“De brutaliteit van journalisten die hun moraal opdringen aan geïnterviewde en lezer”

Screenshot_15

(Door: Willem Ruitenberg)

‘Wat is er eigenlijk precies immoreel aan immigratie?’

In Die Welt stond een interview met de Oostenrijkse minister van Buitenlandse Zaken, Kurz. Na zijn opmerking dat de migratieroute over de Middellandse Zee afgesloten moet worden, kreeg hij de vraag of hij hardvochtig is. Deze vraag belichaamt het probleem van de vastgelopen discussie. Allereerst is het niet aan een journalist om dergelijke onzakelijke vragen te stellen, hij moet de feiten boven tafel krijgen en de lezer laten concluderen. Ten tweede is het een dwingelandij om hardvochtigheid te noemen, je wint altijd als moreel hoogstaand, want wie wil er nu hardvochtig zijn? Je zet op een onzuivere manier de discussie naar je hand, doordat je de ander vanuit je moral high ground in de verdediging drukt.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in asielwaanzin, Europa, gezond realisme, Illegalen, Immigratie, Linkse media. Bookmark de permalink .

14 reacties op “De brutaliteit van journalisten die hun moraal opdringen aan geïnterviewde en lezer”

 1. paulzwueste zegt:

  Ik vind dit ’n uiterst dubieuze vraag om aan een Minister te stellen.
  Ik bedoel, je vraagt toch ook niet aan Rutte of ie hard en vochtig is.

  Wat is dat nou…

  Geliked door 2 people

 2. Renske zegt:

  En dat soort methoden daar heb ik een ongelofelijke bloedhekel aan. Ik weet uit ervaring dat juist de mensen, die zich als moreel hoogstaand profileren, nou juist de meest achterbakse gemene en vooral laffe mensen zijn als het erop aan komt.

  Like

  • Jan zegt:

   Dat is allemaal Pax Christi, ICCO, IKV-volk enz. Die lafbekken ken ik nog van mijn studententijd op Uilenstede, vergeven van de PSP en PvdA. Ik was volgens zo’n linkse een hersenloze moordenaar en robot omdat ik in het leger was geweest, hij meende zich superieur omdat hij tegen Reagan stond te blaten als ‘vredesactivist’ op het Museumplein tegen de kruisraketten en tegen inval op Grenada. Steunde Mient Jan Faber (beroepsantisemiet, lees Peter Siebelt ‘Modus Operandi’ (de smerige rol van hem tegen Israël).
   Leiden was eens in last toen ik een poster van de PvdA half van de deur van de gemeenschappelijke keuken had gescheurd. Wie dat had gedaan, vroeg de eikel. Tja, het is gemeenschappelijk en niet privé en dus hou je de rotzooi van het socialisme maar bij je, dacht ik. Wat een vreselijk volk was dat.

   Like

 3. BigLJohn zegt:

  Een punt blijft echter nog onbelicht. Journalisten van een krant weigeren vaak berichten te plaatsen van hun lezers, als deze berichten hun onwelgevallig zijn. Ik zal de enige niet zijn die dit al vaak overkwam. Vraag je de krant om respons, dan zegt men; Er kwamen teveel berichten binnen, we kunnen niet alles plaatsen. En als je dan ziet wat er wel geplaatst is….Om van te walgen ! Niet alleen de berichten van de krant zelf, ook de ingezonden stukken lopen hiermede in de pas ! Over vrijheid van meningsuiting gesproken. Gelukkig kan een ieder hier bij E.J. bron wel zijn mening kwijt ! Een dankwoord voor E.J. Bron is hier op zijn plaats. Toen ik in het verleden zonder enige waarschuwing bij de DDS afgedonderd werd, kon ik bij E.J. Bron gelukkig verder. Vandaag de dag is DDS flink ten goede bijgedraaid, kan ik weer inloggen, maar om de een of andere reden doe ik dat zo goed als nooit meer.

  Like

  • BertG. zegt:

   Hoe erg moet DDS dan wel niet geweest zijn?
   De reageerders daar zijn hoofdzakelijk bezig met mekaar aan het uitschelden en beledigen, op enkele goede reacties na.
   Dat is 1 van de reden geweest om daar nooit iets te plaatsen.
   Wat een onhebbelijk zooitje bij elkaar is het daar.

   Like

   • Henk der Niederlànder zegt:

    Ach Bert, Ik lees regelmatig bij DDS maar heb totaal geen zin om daar te reageren omdat zoals je zegt daar een aantal trollen de discussie zit te verneuken.
    De artikelen op zich zijn over het algemeen wel te pruimen maar het goeie van DDS word dikwijls te niet gedaan door een stelletje mafklappers die denken het morele gelijk aan hun kant te hebben.

    Like

 4. Marian zegt:

  Daar zijn sommige journalisten goed in. Je proberen dingen in je mond te leggen, ontfutselen of verdraaien zo het hun uitkomt. Opjutten doen ze ook graag.

  Like

 5. bijna alle massamedia zijn politiek correct, muv Elsevier, Wierd Duck, Joost Niemuller, prof. Ellian en prof. Paul Cliteur. De staatspropagandaomroep is het ergste.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s