Ondanks geweld en boosaardigheid: de AfD blijft op koers!

Screenshot_45

Alice Weidel, Alexander Gauland en Jörg Meuthen op het 8e AfD-partijcongres in Hannover.

(Door: Wolfgang Hübner – Vertaling: E.J. Bron)

Tot grote spijt van de politieke tegenstanders en tot de herhaalde teleurstelling van een mediameute van nooit moe wordende volksopvoeders heeft de AfD ook op haar 8e partijcongres in Hannover haar weg voortgezet. Vanzelfsprekend konden daar ook links-extremen niets aan veranderen, die eens temeer met hun gewelddadige acties hun antidemocratische karakter voor het oog van de wereld demonstreerden. Omdat de AfD in het buitenland veel aandacht krijgt, zijn de beelden van de gepoogde blokkade en de daadwerkelijke aanvallen op gedelegeerden het bewijs in welke erbarmelijke toestand Duitsland zich bevindt.

PI News (2)

Men hoeft zich minder zorgen te maken om de toestand van de AfD. Want met het nieuwe duo Jörg Meuthen en Alexander Gauland aan het hoofd is het gegarandeerd dat de bestaande interne partijruzies gedempt en onder controle gehouden worden. Dat er verschillende meningen en richtingen binnen de AfD bestaan, is geen uitdrukking van zwakte of kan zelfs als “chaos” bestempeld worden, maar is het teken van politieke vitaliteit, die de CDU en de SPD op hun saaie partijcongressen al lang missen.

De stemmingsresultaten voor zowel Jörg Meuthen als voor de na twee mislukte verkiezingsrondes spontaan kandiderende Alexander Gauland waren weliswaar ver verwijderd van de inmiddels compleet absurd overkomende 100% voor Martin Schulz of de veeleer Noord-Koreaanse resultaten van Angela Merkel. Maar in plaats daarvan hebben Meuthen en Gauland eerlijke stemmingen achter zich, die er niet voor zijn bedoeld dat beide mannen zich als absoluut onontbeerlijk beschouwen. Met Guido Reil uit Nordrhein-Westfalen werd een man in het bestuur gekozen die op grond van zijn verankering in de wereld van de zogenaamde “kleine man” de noodzakelijke realiteitszin in de hoogste partijcommissie meebrengt.

Uitsluiting uit de partij van Björn Höcke zou weldra achterhaald moeten zijn

En de andere gekozen leden van het nieuwe partijbestuur zijn bekende en minder bekende personen, onder wie parlementariërs zoals Albrecht Glaser, Georg Pazderski, Alice Weidel of Beatrix von Storch. Zodoende bestaat er een nauwe binding van de Berlijnse fractie met de partij, die eventuele conflicten tussen beide kanten helpt te verminderen of te minimaliseren. De fractie zal sowieso meer in de belangstelling staan dan het bestuur. Desondanks komt juist Meuthen, die overstapt naar het Europees Parlement, de belangrijke taak toe om de partij te beschermen tegen een overmacht van de gevolmachtigden in het land en de deelstaten.

Ook in Hannover kon de schadelijke uitsluitingsprocedure uit de partij tegen de AfD-voorzitter van Thüringen, Björn Höcke, nog niet met de beslissing voor diens verblijf in de AfD afgesloten worden. Dat zou nu echter zo spoedig mogelijk moeten gebeuren. Want deze nog ten tijde van Frauke Petry aangezwengelde procedure heeft de AfD meer schade berokkend dan Höcke.

Petry de ware verliezer van het partijcongres in Hannover

Petry mag nu dan wel hatelijke commentaren op haar lievelingsvijand geven en er ook niet voor terugdeinzen haar voormalige partij te besmeuren: zij en haar weinige aanhangers zijn evenzo de ware verliezers van het partijcongres in Hannover als diegenen in de media en de politiek die er weer eens vergeefs op gehoopt hebben dat de AfD ruziemakend uit elkaar valt.

Toekomstige conflicten tussen sociaal-patriottische en de liberaal-economisch-burgerlijke stroming in de partij zijn onder veranderde economische en maatschappelijke omstandigheden weliswaar zeer waarschijnlijk. Maar zo ver is het nog niet. De op twee na grootste Duitse partij heeft eerst een gezamenlijke koers voor land en volk aangehouden.

Bron:
www.pi-news.net
Door: Wolfgang Hübner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Duitsland, gezond realisme. Bookmark de permalink .

16 reacties op Ondanks geweld en boosaardigheid: de AfD blijft op koers!

 1. Wachteres zegt:

  Het zal tijd worden:

  http://www.breitbart.com/london/2017/12/02/german-government-backdoor-access-phones-computer-cars/

  German Government Demands ‘Backdoor’ Access to Phones, Computer, Cars

  The German government wants to force tech firms and car manufacturers to hand security services hidden digital access to private cars, computers, phones, and more.

  Germany’s Interior Minister Thomas de Maizière has drafted a proposal for the interior minister conference next week, in which he calls for “the legal duty for third parties to allow for secret surveillance”.

  According to Redaktions Netzwerk Deutschland (RND), the proposal would “dramatically extend” the state’s powers to spy on its citizens.

  https://fenixx.org/2017/12/02/duitse-regering-eist-achterdeur-toegang-tot-telefoons-computer-autos/

  Like

 2. Rensk. zegt:

  Merkel heeft veel ideetjes opgedaan achter het ijzeren gordijn. Zij wil wel degelijk die kant uit. En met chaos (hele hordes binnen laten) komt haar doel sneller in beeld. Je weet wel. Noodtoestand etc etc.

  Like

 3. delamontagne zegt:

  Slachtoffers van terroristische daden en aanvallen met messteken; de dubbele Standaard van Mevr. Merkel.
  …….
  Nadat de ” pro-immigratie”-burgemeester van Altena, een man uit de kaste van Duitse bestuurders en “pro”-immigrant, met een mes was aangevallen [ door een Duitse autochtoon ! ], gaf Angela Merkel onmiddellijk blijk van haar verontwaardiging.
  Ze dikte de aanval nogal aan, hoewel de burgemeester slechts een paar schrammen op liep.
  Er was tijdens de verkiezingscampagne gepland dat familie van de vorig jaar vermoorde mensen op de Kerstmarkt aanwezig zouden zijn bij een TV-uitzending.

  Zij, Mevr. Merkel weigerde te komen als ze geconfronteerd zou worden met deze mensen.
  Ze zal de families nu pas op 18 Dec a.s. ontmoeten op de Kanselerij.
  Een jaar na de aanslag in Berlijn.

  http://www.achgut.com/artikel/merkels_schrecksekunde_dauert_364_tage

  Like

  • Cathja zegt:

   @delamontagne op 3/12 om 23:35

   Ik zou die Merkel het liefst in het gezicht spugen als ze zich op de Kanselarij zou vertonen!
   Een minderwaardiger ‘mens’ als zij is er bijna niet. Ze moet zich schamen, in plaats van eisen te stellen met betrekking tot de aanwezigheid van de nabestaanden van de aanslag in Berlijn, in een TV-uitzending!
   Het geeft eigenlijk weer dat ze schuld bekent en voor de nabestaanden geen antwoord heeft.

   Like

   • louis-portugal zegt:

    Ik denk dat een schoen gooien erger is.
    Ze bgrijpt de islam immers beter dan haar eigen volk.

    Like

 4. Statler & Waldorf zegt:

  Prachtig dat ‘optimisme’ anno 2017?
  Maar nee.
  In de jaren ’60 had dit wellicht nog een kans gehad maar nu?
  Europa is voor een paar schamele olie-dollars weggegeven.

  Geliked door 1 persoon

 5. fleckie zegt:

  …….DLD ‘Blokken voor HOCKE’ …………..Nw.ISR. WEEKBLAD 1.12.2017…………..’AFD- politicus HOCKE heeft sinds vorige week een wel heel bijzonder uitzicht vanuit zijn huis in Bornhagen( Thuringen): 24 betonblokken . De blokken zijn vrijwel identiek aan die van het Holocaustmonument in Berlijn,al zijn dat er 2711. Een groep kunstenaars verenigd in de actiegroep Centrum voor Politieke Schoonheid ,zetten de blokken neer omdat Hocke volgens hen een( sarcastisch )’ stiekeme bewonderaar’ is van het monument in Berlijn. De groep haalde via crowd- funding bijna 100.000euro op voor de actie. De extreem-rechtse politicus van Alternatieve fur Deutschland had begin dit jaar de Holocaust- memorial in de Duitse hoofdstad een ‘moment van schande’ genoemd. Het Centrum voor Poltieke Schoonheid heeft beloofd het ‘monument’ bij Hockes huis weg te halen, wanneer deze op zijn knieen om vergiffenis smeekt voor de Duitse misdaden tijdens de TWEEDE WERELDOORLOG<<<<<<<

  Like

 6. Jan zegt:

  Linksvolk demonstreert zelfs tegen het klimaat, wat laat zien dat zij wel heel ver heen zijn.

  Like

 7. fleckie zegt:

  ‘EXTREMEN’ …..’COMMENTAAR……….E.Voet,…Hoofdredacteur Nw.ISr. WEEKBLAD 1.12.2017.
  U vindt in dit NIW een artikel v.d.hand van Michael de Werd.die de Joodse stemming peilt over de op handen zijnde Oostenrijkse regering waaraan hoogstwaarschijnlijk de uiterst rechtse. FPO zal deelnemen.In Duitsland wordt gespeculeerd over nieuwe verkiezingen nu het Angela Merkel niet lukt een’Jamaica’- coalitie te vormen,en velen vrezen dat de Alternatieve fur Deutschland , de AFD dan nog meer zetels zal halen. Dat de AFD steeds extremer wordt,ook richting JODEN, blijkt uit de uitspraken van Bjorn Hocke,zoals u hiernaast kunt lezen. Volgende week publiceren wij een artikel van collega Bart Schut,die de stemming peilde onder Joden in Hongarije,waar het extreem-rechtse,volgens velen fascistische en antisemitische JOBBIK stevig aan de weg timmert. En vanwege zijn anti-immigratiebeleid kijkt West-Europa ook met grote argwaan naar premier Victor Orban. Daar staat tegenover dat het aantal antisemieten dat bij het Engelse Labour een veilig heenkomen heeft gevonden .zo langzamerhand niet meer te tellen is. …………..In tegenstelling tot Hongarije,Duitsland en Oostenrijk zijn de partijen ter rechterzijde v.d.VVD hier in Nederland eerder pro-Joods dan anti-. Nederlandse Joden onderling vertonen ook een steeds grotere polemiek. De groepen maken elkaar uit voor naief en blind voor het gevaar van de andere kant…De discussies worden steeds feller ,ook op sociale media,waar een andere politieke voorkeur je steeds vaker komt te staan op een ordinarie scheldpartij . …….Kijk, een stevige discussie kan heerlijk zijn en het uitwisselen van goede argumenten nuttig,Maar het is bijna lachwekkend hoe sommige leden van ‘rechts Joods Nederland’ Joden met een Linkse signatuur voor communist en anti-Joods uitmaken( hier en daar krijgen ze zelfs het woord ‘antisemiet’ voor de voeten geworpen ) en hoe links Joods Nederlandde rechtse hoek met liefde uitscheldt voor fascist en racist. Vaak doen beide groepen dat dan ook nog teruggrijpend op het verleden( lees:de oorlog) en dat de andere groep daar niets van geleerd heeft. Dat terwijl we al de handen vol zouden moeten hebben aan de bedreiging van buitenaf. De antisemitische David Icke mocht vorige week niet alleen rusting 12 uur lang in het Maastrichtse MECC zijn ‘theorieen’ verkondigen,Protest van onze kant toonde op sociale media ook dat neonazi’s in Nederland nog steeds springlevend zijn en hun mond weer durven open te doen……..EEN …BEANGSTIGENDE…ONTWIKKELING.*<<<<<<<…….E.Voet, hoofdredacteur. ..

  Like

 8. Peter zegt:

  De mensen die daar het meest “verward”zijn zitten daar in de regering .

  Like

 9. Jan zegt:

  Martin Kliehm van Die Linke sleept AfD politicus Rainer Rahn voor het gerecht omdat hij het bestond 30 krantenkoppen voor te lezen, wat ‘Volksverhetzung’ is en burgemeester Uwe Becker (CDU) sprak van SCHANDE.

  Kliehm sagt dazu, die öffentliche Verlesung der Schlagzeilen erfülle seiner Ansicht nach zumindest den Anfangsverdacht der Volksverhetzung. „Solche Äußerungen gehen gar nicht.“

  Rainer Rahn sagte der Frankfurter Rundschau am Mittwoch, es gebe „genug Idioten, die jeden Tag irgendjemanden wegen irgendetwas anzeigen“. Er sei in der Vergangenheit schon häufiger angezeigt worden und sehe es nicht als seine Aufgabe an, Kliehms Strafanzeige zu kommentieren. „Das ist nichts Ungewöhnliches“, sagte Rahn. „Das ist Sache der Staatsanwaltschaft, die wird ermitteln.“

  http://www.fr.de/frankfurt/afd-in-frankfurt-afd-politiker-wegen-volksverhetzung-angezeigt-a-1389026

  Like

 10. Hansfree zegt:

  Vooral Alice Weidel is een kei, ze heeft lef en ze zal de AfD nog tot grote hoogten voeren! Frauke Petry kan snel vergeten worden.
  Zie bijv. haar eerste rede in de Bundestag vorige maand: https://www.youtube.com/watch?v=Pp0H1v4ov1w

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s