Trump ontmantelt klimaatbeleid Obama met decreet

Screenshot_130

De Amerikaanse president Donald Trump is begonnen met de ontmanteling van het klimaatbeleid van zijn voorganger Barack Obama. Met een nieuw presidentieel decreet verandert hij regels waarmee het boren naar olie en het delven van steenkool volgens hem worden gehinderd.

Met de presidentiële beslissing wil het Witte Huis banen creëren en de binnenlandse energieproductie opvoeren, zodat de VS minder afhankelijk is van buitenlandse energie. ,,Mijn regering maakt een einde aan de oorlog tegen kolen”, zei Trump voor hij het bevel ondertekende. ,,Met het bevel van vandaag zet ik historische stappen om de restricties op Amerikaanse energie op te heffen, de inmenging van de overheid terug te draaien en de regels waarmee banen verloren gaan op te heffen.”

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Algemeen Dagblad

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump, gezond realisme, klimaat, Obama, VS. Bookmark de permalink .

21 reacties op Trump ontmantelt klimaatbeleid Obama met decreet

 1. Tom Hendrix zegt:

  Helemaal met Trump eens. Deze president komt tenminste op voor de eigen bevolking. Dat is wat anders dan bij ons de “linkse VVD met pias Rutte”.

  Geliked door 2 people

 2. Troubadour zegt:

  Mevr,Dijksma vergeet dat het overgrote gedeelte van de staten in de USA republikeins zijn waar deze maatregelen met gejuig worden begroet.Misschien jan zij haar conferentie houden olv.Al Gore de autheur van het zgn klimaatjunkie handvest an inconvenient lie.

  Geliked door 2 people

 3. Jan zegt:

  Michael Moron: Trump zal verantwoordelijk zijn voor het uitsterven van de mens

  Michael Moore claims that human “extinction” started after President Donald Trump eliminated Obama-era climate regulations Tuesday.

  The 62-year-old filmmaker shared his bizarre thoughts on Twitter, saying historians would mark the beginning of the end for everyone living on earth after Trump signed an executive order “killing” all of President Barack Obama’s “climate change regulations.”

  http://dailycaller.com/2017/03/28/michael-moore-claims-trump-will-be-responsible-for-human-extinction/

  Like

 4. Jan zegt:

  Californistan’s opperrechter tegen Trump: Het handhaven van de wet is tegen de wet: Enforcing Immigration Laws Goes Against The Rule Of Law
  http://dailycaller.com/2017/03/28/californias-chief-justice-enforcing-immigration-laws-goes-against-the-rule-of-law/

  Alleen linksvolk komt hier op.

  Like

 5. ildiko zegt:

  Opwarming met 1 graad??????gigantisch!!!!!! Maar kan ook afkoeling plaatsvinden , er is niemand die iets kan garanderen en dan alle zonnepanelen vriezen kapot. Ik heb in een magazine gezien dat wetenschappers een mega glazen bol hebben gecreëerd die kosteloos een hele stad met zoonenergie kan overzien. Dus je hoeft niks te investeren, gewoon even geduld hebben.

  Like

 6. Mary zegt:

  Helemaal goed van Trump!!!, klimaatakkoord Parijs……., op het klimaat hebben mensen geen enkele invloed en dat zal zo blijven ook dus is dat hele klimaatakkoord een grote leugen (wat niet in Europa), gelukkig voor Amerika zal ook Dijksma geen enkele invloed kunnen hebben op de beslissingen van Trump.

  Like

 7. Bij Trump gaat eigen bevolking voor.

  Like

 8. Wachteres zegt:

  https://www.bnr.nl/nieuws/internationaal/10320633/milieuclubs-in-geweer-tegen-decreet-trump

  Dijksma wil klimaatconferentie organiseren in VS

  Staatssecretaris Sharon Dijksma pleit voor een conferentie over de opwarming van de aarde in de Verenigde Staten. Ze reageert daarmee vanochtend in NRC Handelsblad op het decreet van president Trump, waarmee hij gisteravond een groot deel van het klimaatbeleid van zijn voorganger Obama terugdraaide.

  Like

 9. Frans Brassens zegt:

  Maar wat te denken van wat ik las: “De Amerikaanse president nam klimaatverandering tot nu toe niet erg serieus. Volgens hem werd de opwarming van de aarde erg overdreven, maar nu lijkt hij de ernst van het probleem toch in te zien. Het plan: Trump wil nu sulfaatdeeltjes in de atmosfeer laten spuiten. Dat zou zonnestraling moeten tegengaan. ”

  Alles wat als ‘wolken’ of wat ook de zonnestraling tegengaat, verhindert ’s nachts dat de aarde warmte aan de ruimte afgeeft. Wat is dan het rendement, nog afgezien van alle troep die er in de atmosfeer terechtkomt en die uiteindelijk op de aarde terecht komt?

  Like

 10. Elena zegt:

  Verstandig besluit van Trump.

  Wereldwijd heeft men nog 2440 kolencentrales in petto.
  Japan gaat de komende 25 jaar 45 kolencentrales bouwen.
  Het enige wat onze aarde kan redden is wereldwijd geboortebeperking.

  https://www.trouw.nl/home/wereld-heeft-nog-2440-kolencentrales-in-petto~ab44e4ce/

  Like

  • Elena !

   Geboortebeperking met name in postbus 999 landen en Islam landen. Vergrijzing is prima want robotten nemen inmiddels veel werk over, zeuren niet en zijn nooit ziek. Dus zo min mogelijk vervuilers op de wereld zetten. Dat is het beste klimaatbeleid !

   Like

 11. Flo zegt:

  Heerlijk dat die tuthola Dijksma in de wielen wordt gereden ,Klimaat is Larie ,ze heeft zeker van iemand gehoord dat je van de opwarming dik wordt ,en dat heeft ze voor waarheid aangenomen .
  Ze zou zich beter druk maken om d’r eigen figuur een een goed dieet nemen ,of zou ze het er juist lekker van nemen ,klimaat levert namelijk aardig wat geld op .

  Like

 12. oeps48 zegt:

  Staatssecretaris Sharon Dijksma (Milieu) wil zich gaan mengen in de Amerikaanse politiek. Mag dat ??? Is dat wel politiek correct ??? En dat zegt dat kreng nog wel, vóór dat het nieuwe kabinet geformeerd is. Gij zult als demissionair kabinet slechts lopende zaken afhandelen en GEEN toetkomst politiek bedrijven. Foei, foei, foei !!!

  Like

 13. Perfide Albion zegt:

  Alleen een megalomane gek (en de meerderheid van de Nederlandse kiezers) gelooft dat de mens invloed heeft op het aardse klimaat.

  Like

 14. louis portugal zegt:

  Volgens Michel Moore, U weet wel die, vies dikke “documentaire” filmer,
  Begint nu, 28 maart, het einde van de wereld.
  Dat hij zelf in een HEEL groot huis, op speciale locatie aan een meer, woont en Al Gore die net zoveel stroom verbruikt als een klein dorp, heeft er natuurlijk niet mee te maken.

  Like

 15. Anna zegt:

  Gisteren op het journaal. Trump afz….ken en daarna Obama breed in beeld met de GRoene afspraken en beloften voor een beter milieu….. dit is al dagen zo eerst wordt trump weggezet als een booswicht een vernietiger van alles wat maar kan om daarna Obama te tonen met een lofrede……. over objectieviteit gesproken….. wat een beerput is het journaal…..

  Tegenwoordig volg ik Fox news regelmatig….. als je ziet welk een rotzooi of Obama ervan gemaakt heeft…….. de FBI door en door ……corrupt… Obama heeft zelfs om immuniteit gevraagd voor na zijn. Presidentschap. ( als dat nodig is dan moet er iets aan de hand zijn ) CLINTON CORRUPT komt w.s. Tot vervolging….. Obama ook…… en dan de Pizza gate afaire….. kinderporno en mishandeling….. Trump probeert de bezem er door te halen maar de ” deep state ” is echt heel diep vertakt….. Ted Crowdy rep. Senator leid een aantal onderzoeken…. boeiend om te volgen…..een kei van een kerel….!!!!
  HIER HOREN WE NIETS VAN OP HET JOURNAAL……. maar er is daar veel aan de hand…..

  Like

 16. exmarineman zegt:

  Ja dat klimaat en de “opwarming”, hét probleem van de laatste 25 jaar alsof er geen andere problemen zijn op de aardkloot en m.n. in het westen, zoals de immigratie, islamisering enz. Ik vraag mij ook af waar al die milieufreaks op school hebben gezeten en wat ze daar geleerd hebben over het ontstaan van o.a. Europa, de Alpen, de Eifel, de Ardennen, het IJsselmeer, de Noordzee enz enz. Dan heb ik 1 advies voor al die mensen: ga eens naar het NatuurHistorisch Museum in Maastricht, ga de mergelgrotten eens in in Zuid-Limburg. Hoe zijn de Dinosaurussen, de Mosasaurussen gestorven? Wat was zeg even ruwweg de temperatuur tijdens het leven van deze beesten in “Nederland”, Noord-west-europa? Hoe komt het dat hun overblijfselen gevonden zijn in de mergel????? En hoe koud is het toen geweest, in de atlas tijdens de aardrijkskundige lessen noemden ze dat de IJSTIJD! En toen waren er veel minder mensen op de aarde, gebrukten ze geen olie, gas, kolen, er waren geen auto’s, vliegtuigen en ga zo maar door. Maar de aarde ging gewoon zijn/haar eigen gang en de aarde zélf maakte het klimaat uit, i.s.m. wellicht de zon. En was het eerst de zure regen, en toen dat niet bleek te kloppen, vond men wel weer wat anders. Want met die zure regen dat had veel geld in het laadje gebracht, dus moest men iets anders verzinnen. Toen ook dat ozongat niet klopte, tja wat nu…. oh ja de Noordpool. Het ijs smelt daar, dus de waterspiegel gaat stijgen met overstromingen enz als gevolg. De dijken en de duinen (van nature ontstaan in de IJSTIJD(!), zijn niet meer hoog/stevig genoeg…. Maar gooit u nu eens in een glas water 5 ijsklonten, totdat het glas vol is. Laat nu die ijsklonten maar rustig smelten en zie, he dat is verrassend……het glas loopt niet over met water. Nee dat klopt, want bevroren water – ook wel ijs genoemd – zet uit. Herinnert u zich nog dat vroeger de waterleidingen in huis bevroren en toen het warmer werd gingen die lekken, want ze waren kapot grsprongen door de bevriezing van het water….. Gek he? En toen werd ook nog eens de Zuidpoolijskap groter (vanwege de opwarming????) en ja daar kwam dus weer iets nieuws: CO2….. ja de planten en ook de mens hebben dat nodigen toch is dat nu het gevaar voor de opwarming met wellicht 1 graad in 200 jaar…. Maar dat het een grote hoax is blijkt uit alles. Het gaat gewoon om geld….Kan iemand mij eens uitleggen wat het nut van al die 10.000’n windmolens is????? Als het te hard waait kunnen ze niet draaien, en bij te weinig wind ook niet. Dan wat en hoe hoog zijn alleen al de productiekosten van al die molens, wat de onderhoudskosten en na 20 jaar moeten ze worden vervangen. WAT kost dat allemaal niet aan energie, materialen enz enz enz.

  Like

 17. Jan zegt:

  Hahahahaha: Dag nadat Trump ‘Global warming akkoord’ opzegt sneeuwt het in Moskou

  June snow in Moscow – just as Trump pulls US out of Paris climate deal (PHOTOS, VIDEOS)

  Где лето? Waar is de zomer?
  https://www.instagram.com/p/BU1SZyYl_D_/?taken-by=kseshagirl

  The coincidence wasn’t lost on Russian President Vladimir Putin, who on Friday was in St. Petersburg attending an economic forum.

  “In Moscow it’s raining and cold and even, they say, some snow. Now we could blame this all on American imperialism, that it’s all their fault. But we won’t,” he joked.

  https://www.rt.com/viral/390647-moscow-snow-climate-change/

  Like

 18. Jan zegt:

  Amerikaanse ambassadeur voor China neemt enkele dagen voor hij diende op te stappen ontslag als protest tegen Trump’s klimaatpolitiek. Kortom, een aandachtshoer.

  The acting U.S. ambassador to China, David Rank, has reportedly resigned from his post over President Trump’s decision to withdraw the United States from the Paris climate agreement, according to a new report.

  CNN reports that several sources familiar with the matter say Rank’s decision was directly tied to Trump’s decision to remove the U.S. from the accord, though his replacement in Beijing has already been approved by the Senate.
  ….

  http://thehill.com/policy/international/336428-acting-us-ambassador-to-china-resigns-over-trumps-paris-decision-report

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s