AfD wil regeren in Duitsland

Screenshot_21

Voorzitster Frauke Petry tijdens het 5e landelijke partijcongres van de AfD in Stuttgart.

(Vertaling: E.J. Bron)

De AfD streeft in Duitsland naar het op zich nemen van regeringsverantwoordelijkheid. Partijvoorzitster Frauke Petry zei dat de AfD zou staan voor directe democratie. Duitsland zou de politieke controverse opnieuw moeten leren.

DWN

De AfD-voorzitster Frauke Petry heeft op het landelijke partijcongres in Stuttgart gezegd dat de AfD zich niet tevreden wil geven met de rol in de oppositie: “We willen met het oog op de toekomst niet diegenen zijn die als junior-partners in de parlementen zitten”, zei Petry vandaag in haar toespraak voor meer dan 2.000 partijleden. “We willen meerderheden verkrijgen, zodat we ons programma als tegen-ontwerp tegen het politieke establishment kunnen uitvoeren.”

De AfD zou “als snelst groeiende partij in Duitsland een enorme verantwoordelijkheid” hebben, zei Petry. Drie jaar na haar oprichting zou de partij ook in Europa een gevraagde partner zijn. Voorwaarde voor een verder succes van de AfD zou “interne eenheid”zijn in plaats van personele debatten, zei Petry. “Ik heb u nodig, net zoals u mij als toonaangevende vertegenwoordigster in het openbaar nodig hebt”, zei ze gericht aan het adres van de leden.

Met het oog op het eerste hoofdstuk van het beginselprogramma, dat in Stuttgart moet worden aangenomen, zei Petry dat de directe democratie “een uniek kenmerk” van haar partij zou zijn. De AfD zou “de koortsthermometer zijn van een samenleving die de democratische controverse weer moeizaam moet leren.”

Frauke Petry ging in haar toespraak uitvoerig in op de omgang van de media met haar partij, die zij als “vierde macht in de staat” bekritiseerde. Voor de “constant herhaalde beschuldiging van de ruk naar rechts zouden geen bewijzen bestaan, zei ze. Ondanks een “enorme belastering” en “demonisering” zou de instemming met de AfD toenemen.

De AfD bevindt zich na haar successen in de deelstaten, waar ze inmiddels in acht parlementen vertegenwoordigd is, op landelijk niveau volgens peilingen in de lift. Anderhalf jaar voor de Duitse parlementsverkiezingen haalt de partij in de peilingen tussen de 12% en 14% van de stemmen.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Duitsland, gezond realisme, Patriottisme. Bookmark de permalink .

5 reacties op AfD wil regeren in Duitsland

 1. carthago zegt:

  Ik verwacht dat afd nog veel meer gaat groeien als de Duitsers hun correcte dhimmi denken eens gaan inruilen voor het staan voor soevereiniteit en eigenwaarde, ze kunnen het wel maar ze durven nog niet. De afd helpt ze verder.

  Like

 2. Helena zegt:

  Merkel muss weg und schnell!!

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Helena: 23.22. uur, op 30/4. Precies, deze ongekroonde keizerin, van de EUSSR, dient z.s.m. te verdwijnen, maakt niet uit hoe! Verder wens ik de AfD, en Pegida heel veel aanwas toe. Weg met de verraders van LINKS, de Liberalen en de Christendemocraten!

   Like

 3. ildiko zegt:

  ook de hele top Brussel

  Like

 4. Pingback: AfD eist referendum over de euro | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s