Wat de islamitische muezzin-oproep in werkelijkheid betekent

Screenshot_179

Iedere minaret, van waaruit een muezzin roept, staat symbolisch (en in de praktijk) voor het veroveringssteunpunt van een totalitaire ideologie van geweld.

(Door: Michael Mannheimer – Vertaling: Theresa Geissler)

De eerste stap van de islamisering in de landen van het Nabije Oosten, die ooit christelijk waren, bestond eruit,de klokken tot zwijgen te brengen. Vervolgens verdwenen de kruisen. En tenslotte de christenen… Deze bijdrage sluit aan bij die ik gisteren heb geschreven op de onbegrijpelijke reactie van de Italiaanse kerk, die vanwege de klacht van één moslim over het kerkelijk luiden van de klokken de klokken in de betreffende kerk stillegde. Stel U dat eens totaal omgekeerd voor: een in een islamitisch land wonende christen zegt dat hij zich gestoord voelt door de dagelijkse 5 oproepen van de muezzin. Wat zou er dán wel niet gebeuren? Eénmaal raden. . .

(Michael Mannheimer)

Michael Mannheimer Blog

Wat de islamitische roep van de muezzin werkelijk betekent en hoe sterk hij verbreid is

Overal in Duitsland verrijzen thans niet alleen moskeeën uit de bodem van onze steden, maar ook minaretten, waaruit de oproep van de muezzin vijfmaal per dag schalt. Men waant zich in de Oriënt, maar ontwaakt al snel uit het sprookje van Duizend-en-één-nacht, want de roep van de muezzin is geen avond- of morgengebed, maar een slachtingsoproep, een oproep tot de strijd.

Iedere minaret, van waaruit de muezzin roept, staat symbolisch (en in de praktijk) voor het veroverings-steunpunt van een totalitaire ideologie van geweld.

Maar wij slapen verder. De islam heeft een hoge doorzetting-agressiviteit, maar stuit op gebrekkige bereidheid tot verdediging van de oorspronkelijke bevolking. Dat is de Duitse dagelijkse praktijk. En daarmee is ook de vraag beantwoord of Duitsland wordt geïslamiseerd.

De roep van de muezzin: HET teken van islamitische heerschappij

De “sjahada”, dus de roep van de muezzin – afgeleid van het Arabische sahida = getuigen (ook in juridische zin) – is de geloofsbelijdenis van de islam – en de eerste van de vijf zuilen van de islam:

“Wanneer de dienaar (van God) zegt: ‘Er is geen God Buiten Allah’, dan spreekt de Ware God: Mijn Engel, mijn dienaar weet, dat hij geen andere Heer heeft, dan mij. Gij zijt mijn getuigen, dat ik hem (derhalve) heb vergeven”

De roep van de Muezzin letterlijk:

Bij de oproep tot gebed (Adhan) worden na de viermalige Takbir beide delen van de sjahada ingeleid met ashadu an resp. anna “Ik getuig, dat….”, telkens twee maal gesproken. De sjahada in het Adhan luidt: “Ashadu an la ilaha illa ‘llah (Twee maal). Ashadu anna Muhammadan rasulu ‘llah (twee maal). Hayyaála s-salat ( twee maal). Hayya ála al-falah”(twee maal).

In het Nederlands:

“Ik getuig, dat er geen God is dan de (enige) God (Allah) (twee maal). Ik getuig, dat Mohammed de boodschapper van Allah is (twee maal). Spoedt U naar het gebed ( twee maal). Spoedt U naar de zaligheid” (twee maal).

De jihad is tastbaar

Laten wij het duidelijk zeggen: Hoezo spreken wij dan nog van een barmhartige Allah? – De islam is een geladen pistool. wat moet dat geneuzel over een “barmhartige Allah”? – Allah kan namelijk alleen tegenover “gelovigen” barmhartig zijn, dus alleen naar moslims toe. Alle anderen zijn de “ongelovigen”, die men óf dwingt zich tot de islam te bekeren of, wanneer zij dat niet willen, bestrijdt – ook met het zwaard.

Een (tegenover ongelovigen) “vreedzame islam” zou met zichzelf in tegenspraak zijn en moeten afzien van zijn beheersingspretentie (“Er is slechts één God, Allah…”) maar zou dan geen islam meer zijn.

De sjahada is de oer-geloofsbelijdenis van de islam! In duidelijke taal: Waar de sjahada schalt, onderwerpt men zich aan de islam. En daarmee staat de jihad voor de deur. De jihad wordt bij ons ten onrechte bijna alleen begrepen als een militaire oproep om ten strijde te trekken. Hij is echter veel meer:

Het begrip jihad staat in het algemeen voor “inspanning, strijd, poging, inzet” en beschrijft in religieuze zin een belangrijk concept van de islamitische religie, de inspanning, met betrekking tot de strijd op de Goddelijke weg (al-jihadu f? sabili Llah). Volgens de klassieke islamitische rechtsleer (Fiqh) dient deze strijd ter uitbreiding en verdediging van het islamitische territorium, totdat de islam de beheersende religie is:

In soera 9:29 (volgens Paret) staat er overduidelijk:

Strijd tegen hen, die niet geloven aan Allah en de jongste dag, en niet verbieden (of: voor verboden verklaren), wat Allah en zijn afgezant hebben verboden, en niet behoren tot de Ware religie – van hen, die de Schrift hebben ontvangen – (strijdt tegen hen), tot zij schuchter hun tribuut voldoen!”

Dat mag rustig worden opgevat als een oproep tot een algemene strijd tegen de niet-islamitische wereld.

Een kleine valstrik houdt de islam nog paraat voor “ongelovigen”, die daar niets van afweten, met andere woorden de koran niet kennen: Zo heet het dat zij, die nog nooit van de islam gehoord hebben, verontschuldigd zijn. Maar hoe moet men dat bewijzen, als de muezzin spoedig overal in Duitsland vanuit de minaretten oproept tot strijd tegen de “ongelovigen” – dus tegen ons?

Twee stellingen uit Soera 40 kunnen dat staven:

Soera 40,10: “Ziet, de ongelovige zal worden toegeroepen: “Zowaar, de Haat van Allah is groter dan uw haat tegen Uzelve, daar gij geroepen werd tot het geloof en ongelovig waart.”

Soera 40,35: Zij, die Allahs teken betwisten, zonder dat hiertoe een volmacht tot U kwam, staan in grote haat bij Allah en bij de gelovigen (moslims)….

Kerkklokken verstommen – muezzin-oproepen schallen

Nu mag men aannemen, dat in de steden van Duitsland niet alleen domkoppen heersen, maar over het algemeen ontwikkelde mensen. Desondanks staan steeds meer gemeenten de muezzin-oproepen toe – zij het van stad tot stad verschillend:

In 1995 werd door twee islamitische gemeenten bij het stadsbestuur van Duisburg om toestemming verzocht, om de oproep tot gebed eenmaal per week versterkt door een luidsprekerinstallatie te verkondigen. De aanvraag veroorzaakte een discussie over het hele land en in het bijzonder de Evangelische Kerkgemeente Duisburg- Laar wees, theologisch argumenterend, de openbare oproep tot gebed af.

In andere steden van Noordrijn-Westfalen zijn oproepen tot gebed echter al toegestaan:

Na een succesvolle klacht in 1985 was de Fatih-moskee in Düren de eerste in de Bondsrepubliek, waarin een muezzin kon oproepen tot gebed. Dit mag daar vijf maal per dag plaatsvinden; in Siegen drie maal per dag, in Bochum een maal per dag en in Bergkamen één maal per week. Ook in Dortmund, Hamm en Oldenburg werden de aanvragen voor oproepen tot gebed van moskeebesturen toegestaan zonder protest van de omwonenden.

In 2009 verzetten de burgers van de stad Rendsburg in Sleeswijk-Holstein zich tegen de plannen van de plaatselijke moskee om luidsprekers op haar twee minaretten aan te brengen. Tenslotte werd in 2010 in het raadhuis de aanvraag om de oproepen tot gebed vijf maal per dag tussen 6 en 22 uur te laten weerklinken, ingewilligd; daarmee was Rendsburg na Sleeswijk en Neumünster de derde stad van Sleeswijk-Holstein waar dit werd toegestaan.

In principe worden islamitische oproepen tot gebed in Duitsland beschermd door de vrijheid van godsdienst. Volgens de Federale Immissie-controlewet kunnen ze echter worden geweigerd als de geluidssterkte voor buurt of verkeer op straat te hoog is.

Hier lacht de imam: steeds vaker wordt klokgelui van christelijke kerken verboden (of sterk ingeperkt), terwijl de muezzin steeds vaker – en spoedig zeker steeds luider – mag oproepen tot de strijd. Een samenleving geeft zich op.

Door: Peter Helmes

Bron:
https://michael-mannheimer.net

Vertaald uit het Duits door:
Theresa Geissler
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Duitsland, Islam, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

25 reacties op Wat de islamitische muezzin-oproep in werkelijkheid betekent

  • Tistochwat zegt:

   @ Jan 20 januari 2018 om 15:08

   JA! Wat doe je eigenlijk hier, jij haatverspreidende, achterlijke, mohammedaan met je nare grote vuilbek! Rot op naar je tent in de woestijn en ga daar met je reet omhoog liggen op een mottig kleedje!
   Agressieve baardaap met je ‘allah’! Met je ‘god’ die de hele dag wil dat er gemarteld en gemoord wordt! Zelfs onschuldige dieren zijn niet veilig voor die lekkere ‘god’ van je.
   Volgens mij is die ‘allah’ een gore smeerlap, die aan zijn ‘allalalul’ zit te sjorren bij het aanzien van al die duivelse wreedheid!

   Excusez les mots, mes amis, maar ik ben laaiend.

   Like

   • soms bent U zo duidelijk hee !!!
    dit doe ik wel eens op facebook
    dan mag je 30 dagen niet meer binnen
    alsof Allah el hakkenbar en Mo de 2 pedo’s
    in de moderatie commissie zitten

    kusssssssssssssssssssssssss

    Vladibob

    Geliked door 1 persoon

   • Cathja zegt:

    @ Tistochwat op 20/1 om 15:34

    Machteloze woede maakt zich ook van mij meester bij het lezen van dit artikel!! Omdat we er totaal NIETS tegen kunnen doen. Vreselijke ‘religie’, die mensen misleidt en onderwerpt aan een niet bestaande god, die wreed is voor alles wat niet in ‘hem’ wil geloven.
    In feite zijn het ‘zijn’ volgelingen die zich, gesteund door ‘hem’ op onbarmhartige wijze denken te kunnen uitleven op onschuldige mede-aardbewoners, die niks moeten hebben van deze wrede ‘god’.
    Het is de schuld van iedereen die de islam alle ruimte geeft om zich in Europa te nestelen, dat wij uitsluitend het onderspit zullen delven!
    Voor al deze ‘mensen’ kan de zwaarste straf niet zwaar genoeg zijn!!

    Geliked door 1 persoon

 1. M.A.L. Sion zegt:

  Elke West-Europeaan, – autochtoon ! – zou dit onder ogen moeten krijgen en gedwongen worden om het te lezen (begrijpend lezen). Het dringt niet door tot de duffe koppen van de slapende menigte. Men zal het pas gewaar worden als de moslim met het grote slagersmes voor zijn neus staat. Mogelijk dat hij/zij dan denkt: Had ik maar……..
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt de Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Geliked door 1 persoon

 2. Tistochwat zegt:

  https://twitter.com/hashtag/pvvdemo?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fstorify.com%2FADnl%2Fpvv-demonstreert-in-rotterdam%2Fembed%3Fborder%3Dfalse

  Frank van der Linde
  Beste mensen. Ben je in de buurt van Rotterdam, blokkeer de snelweg dan waarover de bussen met PVVer, NVUers en Vlaamsbelangers naar Rotterdam komen. We weten van #Dokkum dat de politie niet optreedt en dat je de complimenten van @MinPres krijgt. #gelijkheidsbeginsel #pvvdemo

  Zolang er nog lieden als Frank bestaan, zullen we niet verlost worden van de islam, van onze toekomstige halsdoorsnijders.
  Intussen zal de armoede steeds meer toenemen en kunnen we straks een bezoek aan de dokter wel vergeten omdat de mohammedaanse ‘vluchteling’ nu eenmaal voorgaat.
  Stakkers als Frank, de ‘deugmensen’, willen er zó graag bij horen, dat ze hiervoor graag hun eigen volk verraden onder het mom van: ‘kijk mij toch eens lekker tolerant en lievvv deugen?’

  WORD WAKKER, DOMOOR!!!

  Misselijk word ik van die stommelingen! Alsof een PVV’er een onmens is!
  &^%$#@!@#$%^^^%$#%

  Geliked door 1 persoon

 3. Jan Wandelaar zegt:


  +++++++++++++++++++++++++
  islam = crack cocaine

  Like

  • Jan Wandelaar zegt:

   Like

   • Jan Wandelaar zegt:

    Like

   • Lot zegt:

    Je moet terug naar je eigen land India. De echte Assyriers waren namelijk blank en zwart haar. Deze families zijn er nog wel maar niet meer zoveel. De rest van Irak mag je op de terugtocht meenemen. En flluit ook maar naar de marokkanen en egyptenaren dat ze met je mee moeten gaan.

    Like

 4. en als oom vladimir dan zegt omdat een kalashnikov
  niet voor iedereen is weggelegd
  koop een nieuwe stalen hooivork of 2 a euro 49.95
  daar zijn verrassend leuke dingen mee te doen !

  want ik verzeker u, het aardappel-dunschillertje uit de keuken lade ritzen
  zal echt niet veel helpen

  maar , slaap lekker door, Rutte and friends are protecting yo

  whahahahaha

  Lavrov

  Like

  • Tistochwat zegt:

   @ vladimir530868941 20 januari 2018 om 16:30

   Even een vraagje tussendoor, ik hoop niet dat u mij dit kwalijk neemt.
   Maar kent u misschien ook de heren Boris Kapottiplof en Iwan Neukopdepof?

   U bevindt zich momenteel in Griekenland, meende ik begrepen te hebben. Doet u daar mijn goede vriend Ojassis Lamelullos vooral de hartelijke groeten, mocht u deze tegenkomen op het strand?

   Heel veel dank, ook namens Herr Ohneball, Frau Immerschwanger, Lady Willwell en Lord Cannotmore.

   Ik ga nu even een wijntje inschenken voor mijn geleerde vriend, professor Rekjepik uit IJsland.

   *melig*

   Geliked door 4 people

   • WHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHHA EFFE WACHTEN
    WHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
    SORRY
    WHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
    zal ik effe uitleggen
    want mijn andere ( sarcasme knop uit ) echte vriendin op de side
    kwam er niet zo goed uit !!!
    door mijn wartaal etc .
    dacht ik te lezen ???
    dus mijn kleine ,oude maar schitterende huisie
    op 400 mtr van de zee/ strand, met de tram voor nog 47 km meer strand
    voor de deur, of naar het schitterende centrum van Athene of naar Piraeus
    is net helemaal klaar !
    dus over zeg maar 3 weken ga ik daar
    met The Queen of Athens , the light of my life naartoe
    en blijf met tussendoor
    effe 14 dagen naar Nieuw groot – beirut voor de Rotterdam
    ik denk maandje of 6 minimaal
    gekke vraag durft u te vliegen ? ??????????????????????????????

    de namen komen mij zeer bekend voor ja,
    als het gespuis, gajus en lekkere leuke mensen zijn
    met dezelfde gedachtegang als Vlad
    die ken ik allemaal zeker weten whahahahahahahah

    vertel maar eens aan Vlad & Ome bob kussie x x x x x

    Like

   • rotterdam en toen viel ineens MARATHON WEG, MAAR DAT BEGREEP U WEL HEE ??????

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ vladimir530868941 20 januari 2018 om 17:46

    gekke vraag durft u te vliegen ?

    Nou, eigenlijk niet meer.
    De laatste keer dat ik het probeerde, wilde het opstijgen niet echt lukken toen ik van mijn dakterras sprong.

    O ja, ik vergat nog om u de groeten te doen van Don Castreros de los Ballos uit Madrid.

    Like

   • ja, die laatste herkende ik onmiddelijk ,
    Ome Bob heeft die grapjas toen eens
    vreselijk hard onder die ballos geschopt
    whahahahaha

    dat eigenlijk niet meer ?
    waarom niet, ?
    mijn oude baaas zei dan altijd op lange vliegreizen
    naar japan, of china
    ga lekker zitten , mijn jongen
    DE PILOOT WIL OOK NAAR HUIS ,
    EN DEED EEN TUKKIE VAN 8 UUR OFZO ,
    NOU IK SCHIJT 7 KLEUREN , MAAR BLIJF ERIN STAPPEN
    EINDHOVEN ATHENE 2 UUR 20/30
    EINDHOVEN ATHENS MET DE AUTO 3 DAGEN ,WHAHAHAHA

    maar durft U nog of is het klaar ?

    vladimir van de MH-17

    Like

   • Cathja zegt:

    Super……@Tistochwat! Dit heb je vast zelf bedacht! 😀

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Cathja 21 januari 2018 om 11:06

    Bedoel je die namen?

    Ik moest jou ook nog de groeten doen.
    Van de heer Hiro Pakmesakki uit Japan, dr. Doedeboellos uit Bulgarije en mevrouw Hoe Hang Ti uit China.

    Met de heer Heilatseinlatsien uit Ethiopië heb ik de contacten verbroken.

    Like

 5. Hendrik zegt:

  Als er in mijn woonplaats een geitenneuker op een minaret gaat oproepen tot gebed ben ik de eerste die de minaret met geitenneuker en al bombarderen zal.

  Geliked door 1 persoon

 6. Fred Z zegt:

  Wat is het verschil met het Horst Wessel lied? Helemaal niets! Behalve dan dat de laatste verboden is…
  Hoe dom en hypocriet wil je het hebben..

  Like

 7. Patriot 2.0 zegt:

  Ze maken dus eerst onze symbolen kapot. Zeer (verkeerd) slim, en gevaarlijk.

  Like

 8. kampersrene zegt:

  Een maal raden , ik ga proberen ! Die muezzin wordt verzocht een vod in zijne mond te steken

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s