Leden Leefbaar Rotterdam stappen op na ruzie over AZC in Rotterdamse wijk

Screenshot_133

(Door: Tiewen Visser)

Twee voormalige bestuurders van Leefbaar Rotterdam in het Rotterdamse stadsdeel IJsselmonde stappen uit de partij en gaan op eigen titel door tot aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Dat meldt De Telegraaf.

Norbert Swaneveld en Marjan Gonsalvez werden eerder op non-actief gesteld na een ruzie over de komst van een asielzoekerscentrum in de wijk De Beverwaard in IJsselmonde. In ‘goed overleg’ hebben ze nu hun lidmaatschap van Leefbaar Rotterdam opgezegd.

“We zijn opgekomen voor onze bewoners, die geen AZC in de buurt wilden. Maar doordat de partij op het pluche wilde blijven zijn wij opgeofferd”, zegt Gonsalvez tegen De Telegraaf.

Swaneveld en Gonsalvez gaan volgens geruchten in maart mogelijk meedoen aan de verkiezingen voor de PVV. Leefbaar Rotterdam zit op dit moment in de Rotterdamse coalitie met D66 en het CDA.

PVV nieuw

Bron:
https://wnl.tv

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "omvolking", "Verrijking", "Weg met ons!", asielwaanzin, Barbarisme, burgermoed, cultuurrelativisme, Elite, establishment, gezond realisme, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, meningsdictatuur, moralisme, Multiculti, Nederland, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

20 reacties op Leden Leefbaar Rotterdam stappen op na ruzie over AZC in Rotterdamse wijk

 1. koddebeier zegt:

  Politiek is een vies spel !!

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  …….met D66, het CDA èn nog steeds met de PvdA, in de vorm van dat fraaie Marokkaans-islamitische stuk brilslang, eh, bur-ge-mees-ter.
  Beverwaard, dat was toch immers die wijk, waarvan de inwoners op de informatie-avond al zo ondubbelzinnig hun ongenegen over de komst van dat AZC kenbaar maakten, waarop hij ze in z’n smetteloze witte overhempie eventjes om meer respect verzocht “omdat hij nog steeds de burgemeester van Rotterdam was?”
  Alles wat “Leefbaar” aanbelangt, blijkt trouwens op de duur ook al niet houdbaar: Leefbaar Nederland dumpte Fortuyn destijds,Leefbaar Rotterdam nu déze mensen.
  Wat kóóp je er voor, als kiezer?

  Like

  • delamontagne zegt:

   Die protesten van bewoners waren toendertijd nogal heftig, herinner ik me.
   Wat ik toen vreemd vond was dat zo’n AZC op de uiterste grens van R’dam moest komen.
   Enkele 100-den meters verder ligt R’kerk.
   Ook typisch, maar dat is dan blijkbaar eerder regel in NL, vlakbij een gewone woonbuurt, de bewoners waarvan protesteerden.
   Ik heb die richting gewoond en wij fietsten vroeger met onze kinderen daar. Was ,n beetje “natuur”-gebied wat ze in NL al gauw noemen.
   De burgemeester woont zelf in de bobo-wijk Kralingen. Daar is, denk ik, geen AZC.
   Nog een leuk “weetje” voor U.
   Dat AZC Beverwaard ligt vlakbij het “Donckse Bos” met Huis ten Donck.
   Een groot, je zou haast zeggen, Kasteeltje uit 17e Eeuw.
   Prins Bernhard kwam daar vaak bij Jonckheer Groeninxk-van Zoelen.
   Een weg erlangs gaat langs grote, groene weiland gebied van dat Huis-ten-Donck.
   Maar ja, je kunt zo’n “freule” natuurlijk niet opschepen met zulk volk uit een vreemd land.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Leefbaar Rotterdam is een organisatie die nooit zal kunnen bereiken wat ze (eventueel) zou willen.
    Alléén daarom al zou ze nu de scepter aan Wilders moeten overdragen…
    Enfin, goede ontwikkeling hoe meer leden er weglopen bij LR hoe beter.
    Wilders gaat er aan komen namelijk.
    Vandaar .
    En wat die witte boorden-gestrekenoverhemdschurk aboutaleb. \
    Die fietsenmaker weetjewel aanbetreft.
    Dat stuk vullus zal binnenkort vanzelf worden afgevoerd.
    Let op, wij gaan dat nog mee maken…!

    Geliked door 3 people

 3. Asgard zegt:

  Hehe, AZC in Rotterdamse wijk,..Rotterdam is 1 grote AZC, zelfs dat besef dringt daar niet door! Lol 🙂

  Geliked door 1 persoon

  • boorzalf zegt:

   Haha, die is goed, inderdaad Rotterdam is 1 groot AZC.

   Like

  • delamontagne zegt:

   Allebei woonachtig in R’dam ?

   Like

  • Ivan Chapka zegt:

   Inderdaad Asgard, helemaal juist, behalve uiteraard de wijk met uitsluitend blanke welgestelde bewoners Hillegersberg. Deze tweedeling kan je het beste zien bij de basisscholen, in Hillegersberg 100% blank en in Zuid 100% zwart en getint. Bijna alle autochtonen zijn gevlucht naar o.a. Barendrecht en de nieuwe Vinex wijken. In de omliggende steden is het al niet veel anders, ik denk in de hele Rijnmond nu al een verhouding van 70 – 30 %, dus het wachten is nu op de grote boem, want de omvolking is hier al geschied. Dat die 70 % nog rustig is, komt hoofdzakelijk omdat het voor het grootste gedeelte nog kinderen zijn. Dus de nabije toekomst ziet er meer dan zorgelijk uit.

   Geliked door 2 people

   • Asgard zegt:

    Ivan Chapka,..jij ziet de toekomst als zorgelijk, ik zie dat anders, ik zie de toekomst niet als zorgelijk, de toekomst zal laten zien dat het blanke volk gelijk had/heeft wat betreft de multiculti, het blanke volk bewapend zich volop, en eindelijk zal men weer strijd voelen in het lichaam, strijd voor zelfbescherming voor zelf behoud, de liefde voor elkaar door elkaar te beschermen,om mijn kinderen maak ik mij geen zorgen, die kunnen zich prima redden, ze zijn allen goed getraind bij de schietvereniging, zelfs mn dochter van 13 die schiet op een afstand van 100 volop in de roos, en dat met een terugslag van 1 Joule op een SCAR, mn zonen sniperen 1x per maand het gehele weekend, mn kinderen heb ik getraind om te overleven en om te killen, nog beter als de gemiddelde Nederlandse soldaat, als vader heb ik het juiste gedaan en doe het nog steeds,.. ik ben blij dat ik mn kinderen van jongs af aan heb laten omgaan met wapens,..weekenden met de tent opgetrokken in de bossen om te overleven, het eten van bladeren, het koken van dennenaalden voor bijvoorbeeld thee, het doden van een dier en het dier eren en respecteren voor het vlees wat je mag eten,…..alles heb ik hen bijgebracht, zodat ze zichzelf kunnen redden wanneer het moet, ik heb geinvesteerd in het juiste namelijk ZELFBESCHERMING en totaal geen reet geven om de overheid!!

    Like

  • paulzwueste zegt:

   Je hebt volkomen gelijk.
   Maar of het lol is maken we zelf wel uit.

   Like

 4. Mary zegt:

  Nu dat was toch hun taak opkomen voor de belangen van bewoners daar waar nodig, in het geval van een AZC is het zelfs hoogstnodig maar eigenlijk is dat zo langzamerhand ongekend in Nederland, behalve bij de PVV dan.

  Like

 5. Sjaak zegt:

  Het geeft geen andere optie !
  Anders gaan we naar de klote !

  Like

 6. Thomasson zegt:

  Leefbaar Rotterdam moet vooral deze koers houden. Binnenkort leeft hun partij niet meer. Aan pluche vullis hebben wij meer dan genoeg.

  Geliked door 1 persoon

 7. Sabeltant zegt:

  IK heb Rotterdam al opgegeven.
  Zinloos gebrabbel van een stel mensen die denken dat ze de teloorgang van Rotterdam nog kunnen tegenhouden.
  Al eens een keertje op een doordeweekse werkdag in de stad gekeken?

  Dan heb je genoeg gezien.
  Geen energie meer in steken, het is zinloos.

  Geliked door 1 persoon

 8. leefbarbaar zegt:

  Er zitten meer kanten aan dit verhaal. In principe is iedere politicus, die in een gebiedscommissie zit, gen knip voor zijn / haar neus waard. Want de gebiedscommissie is een wassen neus. Een papieren tijger. Men zit er voor de royale vergoeding, niet voor Rotterdam.
  Dat de PVV in Rotterdam gaat mee doen met de verkiezingen betekent dat meeste Leefbaren hun zetel gaan verliezen en dat maakt ze onrustig. Ze moeten nu iets gaan presteren, wat lastig is wanneer je een coalitie hebt met de vijand: D666. Men strijdt er voor de milieuzone, niet tegen een AZC vol moslims.
  Ik hoop maar dat de PVV al die overlopers en ongeleide projectielen van LR niet op hun eigen kieslijst zet, anders hebben volgend jaar ook een PVV, die voor AZC’s in de Beverwaard is.

  Like

 9. Natuurlijk sprong men van instemming uit de confortabele leunstoel van zo veel verbaal geweld bij monde van Joost Eerdmans van Leefbaar Rotterdam. Maar Leefbaar Rotterdan is uitgeleeft mijns inziens. De salamitactiek heeft zijn verwoestende werk gedaan, de politiek zit gewoon zo in elkaar. Leefbaar Rotterdam heeft de ideologie van wijlen Pim Fortuyn nu bijna totaal verloochend.

  Het politieke, parlementaire systeem is zo ontwikkeld dat sinds 1848 hier in Nederland nog steeds haar werk doet, ongeacht het plotselinge pieken van de kritische partijen die roet in het eten van de reguliere partijen dreigen te gooien. Heb het wel eens meer erover gehad hoe een partij van binnen en van buiten uit kapot gemaakt kan worden, de zg. ‘Salamitactiek’.

  Salamitactiek, ook wel bekend als de salami plakjes strategie, is een verdeel en heers proces van bedreigingen en bondgenootschappen gebruikt om tegenstand te overwinnen. Men kan de tegenstand, oppositie beïnvloeden en uiteindelijk het politieke klimaat ten gunste van hen die de salamitactiek toe passen te doen keren.

  Meestal wordt de gebruikte salamitactiek op onderdelen toegepast, op deze wijze wordt de oppositie geëlimineerd plakje voor plakje totdat men zich realiseert (meestal te laat) dat de partij visie versplinterd is en de ideologie weg is in zijn geheel. In sommige gevallen omvat de oprichting van verschillende fracties binnen de oppositie partij en dan ontmantelen die partij zich van binnenuit, zonder dat de afgesneden plakjes protesteren.

  Salamitactiek heeft meeste kans van slagen als de toepassing hiervan hun ware en op lange termijn motieven verborgen en handhaven van een houding van samenwerking en behulpzaamheid, terwijl die zich bezighouden met de beoogde geleidelijke ondermijning van de oppositie.

  Geliked door 1 persoon

 10. Ruud Beijer zegt:

  Leefbaar Rotterdam is een slap aftreksel geworden.Joost voelt zich fijn op het pluche.Islam voor alles.?Vuile verraders!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s