VS: Huis van Afgevaardigden stemt massaal tegen nog meer massacontrole

Screenshot_8

Het Capitool in Washington DC

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

Het Amerikaanse huis van Afgevaardigden stemde met grote meerderheid tegen de voortzetting van de excessieve massacontrole van Amerikanen door alle geheime diensten. Er verandert echter niets aan de bedrijvige spionageactiviteit in het buitenland.

Met 338 tegen 88 stemmen stemden de Afgevaardigden van het huis van Afgevaardigden heel duidelijk tegen een verlenging van de Amerikaanse Patriot Act, volgens welke de geheime diensten zonder beperkingen telefoongegevens en andere opnames kon registreren. Als de Senaat nu ook instemt met de wet, dan mogen alle verbindingsgegevens opnieuw alleen nog maar door een gerechtelijk besluit worden opgevraagd. De stemming is nodig, omdat de wet, die in het kader van de aanslagen van 11 september 2001 werd aangenomen, alleen een bepaalde periode geldig is.

Voor de Republikeinse senator John McCain is dit stemmingsresultaat een ramp. De in de media altijd presente hardliner maakte tot het laatste moment reclame voor een voortzetting van het binnenlandse controleprogramma, dat echter bewijsbaar geen bescherming tegen terroristische activiteiten op Amerikaans grondgebied bood, maar altijd een repressief karakter droeg.

Vooral de Snowden-onthullingen zorgden ervoor dat het in toenemende mate kritiek regende op de handelwijze van de geheime diensten. Maar terwijl men nu werkt aan “kalmeringspillen” voor de eigen bevolking trekt men zich in Washington helemaal niets aan van de internationale betrekkingen en laat men de spionageprogramma´s daar ongehinderd doorgaan.

Bron:
www.contra-magazin.com
Auteur: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Privacy, Volksvijandigheid, VS. Bookmark de permalink .

Een reactie op VS: Huis van Afgevaardigden stemt massaal tegen nog meer massacontrole

  1. luckybee zegt:

    Hoofdzaak is dat de God van Abraham weer in the USA in Charge is ,dat kan alleen goed zijn voor dat land.

    Like

Plaats een reactie