde aan hechtte.

Het is gewoon heel simpel. Men wordt in dit land liefderijk opgevangen, krijgt huis en haard, een fiets, een uitkering, kleding en gratis zorg. Mede hierdoor wordt er op onze ouderenzorg bezuinigd en hebben mensen met een laag inkomen in Nederland geen enkele kans meer op een huisje. Buitenlanders eerst, dat kan op een gegeven moment kwaad bloed zetten.

Aanpassen

Wie alleen is, of met weinigen, heeft veelal geen andere keus dan op te gaan in de nieuwe omgeving – al was het maar uit economische noodzaak. Wie met meer is, of zelfs met velen, heeft veel meer mogelijkheden om zijn oude leven voort te zetten in zijn nieuwe omgeving. De noodzaak om te assimileren is bovendien een stuk minder in een verzorgingsstaat, waar de economische noodzaak tot aanpassing ontbreekt.

Mijnheer Wynia, alleen of met weinigen… geen andere keus dan op te gaan? Wel, laat ik U zeggen, dat ze alleen al door in ons land te mogen wonen ALLE kansen hebben. Het is kiezen of delen en delen doen we genoeg. Is het teveel gevraagd dat zij zich aan onze wetten aanpassen, aan ONZE manier van leven. Dat is alles. Niet wij maken stennis, maar de immigranten, hierdoor beginnen we na jaren en jaren van dwars liggen en eisen stellen onze goodwill te verliezen.

Voor mij mogen ze leven in hun eigen wereld en onder elkaar, zouden wij ook doen in een ander land, maar wat wij NIET willen is, dat ZIJ ons de wet voorschrijven. Dat deze gasten, waarvan de meesten van ons geld leven, bepalen wat WIJ moeten doen en geloven! Wat wij NIET willen, is dat ze onze vrouwen en dochters uitschelden om over erger nog maar te zwijgen. Dat oudere vrouwen niet uitgescholden worden voor hoer en dat we gewoon rustig over straat kunnen gaan. Niet dat een invalide beschimpt wordt.

Het begint langzaam maar zeker door te dringen tot veel Nederlanders dat de IMMIGRANTEN hier in ONS Nederland de wet uitmaken. Wij Nederlanders waren en zijn nog steeds van goede wil, maar we worden vanwege onze goedheid vertrapt! Vertrapt zelfs door onze eigen regering. Niet wij waren en zijn intolerant en toonden/tonen geen begrip voor immigranten, nee, de immigranten waren en zijn intolerant! Het moet ophouden dat WIJ de schuld van alles krijgen!

Nederlanders hebben van zichzelf doorgaans het idee dat ze snel opgaan in buitenlanden. Inderdaad zijn er Nederlanders die zich al na een paar maanden New York Nederlands met een Amerikaans accent hebben aangemeten.

Ja, maar dat is toch anders dan U zegt. Wij meten ons geen accent aan. U misschien, maar wij spreken de taal. Deze opmerking is een beetje vernederend ten opzichte van Nederlanders.

Maar Nederlanders die in de negentiende en twintigste eeuw in wat grotere concentraties op het Amerikaanse platteland terechtkwamen, behielden juist hun gewoonten, hun kerken en aanvankelijk ook hun taal.

Uiteraard behielden zij hun gewoonten, wat is daar verkeerd aan? Hun kerken? Ja, mijnheer Wynia, maar dat is WEL een kerk (kerkelijk geloof) die gelijk/vergelijkbaar was met die van de “autochtone Amerikanen”. En deze immigranten drongen hun geloof en leefgewoonten anderen niet op!

Buitenlanders bouwen met ons geld moskeeën in ons Nederland. Het moslimgeloof is niet vredig en TOCH lieten/laten wij het toe dat zij hun wetten aan ons opdringen. De Nederlanders die na de oorlog, omdat het land “vol” was, naar het buitenland vertrokken, bouwden geen moskeeën maar kerken, eventueel hun eigen kerken zoals U het zegt. Wij Nederlanders in Canada en Amerika drongen ons geloof niet op! Wij pasten ons aan en gingen op in de originele bevolking.

Dit in tegenstelling tot moslims, die nooit integreren, hun eigen wetten door onze strot trachten te duwen en nooit zullen veranderen. Wij zijn na vele jaren ervaring van een TOLERANT volk geworden tot een INTOLERANT volk. Dit ligt niet aan ons!

Immigratieland

De afgelopen halve eeuw werd Nederland zelf een immigratieland. Wie uit de voormalige koloniën kwam, werd – op de Molukkers na – verondersteld zich aan te passen. Voor wie niet uit voormalig Nederlands gebied kwam, gold een ander regime. Gastarbeiders werden geacht zich niet aan te passen en dat bleef zo, ook toen hun vrouwen, kinderen en de partners van die kinderen overkwamen. Het werd op prijs gesteld als ze werkten en studeerden, maar ze dienden hun identiteit te behouden.

Nederland immigratieland… Waarom eigenlijk, wat is de reden dat we zo populair zijn? Wat te denken over kinderbijslag regelingen en uitkeringen?

Gaandeweg werden er eisen gesteld aan ‘inburgering’, maar als voormalige gastarbeiders of asielzoekers een Nederlands paspoort wensten, werd dat soepel verstrekt – ook als ze hun oude nationaliteit wensten te behouden of daar niet onderuit konden.

Gaandeweg eisen… Jazeker, met de toevloed aan profiteurs mag je toch wel eisen gaan stellen! Geld, geld geld, hoe melk ik de Nederlanders uit. Om eerlijk te zijn, is dit alles voor een groot deel de schuld van onze regeerders, maar ook van de Nederlanders zelf, die alles slikken! Met die eisen aan buitenlanders valt het nog wel mee. In de watten gelegd hier, anders zouden er niet zoveel gekomen zijn. Een extra paspoort, een dubbel paspoort? Dit had nooit mogen gebeuren. Het is of het een, of het ander. Nederland is zo ongelooflijk soft omgegaan met immigranten, maar wel allemaal klagen en eisen stellen en de macht over willen nemen, want ZIJ zijn de baas hier, niet langer wij!

Mijnheer Wynia, ik waardeer Uw pogingen in dit artikel. De werkelijkheid is anders, heel anders… Uw bericht is nog veel langer, maar daar ga ik nu niet verder op in!

Mijn mening is: Het moet ophouden de schuld bij de Nederlanders te zoeken. Onverdraagzaamheid is geboren uit de houding van gasten, die nooit Nederlander zullen worden! Wij hebben geaccepteerd en wel veel te veel! Onze regering heeft ons in de steek gelaten. Dat wat nu is ontstaan, de onvrede onder ons de Nederlanders, is de schuld van onverdraagzaamheid van onze buitenlanders. Zij zijn geen Nederlander en zullen nooit Nederlander worden. DAT vragen wij ook niet,wij willen in vrede met elkaar wonen, maar genoeg is genoeg!

Door:
Martha N.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Verrijking", "Weg met ons!", Appeasement, betutteling, cultuurrelativisme, Desinformatie, Eurabië, Graaien, hersenspoeling, Hypocrisie, Immigratie, Indoctrinatie, Islamisering, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, mainstream-media, Moslims, Multiculti, Nederland, nieuw fascisme, Overheid, Patriottisme, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

43 reacties op Commentaar op het artikel van Syp Wynia (27-12-2014)

 1. Lies zegt:

  Martha, ik had dezelfde reactie, toen ik het artikel vanmorgen las in de Elsevier. Je brengt het heel goed onder woorden. De heer Wynia is normaal gesproken een van mijn favorieten onder de columnisten, maar wat ie hier neerpent is zo zalvend politiek correct, dat ik hem niet meer ken zo.

  Dank voor je ferme woorden.

  Like

  • Martha N zegt:

   Dank je Lies, ik lees ook graag Wynia, het is ook geen aanval tegen hem, maar wat hij schreef deze keer verbaasde me.

   Like

   • Scarlatti Bombatti zegt:

    Perfecte verwoording Martha N!!
    Ik vind dat Wynia dat vaker heeft… de ene keer denk ik hee hij ZIET t en een volgende keer moet ik me de ogen uitwrijven of ik t wel goed lees zoals dit dus!!! TOP van repliek gediend!

    Like

 2. tjonge zegt:

  @martha n,

  u bent nog veel te netjes in het fileren van die gluiperd wynia !
  die zit die islam-aanbidders hun daden fijn overal te downplayen omdat wij nederlanders in het buitenland niet aanpassen.
  maar gluiperd wynia gaat er stillekes aan voorbij dat nederlanders in het buitenland GEEN demonstraties houden met hakenkruizen, jodenhaat en journalisten voor hun leven moeten vrezen (nanninga).
  de gluiperd gaat er aan voorbij dat nl-ers GEEN haat jegens het land vertonen waarin zij zich bevinden.
  de gluiperd gaat er aan voorbij dat nl-ers niet koplopers zijn in misdaadstatistieken e.d. in het buitenland waar ze wonen.
  de gluiperd gaat er aan voorbij dat nl-ers niet ZEER DOMINANT zijn, niet altijd BELEDIGD zijn, niet altijd zichzelf de SLACHTOFFERROL toe eigenen wanneer ze eigenlijk ZELF fout zijn.
  de gluiperd gaat er aan voorbij dat nl-ers niet de hele maatschappij naar hun hand willen zetten.

  ik kan nog wel een half uurtje de “5 verschillen” opnoemen tuusen nl-ers en de pislam-aanbidders maar die weet iedereen hier ook wel.

  maar gluiperd wynia probeerd ff fijn de problematiek van de islam te bagatelliseren met zijn kromme vergelijkingen !

  vieze nsb-er wynia, jouw naam staat ook genoteerd voor neurenberg 2.0.

  Like

 3. Jaan zegt:

  Voor mij ligt het niet zo moeilijk. Ik wilde die lui nooit, ik wil ze nu niet en nooit niet.
  Theo van G. vroeg zich hardop af: “Wat doen jullie hier en met zovelen”.
  Ze hoeven zich niet aan te passen, alleen maar oplazeren.
  Waarom steeds zo theoretisch doen in de trant van: “Integratie, aanpassen, accepteren etc. “Nee lazer op, voorgoed. Jullie waren nooit welkom en zullen dat nooit zijn. Pak je biezen en scheer je weg met je kopvodden en je allah gezever.

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Je kunt er lang (zoals hier) of kort over praten: Immigranten hadden vanaf het prille begin zo benaderd moeten worden, als aanbevolen door Daniel Greenfield. Maar dan ook consequent!
  Nu moet gevreesd worden, dat het daar wat laat voor is.

  https://ejbron.wordpress.com/2013/07/29/kijk-naar-de-overkant-van-de-grote-plas-amerikanen-daar-is-de-islamitische-republiek-europa-al-aanwezig-wat-gaan-jullie-eraan-doen/

  https://ejbron.wordpress.com/2014/08/06/verkeerde-benadering-verkeerde-signalen/

  Like

  • bigljohn zegt:

   Vanaf het begin Theresa, was het de bedoeling van de overheid dat WIJ ons dienden aan te passen aan de islamieten, en niet andersom. De vreselijke kreet; positief discrimineren, ja de EIGEN Nederlandse bevolking gaan discrimineren ten gunste van de islamieten. Daarom zijn de jaarlijkse aantallen – emigranten – nooit hoog genoeg, en raakt Nederland in de ogen van Brussel en Den Haag nooit vol. Malmstrom hamert hier alsmaar op; meer, meer, meer – vluchtelingen – (ze bedoelt Moslims), maar komt hiervoor nooit voor de rechtbank, zoals Geert Wilders ! Het eindoel van deze voornoemde rotzakken is het kalifaat der Nederlanden. Maar voor het zover is, en Brussel door de islamieten is overgenomen, zijn deze minkukels verdwenen naar verre en veilige landen.

   Like

   • exàct! Denk aan het Verdrag van Straatsburg v 1975 met die smeerlap van een Joop den Uyl met zijn belgische evenknie Thijs DeClerq…. vanaf dàt moment iig is NL en België begonnen met buigen voor de islam… niet dat IK dat toen door had… ik was toen net 24 en in verwachting v mijn 1e kind…

    In 1983 heeft de sp bijvoorbeeld hùn document VOL met waarschuwingen in een laatje laten verdwijnen omdat zij bang waren voor ledenverlies… nèt zo schuldig dus als de pvda, de vvd, de cda, d66, gl, sgp, cu…

    neee dit besef kwam voor mij helaas pas met Pim Fortuyn, door die achterlijke debatten die smeerlap v een melkert en dijkstal dachten te kunnen voeren…

    daarna is het ‘snel’ gegaan… gruwelijker wakker worden is haast onmogelijk…

    zachte heelmeesters stinkende wonden, het is nu hoogste tijd hen en hun moslemmers uit onze landen te verdrijven en reken maar, goedschiks zal dit niet gaan,
    ik ben bang dat wij niet onder iig een BURGERoorlog nog kùnnen uitkomen…

    Like

   • Dat moet dan maar!

    Like

 5. jantjeuitnl zegt:

  Sinds ze censuur toepassen bij elsevier, ben ik gestopt die site te raadplegen.

  Like

 6. Het is de schuld van onze regering bij elk onderwerp of plan,wordt er automatisch te grote ruimte ingepland voor de moslims,en wat zij er wel van vinden en of ze heel misschien beledigd zouden kunnen zijn?Mogen wij dat ook zijn als er horden cultuuranalfabeten binnen stormen die alles gratis krijgen? En wij maar werken en buigen voor hen ,als een knipmes! Terwijl onze volwassen kinderen 10-12 jaar op een betaalbare woning moeten wachten die zij ingericht en wel,gratis krijgen……SCHANDE

  Like

 7. Peter Rissing zegt:

  Tja Martha, deze keer begrijp ik ook niet waarom de Wynia ook nog aan die oude Nederlandse gewoonte vasthoudt om de schuld van problemen vaak bij ons Nederlanders te zoeken.
  Daar wordt dankbaar gebruik van gemaakt door die ‘Verhuizers’ ze lachen zich rot om onze slappe attitude.

  @ tjonge
  Je grove bewoordingen t.a.v. Wynia doen geen recht aan zijn ‘trackrecord’, lees eens wat meer van hem. Dat je ongenuanceerd afstand neemt van de door mij omschreven gewoonte is duidelijk maar door die NSB-opmerking van je sla je door naar de andere kant.

  Like

  • tjonge zegt:

   @peter rissing,

   moet eerlijk bekennen dat ik weinig gelezen heb van wynia, maar het geen wat ik gelezen heb was zwaar k#t.
   en wat zijn trackrecord is boeit me niet, ik reken hem af op wat ie NU zegt, en NU is die aan het islam-pleasen ten kostte van vileine voorbeelden van nederlanders in het buitenland.

   islam omhoog praten en nederlanders naar beneden trappen staat gelijk aan nsb, punt.,

   dan kom je bij mij automatisch in het nsb boekje.

   en als die wel een goed artikel schrijft zal ik dat ook zeggen, zo ben ik ook weer.

   Like

 8. fleckie zegt:

  ‘ DE MAAT IS VOL’, van Mischa Schrijver,( een lezersreactie,)..NW.ISR.WEEKBLAD 17.11.2014.
  Als met de multiculturele samenleving wordt bedoeld dat nieuwkomers welkom en zichzelf kunnen zijn, met respect voor de mores van het gastland, ben ik een fervent multiculturalist.Nu de
  multiculturele samenleving het slachtoffer is geworden van een merkwaardig minderwaardigheids-
  gevoel onder autochtonen, kan ik geen traan laten om het verval van deze sociologische ramp.De
  vrijheid,welvaart,emancipatie van vrouwen en homoseksuelen, het geringe openlijke antisemitisme zijn zaken om erg zuinig op te zijn. …..Desalniettemin hebben wij toegestaan, dat duizenden
  nieuwkomers in woord en daad hun minachting uitten over deze maatschappij. We hebben
  vergoelijkt dat herkenbare homo’s en Joden worden belaagd en HAATIMAMS getolereerd, straattuig ongemoeid wordt gelaten en buurtvaders ingezet’omdat het geteisem voor hen meer
  respect heeft dan voor de politie’.Het rapaille lacht zich kapot over die Hollanders die zichzelf
  en hun gewoonten wel heel erg moeten minachten. …ik heb daar genoeg van. Is dit een pleidooi
  voor een politiestaat of voor de uitzetting van hele bevolkingsgroepen? Allerminst. Het is het verlangen naar een maatschappij waarin iedere nieuwkomer welkom is, EN zich gedraagt. Zo
  moeilijk is dat niet.Mocht een nieuwkomer dat ideologisch..niet…’trekken’,geen probleem.Niemand
  heeft hem gedwongen te komen en hij is vrij te vertrekken.###############################
  Mischa Schrijver is voormalig student aan het Levisson Instituut, ex-columnist ..NIW, lid LIG
  Amsterdam#####################################################################

  Like

 9. Ik accepteer niets,maar dan ook niets meer van die gasten!Ze hebben bewezen ondankbare,eisen stellende,rovende,moordende,verkrachtende,agressievelingen te zijn.De maat is vol voor mij,en vele anderen!En terecht!

  Like

 10. JooJootje zegt:

  De Nederlanders hebben zelfs de aansporing gegeven in Amerika tot afschaffing van de slavernij Amerika is er beter van geworden wij waren echt een verrijking voor Amerika in tegen stelling tot de vijandige cultuur die we hier hebben binnen laten wandelen kijk dat is nu net het verschil SYP

  Like

 11. Pieter G zegt:

  10 Miljoen inwoners is meer dan genoeg in dit piepkleine landje.
  Waarom en waarvoor zouden dat er meer moeten zijn?

  Waarom lukt dat niet: Het komt door de Import van overbodig volk (vooral PVDA) waarna er stimulerend beleid komt voor meer bedrijven die kostbare ruimte innemen om de kunstmatig gevormde werkeloosheid enigszins op te heffen. (Vooral VVD beleid) : Banen, banen, banen…..creëren!!

  Iedereen snapt dat je op niet al te lange tijd 50 miljoen inwoners hebt en alles vol gebouwd is met beton en asfalt. Bedrijfsterreinen en woon kazernes.
  Het hele land is naar de knoppen. Woon en leefgenot: NUL. Een paar verboden natuurgebieden en wat parken.
  Kijk maar naar kaarten hoe de verstedelijking als kankers over dit land verspreiden.
  Veel mensen noemen dat vooruitgang…………..

  Wat er moet gebeuren: Grenzen dicht en remigratie/emigratie stimuleren. Natuurlijk beginnen met het laten verdwijnen van de islam uit dit land. verder na tweede kind geen kinderbijslag en na derde kind extra belasting (bevolking regulatie)
  Vestiging van grootschalige bedrijven ook zeer selectief toelaten. Hoogwaardige arbeid of ondersteunt door hoogwaardige technologie. Vooral in datgene waar we goed in zijn.
  En dat is best veel.
  Waar we trots op kunnen zijn.

  We zijn tegen een redelijke vloedgolf bestand, maar de tsunami aan betonrotzooi en cultuur vernietigende bijproducten van de massa immigratie wordt over een veel langere tijd uitgesmeerd waardoor het amper opvalt. Alleen bij diegene die wat ouder zijn en het vernietigende effect voor hun ogen zien gebeuren.
  Zie het als een vertraagde tsunami.
  Een desastreuze natuurramp.
  Alleen was dit geen natuurramp, maar een bestuurlijke ramp die makkelijk te voorkomen was geweest.
  Alles is mogelijk.
  En dit land een andere koers laten varen valt daar ruimschoots binnen.
  Voor vrede, liefde en genoeg ruimte om adem te halen in een gezonde samenleving in balans.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Pieter G: 01.45. uur. Net wat U zegt. 10 miljoen inwoners, dat was meer dan genoeg voor een klein land als Nederland. Ik kan mij herinneren, dat er een groep mensen waren- een club van 10 miljoen, die deze WIJSHEID voor enige jaren terug ook verkondigden! Nooit meer iets van gehoord! Tevens het feit dat H.M. Juliana zowel in de jaren ’50 van de vorige eeuw, en ook nog in 1979 van de regering MOEST zeggen: ” NEDERLAND IS VOL…TEN DELE OVERVOL. Wat zijn WIJ belazerd geworden door: PvdA,CDA,VVD en D66. De instroom is onder deze klootzakken gewoon doorgegaan!

   Like

   • Pieter G zegt:

    Beste Tom,

    Ik zie het er nog van komen dat we kunstmatige eilanden in de Noordzee gaan maken om land te maken voor het uitdijend inwonersaantal.
    Als er geen maat is op immigratie en bevolkingsaanwas zal je toch iets moeten verzinnen om niet helemaal dicht te lopen. Want zelfs Almere en de polders kennen een limiet in omvang. Maar dan is mijn tijd ook wel aan het aflopen.
    Als het maar niet de islam idioten zijn die hier de toon zetten.
    Dat mag nooit gebeuren.
    Ik ben ook te vaak in Ierland en Schotland geweest waar je op de mooiste plekken ter wereld kan genieten zonder een zesbaans snelweg in je rug.
    Vliegvissen in een kristalheldere rivier waar de tijd, carrière, of andere dagelijkse beslommeringen heel ver weg zijn.
    Even terugtrekken in het paradijs.
    Geluid van stromend water met watervallen en forel die een op het water gevallen vlieg naar binnen zuigt.
    Zie je de rimpeling op het water?

    Like

   • Even off-topic:u heeft het over Almere en [sport]vissen:in het AD vandaag:Sportvissers in Almere zien niets in een verhoging van de visrechten om de opvang van gewonde watervogels te bekostigen!Over “sportief”gesproken!!!Waarvoor de Vogel-en Natuurwacht pleit Er worden geregeld dieren gevonden die ernstig gewond zijn geraakt door vishaken en visdraad.De opbrengst van de extra visrechten zou ten goede komen aan het Vogelasiel Naarden,waar gewonde dieren uit Almere worden gebracht.Door teruglopende subsidies heeft het asiel moeite om alle vogels de noodzakelijke behandeling en verzorging te geven!Het is dus weer :ikke,ikke,ikke;ook bij zogenaamde sportvissers!

    Like

  • Martha N zegt:

   Pieter G, goed gezegd.

   Like

   • Pieter G zegt:

    Beste Martha N
    Een beetje laat maar mag ik uw commentaar op Syp Winia ook als meer dan ” goed gezegd” kwalificeren.
    Het doet me erg veel genoegens dat er toch nog zo veel mensen rondlopen met dezelfde gevoelens en dat willen en kunnen uiten.
    Ik heb net wat foto’s gemaakt voor het geboorte kaartje van mijn kleinkind waarmee het overigens uitstekend gaat. De foto combineer ik met de zon die boven haar straalt omdat haar naam daarmee verbonden is en het een symbool is voor licht, energie, warmte en leven.
    Zo klein en toch al zoveel levenskracht.
    Elke dag opnieuw verbaas ik me over haar zusje van bijna twee die zoveel energie en positieve energie uitstraalt dat het mijn hart met blijdschap vervult. Alsof de geschiedenis met mijn eigen dochters zich weer herhaalt.
    Een heel bijzondere ervaring.
    Dan vergeet je even alle narigheid om ons heen.
    Dat is ver weg.
    Een andere wereld.
    En alles wat er in me is zal proberen alle narigheid buiten hun gezichtsveld te houden ook al weet ik dat het een utopie is.
    Ook al weet ik dat er nog een hele lange weg te gaan is voordat de rottigheid die mensen elkaar aandoen echt minder wordt.
    Ik zal blijven wijzen naar het licht.
    Onverwoestbaar positief.
    Het licht wat planten doet groeien en leven mogelijk maakt.
    De enige weg naar verlichting.
    De richting waarvan we niet mogen afwijken.
    Voor ons kinderen, kleinkinderen en de toekomst van ons allen.

    Like

 12. JooJootje zegt:

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Yankee_%28scheldwoord%29
  bijvoorbeeld en ze streden tegen de zuidelijke slaven drijvers 😉

  Like

 13. JooJootje zegt:

  Het zou me niet verbazen dat groepen Yankees soldaten onderling Nederlands of Duits spraken.

  Like

 14. laura van der storm zegt:

  Volgens mij ligt het toch een beetje genuanceerder. Wynia wil alleen maar aantonen dat ongewenste zaken zijn ontstaan door de enorme tolerantie van onze bestuurders.

  Het is als opvoeden…op tijd een streep trekken, maar die streep is wat betreft asielzoekers etc. nooit getrokken. Zie hier het resultaat!

  Like

 15. @geertwilderspvv lees even hier aub @sypwynia Wat val je me tegen zeg,1st liet je duidelijk beeld zien,iets gebeurd?https://ejbron.wordpress.com/2014/12/28/commentaar-op-het-artikel-van-syp-wynia-in-elsevier-27-12-2014/#comment-267869

  Like

 16. Avidia zegt:

  Yvonne, voor mij ook, laat ik het concreter uitdrukken, wilde dat ze ALLEMAAL vertrokken, we hebben er meer lat van dan gemak, en geloof me door mijn museum weet ik er alles van, rotvolk is het, die alleen maar profiteert van Uw en mijn belastinggeld, lekker onder uitzitten op de bank, (ook door ons betaald) jaaa!!!!!!

  Like

 17. Tom Hendrix zegt:

  Beste mensen het is allemaal gepland! Vanaf 1972 tot heden. Begonnen met het toestaan van het kabinet den Uyl, van vestiging van “gastarbeiders”, in Nederland, tot het royaal verstrekken van een “generaal pardon”, voor elke zgn. vluchteling en uiteraard moslim die HIER OP HUN GEMAK KOMEN BINNENWANDELEN. Steekwoorden zijn: ” Resolutie van Straatsburg”, “het Project”, de instelling van de communistische EUSSR, en de NWO! En voor geboren NEDERLANDERS, is er zelfs geen : BED,BAD, en BROOD meer. Wij kunnen stikken, met geen dank voor de grootste volksverraders zijnde: PvdA,CDA,VVD en uiteraard voorop D66.

  Like

 18. wouteenhoorn zegt:

  Ik heb die ,,intellectueel” Wynia gevraagd dit te lezen. Maar????????

  Like

 19. delamontagne zegt:

  Hier moet men eens naar luisteren: “Argos”, 27 dec 2014. Radio I
  Hoe de overheid het moeilijk maakt voor NL-ers in het buitenland, die terug willen naar Nederland……..
  http://www.vpro.nl/speel.RBX_VPRO_587070.html

  Like

 20. Taljaard zegt:

  Met mensen die zich gewoon netjes gedragen heb ik helemaal geen problemen.
  Tendeer zulke immigranten, zoals bijv. de Syrische christenen in Rijssen, die daar al meer dan 40 jaar wonen en een eigen gemeenschap en een eigen kerk hebben gesticht, inderdaad als een verrijking te zien.
  Zij werkten oorspronkelijk in de textielindustrie en zijn na de teloorgang van deze bedrijfstak elders aan het werk gegaan. Dit in tegenstelling tot de islamitische Turken die daarna nog tientallen jaren van de sociale voorzieningen hebben geprofiteerd. Deze gemeenschap is dermate onopvallend en veroorzaakte zo weinig problemen dat vrijwel niemand buiten Rijssen en directe omgeving van het bestaan van deze mensen op de hoogte is.
  Na de kerkscheuring, die in 2004 plaatsvond vanwege de vorming van de PKN-fusiekerk, hebben zij hun kerkgebouw en hun faciliteiten de eerste 5 jaren genereus ter beschikking gesteld aan de autochtone Rijssenaren die een Hersteld Hervormde Gemeente hadden opgericht.,
  Wel degelijk een verrijking.
  Dat geldt wat mij betreft ook voor verreweg de meeste Surinamers.
  Daar waren de eerste jaren flink wat aanpassingsproblemen mee, maar nu hoor je er weinig tot niets meer over. Uitgezonderd dan een stelletje idioten rondom Quinsy Gario, c.s..
  Molukkers en Ghanese christenen idem. Waarbij zij vermeld dat de Molukkers (de Nederlandse variant van de Ghurka’s) destijds werkelijk schandalig door de overheid zijn behandeld en daar terecht kwaad over waren. Dit resulteerde in een ellendig tweevoudig gijzeldrama in de jaren `70 van de vorige eeuw, maar tegenwoordig tendeer ik ook deze mensen als een aanwinst voor Nederland te beschouwen. Strijdbare christenen, die zich NIET laten koeioneren door Marokkaans tuig (zie Culemborg) en die wij waarschijnlijk nog hard genoeg nodig zullen hebben bij het bestrijden van de islam alhier.
  Kortom, met christelijke immigranten zijn er veel minder problemen (geweest) dan met mohammedanen. Dit doet mij tot de slotsom komen dat de oorzaken van de immigratieproblematiek niet raciaal-etnisch, noch cultureel van aard is, maar in de eerste plaats religieus.

  Like

  • Martha N zegt:

   Religie is een grote boosdoener, ik moet je gelijk geven Taljaard.
   Er zijn echt wel enkele vriendelijke moslims en buitenlanders en ik kijk ze niet kwaad aan hoor. Het gaat om de massa die tegen ons is. Het overheersen.
   We hebben jaren in Suriname gewoond, schatten van vriendelijkheid. De enkelen die ons ophitsen verpesten het voor de anderen. We hebben in Oman gewoond… niemand viel ons lastig, wij pasten ons aan, aan de zeden en wetten van het land, we voelden ons niet bedreigd. Ik kweek geen haat, dat staat voorop, maar er moet een halt toegeroepen worden aan de overheersing door (veel, te veel) moslims (en buitenlanders), die denken dat ze hier de baas kunnen spelen..
   Dus: Met mensen die zich gewoon gedragen hebben wij geen probleem… we zijn en blijven vriendelijk/ Ik denk dat we elkaar begrijpen.

   Like

   • delamontagne zegt:

    Van de landen in Z-Amerika wonen in Suriname en Guyana (Brits ), de meeste moslims van dat continent.
    Suriname of Oman, toch wel twee werelden van verschil.
    ………..niemand viel U lastig.! Uiteraard niet want U zult zich wel beschaafd hebben aangepast. Wat U zou zijn overkomen ginder, als U zich zo zou hebben gedragen als bepaalde
    nwe NL-ers zich gedragen t.o.v de oorspronkelijke NL-ers, is voor U geen raadsel.
    Leuk U heeft in Suriname gewoond.

    Like

 21. leefbarbaar zegt:

  Elsevier is ook een anti-PVV-vod. Niet serieus nemen.
  Toch een opmerking: de linxe kerk en Wynia dus ook weten haarfijn te vertellen dat Nederlanders die emigreerden, zich ook niet aanpasten. Dus waarom mogen wij verwachten van het haatvolk, dat men zich wel aanpast? Dit is een erkend zijspoor en onwaar. Waar Nederlanders vaak heen gingen was niks om zich aan te kunnen passen. Zeer dunbevolkte landen, met zeer weinig infrastructuur, niet of nauwelijks bewoond.
  Hoe anders met de haatlim, hij parasiteert gelijk een kolonie lintwormen in de darmen van zijn gastheer, krijgt duizend kansen om zich aan te passen maar verkiest haat en afscheiding voor zichzelf en zijn koters en wipkip.
  Daarnaast bouwden Nederlanders natuurlijk een bestaan op, en beroven booslims alleen maar anderen van hun bestaan.
  Wynia is dus ook een demagoog.

  Like

 22. paulzwueste zegt:

  Syp Wynia werkt voor ’n Boulevard-krantje. Houdt dit in de gaten.
  Ik geef even wat redactie-onderwerpen waar serieus columns over worden geschreven: …Mode, Bloemschikken, Voordelig dure geschenken kopen voor juppen, Ons geëerd koningshuis, Economie, enz. Iedereen weer tevreden???!!!
  Dan mag ons Sypje ook een kritisch geluid laten horen waarbij natuurlijk de kat en de hond worden gespaard! En vergeet vooral onze Iraanse lintjesjager Assian Ellian niet die enige tijd geleden zelfs serieus schreef dat we al die arme Somalische kwadspuwers de hand boven het hoofd moesten houden omdat ze thuis zoveel te lijden hadden onder hun tirannieke vrouw! Ja echt!!!!

  Like

 23. Sjaak zegt:

  Het komt de dag dat ze er een bommengordel eronder dragen !

  Like

 24. Pingback: DE MEEST REALISTISCHE UITSPRAKEN VAN 2014… | eunmask

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s