Nigeriaanse president: Boko Haram uit zijn laatste bolwerken verdreven

screenshot_1

(Vertaling: E.J. Bron)

Het Nigeriaanse leger zou vrijdag “vernietigd hebben wat er van de opstandelingen van Boko Haram in het ´Camp Nul´ in het hart van het Sambisa-woud over zou zijn geweest”, verklaarde de Nigeriaanse president Muhammadu Buhari zaterdag.

epoch-times

Na maandenlange gevechten heeft het Nigeriaanse leger volgens informatie van de regering de radicaalislamitische groepering Boko Haram uit het Sambisa-woud, een van haar laatste bolwerken, verdreven.

Het Nigeriaanse leger zou vrijdag “vernietigd hebben wat er van de opstandelingen van Boko Haram in het ´Camp Nul´ in het hart van het Sambisa-woud over zou zijn geweest”, verklaarde de Nigeriaanse president Muhammadu Buhari zaterdag. Hij zou “blij zijn en heel trots op de moedige soldaten van het Nigeriaanse leger.”

Het Sambisa-woud ligt in de noordelijke deelstaat Borno en is ongeveer 1.300 km² groot. Strijders van Boko Harma trokken zich hierin terug na gevechten met het leger.

Buhari zei dat de chef van de generale staf van het leger hem zou hebben meegedeeld “dat de terroristen op de vlucht zijn, geen enkele plek meer hebben waar ze naartoe kunnen.” Hij zou de soldaten opdracht hebben gegeven de radicale islamieten te achtervolgen en hen over te dragen aan justitie. Over het verblijf van de aanvoerder van Boko Haram, Abubakar Shekau, gaf Buhari geen informatie.

Woensdag had het Nigeriaanse leger in het Sambisa-woud 1880 burgers uit handen van Boko Haram bevrijd. In de loop van de week nam het meer dan 500 radicale islamieten gevangen.

Boko Harma vecht al jaren voor de oprichting van een Allah-staat in het overwegend islamitische noordoosten van Nigeria. De groep pleegt o.a. aanslagen op de politie, het leger, kerken en scholen. Sinds 2009 werden er meer dan 20.000 mensen in het conflict gedood. 2,6 miljoen mensen sloegen op de vlucht voor het geweld.

Volgens mensenrechtengroeperingen ontvoerde Boko Haram bovendien duizenden vrouwen en meisjes. In 2014 breidden de strijders van Boko Haram hun aanvallen uit naar de buurlanden Kameroen, Niger en Tsjaad. Hun regeringen sloten zich daarop aan bij de strijd tegen Boko Haram. In maart 2015 zwoer Boko Haram trouw aan de Jihadisten-militie “Islamitische Staat” (ISIS).

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordppress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Boko Haram, ISIS, Islam, Nigeria, Terrorisme. Bookmark de permalink .

6 reacties op Nigeriaanse president: Boko Haram uit zijn laatste bolwerken verdreven

 1. Nou, dan gaat hij weer naar en ander gebied en wat dan?

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Exact! Typisch Afrikaans: Ze klaren de klus half en besluiten vervolgens dat het dan alweer mooi geweest is!
   En trouwens: En waar zijn nu die ontvoerde schoolmeisjes gebleven? (Wéten ze niet.)

   Like

 2. Het helpt niet echt hè als ik nog maar een keer zeg dat we de dobberindustrie met al haar productiebedrijven, toeleveranciers, beveiliging en producten daarheen moeten sturen en dan de Big Ones die in Volkel liggen te roesten d’r op.

  Like

 3. Harry zegt:

  Maak je maar geen illusies , de waarheid is een schaars artikel in Afrika en Nigeria is ongeveer het ergste land ter wereld .
  Dat de legerleiding tegen de regering liegt zal ook niemand vreemd voor komen .
  Dat de regering liegt is standaardgebruik , net als bij ons , trouwens .

  Die lui vluchten de bossen in en na een paar weken duiken ze weer ergens op .
  Maar daar lullen ze zich wel weer uit , dat is zwarten wel toevertrouwd , eeuwen van stelen , liegen en ontkennen heeft ze tot geniale oplichters gemaakt .

  En wie denkt de islam getemd te hebben is wel heel naïef .
  Zolang er nog één leeft begint het gedonder opnieuw , het is slechts uitstel .
  Maar het zou wel mooi twintig jaar rust geven .

  Zoals we weten , zachte heelmeesters , maken stinkende wonden .
  Rigoreuze oplossingen zijn de enige , in dit geval .

  Geliked door 1 persoon

 4. Fubar zegt:

  Vind je het heel erg dat ik er geen woord van geloof ?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s