Israël wil de boycotters boycotten

Screenshot_16

Oproep in Bethlehem om Israël te boycotten.

(Vertaling: E.J. Bron)

“Israëlische consumenten dienen zelf de mogelijkheid hebben om te beslissen of ze producten willen kopen uit landen die Israëlische producten boycotten”, aldus het voorstel van Miki Zohar, parlementariër van de regeringspartij Likoed. Daarom wil hij een wet voorstellen die het Israël toestaat producten uit landen te markeren, die Israëlische producten van de zogenaamde “Westelijke Jordaanoever/Westbank” markeren, zoals dit geëist wordt door de Europese Unie.

“Daardoor kan men de producten herkennen die uit landen komen die Israëlische producten uit Judea en Samaria, de Jordaanvallei en de Golanhoogten kenmerken en boycotten”, legt Zohar zijn idee uit. Het wetsontwerp voorziet erin dat importeurs en handelaren de producten desbetreffend moeten kenmerken. In de wet is eveneens voorzien in een gevangenisstraf van zes maanden voor iedere importeur of handelaar die zijn producten uit Europa niet dienovereenkomstig markeert.

Zohar, die zelf rechtswetenschappen gestudeerd heeft, beschouwt de handelwijze van enkele organisaties in Europa als cynisch: “Ze nemen begrippen zoals ´mensenrechten´  en ´strijd tegen de Israëlische bezetting´ in de mond, maar het is hun politieke agenda om heel Israël te boycotten en zodoende het bestaan van het Joodse volk te ondermijnen. Dat is huichelarij en een dubbele moraal.”

Intussen heeft Michael Oren, parlementariër van de partij Kulanu, een supermarkt in Jeruzalem bezocht. Daar markeerde hij symbolisch producten uit Europa met een sticker. “De beslissing van de Europese Unie om producten uit Judea en Samaria en de Golanhoogten te boycotten, is niets minder dan een antisemitische beslissing”, benadrukte Oren. De EU zou niet eisen producten van de Krim of uit Noord-Cyprus te markeren, waar eveneens sprake zou zijn van territoriale conflicten. Oren riep de Israëlische regering ertoe op om de Israëlische handel meer te richten op de Amerikaanse, Aziatische en Afrikaanse markt, waar Joodse producten niet speciaal gemarkeerd zouden hoeven worden.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Westbank", "Westelijke Jordaanoever", antisemitisme, Appeasement, Barbarisme, demoniseren, Dhimmitude, discriminatie, EUSSR, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, Islamofilie, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Racisme, Rotzakken, Socialisten, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

12 reacties op Israël wil de boycotters boycotten

  1. Cathja zegt:

    Het voorstel van Miki Zohar vind ik logisch en begrijpelijk, zolang men in Europa bezig is om Israël’s producten te markeren wanneer ze uit ‘bezet gebied’ afkomstig zijn. Het antwoord van Israël daarop kan eigenlijk alleen maar zijn dat men de Europeanen met gelijke munt terug betaalt.
    Eigenlijk triest dat het zo gaat! Europa moet zich doodschamen dat ze de geschiedenis van Israël niet eens goed kent, maar wel op valse gronden Israël’s producten buiten de deur houdt!

    Like

    • koddebeier zegt:

      100% mee eens !!!

      Like

    • Antoni Banderes zegt:

      Niet alleen dat ik het volledig met je eens ben Cathja, ik zou willen aanbevelen een stapje vérder te gaan! Landen die producten boycotten uit zgn “bezette gebieden”, meteen ook schrappen van de lijst van landen die Israëlische technologische producten mogen kopen, of in licentie namaken. Dus géén slimme Israëlische electronica of medicijnen meer voor hen! (etc.etc.) Ja ik weet, ’t kost wat, maar dat moet Israël er dan maar voor over hebben om hen terug te straffen. Die producten kunnen ze dan beter slijten in andere landen.
      Groet, Antoni Banderes

      Like

      • Cathja zegt:

        @ Antoni Banderes 16:33

        Volledig mee eens!
        Ik ben met mijn reactie uitgegaan van wat wij in de supermarkten aantreffen, maar u gaat terecht een stap verder. Israël heeft in de loop der jaren laten zien dat zij in staat zijn hoogwaardige technologische apparaten etc. te ontwikkelen en te leveren, en het zou toch wel even slikken zijn voor Nederland als wij geen toestemming meer zouden krijgen om deze hoogwaardige producten te kopen!

        Groet, Cathja.

        Like

    • Ruud Steunassen zegt:

      Europa’s historische besef is nul komma nul.

      Like

  2. koddebeier zegt:

    Deze boycot komt omdat de fascisten nog steeds aan de macht zijn in Europa !

    Like

  3. Bob Fleumer zegt:

    Ik zou willen dat Israëlische producten beter te herkennen zijn dan weet ik wel wat ik wil kopen.
    De EU is een bende gekken, terwijl ze op de rand van de afgrond staan zijn ze bezig dingen te markeren van de enige democratie in het midden oosten, wat een waanzin.
    Ik zou het niet erg vinden als er een traproede los zou zitten in het huis van Juncker.

    Like

  4. Elena zegt:

    De boycot is mede oorzaak van de domme kudde, die blindelings het roeptoeteren van de fascisten volgt..zonder enige kennis van de geschiedenis..zo’n kleine 100 jaar terug als begin.

    Like

  5. Elena zegt:

    Wat ik humor vond, afgelopen zomer/voorjaar werd het ” fruit” uit Israel geboycot door Europa. Dan zegt Rusland…mooi zo, nemen wij het wel…lol.

    Like

  6. Henk.V zegt:

    Dat vind ik een uitstekend plan!

    Like

  7. Tom Hendrix zegt:

    Geheel eens met het voornemen van Israël!

    Like

  8. Hendrik M. zegt:

    Denk dat ik juist als Israëlisch gemarkeerde producten zou kopen, nu is het vaak moeilijk te ontdekken.
    Het moge duidelijk zijn dat we uit dat €U gedrocht moeten stappen.
    Hup Geert, op naar de 101 zetels!

    Like

Plaats een reactie