Geheime IS-documenten onthullen spionage

Screenshot_18

(Door: Elif Isitman)

Terreurbeweging Islamitische Staat (IS) gebruikte geavanceerde spionagetechnieken om zijn opkomst te maken in Syrië. De terreurbeweging gebruikte agenten die zich vermomden als predikers om tegenstanders in de gaten de houden en uit te schakelen.

Religie speelde daarbij nauwelijks een rol, meldt het Duitse weekblad Der Spiegel zaterdag, dat de hand wist te leggen op geheime documenten van IS. Het weekblad heeft de documenten maandenlang bestudeerd en nagetrokken.

Inlichtingenstaat

De documenten, die honderden pagina’s bevatten, zijn met de hand geschreven en openbaren wie het bij IS voor het zeggen heeft en welke taken individuele leden toebedeeld hebben gekregen.

Het weekblad concludeert dat IS ‘methoden van een zeer ingewikkelde inlichtingenstaat’ gebruikte, met grootschalige spionage, surveillance en moord. Tegenstanders van de terreurbeweging werden ontvoerd en vermoord, nog voordat het ‘kalifaat’ werd uitgeroepen.

Lees verder>>>
(h/t “win”)
Elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in ISIS. Bookmark de permalink .

13 reacties op Geheime IS-documenten onthullen spionage

 1. joopklepzeiker zegt:

  Logisch , ze zijn immer goed getraind .

  Hoe zou dat nu toch zo gekomen zijn ?

  Like

 2. fransLdewit zegt:

  Dacht dat ze allemaal geestelijk gestoord waren, maar er is toch enige intelligentie

  Like

 3. joopklepzeiker zegt:

  wat is dat toch met die ss en

  Like

 4. windwens zegt:

  Het is ook geen westerse oorlogvoering vandaar dat we ook allemaal van die idioten politici hebben die van die onzinnige uitspraken doen. Geven is wel als er 1 “gek” gaat doen binnen de Islam gemeente dat er miljoenen volgen. Zie hier het resultaat!

  Like

 5. Luchtpint zegt:

  DS concludeert dat het niets met religie te maken heeft. Hoe eigenaardig. IS doet dat allemaal voor de lol, een beetje vandalenstreken uithalen. Zomaar zonder reden. Gewoon voor de pret. De onderbouw is religieus-politiek, elke staat die niet aan hun ‘ideaal’ voldoet moet omver worden geworpen, middeleeuwse ideologie aan anderen opdringen met moderne middelen. Perfect verenigbaar. Maar dat heeft allemaal niets te maken met religie of zo ?

  DS weet toch wel dat IS zijn eigen wapentuig ook niet zelf heeft uitgevonden ? Als ze zouden moeten vechten met de wapens van de 7e eeuw, dan was IS maar een voetnoot in de geschiedenis geweest. In heel kleine lettertjes.

  Wat een bende onnozelaars bij Der Spiegel. Het doel heiligt de middelen voor IS, sufdrollen. Dat is alles wat jullie moeten weten bij DS !!

  Like

 6. dgneree zegt:

  Het ruikt naar buitenlandse militare ‘adviseurs’ of wel amerikaanse ‘non lethal’ steun, zogenaamd gegeven aan ‘gematigde rebellen’.

  Like

 7. dgneree zegt:

  het ruikt naar buitenlandse ‘adviseurs, of wel ‘non lethal’ militaire steun van de USA aan de zogenoemde ‘gematigde rebellen’, die opeens niet zo gematigd bleken, maar hun eigen plan trokken.

  Like

 8. fleckie zegt:

  In zijn boek’Was wollen die Araber?’ Uit 1992, ( Knaur Verlag isbn 342604867-1)(>> Que veulent les Arabes?<>Ihr islamischer Staat<>archaïschen …FASCHISMUS…,dessen POLITISCHE. POLIZEI das Recht und die SOZIALE ..ORDNUNG unbarmherzig aufrechterhalte und Gleichzeitig die Konformitat mit den Wetten der religiosen. Tradition in ihrer konservativsten Auspragung erzwinge<>Erneurer<>Auch wenn die Islamisten Schwarmer sind,sind sie doch keine Dummkopfe …Sie haben Wichtiges mitzuteilen. PARIS muss eine angemessene Sprache fur diesen schwieriger Dialog finden ,<<Und was soll man uber den amerikanischen Reporter sagen, der unter den zeitgenossischen <> zwei Stromingen ausmacht: jene,die sich auf die’Urnen’ stutT,und die andere,die der ‘Armee’ den Vorzug gibt: er fugt hinzu , das jede islamitische Bewegung eine ‘harte, und eine ‘gemassigte’ Richtumg beinhalte!
  Wenn aber ein Moslem ( oder Christ oder Jude) gemassigt ist,dann kann er per Definition kein Fundamentalist sein! …..OBERST NORTH und seine Freunde hatten tatsachlig geglaubt ,im Umfeld von Khomeini …>> GEMASSIGTE<> strengen Linie<>Stellvertreter GOTTES auf Erden <>Extremisten<< gediend habe,die behaupteten ,dass die 'Souveranitat nur Gott gehort<> islamischen Regierung<> activistische und..POLITISCHE
  Bewegung<<,die sich einen religiosen Anstrich gibt.Man Finder selbst in der saudischen Theolratie noch orthodoxere Gruppen als die Fundamentalisten,die an der macht sind.So wie jene,
  die in November 1979 die grosse Moschee von Mekka bezetzten ,sich zum Wahhabismus bekannten und ihre Fuhrer der 'Modernisiering " und der Korruptiom <> neuen Regeln<>heidnisch<< zu bezeichnen. ##################

  Like

 9. Jan zegt:

  Die ISIS-vlag associeer ik met een schijthuis. Het witte veld lijkt op een pleedeksel

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s