Welk wantrouwen wordt meer bekritiseerd?

Screenshot_12

(Door: Aviel Schneider – Vertaling: E.J. Bron)

Toen de Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu voor de verkiezingen openlijk toegaf dat hij tegen de oprichting van een Palestijnse staat zou zijn, werd hij daarvoor heftig bekritiseerd. De Amerikaanse president Barack Obama en andere westerse leiders waren teleurgesteld in Netanyahu´s verrassende standpunt. Israëls herkozen minister-president reflecteert wat de meerderheid van het Israëlische volk voelt en denkt. Een tweestatenoplossing garandeert Israël geen vrede en geen veiligheid.

Nu wordt er beweerd dat Israël in het kader van de verkiezingen naar rechts gegleden zou zijn, wat niet klopt. De joodse bevolking in het land is fundamenteel vanuit politieke en religieuze achtergronden eerder rechts georiënteerd en staat daarom kritisch tegenover een Palestijnse staat aan zijn zijde. In de afgelopen 20 onderhandelingsjaren van de Akkoorden van Oslo heeft de Israëlische bevolking het vertrouwen in een vreedzame oplossing met de Palestijnen verloren.

Maar ook de Palestijnen staan sceptisch tegenover het onderhandelingsproces met Israël. De meerderheid van de Palestijnen heeft vanuit haar oogpunt de hoop op een Palestijnse staat verloren. 71% van de Palestijnse bevolking geeft de oprichting van de staat in de komende vijf jaar slechts een kleine kans. Dit bleek uit een onderzoek van het Palestijnse onderzoeksinstituut voor politiek in Ramallah.

“Ook al zou ik een vrede met de Joden in het land wensen, dan weet ik dat dit niet mogelijk is”, zei Dzjamal (43) uit het Arabische dorp Zurif ten westen van Hebron. “De politiek en de religie zullen ons geen vrede gunnen. Daarvoor bemoeien zich teveel mensen uit de omgeving zich ermee, mensen die meer kapotmaken dan ons helpen.” Ook zegt de meerderheid (82%) dat Israël de zogenaamde “bezette gebieden” wil annexeren en de Palestijnen verdrijven wil. 51% van de Palestijnen ondersteunt de vredesonderhandelingen met de Israëli´s en 49% niet. 48% van  de Palestijnen is voorstander van de gewelddadige intifada en 68% is voor meer raketaanvallen vanuit de Gazastrook op Israël.

Beide partijen zien in dat er op dit moment geen vredesproces bestaat. Aan beide kanten heerst tegenover de ander wantrouwen en desondanks wordt Israëls wantrouwen tegenover de Palestijnen meer bekritiseerd dan dat van de Palestijnen tegenover Israël.

Bron:
www.israelheute.com
Auteur: Aviel Schneider

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Westelijke Jordaanoever", Gazastrook, Hypocrisie, Israël, Israël-vijandigheid, Joden, Jodenhaat, kwaadaardige opzet, meningsdictatuur, propaganda, Westen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Welk wantrouwen wordt meer bekritiseerd?

 1. fleckie zegt:

  “HOGE..PIEF”…………..NW. ISR. WEEKBLAD.. 27.3.2015. ……………Dr.Tareq Abu Hamed ,is ,aangenomen als adjunct-hoofdwetenschapper bij ,het ,Israelische ,ministerie van Wetenschap,
  Technologie..en..Ruimtevaart. Met deze nieuwe functie is Dr.Abu Hamed de hoogstgeplaatste
  Palestijn in een overheidsfunctie.Abu Hamed komt uit het dorpje Sur Bahir in Oost-Jerusalem
  en heeft ,net als vele anderen ..die ,daarvandaan komen ,geen volwaardig ,Israelisch staats-
  burgerschap,maar is ‘ permanent ingezetene”. ……….Abu Hamed is 42 jaar en studeerde chemische technologie in An,ara Zijn proefschrift ging over het biologisch afbreken van bijproducten van aardolie.Hij werkte ook aan het Weizmann-instituut en de Universiteit van
  Minnesota ,waar hij zich bezighield met duurzame energie .Abu Hamed staat op het punt een
  boek te publiceren ,..BEYOND THE DARK MPUNTAINS( ‘ Voorbij de donkere heuvels’) gaat
  over Sur Bahir.” De Arabieren uit Oost-Jerusalem hebben verschillende privileges .Je kunt de
  hele wereld over reizen met een Jordaans paspoort ,waarmee je Arabische landen in kunt.En ke kunt hier vertrekken met je Israelische papieren .Dat laat zien hoe schizofreen de situatie is. We
  willen Israel wel en niet. Tegelijk” aldus Abu Hamed in een interview.###########

  Like

 2. Claudia M. zegt:

  De enige reactie die ik hierop heb is mijn hoofd buigen, een traan laten en naar bed gaan. Zover ik het nu weet, komt het nooit meer goed in deze wereld.

  Wat een stelletje walgelijke mensen wonen er toch op deze planeet en allemaal vanwege een of ander klote geloof!

  Alleen ik, ik ben mijn eigen godin! Ik kan mijn leven vormen en kleur geven en die brug na mijn overlijden, neem ik dan. Mag lijden, dat er leven na de dood is en ik voor de poort kom… Vraag me af of ik dan direct een afspraak voor het hartige woordje te wisselen krijg of dat er een wachtrij is?

  Like

 3. J. C. Th. Köhler zegt:

  “Ook zegt de meerderheid (82%) dat Israël de zogenaamde “bezette gebieden” wil annexeren…”

  Het wordt hoog tijd dat Israel dat doet. Judea en Samaria en oostelijk Jerusalem gewoon weer inlijven bij Israel, waar het hoort. Al zal het verstandig zijn om daar mee te wachten tot Obama is opgevolgd.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 4. lucky bee zegt:

  Ook de Habsburgers stammen feitelijk van Karel Martel, als voor Vaders van ze.
  Dus ook is dit de geschiedenis van de Oostnrijkers.
  http://www.isgeschiedenis.nl/militaire-confrontaties/slag-bij-poitiers-confrontatie-tussen-het-christendom-en-de-islam/

  Like

 5. Jan zegt:

  Hoe politiek links over Israël denkt, voorbeeld Marcia Freedman*

  J-Street: ‘Israël moet vernietigd worden’ (en de Joden dienen als dhimmies onder de Arabieren te leven)

  * Marcia Freedman is van de voormalige, extreem linkse RATZ. De partij ging later over in Meretz, de partij die door de PvdA gesteund wordt en waarmee dus de ideologie is gedefinieerd.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Ratz_(political_party)

  Like

  • Die slinkse ratten kunnen alleen maar wijzen richting Israël.
   Het is Israël dit, Israël dat….Altijd is het vizier alleen gericht op Israël terwijl er toch echt meerdere partijen bij betrokken zijn.
   Iedereen weet dat als er een conflict opgelost moet worden dat dan niet één partij alleen maar water bij de wijn moet doen en de andere partij alleen maar eisen kan stellen.
   Zo komt een conflict nooit aan zijn einde (als dat al mogelijk is in deze situatie gezien het feit dat er een Joodse staat is.)
   Dat weten die rode ratten ook en toch blijven ze volharden.
   Hun ware bedoelingen liggen er zodoende wel dik bovenop.

   Like

 6. “De Amerikaanse president Barack Obama en andere westerse leiders waren teleurgesteld in Netanyahu´s verrassende standpunt.”

  Hiermee wordt toch wel weer de leugens van de Jodenhaters en Israël-bashers ontkracht.
  Zij verkondigen altijd maar weer dat Israël nooit vrede wil met de palestijnen en hun geen staat gunt.
  Als dat het geval geweest zou zijn, waren Obama en andere westerse leiders niet zo teleurgesteld in Bibi’s verrassende standpunt. Het zou niet verrassend zijn geweest als dat altijd al het standpunt was.

  Maar zoals gewoonlijk valt de hele wereld weer over dit soort uitspraken van de Israëlische MP en spreekt er schande van.
  “Zie je wel, de ware aard van Israël komt naar boven.” is zo’n veel voorkomende zin die je telkens weer leest.
  Hoe Israël/Bibi komt tot dit ‘verrassende standpunt’, wordt nooit beschreven.

  -In mijn ogen zegt hij ook niks verkeerds. Zolang hij daar zit komt er geen palestijnse staat. Een palestijnse staat kan er alleen komen onder de gestelde voorwaarden van de palestijnen en de intern. gemeenschap en dat is weer een bedreiging voor de Joodse staat.
  En die staat moet Bibi beschermen. Hij moet waken over de veiligheid van zijn burgers.
  Erg logisch allemaal.-

  Like

 7. De wereld is verrot;de hele wereld!En dat had niet gehoeven,als we,wereldwijd,niet de verkeerde [on]mensen de macht hadden gegeven!Zolang we niet massaal in opstand komen zal het alleen maar verergeren:we laten het toe!

  Like

 8. Waarom zou ik als individu joden haten?Nooit bedreigd,of bestolen door een jood.Acht jaren gevaren voor een rederij met joodse topmensen,Toen beter betaald en behandeld dan bij vergelijkbare bedrijven ja ook de nederlandse.Het is zo gemakkelijk om mee te huilen met de wolven in het wereld bos.

  Like

 9. paulzwueste zegt:

  Vroeger riepen de Palestijnen dat de Joden vernietigd moesten worden omdat ze zogenaamd hun land terug wilden hebben. Nu ze zeker weten dat niemand daar meer in gelooft roepen ze dat de Joden vernietigd moeten worden.
  Bevallen mijn principes U niet? Dan heb ik ook nog andere…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s