Gaza bereidt zich op volgende oorlog voor

Screenshot_14

Parade van Hamas in de Gazastrook: scherpschutters in hun camouflagepakken zien eruit alsof ze van Mars komen

(Door: Aviel Schneider – Vertaling: E.J. Bron)

Geen wederopbouw en geen demilitarisering. In plaats daarvan bereidt de Gazastrook zich voor op een vierde oorlogsronde  met Israël. Ruim drie maanden na “Operatie Protective Edge” in de zomer is er in de Gazastrook niets veranderd. In de Palestijnse media wordt er vaak over bericht hoezeer de Palestijnen in de Gazastrook nog lijden en dat de radicale islamieten van Hamas hiertegen niets ondernemen. In plaats daarvan investeren ze in raketten en nieuwe terreurtunnels.

Tienduizenden Palestijnen, wier huizen en woningen in de laatste oorlog werden verwoest, leven nog steeds in tentenkampen van de UNRWA. 1,7 miljoen Palestijnen worden het slachtoffer van de twist tussen de radicale Hamas-regering in de Gazastrook en de Fatah-leiding in Ramallah. In de Gazastrook heerst een werkloosheid van 45%.

Het geld, dat de internationale gemeenschap in Caïro voor de wederopbouw van de Gazastrook heeft beloofd, in totaal 5,4 miljard Amerikaanse dollar, bestaat alleen maar op papier. Daarom bevindt de Palestijnse minister-president Rami Hamdallah zich in de Perzische Golf. Hij wil het beloofde geld invorderen. De reden waarom de miljarden schenkingen niet uitgekeerd worden, is volgens de Palestijnse chef Mahmoud Abbas gelegen in het feit dat Hamas weigert de controles aan de grensovergangen naar Egypte aan Fatah over te dragen. Dit was overeengekomen. Hamas op haar beurt beschuldigt Israël en de Fatah-regering in Ramallah ervan dat ze alles zouden doen om de wederopbouw te verhinderen.

Internationale schenkingen zijn in deze situatie weggegooid geld. In nauwe samenwerking met de VN probeert Israël sinds november de wederopbouw van de Gazastrook te bevorderen. Maar dit is niet mogelijk, omdat het beloofde geld uitbleef. Hamas werd er herhaaldelijk op betrapt hoe zij belasting hief op het uit Israël ingevoerde cement, wat pas stopte na dreigingen van Fatah.

Half december marcheerden gewapende Hamas-troepen met grote raketten (R-160, reikwijdte 150 km.) en drones in de lucht door de straten van Gaza. Hun bedoeling is de bewapening voor een volgende oorlog tegen Israël, niet het welzijn van hun eigen bevolking. Hamas heeft al aan Arabische media laten zien hoe nieuwe aanvalstunnels richting Israël gegraven worden. Volgens een Egyptisch bericht, dat gepubliceerd werd in het Israëlische dagblad “Jediot Achronot”, investeert Hamas jaarlijks 140 miljoen dollar in de bouw van nieuwe tunnels. Er werken 12.000 Palestijnen in de tunnelindustrie, alleen maar met de handen, zonder werktuigen, zodat het graven niet aan Israëlische zijde wordt gehoord. Gemiddeld kost iedere tunnel bij Rafah in richting Sinaï/Egypte ongeveer 100.000 dollar en hij wordt in een periode van tot 12 maanden gebouwd. Ook in de raketindustrie boekt Hamas vooruitgang. Half december werden meerdere rakettentests in richting Middellandse Zee uitgevoerd.

Bron:
www.israelheute.com
Auteur: Aviel Schneider

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Religie van de vrede", antisemitisme, Barbarisme, Fatah, Gazastrook, Hamas, hersenspoeling, Hypocrisie, Islam, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Moslims, Rotzakken, Volksvijandigheid, Westen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Gaza bereidt zich op volgende oorlog voor

 1. bigljohn zegt:

  Word het niet eens hoog tijd dat Israel tot volledige annexatie overgaat van de westbank ? Iedere keer dat gezever met die Palestijnen, en iedere keer die halfzachte oplossingen van Israel, zoals beperkte en fatsoenlijke oorlogsvoering en boycot. Zachte heelmeester Israel maakt zelf zijn eigen stinkende wonden, en maakt het keer op keer zichzelf onnodig moeilijk en belachelijk !

  Like

  • Ahava zegt:

   Met je eens, Bigjohn, maar Israel durft dat niet te doen vanwege internationaal politiek aanzien. Ze zullen het toch een keer moeten doen, wat in feite in 1967 al meteen had moeten gebeuren,

   Like

 2. Jaantje zegt:

  Zo te zien hebben ze de kerststallen geplunderd deze stro mannetjes.

  Like

 3. Harry zegt:

  Misschien moeten de Israëli’s zich maar eens niks meer van hun critici aantrekken en die rotpalestijnen zó zwaar bombarderen dat de resterenden over een jaar nóg zitten te klappertanden van angst .
  Zo blijft het allemaal dweilen met de kraan open .
  En de IDF weet nu waar ze op moeten jagen , beesten in een verwaarloosde beren vel .

  Like

 4. Hans zegt:

  Voor ons maakt het niet uit.
  Er zijn geen goede primaten onder de primaten die zich palestijnen noemen.
  Stel nou dat de anti hamas primaten het winnen van de pro hamas primaten.
  Ook die primaten haten ons willen ons dood.
  Van mij mogen ze het land wat bezet gehouden wordt door de primaten die zich palestijnen noemen geheel asfalteren.

  Like

 5. johannes zegt:

  ze zijn als schaap verkleed kunnen ze het schaap ongezien van achter naderen en een beurt geven,het blijvenwel moslims heh.

  Like

 6. windwens zegt:

  Dat dit bloeddorstige volk niet eens een keer genoeg krijgen van moorden is me voor als nog heel onduidelijk. Dat die suffe vrouwen daar maar blijven fokken voor de dood dan is er toch echt wat mis met de gewetens ontwikkeling van deze vrouwen. Zielig absoluut niet ze doen er gewoon volledig aan mee, maar als je zo weinig gevoel voor je eigen broedsel kan opbrengen dan is er toch echt wat mis.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s